MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#1851 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

semma wrote:Evo ga intervju sa Denisom Stojnicem... o eventualnom meču sa Mirkom, UFC-U, meču u Novom Sadu...

http://borba.ba/index.php/vijesti/bh-vi ... -stojnicem
ja ne vjerujem da je Denis mogao izjaviti ovo...
otkud to da je sudija prekinuo mec ranije u prvoj borbi Dos Santosa i Caina?..Naravno da to nije istina...
A za ovu izjavu da se Denis pred mec sa Cainom nije spremao?? :)..nemam komentar :D
Cyrax

#1852 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Nije mu ovo trebalo...
semma

#1853 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by semma »

Video intervju sa Denisom Stojnićem (08.09.2013)

http://www.borba.ba/index.php/vijesti/b ... -stojnicem
drugodtvogdruga

#1854 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

semma wrote:Video intervju sa Denisom Stojnićem (08.09.2013)

http://www.borba.ba/index.php/vijesti/b ... -stojnicem
Svaka cast za vju, nek ste uradili video interview da zacepite usta ovim sto zele da spuste vas rad i trud, sto govore da je "izmisljen" itd.
bingov buraz

#1855 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

semma wrote:Denis Stojnic za borba.ba:""Ako se dogodi borba sa Mirkom ja odgovorno kažem da sam bolji i jači od Mirka!"

http://www.borba.ba/index.php/zamiljivo ... -stojnicem

:mrgreen:

Mislim da nema nista od Denisovog povratka u UFC i da je dobio Monsona.
EmiRem

#1856 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

Jao intervjua, ko da je s Nokie 3310 sniman...Kvalitetno nema sta....
dzeno123

#1857 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Je li ko gledao Strikeforce-ov posljednji event? Gledam poslje borbe Cormiera i Staringa udje Overeem u ring, ma ne znam kako ce se bas Cormier provesti u UFC, Overeem veci za glavu, krupniji. Sumnjam da ce moci onako bacati Mira, Overeema, Carwina i ostale vece heavyweighte ali je doduse odmah najavio da bi mogo se spustiti u LHW nakon borbe sa Mirom.
enisss

#1858 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

dzeno123 wrote:Je li ko gledao Strikeforce-ov posljednji event? Gledam poslje borbe Cormiera i Staringa udje Overeem u ring, ma ne znam kako ce se bas Cormier provesti u UFC, Overeem veci za glavu, krupniji. Sumnjam da ce moci onako bacati Mira, Overeema, Carwina i ostale vece heavyweighte ali je doduse odmah najavio da bi mogo se spustiti u LHW nakon borbe sa Mirom.
Cormier je sad u jako nezgodnoj situaciji...ako ostane u HW diviziji kad tad ce se morati suociti sa Cainom..a znamo da to ne zele ni jedan ni drugi...jbg...to je ona losa strana ovog sporta..pogotovo zbog toga sto bi to sigurno bio odlican mec....
Cormier u HW diviziji bi sigurno bio medju 3 teskasa...ono prvo bacanje koje je izveo je vise judo bacanje nego hrvanje...iako se iskreno ne razumijem mnogo u Judo...ali eto..tako mi je izgledalo..eh sad...da li bi uspio da baci Mira ili Overeema...zavisi od same pripreme..ja mislim da moze jer je on nesumnjivo najbolji teskas na svijetu sto se tice cisto hrvanja..u to nema sumnje...
iznenadio me je Marquardt....ocekivao sam da ce pobijediti...sigurno..
Barnet...klasika...njegov nacin borbe..vidjelo se na onom Nandoru da je covjek tu dosao cisto "da guzica vidi puta" :D
Sjecam ga se jos od vremena kada je dobio Ajlina Ahmica..tadasnje velike nade hrvatskog mma....
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1859 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Upravo pogledah borbe ...Cormier kao da se cuvao ...Gegard Mousasi impresivno ...ovaj mec se odgadjao ko zna koliko..tejedan otkaze, pa drugi ...Mousasi vjerovatno nema sansi protiv Jon Jonesa ali bi definitivno unjeo svijezinu u UFC LHW diviziju. Definiivno bih volio da vidim njega protiv bilo koga iz gornjeg dijela divizije...mada je i on gabaritima mali za LHW...
Barnet odlican ...ono na kraju kada pada u full mount i odmah laktom pravi pritisak na vrat kako bi ga prisilio da desnom rukom instinktivno gurne ruku koja ga gusi i tako sebe otvori za submision je bilo kao sah :)

Jeli ovo bio poslednji Strikeforce ikada ? Gase ih?

