KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Morales

#1851 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Morales »

kenzo wrote:a da li postoji neko malo vise upucen, hoce li biti jos kakvih sufinansiranja?

meni nesto rekose u februaru bi moglo biti..
Gdje si cuo to?
bavi

#1852 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bavi »

Morales wrote:
kenzo wrote:a da li postoji neko malo vise upucen, hoce li biti jos kakvih sufinansiranja?

meni nesto rekose u februaru bi moglo biti..
Gdje si cuo to?
trebalo bi biti sufinansiranje i od kantona sarajevo u feb.
girogiric2012

#1853 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

Jesu li ovo svi pripravnici nasli posao????
Nigdje nikog, pa reko mora da su se zaposlili !!! :thumbup:

Ima li sta novo ljudi, za ovaj nas status???????
Carmela

#1854 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Carmela »

hehehehheeh i mene to zanima, hoce li ista biti od konkursa za pripravnike iz kantona??? :)
girogiric2012

#1855 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

Meni su prosle sedmice u opstinskom birou rekli da i oni ocekuju svaki dan, i jos mi sefica tog biroa kaze - mi evo godinu dana nista ne radimo ( mislim se u sebi znam), nikakav program mi nismo imali, sad se promjenio i upravni odbor pa treba izabrati novog direktora itd. ali kaze ti navracaj do nas da se raspitas.... :x
p206

#1856 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by p206 »

.
sssa

#1857 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by sssa »

Prilikom prijave na konkurs u ADSFBiH potrebno je ispuniti prijavni obrazac, jedan od traženih podataka je datum diplomiranja...Zanima me, koji datum tu upisujemo, onda kada smo položili posljednji ispit? datum izdavanja uvjerenja o diplomiranju? ili datum sa diplome? Malo mi je konfuzno jer sam diplomirala 2010 godine, a diplomu dobila u oktobru 2011. godine i u tom medju periodu sam stekla neko iskustvo...
MASTER_NO1

#1858 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

sssa wrote:Prilikom prijave na konkurs u ADSFBiH potrebno je ispuniti prijavni obrazac, jedan od traženih podataka je datum diplomiranja...Zanima me, koji datum tu upisujemo, onda kada smo položili posljednji ispit? datum izdavanja uvjerenja o diplomiranju? ili datum sa diplome? Malo mi je konfuzno jer sam diplomirala 2010 godine, a diplomu dobila u oktobru 2011. godine i u tom medju periodu sam stekla neko iskustvo...
datum diplomiranja...
tj datum kad si odbranila diplomski magistarski ili sta vec...
MASTER_NO1

#1859 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

nuki_cika wrote:I ja sam za spontano okupkjanje- :thumbup:
Moramo definitivno nešto početi preduzimati,krenuvši od protesta
kad cemo krenuti u okupljanja... Da pokazemo svima da ne mora znaciti konstatacija dok je aktualna vlast (SDP) na celu, da se ne znamo org. za proteste...

ispravan_put

#1860 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ispravan_put »

Ima li neko da se prijavio na konkurs RTV BiH - volonteri? Zvali me danas i kažu 20.2. u 11 h ima neki test. Zna li neko o čemu se konkretno radi? Kakav je test u pitanju?
Lady Saray

#1861 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Lady Saray »

ovdje skoro niko ne napise izasao konkurs taj i taj nego kad se prijave i zavrsi se konkurs pitaju e jel se neko prijavio, sta treba.. :roll:
dezurni_ucenik

#1862 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

Da li se to protesti spominju?

Apsolutno sam za.Da se digne glas protiv svih tih silnih nastimanih konkursa kojima je jedini cilj da se "ozakoni" polozaj osoba koji vec rade na tim mjestima.Vise je pun qrz gledati kako se poslovi stimaju zato sto te doticne osobe imaju jake roditelje.Jes da nikakve koristi nece biti od tih protesta ali nek vide oni da mi ne sutimo.

Oni su svi povezani i cuvaju ledja jedni drugima.Realno,nece niko postati advokat ovdje ako ti ocevi i majke nisu to vec.A mi nikad necemo sanse imati u tim vodama,zbog tih stvari.Pa jebo masoneriju za njih.
girogiric2012

#1863 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

CVIKERASH wrote:Da li se to protesti spominju?

Apsolutno sam za.Da se digne glas protiv svih tih silnih nastimanih konkursa kojima je jedini cilj da se "ozakoni" polozaj osoba koji vec rade na tim mjestima.Vise je pun qrz gledati kako se poslovi stimaju zato sto te doticne osobe imaju jake roditelje.Jes da nikakve koristi nece biti od tih protesta ali nek vide oni da mi ne sutimo.

Oni su svi povezani i cuvaju ledja jedni drugima.Realno,nece niko postati advokat ovdje ako ti ocevi i majke nisu to vec.A mi nikad necemo sanse imati u tim vodama,zbog tih stvari.Pa jebo masoneriju za njih.

