FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ElRe
#1851 Re: FIAT KONZUMENTI
http://klix.com/player.php?v=2uro5ex&s=6
Eto pokusao sam nesto da snimom mobitelom, nije bas najbolje. Nakon 5s i zadnjih 10ak sekundi snimka pojavi se taj "parazitski" zvuk
Eto pokusao sam nesto da snimom mobitelom, nije bas najbolje. Nakon 5s i zadnjih 10ak sekundi snimka pojavi se taj "parazitski" zvuk
- ElRe
#1852 Re: FIAT KONZUMENTI
Bravo 1.6 Mjet na Supertestu koji je odlicno prosao
Last edited by ElRe on 04/12/2012 19:57, edited 1 time in total.
-
LeKo
#1854 Re: FIAT KONZUMENTI
Meni djeluje kao "tanak" roler PK kaiša.ElRe wrote:http://klix.com/player.php?v=2uro5ex&s=6
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1855 Re: FIAT KONZUMENTI
Smijesan si majke mi.testovi3 wrote:jaka mu radnja upravo covjek koji radi u F1 mu je prvo njegovo auto pripremio za utrku i naucio ga poslu zajedno sa njegovim starimsorcerer wrote:sta to tebe pogadja? covjek ima svoj servis i moze raditi sta on hoce i kome hoce to je njegovo puno pravo.ima pravo i otjerat te ako mu se ne svidi tvoja facatestovi3 wrote: onaj hota koji kako kazu nece da dize haubu ako je kvar ispod 50km
a to da nekog otjera ako mu se ne sviđa mozda moze tebe ja kad bi otiso mene sigurno ne bi jer kad bi to uradio sigurno bi ga prijavio inspekciji
zato opet npominjem hota voli da zakida na servis dodaje stvari koje i ne treba radit
- testovi3
#1856 Re: FIAT KONZUMENTI
smijesan al nemam usi ko tvoje jer te on klepa po usima
prilozi ti racun radova sto si radio kod njeg prilozicu i ja
pa da uporedimo dijelove i kvalitet dijelova i cijenu urađenog servisa
- mali_milojica
#1857 Re: FIAT KONZUMENTI
Zamjena zupcastog sa svim pripadajucim materijalima orginal Alfa Romeo (kais,rolne,natezaci),vodena pumpa,plus ulje 5l (selenia WR) svi filteri (ulje,zrak,klima i nafta) sa rukama 500 KM.testovi3 wrote:smijesan al nemam usi ko tvoje jer te on klepa po usima
Da cujem tebe.
- sorcerer
#1858 Re: FIAT KONZUMENTI
ne pljuj po covjeku ,ako ti se ne svidja nemoj ici kod njega i gotova stvar ....testovi3 wrote:smijesan al nemam usi ko tvoje jer te on klepa po usima
- testovi3
#1859 Re: FIAT KONZUMENTI
ne sviđa i necu da idem ali treba upozorit ljude na hotin lopovluk
da se ljudima ne desi da ih zakine
- sorcerer
#1860 Re: FIAT KONZUMENTI
pa super ,imas smetljara sto mijenjaju lamelu za 30 maraka i tako to ....odes kod njih i mirna bosna ...
- mali_milojica
#1861 Re: FIAT KONZUMENTI
Jos uvijek cekam tvoje cijene. Da vidimo koliko to Hota ljude pali po usima.testovi3 wrote:ne sviđa i necu da idem ali treba upozorit ljude na hotin lopovluk
-
LeKo
#1862 Re: FIAT KONZUMENTI
Ako je ovo cijena za sve klijente, onda je sasvim OK.mali_milojica wrote:Zamjena zupcastog sa svim pripadajucim materijalima orginal Alfa Romeo (kais,rolne,natezaci),vodena pumpa,plus ulje 5l (selenia WR) svi filteri (ulje,zrak,klima i nafta) sa rukama 500 KM.testovi3 wrote:smijesan al nemam usi ko tvoje jer te on klepa po usima
Da cujem tebe.
