Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Banksy

#1851 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Banksy »

Anonimka wrote:
Moja nana (ovaj put zaista nana), nije osunetila svog sina, gore spomenutog, sve do njegove 14. godine zato sto je bila u bliskom krvnom srodstvu sa jednim od najvaznijih ljudi u bivsoj nam drzavi, pa se svaki korak pratio.
Pa je to na kraju ucinila, jer tako red i vjera nalazu.
Da je tvoja ''nana'' zaista držala do vjere i reda obavila bi to bez obzira na blisko krvno srodstvo sa jednim od najvaznijih ljudi u bivsoj nam drzavi. Ovako, opisala si je kao nekog ko bi ''i jare i pare'', a to nije lijepa slika.
One moje nane i bake koje su dušom i srcem istinski vjerovale u koncept prošlog sistema nisu ni sunetile ni krstile svoju djecu. One koje su sunetile i krstile, nisu ni marile za partiju i položaj.
Uz to, bezočna laž je da se svaki korak pratio i da se djeca nisu smjela sunetiti.
I inače, cijeli post je gomila budalaština i plitkih konstrukcija, koje se, da su vrijedne pažnje i truda, sve mogu pobiti i objektivnim argumentima i brojnim sasvim drugačijim individualnim iskustvima nas koji smo zaista miješani u miješanim, koji imamo i nane i bake, i koji smo cijeli rat i poraće proveli u Sarajevu.
Ali, nije vrijedno.
_Saša_

#1852 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by _Saša_ »

saibaba@
Niko nije rekao da ovaj grad nema razloga za to sto jeste takav danas, naravno da je razlog rat i jos uvijek na neki nacin podjeljena Bosna i Hercegovina, i o toj frustraciji se moze pisati. Sa jedne strane smo multikulturalni (kad je SFF ili Dan Drzavnosti) a kad nismo (kad nam neki klinac Slobodan dodje po ruku sceri) kriv je rat. Samo je realnost da u BiH ljudima nisu mrski mjesoviti brakovi ali opcenito ljudi izbjegavaju da se dovode u te situacije. Iz razloga koje sam vec ranije navodio. Nije lako Bosni i Hercegovini sa nama ovakvima.
Banksy

#1853 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Banksy »

ne biti nedorecen wrote:
evo svima koji govore emocijama jedan potresan tekst, ugledne dare sekulic, sarajke dare sekulic cisto na razmisljanje.
uz najbolje zelje i srdacan pozdrav,
Sanja
Niti je ugledna, niti je više Sarajka. Sad ima novo društvo, sad ste svi na istom kazanu.

http://058.ba/2012/10/knjizevnici-sa-da ... dricgradu/

A i ''tekst'' je na istom tragu ... Nije vrijedan komentara.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1854 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:Niti je ugledna, niti je više Sarajka. Sad ima novo društvo, sad ste svi na istom kazanu.

Najgore je što kazan presušuje, a najprije preko građana RS najnižeg staleža... Još se samo za moševačkog narkomana nađe koja kinta :wink:
_Saša_

#1855 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by _Saša_ »

KatarinaKosaca wrote:
Banksy wrote:Niti je ugledna, niti je više Sarajka. Sad ima novo društvo, sad ste svi na istom kazanu.

Najgore je što kazan presušuje, a najprije preko građana RS najnižeg staleža... Još se samo za moševačkog narkomana nađe koja kinta :wink:
Pazi sta pises, pomislice ljudi da si isfrustrirana i jos pri tome da upotrebljavas jezik mrznje. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1856 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

_Saša_ wrote:Pazi sta pises, pomislice ljudi da si isfrustrirana i jos pri tome da upotrebljavas jezik mrznje. :D
Dapače, mislim da stajem u ovom kratkom osvrtu na briliantan komentar od @banksy u obranu sirotinje. A prema plaćenicima samoproklamiranim expertima koji na račun te sirotinje udobno žive bez ikakve zasluge sem ugovora o djelu potrošne robe, nemam čak mržnju nego prezir. Odnosi se prevashodno za lika iz Moševca.. da ne bi bilo zabune. Mada je lista ipak nešto šira :wink:
Anonimka wrote:I svakako, draga Katarina, molim te da nam jednom umjesto klipa koji smo, kao i tvoju nadmenu poentu morali uvaziti, jednom postavis svoju diplomu sa Sorbone ili Harvarda, jer sve ispod toga je nista za tebe i tvoju mudrost :)