Evo kad bi se kojim cudom organizovali ti protesti, koliko bi po vasoj procjeni doslo ljudi ???????????
Ja mislim da bi nas bilo 10 , hajde eto 15 da ne pretjerujem :lol:
dezurni_ucenik

#1864 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

Zaokruzimo na 20 :-D
girogiric2012

#1865 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

CVIKERASH wrote:Zaokruzimo na 20 :-D

E toliko ima nezadovoljnih u ovom gradu , svo ostali :thumbup: :thumbup:
k1ks

#1866 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by k1ks »

Zasto da protestujemo?? Ko je nama kriv sto se nasi nisu snasli u ratu i poslije ?? Kao da se moze nesto promijenit i da nas 1000 bude ... ovo je drzava u kojoj je korupcija zahvatila sve sfere zivota i nema nama pomoci.....
girogiric2012

#1867 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

k1ks wrote:Zasto da protestujemo?? Ko je nama kriv sto se nasi nisu snasli u ratu i poslije ?? Kao da se moze nesto promijenit i da nas 1000 bude ... ovo je drzava u kojoj je korupcija zahvatila sve sfere zivota i nema nama pomoci.....
Ako ti tako kazes onda ok, ali nemoj kasnije da se bunis kad budes dolazio/la na konkurse na kojim vec "IMAJU COVJEA",ti samo sebi reci ma ovdje se ne moze nista uraditi...

ZATO NAM JE SVE OVAKO !!!
la_roux

#1868 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by la_roux »

Lady Saray wrote:ovdje skoro niko ne napise izasao konkurs taj i taj nego kad se prijave i zavrsi se konkurs pitaju e jel se neko prijavio, sta treba.. :roll:
Ovdje se priča o toku konkursa, informiše o iskustvima i sl. A ako neko čeka konkurse, onda treba pratiti stranice federalnog i kantolnanih zavoda i pitati u birou, a ne čekati da neko ovdje napiše da je izašao da bi se informisao o tome.
MASTER_NO1

#1869 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

la_roux wrote:
Lady Saray wrote:ovdje skoro niko ne napise izasao konkurs taj i taj nego kad se prijave i zavrsi se konkurs pitaju e jel se neko prijavio, sta treba.. :roll:
Ovdje se priča o toku konkursa, informiše o iskustvima i sl. A ako neko čeka konkurse, onda treba pratiti stranice federalnog i kantolnanih zavoda i pitati u birou, a ne čekati da neko ovdje napiše da je izašao da bi se informisao o tome.
Glupost .....prvenstveno se pise o tome kad i gdje izasao KONKURS obzirom da ne mogu svi vidjeti da je recimo u RTV izasao konkurs za pripravnike ili volontere.. Zato imamo ovu stranicu, drugo je sto su ovdje u pitanju neke "hinje" pa se kriju.. Ma da im to nece puno pomoci sig..

a za proteste koliko znam i u Egiptu je na samom pocetku izasao mizeran broj ljudi, d ane napominjem da su neki poceli upravo dogovaranjem preko foruma... :o
Morales

#1870 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Morales »

Zna li neko sta se dešava s ovim kantonalnim konkursom? Šta čekaju više?
startrek987

#1871 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by startrek987 »

Da li neko zna šta će konkretno biti na ovom testiranju za volontere u BHRT-u? :)
nermaa

#1872 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nermaa »

startrek987 wrote:Da li neko zna šta će konkretno biti na ovom testiranju za volontere u BHRT-u? :)
Vjerovatno da procitas neki tekst ispred kamera, da vide kako se snalazis... obicno to bude. :)
startrek987

#1873 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by startrek987 »

nermaa wrote:
startrek987 wrote:Da li neko zna šta će konkretno biti na ovom testiranju za volontere u BHRT-u? :)
Vjerovatno da procitas neki tekst ispred kamera, da vide kako se snalazis... obicno to bude. :)
:S Ja sam psiholog nisam novinar :)
nermaa

#1874 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nermaa »

:S Ja sam psiholog nisam novinar :)[/quote]

Nema veze sto si psiholog, ako su te pozvali, mogu tebe primiti, a ne nekoga ko je zavrsio novinarstvo, jer danas je to normalno da svako moze raditi sve, bez obzira na struku...a ovo sto sam napisala za testiranje, to najcesce i bude :)
startrek987

#1875 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by startrek987 »

nermaa wrote::S Ja sam psiholog nisam novinar :)
Nema veze sto si psiholog, ako su te pozvali, mogu tebe primiti, a ne nekoga ko je zavrsio novinarstvo, jer danas je to normalno da svako moze raditi sve, bez obzira na struku...a ovo sto sam napisala za testiranje, to najcesce i bude :)[/quote]
Pa ne slažem se da svako može raditi sve, ok može u BiH :D ali hvala u svakom slučaju. Valjda neću postati nova Dejana Rosuljaš :)
Post Reply