- mali_milojica
#1863 Re: FIAT KONZUMENTI
Stvarno ne znam da li ima nekih odstupanja od musterije do musterije,ne drzim svijecu kod njega niti zavirujem u novcanike,ali covjek je trazio da kazem cijenu necega sto sam radio kod Hote. Ja sam mu dao,a njegove cijene jos uvijek cekamo.
Ako je neko radio istu stvar kod Hote kao i ja,neka se javi i neka kaze koliko je platio.
Ako je neko radio istu stvar kod Hote kao i ja,neka se javi i neka kaze koliko je platio.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1864 Re: FIAT KONZUMENTI
Imal ko nekog majstora sto iskljucivo radi fiate da mi zamjeni cetvrti grijac (ovi obicni majstori nece da se peglaju jer je kao teško). teško da ce paliti ujutro ako ga ne zamjenim, u pitanju je fiat marea
-
preludezalude
#1865 Re: FIAT KONZUMENTI
Ako je jtd motor, nista ne brini. Palit ce i bez 2 grijaca na -20 bez problema. Podrazumjevam da je motor ok.
- ElRe
#1866 Re: FIAT KONZUMENTI
Meni je Punto JTD palio prije 2 zime bez ikakvih problema bez 1 grijaca.
Ako hoces povoljnog a dobrog masjtora otidji do Ilijasa, servis odmah kad izadjes sa naplatnih kucica prema Ilijasu, po desnoj strani. Ili ako ides starim putem, 20ak metara desno od raskrsnice za ukljucenje na auto put prema Viskokom.
Ako hoces povoljnog a dobrog masjtora otidji do Ilijasa, servis odmah kad izadjes sa naplatnih kucica prema Ilijasu, po desnoj strani. Ili ako ides starim putem, 20ak metara desno od raskrsnice za ukljucenje na auto put prema Viskokom.
- edin_r1
#1867 Re: FIAT KONZUMENTI
Pozdrav,
Par dana prije ovih hladnoća provjerim anzifriz, sve uredno, oko -40, ali fali ga možda par dl. I naspem ja čistog Ina al40 do max i već nakon par dana počnu mi problemi sa grijanjem. Vrlo brzo nabije radnu temperaturu, u mjestu kad radi i pored radne temp nema grijanja. Dodam par puta gas malo jače i onda opadne naglo temp i kao puhne neki mlak zrak. U vožnji, prije nogo krene grijanje opadne temperatura, kao da nešto "prokine" u sistemu i počne puhati vruće. Kad se nakon nekog vremena zagrije grijanje radi normalno, ali mi gubi pomalo vodu.Inače, već 6 godina ga vozim, uvijek je kazaljka na istom mjestu, i nikad nije oscilovala. Išao nekom majstoru, i on mi reko da je kad termostat ostao otvoren i stalno kruži voda, te ga on zamijeni i naplati
. Posle toga ista stvar, išao mu ponovo i sad tvrdi da mi čep na boci ne valja
Imam osjećaj da ni on nema veze šta se događa pa me samo vuče za nos. Dosipam antifriz već drugi put i nemam pojma šta bi moglo da bude. Ako je neko imao neki sličan problem, molio bih da mi napiše.
Inače, radi se o Fiat Punto 2, 1.2 8v.
Pozzzz...
Par dana prije ovih hladnoća provjerim anzifriz, sve uredno, oko -40, ali fali ga možda par dl. I naspem ja čistog Ina al40 do max i već nakon par dana počnu mi problemi sa grijanjem. Vrlo brzo nabije radnu temperaturu, u mjestu kad radi i pored radne temp nema grijanja. Dodam par puta gas malo jače i onda opadne naglo temp i kao puhne neki mlak zrak. U vožnji, prije nogo krene grijanje opadne temperatura, kao da nešto "prokine" u sistemu i počne puhati vruće. Kad se nakon nekog vremena zagrije grijanje radi normalno, ali mi gubi pomalo vodu.Inače, već 6 godina ga vozim, uvijek je kazaljka na istom mjestu, i nikad nije oscilovala. Išao nekom majstoru, i on mi reko da je kad termostat ostao otvoren i stalno kruži voda, te ga on zamijeni i naplati
Inače, radi se o Fiat Punto 2, 1.2 8v.