Sta je sa Barnet-om, hoce li on u UFC?
bingov buraz

#1860 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Da,Strikeforce je rahmetli,Bellator nikad slabiji,Ray Sefo pokusava nesto sa ovom novom promocijom ali tanko je to sve.Zadugo nece UFC imati ravnopravnu konkurenciju.

Za Barneta sumnjam da ce u UFC.
medjutim

#1861 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

bingov buraz wrote:Da,Strikeforce je rahmetli,Bellator nikad slabiji,Ray Sefo pokusava nesto sa ovom novom promocijom ali tanko je to sve.Zadugo nece UFC imati ravnopravnu konkurenciju.

Za Barneta sumnjam da ce u UFC.
Spisak boraca koji idu u UFC, kao sto si rekao Barnet otpao.
Teška kategorija

-Daniel Cormier (11-0 MMA, 8-0 SF)

Poluteška

-Gegard Mousasi (33-3-2 MMA, 4-1-1 SF)
-Gian Villante (10-3 MMA, 3-2 SF)

Srednja

-Roger Gracie (6-1 MMA, 4-1 SF)
-Tim Kennedy (15-4 MMA, 6-2 SF)
-Lorenz Larkin (13-0 MMA, 4-0 SF)
-Champ Luke Rockhold (10-1 MMA, 9-0 SF)
-Ronaldo Souza (17-3 MMA, 7-1 SF)

Velter

-Roger Bowling (11-3 MMA, 4-3 SF)
-Jason High (16-3 MMA, 3-0 SF, 0-1 UFC)
-Nate Marquardt (32-11-2 MMA, 1-1 SF, 10-4 UFC)
-Champ Tarec Saffiedine (14-3 MMA, 6-1 SF)
-Bobby Voelker (24-8 MMA, 4-1 SF)

Laka

-Ryan Couture (6-1 MMA, 6-1 SF)
-Pat Healy (29-16 MMA, 7-1 SF, 0-1 UFC)
-Kurt Holobaugh (8-1 MMA, 0-1 SF)
-Adriano Martins (24-6 MMA, 1-0 SF)
-Champ Gilbert Melendez (21-2 MMA, 11-1 SF)
-K.J. Noons (11-6 MMA, 3-4 SF)
-Josh Thomson (19-5 MMA, 10-3 SF, 2-1 UFC)
novi.dan.nova.nafaka

#1862 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

UnscarD wrote:Mousasi vjerovatno nema sansi protiv Jon Jonesa ali bi definitivno unjeo svijezinu u UFC LHW diviziju. Definiivno bih volio da vidim njega protiv bilo koga iz gornjeg dijela divizije...mada je i on gabaritima mali za LHW...
Jedva čekam da ga vidim u prvoj narednoj borbi.
Normalan lik, smiren, efektan. Samo, što rekoste, premalehan je za LHW, no budemo vidjeli...
enisss

#1863 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Jel ko gledao borbu sina Randy Coutura?...Izgleda da je tata jako dobro potplatio one sudije :D...stvarno smijesno...hajd kad gledam borbe ovdje na balkanu..pa mi je logika da ima puno navlacenja...domacinskog sudjenja itd..no ono je smijurija da ne moze veca biti :)
4m3l

#1864 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

Ma ja ne kontam sto UFC ne pozove Josh Barnetta ? Covijek je popularan a i kvalitetan borac!
Cyrax

#1865 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

4m3l wrote:Ma ja ne kontam sto UFC ne pozove Josh Barnetta ? Covijek je popularan a i kvalitetan borac!
Imas ljude koji se ne dopinguju, koji se malkice dopinguju, koji se dobrano dopinguju i na kraju Josh Barnetta :D
bingov buraz

