dallton wrote:@id, nevjerovatno ali istinito, tvoj gornji post je upravo ono sto predvidjaju albanski izvori na kosovu ...doduse oni su spremni za sve "eventualije"

jedno vrijeme sam radio u firmi,bavili smo se istrazivanjem,analizom,procjenama i slicno....
i tu sam naucio jedno zlatno pravilo da te nikad ne zaboli glava
uvijek kad se radi analiza i procjena,moraju se predvidjeti svi scenariji desavanja od mogucih,vjerovatnih do onih koji imaju 1% sansu da ce se dogoditi i prema svim tim scenarijima desavanja traziti adekvatne odgovore i biti na sve spreman
jedno od mogucih desavanja u nasem regionu je ono sto sam gore napisao i treba imati pripremljene odgovore i rijesenja na te scenarije desavanja
da su srbi u srbiji dozivjeli potpuni poraz kao nijemci u 2 svj ratu i potom katarzu,sanse da dodje do nekog novog eskaliranje sukoba bi zaista bile minimalne
ali na zalost,oni nisu dozivjeli ni k od katarze i jedino snazno prisustvo amerike ih sprijecava da povedu nove ratove
@kinder
nije me glava zaboljela 1994 i 1995 ratujuci protiv cetnika,i posto imam jako dobro iskustvo sa njima i poznat mi je njihov hinjarluk i osobina koja ih krasi da uvijek napadaju ,,sa ledja,, i da te hvataju ne pripremljenog i samo pod tim uslovima cetnici krecu u rat i drugi uslov je da cetnici imaju masu tenkova i artiljerije,a da je neprijatelj naoruzan lovackim oruzijem
ovaj put smo i mi i crnogorci i albanci daleko spremniji nego 90-tih
ali vi to ne mozete da shvatite,jer ipak kako neko moze da porazi ,,srpskog junaka,, i kad god dozivite poraz,iskljucivo su vam politicari krivi,jer su vas po pravilu prodali
vasa mogucnost samolaganja i mitomanije je nevjerovatna i to je jedan od razloga sto ce cetnici opet probati da se osvete ,,balijama,, ,,ustasama,, ,,siptarima,, i crnogorskim ,,izdajicama,,