Pozzzz...
-
preludezalude
#1868 Re: FIAT KONZUMENTI
Ja bi rekao da je u pitanju zacepljenje sistema. Trebao bi kompletan sistem proprati. Ovakva zecepljenja se desavaju kad imas curenje hladnjaka pa zbog toga sipas ona sredstva za zacepljanje rupa. Jos ako ta sredstva sipas vise puta, onda se sigurno zacepi sistem. Kod mene je bio slican problem prije desetak godina. Hladnjak curio jako cesto i sipao sam ona sredstva vise puta. Ljeti ti je zatvoren protok vode kroz unutrasnji hladnjak i bas crijevo koje ide na hladnjak unutrasnji se zacepi ovim "blatom. Kod mene je crijevo bilo nabijeno ovim blatom sigurno u duzini 15-ak centimetara.
Postoje sredstva za propiranje hladnjaka i citavog sistema, ali to moze biti mac sa dvije ostrice. Ako je starije auto, stariji hladnjak koji je korozirao iznutra, ovo sredstvo ce ocistiti sve naslage pa cak i one naslage prljavstine i korozije u sistemu koji ti trenutno drzi hladnjak na okupu. Ljudima se desavalo da nakon ovog sredstva za ciscenje, hladnjak propiša na sve strane.
Postoje sredstva za propiranje hladnjaka i citavog sistema, ali to moze biti mac sa dvije ostrice. Ako je starije auto, stariji hladnjak koji je korozirao iznutra, ovo sredstvo ce ocistiti sve naslage pa cak i one naslage prljavstine i korozije u sistemu koji ti trenutno drzi hladnjak na okupu. Ljudima se desavalo da nakon ovog sredstva za ciscenje, hladnjak propiša na sve strane.
- sorcerer
#1869 Re: FIAT KONZUMENTI
taj''majstor'' bas i nema pojma ...
mozda sistem nije ozracen dobro pri zamjeni rashladne tekucine ,provjeri jel vidljivo gubljenje tekucine negdje .
ti FIRE motori cesto gube tekucinu na samoj vodenoj pumpi jer je glupo rijeseno .cijev prema hladnjaku je samo ubodena u pumpu i ima neka kilava gumica koja odrveni za 3 god i cim mrdnes tu cijev pocne da curi na njoj .provjeri curenje iznad uljnog filtera je pumpa i ta cijev ,ako budes imao problema javi se na pp
mozda sistem nije ozracen dobro pri zamjeni rashladne tekucine ,provjeri jel vidljivo gubljenje tekucine negdje .
ti FIRE motori cesto gube tekucinu na samoj vodenoj pumpi jer je glupo rijeseno .cijev prema hladnjaku je samo ubodena u pumpu i ima neka kilava gumica koja odrveni za 3 god i cim mrdnes tu cijev pocne da curi na njoj .provjeri curenje iznad uljnog filtera je pumpa i ta cijev ,ako budes imao problema javi se na pp
- edin_r1
#1870 Re: FIAT KONZUMENTI
Hvala na odgovorima, otići ću do još jednog servisa pa da vidim šta oni imaju za reći. Ovaj "majstor" je otprilike završio što se tiče popravka mog auta. 
- edin_r1
#1871 Re: FIAT KONZUMENTI
sorcerer wrote:taj''majstor'' bas i nema pojma ...
