Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
semmy

#1851 Re: Sarajevo shoping

Post by semmy »

*mima* wrote:haj ne zajebaji :D .....vidjela si moj novcanik kad sam kupila na snizenju.....
nezajebajem, znas mene...pokazat cu ti njihovu torbu... ali i novi crveni novcanik :D
norah

#1852 Re: Sarajevo shoping

Post by norah »

Uzas su im i tasne i novcanici.Kupila neke tasne na snizenju i samo par mjeseci kasnije izgledaju ofucano i jadno.Na novcaniku mi pukao sav i otpao ferslus. Nista vise ne kupujem u Carpisi.
Nadinka

#1853 Re: Sarajevo shoping

Post by Nadinka »

Joj jesu meni dobri novcanici u Guliveru, kozni su, al su bas poskupi, 135 KM smo nedavno jedan za poklon kupili..uh ostale mi ruke na nejmu :D
Michun

#1854 Re: Sarajevo shoping

Post by Michun »

norah wrote:Uzas su im i tasne i novcanici.Kupila neke tasne na snizenju i samo par mjeseci kasnije izgledaju ofucano i jadno.Na novcaniku mi pukao sav i otpao ferslus. Nista vise ne kupujem u Carpisi.
Ja sam stvarno pristalica koznog novcanika i dobre crne kozne tasne - za svaki dan. ove neke u bojama za ponekad mogu biti skaj. to se oguli jako brzo i onda moras baciti. guliver novcanik imam od samog otvorenja bbi, bio 100 KM, odlican.
Nadinka

#1855 Re: Sarajevo shoping

Post by Nadinka »

Michun wrote:
norah wrote:Uzas su im i tasne i novcanici.Kupila neke tasne na snizenju i samo par mjeseci kasnije izgledaju ofucano i jadno.Na novcaniku mi pukao sav i otpao ferslus. Nista vise ne kupujem u Carpisi.
Ja sam stvarno pristalica koznog novcanika i dobre crne kozne tasne - za svaki dan. ove neke u bojama za ponekad mogu biti skaj. to se oguli jako brzo i onda moras baciti. guliver novcanik imam od samog otvorenja bbi, bio 100 KM, odlican.
Ti si kriva za sve, ja ne bih jos godini ni primjetila da se moj jadni sisley ofucao :D
wewa

#1856 Re: Sarajevo shoping

Post by wewa »

mogu preporuciti art godain za novcanike - mom su 2 godine i jos uvijek izgleda kao nov.
hadzinicasa

#1857 Re: Sarajevo shoping

Post by hadzinicasa »

Elzana wrote:Ima u Sarajevu za kupiti (mislim da ne smijem reklamirati radnju), poznanica sebi uzela, isprobala sam, ali mi nije nešto učinkovito. Naziv je odstranjivač grudvica :) Ev slike sa net-a

Image

btw. cijena je oko 15KM, ja radije biram klix brijače u tu svrhu :D
ja imam sličan i super je. za cufanja svih vrsta. od pantalona do džempera.
HomeSweetHome

#1858 Re: Sarajevo shoping

Post by HomeSweetHome »

Ja imam isti ovakav i super mi je, jeste da traje sto godina dok odstranis sve, ali uspijevam. Koristim za sve, od odjece do trosjeda.
Sheytanela

#1859 Re: Sarajevo shoping

Post by Sheytanela »

Kupih juce u mangu zimsku jaknu, mnogo mi se svidjela, samo da pitam jel iko od vas ima slicnu i kako je odrzavat, pise da je pravo perje...

Image
Michun

#1860 Re: Sarajevo shoping

Post by Michun »

nemoj u masinu ni pod razno :D :lol: to znam
Sheytanela

#1861 Re: Sarajevo shoping

Post by Sheytanela »

pise na njoj na 30 u masini da moze a i one kao preporucuju, samo me je strah zbog perja, a i svijetla je pa cu je morat cesto prati, reko na vrijeme da se raspitam, malo je tamnija nego na slici al svejedno dovoljno svijetla da se mora cesto prati.
Zelena Carapa

#1862 Re: Sarajevo shoping

Post by Zelena Carapa »

Sheytanela wrote:pise na njoj na 30 u masini da moze a i one kao preporucuju, samo me je strah zbog perja, a i svijetla je pa cu je morat cesto prati, reko na vrijeme da se raspitam, malo je tamnija nego na slici al svejedno dovoljno svijetla da se mora cesto prati.
ja svoje pernate jakne perem zajedno sa teniskim lopticama u mashini - tako se perje ne zgrudva i ne slijepi.
alica.k

#1863 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Sheytanela wrote:Kupih juce u mangu zimsku jaknu, mnogo mi se svidjela, samo da pitam jel iko od vas ima slicnu i kako je odrzavat, pise da je pravo perje...