#1866 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Uz to i nije bas u cvijetu mladosti

Ryan Couture je tanak ko lizalo ali Dana White ne zaboravlja zasluge starom.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1867 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Cyrax wrote:
4m3l wrote:Ma ja ne kontam sto UFC ne pozove Josh Barnetta ? Covijek je popularan a i kvalitetan borac!
Imas ljude koji se ne dopinguju, koji se malkice dopinguju, koji se dobrano dopinguju i na kraju Josh Barnetta :D
Nisam odavno naisao na neku informaciju o dopingu Barneta...mislim onako mlohav i bez neke izrazene misicne mase mi i ne djeluje bas kao da se razvaljuje svim i svacim.
Znam samo da se on sa UFC-om rastao pod bas napetim okolnostima i ne bih se iznenadio da obje strane to jos uvijek pamte i da to igra ulogu cak i ako je cist.
Cyrax

#1868 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

UnscarD wrote: Nisam odavno naisao na neku informaciju o dopingu Barneta...mislim onako mlohav i bez neke izrazene misicne mase mi i ne djeluje bas kao da se razvaljuje svim i svacim.
Znam samo da se on sa UFC-om rastao pod bas napetim okolnostima i ne bih se iznenadio da obje strane to jos uvijek pamte i da to igra ulogu cak i ako je cist.
Popravio se zadnjih par godina (ili je nasao drugi nacin da se boca :D ) ali je prije bio kritican.
Premlatio Randy Couturea i oduzese mu titulu radi dopinga, onda onaj superfight sa Fedorom (obojica u top formi/dopingu bili tad) otkazan 5-6 dana prije opet radi dopinga...
Kad mu vidis skor u karijeri on je legenda i vjerovatno ce poslije karijere i biti ali pitanje je koliko je to sve do dopinga a koliko do njega :?
novi.dan.nova.nafaka

#1869 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Cyrax wrote:Kad mu vidis skor u karijeri on je legenda i vjerovatno ce poslije karijere i biti ali pitanje je koliko je to sve do dopinga a koliko do njega :?
Ma hej, više i te priče o dopingu...
Kad su Overeemu našli da ima nedozvoljene supstance iznad određene količine (koja je btw nekoliko puta veća od one koju ljudsko tijelo proizvodi), svi su ga uzeli na nož. A radi se u stvari o tome da ljudsko tijelo proizvodi do čini mi se 4 jedinice te supstance, dozvoljeno je 7 ili 9, a on je imao 14. Suština je: svi se dopinguju, samo je on prekardašio utvrđenu granicu.
E sad, da ne pričamo o tome što svačije tijelo ne reaguje isto, pa tako nekome količina od 6 nečega djeluje kao nekome od 10 ili više. Svi mi znamo koliko normalan čovjek može otprilike izdržati. Mlatiti se 5 rundi punim gasom i ostati na nogama ne može čist čovjek. A do raznoraznih agencija je da utvrde šta je "granica čistoće".
Cyrax

#1870 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Jel dopingovan? Jeste.
Khaj phice.
muhafuca

#1871 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

Ja ovih klovnova
smijesno - valjda je namjera bila neki hype
napraviti al smijesno :-)
bingov buraz

#1872 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Mislim da ce Bisping uzeti,sumnjam da Belfort jos ima neke motivacije.

Ceka se i da se vidi sta moze Daniel Serafian finalista brazilskog TUF-a koji se zbog povrede nije borio u finalu.

Nurmagomedov ima skor 18-0 u MMA i 2-0 u UFC,mogao bi biti zanimljiv cijeli event.
Cracked

#1873 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

radije bi da Belfort pobijedi i da gledamo silva - belfort 2. Bispingu dajem sanse koliko i Bonnaru dok je ipak belfort bar u prvog rundi pokazao da nije skroz bez sansi...ima bar 5%
enisss

#1874 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Bisping ce da razvlali Belforta..moja prognoza.... :D
enisss

#1875 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

kao i uvijek...los sam prognozer :)
Post Reply