Ispričavam se što tek sad odgovaram, dođoh do sunećenja naninog unuka,ali je nana bila bliska partiji, pa mi se nešto nije dalo dalje čitati tu gomilu smiješnih autobiografskih iskustava koja u diskusiji znače baš ništa.
Ovako.. nemam diplome :D Imam osnovnu školu. Ali niti zauzimam medijski prostor, niti imam nevladinu organizaiciju, niti pišem naručene tekstove. Samo forumam. Neki problem sa tim? Nešto nečasno? Nedopušteno? Zabranjeno? Ili to mogu samo ovi sa diplomom :D .. Klip je asocijacija koja mi se nameće i nekako savršeno odgovara...
Banksy

#1857 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:

Najgore je što kazan presušuje, a najprije preko građana RS najnižeg staleža...
Još se samo za moševačkog narkomana nađe koja kinta :wink:
I treba, zaslužio je. Moševac je vrijedan, ozbiljan i opasan.
A ovo je sitna buranija ...
Anonimka

#1858 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

saibaba wrote: Glupo mi je sto moram ovo da govorim ali ja imam u svom drustvu Srba neki od njih čak nisu ni iz Sarajeva a dosli su poslije rata tu da zive i kojima je sarajevo vise neko fantasticno ljudi imaju dobre poslove kupuju stanove zive normanim zivotom bez ikakvih problema ... Ako sa svinjetinom aludiras na neke islamske zabrane pa i alkohol je u istom rangu zabrane kao i svinjetina pa se toci u svakom restoranu ... Zao mi je zbog tvojih losih iskustava ali mislim da je svojim postovima samo jos vise potenciras podjele ... Slazem se da je uvijek potrebo vise tolerancije u svakom pogledu na samo u Sarajevu nego svugdje, ali treba biti tolerantan i prema Sarajevu ipak je to grad koji se zestoko napatio ...
Moja "losa iskustva", kako ih nazivas samo idu u prilog tome da ima jako mnogo netolerancije, koju ne zelimo da prikazemo jer nam ne ide u prilog. A odgovor su na komentare nekih forumasa koji su htjeli reci da su to rijetki primjeri. Jer nisu. Sa svinjetinom ne aludiram ni na sta, vec iznosim cinjenicu, a to je da je nema. Bas kao sto je dobro uoceno da ima alkohola. Ocito je da nije u pitanju islamska zabrana, kako kazes, jer nam nije na snazi serijatsko pravo. U pitanju je stav prema tome sta je pozeljno, a sta nije.
Ne bih se slozila da potenciram podjele, samo kao sto sam to mnogo puta spomenula, ako je nesto tvoje, a Sarajevo jeste moje, uvijek bilo i ostat ce, to nikako ne znaci da je idealno. I, evo ne raspravljamo o ovome u medijima RS-a, sto se spocitavalo autorici teksta, nego na portalu koji se zvao sa.x. Ja bih, ustvari, jako voljela da je grad zaista ono sto mi svi pokusavamo vidjeti u njemu, ali nije to bas uvijek tako, i ne treba o tome sutjeti u ime ljubavi, nego nastojati to promijeniti, koliko to pojedinac ili grupa mogu.
Anonimka