Image
ja svoje pernate perem sa teniskom lopticom.
Michun

#1864 Re: Sarajevo shoping

Post by Michun »

Michun wrote:nemoj u masinu ni pod razno :D :lol: to znam
mislim da je ovoj jaka centrifuga dohakala
mora se moci u masini prati, salim se ja
ema_

#1865 Re: Sarajevo shoping

Post by ema_ »

Gdje kupiti ljepilo za odjeću? Otpale mi neke džidže, pa da to popravim :D
CherryLips

#1866 Re: Sarajevo shoping

Post by CherryLips »

Ja neke Carpisine torbe imam od kako su se otvorili i jos su u upotrebi,stvarno se ni na jednu njihovu torbu ne mogu pozaliti. Hajd otici cu popodne ako mi se bude dalo da vidim kakvih novcanika imaju...ovaj moj vise zreo za mijenjanja,ivice se malo ofucale,nekad davno kupljen u Espritu i fakat je dobar...
zippo

#1867 Re: Sarajevo shoping

Post by zippo »

interesuje me , gdje u sa mogu kupiti kvalitetnu kožnu jaknu (nešto kraće) a da nije žara
hvala
*zena21

#1868 Re: Sarajevo shoping

Post by *zena21 »

CherryLips wrote:
Ja neke Carpisine torbe imam od kako su se otvorili i jos su u upotrebi,stvarno se ni na jednu njihovu torbu ne mogu pozaliti. Hajd otici cu popodne ako mi se bude dalo da vidim kakvih novcanika imaju...ovaj moj vise zreo za mijenjanja,ivice se malo ofucale,nekad davno kupljen u Espritu i fakat je dobar...

imam 3 torbe iz Carpise.. prezadovoljna sam... sve 3 sam kupila na snizenjima njihovim :D

novcanike nisam kupovala.. ne trebaju mi.. para nemam :oops: :lol: :lol: :lol:
terra_incognita

#1869 Re: Sarajevo shoping

Post by terra_incognita »

alica.k wrote:
Sheytanela wrote:Kupih juce u mangu zimsku jaknu, mnogo mi se svidjela, samo da pitam jel iko od vas ima slicnu i kako je odrzavat, pise da je pravo perje...

Image
ja svoje pernate perem sa teniskom lopticom.

ja je susim sa teniskom lopticom (u susilici)

loptica razbija grudve mokrog perja

ne znam koji efekat ima loptica u perilici, kad je puna vode i kad se na kraju centrifugira ? tu ni loptica ne pomaze na 1200 obrtaja kad i sama loptica bude zakovana za bubanj :roll:
alica.k

#1870 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

loptica lijepo rasporedi perje u jakni. ne kontam u cemu je problem?
terra_incognita

#1871 Re: Sarajevo shoping

Post by terra_incognita »

nema problema, samo pitam koji je efekat

pogledaj sljedeci put kad se centrifugira kako centrifugalna sila zalijepi sve za zidove (pa i lopticu)

mislim da ti ovo vrijedi samo u susilici
ali haj....
alica.k

#1872 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

nemam susilicu.
a ne perem na 1200 obrtaja :D
Ma.Le.Na

#1873 Re: Sarajevo shoping

Post by Ma.Le.Na »

ja sam jaknu iz Manga...jakna-kaputic..oprala tako u masini..
svo prje pocelo izlaziti kasnije..
mislim da sam cca 50% ako ne i vise perki negdje ostavila za sobom..
da ne govorim koja je pegliona kako se lijepe po dzemperima i majicama..uzas..
vazda sam hodala ko da imam ocerupanu kokos u dzepovima :roll:
HomeSweetHome

#1874 Re: Sarajevo shoping

Post by HomeSweetHome »

Gdje kupiti zimsku jaknu za dijete, a da ne kosta 150 kaemica?
ema_

#1875 Re: Sarajevo shoping

Post by ema_ »

HomeSweetHome wrote:Gdje kupiti zimsku jaknu za dijete, a da ne kosta 150 kaemica?

Tiffany (H&M), Turbo limač...
Post Reply