Gdje sam rekao da je znak za ogranicenje minimalna brzina? Samo smatram da ako ima znak 60 da se to smatra da se moze bezbjedno voziti 60.goran16v wrote:He he, moja genijalcino, ne samo da je logicno da ce se voznjom sporijom od ogranicenja smanjiti rizik, nego je to i zakonski obavezno. To sto tvojim mozdanim vijugama znak "60" znaci da je to minimalna dozvoljena a ne maksimalna dozvoljena brzina, jer da nije tako ne bi ni izvalio glupost kakvu si izvalio - je dokaz da imas problem.Ateista wrote:Ako cemo ici tom logikom onda se moze jos smanjiti rizik i ici sporije od ogranicenja jer je to jos manje opasno, pa jos sporije, na kraju cemo doci da je najmanji rizik ne voziti nikako.goran16v wrote: Ti si vrlo ponosno napisao da se trudis sto vise smanjiti rizik dok vozis na minimum, zar ne? Ok, posten i sasvim ispravan rezon. ALI vec danima ponavljas da si ti siguran i kad vozis preko ogranicenja, jer je ogranicenje pisano za nalosije vozace ti mozes procjeniti sta je sigurno. S ovim se ne slazem ali je rezon. Cirkus s tobom nastaje kad te ja pitam da li si ti sigurniji kad vozis brze nego sporije. Posto ti odgovaras da si sigirniji kada vozis sporije, sto je logicno, onda mi nije jasno kao je onda moguce voziti brze od granicenja (manje sigurno nego da vozis po ogranicenju), a istovremeno se truditi ruzuk svoje voznje svesti na minimum? Vecom brzinom se smajuje rizik?
Kad kazem da smanjim rizik na minimum ne mislim samo na brzinu nego na sve aspekte voznje, pracenje saobracaja oko sebe, maksimalna kocentracija i slicno. Kad je rijec o brzini, posto uvijek moze sporije i sigurnije idem brzinom ispod koje dodatno smanjivanje ne utice znacajno na sigurnost i postaje skoro zanemarljivo.
Hipotetski, sve i da ostale aspekte, osim brzine, maksimalno postujes, a posto ovdje govorimo iskljucivo o brzini, koja je i najvazniji aspekt, nisi mi odgovorio kako uspjevas istovremeno voziti brze, pogotovo preko ogranicenja, a pri tome maksimalno smanjivati rizik. To mi nisi odgovorio. O tome koliko si sposoban procjeniti koja brzina ne utice znacajno na sigurnost, odnosno sta je zanemarivo veca brzina, samo da te napomenem, ti si onaj koji je vozio 91, tamo gdje je ogranicenje 60. Ako je za tebe 31 km/h zanemarivo - idi lijeci se!
Odgovorio sam ti, ne citas. Radim sve ostalo sto je potrebno da se rizik svede na minimum, a posto sam pokazao da je po tvojoj logici bukvalnog shvatanja najsigurnije ne voziti nikako, sto meni nije opcija, nadjem brzinu pri kojoj svako dalje smanjivanje brzine ne utice znacajno na sigurnost, i to smatram maksimalno smanjenim rizikom. Jedini nacin da se jos znacajno smanji rizik je da ne vozim nikako.
U tim uslovima tih 91 nije bila velika brzina jer su uslovi na cesti to dopustali, to sto ti ne mozes da prihvatis da zakon nije uvijek u pravu i za svaku situaciju je druga prica.