#1859 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Banksy wrote:
Anonimka wrote:
Moja nana (ovaj put zaista nana), nije osunetila svog sina, gore spomenutog, sve do njegove 14. godine zato sto je bila u bliskom krvnom srodstvu sa jednim od najvaznijih ljudi u bivsoj nam drzavi, pa se svaki korak pratio.
Pa je to na kraju ucinila, jer tako red i vjera nalazu.
Da je tvoja ''nana'' zaista držala do vjere i reda obavila bi to bez obzira na blisko krvno srodstvo sa jednim od najvaznijih ljudi u bivsoj nam drzavi. Ovako, opisala si je kao nekog ko bi ''i jare i pare'', a to nije lijepa slika.
One moje nane i bake koje su dušom i srcem istinski vjerovale u koncept prošlog sistema nisu ni sunetile ni krstile svoju djecu. One koje su sunetile i krstile, nisu ni marile za partiju i položaj.
Uz to, bezočna laž je da se svaki korak pratio i da se djeca nisu smjela sunetiti.
I inače, cijeli post je gomila budalaština i plitkih konstrukcija, koje se, da su vrijedne pažnje i truda, sve mogu pobiti i objektivnim argumentima i brojnim sasvim drugačijim individualnim iskustvima nas koji smo zaista miješani u miješanim, koji imamo i nane i bake, i koji smo cijeli rat i poraće proveli u Sarajevu.
Ali, nije vrijedno.
Ali, ovo svakako nije oda mojoj nani, vec upravo kritika. Jednoj od mnogih koja se nije mogla odluciti da li je bitnije ono sto je naucila kao dijete, ili status u novom sistemu. A takvih je bilo mnogo. A danas ih je jos vise, sto je jedan od osnovnim problema u nasoj maloj multikulturnoj zajednici. I nisam rekla da se djeca nisu mogla sunetiti ni krstiti, samo sto nije bilo pretjerano popularno i gubile su se neke povlastice koje je partijski sistem sa sobom nosio, zbog cega je i bilo nedoumica. To da se vjera nije posebno isplatila mogu opet potkrijepiti primjerom pradjeda koji je bio hodza i nekim njegovim iskustvima. Ali kao sto ti rece, nije vrijedno. I danas se sve moze, evo Sanja V. je bas dobar primjer za to, samo sto vrlo brzo postanes cetnik, mrzitelj svog grada, fasista i sta sve ne.
Nadam se da objektivan argument nije ta mijesanost, nane i bake, rat i porace provedeno u Sarajevu, jer ima nas dosta takvih, sa razlicitim iskustvima. Ja svoja iskustva ne smatram osobito traumaticnim, bas u kontekstu onoga sto neko rece treba biti tolerantan prema Sarajevu. Ali su istinita. Nadam se da su tvoja jos i bolja, to bi islo u prilog gradu koji volimo :)
hladan.preminger

#1860 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by hladan.preminger »

Ovaj kvazi-intelektualizam gđe. Sanje je još aktuelan.

Svašta. :)
Anonimka

#1861 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

KatarinaKosaca wrote:
Ispričavam se što tek sad odgovaram, dođoh do sunećenja naninog unuka,ali je nana bila bliska partiji, pa mi se nešto nije dalo dalje čitati tu gomilu smiješnih autobiografskih iskustava koja u diskusiji znače baš ništa.
Ovako.. nemam diplome :D Imam osnovnu školu. Ali niti zauzimam medijski prostor, niti imam nevladinu organizaiciju, niti pišem naručene tekstove. Samo forumam. Neki problem sa tim? Nešto nečasno? Nedopušteno? Zabranjeno? Ili to mogu samo ovi sa diplomom :D .. Klip je asocijacija koja mi se nameće i nekako savršeno odgovara...
Ja bih rekla da nema istinitijih primjera od autobiografskih. Zapravo im nisam previse sklona, ali kako je bilo nekoliko komentara da je ta cuvena netolerancija u Sarajevu sakrivena u par mracnih kutaka, pozeljeh da navedem i taj svoj. Kutak.
Vjeruj mi da te ne volim nista manje bez diplome :) Samo se pitam odakle tolika potreba da se stavljamo iznad svih, jer i to budi mnoge asocijacije. Tesko da su svi bas akteri klipa samo zato sto se oko nekih stvari ne slazemo. Mada, ima egotripova i egotripova...
Anonimka