Danas sam išao kod drugog majstora u komšiluku i ozračio mi je hladnjak i crijeva, ali je problem što mi je jutros malo radio na 3 klipa pa se bojim da mi nije probio dihtung glave... Ujutro ću pogledati količinu vode i viditi kako će upaliti. Drugim riječima, jutro će reći dosta
A što se tiče te "kilave gumice", kad sam ga kupio gubio je vodu i nakon toga pola godine se počeo pragrijavati. Svako je imao neku dijagnozu, promijenio sam masu majstora, da bi na kraju sve bilo do te "kilave gumice" od 3km. Ta posrana gumica me koštala toliko da sam morao da mu radim motor jer je od čestog pregrijavanja stradao dihtung a i same karike. Bog zna koliko se puta pregrijao u Njemačkoj!
Javit ću šta se desilo sutra, možda se nekopronađe u ovom problemu.
Pozzz
-
UntilItSleeps
#1872 Re: FIAT KONZUMENTI
Pozdrav,
Posjedujem Fiat Stila (Multijet varijanta), nedavno mi se dogodilo da sam jedva ubacio u rikverc. Kad je udario onaj prvi veći snijeg stajao je jedno dva dana pod njim, nakon čega sam ga očistio i htio pretjerati na drugo mjesto. Nisam nikako mogao da ubacim u rikverc, tek nakom par minuta i onda mog malo "jačeg" pokušaja uspijem ga ubaciti. Inače do sada je šaltao bez problema ko podmazan, u svaku brzinu, pa i rikverc.
Čitao sam da su neki imali slične probleme, kažu može biti kvačilo pri kraju, ovo ono...Kvačilo je inače pravo lagano i ne osjetim nikakav otpor.
Jeli neko imao slično iskustvo?
Lijep pozdrav
Posjedujem Fiat Stila (Multijet varijanta), nedavno mi se dogodilo da sam jedva ubacio u rikverc. Kad je udario onaj prvi veći snijeg stajao je jedno dva dana pod njim, nakon čega sam ga očistio i htio pretjerati na drugo mjesto. Nisam nikako mogao da ubacim u rikverc, tek nakom par minuta i onda mog malo "jačeg" pokušaja uspijem ga ubaciti. Inače do sada je šaltao bez problema ko podmazan, u svaku brzinu, pa i rikverc.
Čitao sam da su neki imali slične probleme, kažu može biti kvačilo pri kraju, ovo ono...Kvačilo je inače pravo lagano i ne osjetim nikakav otpor.
Jeli neko imao slično iskustvo?
Lijep pozdrav
-
technoGeek
#1873 Re: FIAT KONZUMENTI
Sljedeci put parkiraj a da nije ispod snijeg i neces imati tih problema. Ne brini nista, nije nikakav kvar, samo nemoj ispod snijega da nasjednes mjenacem jer se desava upravo to da teze ide u brzine 
-
UntilItSleeps
#1874 Re: FIAT KONZUMENTI
Baš ti hvala na objašnjenju drug, bio sam se malo trznuo da nije štogod ozbiljno.technoGeek wrote:Sljedeci put parkiraj a da nije ispod snijeg i neces imati tih problema. Ne brini nista, nije nikakav kvar, samo nemoj ispod snijega da nasjednes mjenacem jer se desava upravo to da teze ide u brzine
Fazon je što mi je prošle zime kad sam imao Punta, koji stajao bukvalno 20 dana pod 2 metra snijega (kojeg se sigurno svi sjećamo) prije svega upalio je iz prve, a drugo ne sjećam se da sam imao nikakvih problema sa šaltanjem.
Vjerovatno je kod Stila malo drugačije...
- edin_r1
#1875 Re: FIAT KONZUMENTI
Samo da javim da mi je riješen problem sa grijanjem i gubitkom vode. Naime, skinuta je glava i odnijeta na ispitivanje, jer drugog, logičnog rješenja nije bilo. Ispostavilo se da je bila blago iskrivljena, te je provlačila vodu iz sistema u cilindre. Sad je sve uredno, dokle, vidićemo
Hvala svima i pozdrav!!!
Hvala svima i pozdrav!!!