#1862 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Anonimka wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ja bih rekla da nema istinitijih primjera od autobiografskih. Zapravo im nisam previse sklona, ali kako je bilo nekoliko komentara da je ta cuvena netolerancija u Sarajevu sakrivena u par mracnih kutaka, pozeljeh da navedem i taj svoj. Kutak. Uostalom, bas mi me ti inspirisala da pisem autobiografska iskustva. Znas ono kad Sanja V. napise medijsko Sarajevo, a ti osjetis da je pisala o tebi. Tako i ja, toleancija u Sarajevu, odoh malo o nani i baki pisati...
Vjeruj mi da te ne volim nista manje bez diplome :) Samo se pitam odakle tolika potreba da se stavljamo iznad svih, jer i to budi mnoge asocijacije. Tesko da su svi bas akteri klipa samo zato sto se oko nekih stvari ne slazemo. Mada, ima egotripova i egotripova...
_Saša_

#1863 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by _Saša_ »

anonimka@ mislim da nema smisla raspravljati o ovome, nas nekoliko na ovoj temi koji smo iz mjesanih porodica ili nismo ali zivimo u sredini gdje smo manjina, osjecamo tu multikulturalnost na svojoj kozi a njih par koji zive u sredini gdje je njihov naciom vecina, uvjeravaju nas da je sve super i da je sve za pet ;).
Anonimka

#1864 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

_Saša_ wrote:anonimka@ mislim da nema smisla raspravljati o ovome, nas nekoliko na ovoj temi koji smo iz mjesanih porodica ili nismo ali zivimo u sredini gdje smo manjina, osjecamo tu multikulturalnost na svojoj kozi a njih par koji zive u sredini gdje je njihov naciom vecina, uvjeravaju nas da je sve super i da je sve za pet ;).
Sve i jeste za pet, kao sto rece Banksy, mozemo se i sunetiti i krstiti, bas kao sto i Sanja V. moze pisati sta hoce, i biti fasista. Pitam se nije li to ono sto ustvari zelimo podvesti pod multikulturalizam. Ako jeste, ja imam jos da ucim :mrgreen: :bih:
saibaba

#1865 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by saibaba »

Anonimka wrote:
saibaba wrote: Glupo mi je sto moram ovo da govorim ali ja imam u svom drustvu Srba neki od njih čak nisu ni iz Sarajeva a dosli su poslije rata tu da zive i kojima je sarajevo vise neko fantasticno ljudi imaju dobre poslove kupuju stanove zive normanim zivotom bez ikakvih problema ... Ako sa svinjetinom aludiras na neke islamske zabrane pa i alkohol je u istom rangu zabrane kao i svinjetina pa se toci u svakom restoranu ... Zao mi je zbog tvojih losih iskustava ali mislim da je svojim postovima samo jos vise potenciras podjele ... Slazem se da je uvijek potrebo vise tolerancije u svakom pogledu na samo u Sarajevu nego svugdje, ali treba biti tolerantan i prema Sarajevu ipak je to grad koji se zestoko napatio ...
Moja "losa iskustva", kako ih nazivas samo idu u prilog tome da ima jako mnogo netolerancije, koju ne zelimo da prikazemo jer nam ne ide u prilog. A odgovor su na komentare nekih forumasa koji su htjeli reci da su to rijetki primjeri. Jer nisu. Sa svinjetinom ne aludiram ni na sta, vec iznosim cinjenicu, a to je da je nema. Bas kao sto je dobro uoceno da ima alkohola. Ocito je da nije u pitanju islamska zabrana, kako kazes, jer nam nije na snazi serijatsko pravo. U pitanju je stav prema tome sta je pozeljno, a sta nije.
Ne bih se slozila da potenciram podjele, samo kao sto sam to mnogo puta spomenula, ako je nesto tvoje, a Sarajevo jeste moje, uvijek bilo i ostat ce, to nikako ne znaci da je idealno. I, evo ne raspravljamo o ovome u medijima RS-a, sto se spocitavalo autorici teksta, nego na portalu koji se zvao sa.x. Ja bih, ustvari, jako voljela da je grad zaista ono sto mi svi pokusavamo vidjeti u njemu, ali nije to bas uvijek tako, i ne treba o tome sutjeti u ime ljubavi, nego nastojati to promijeniti, koliko to pojedinac ili grupa mogu.
Pa dobro, ti si napisala svoja iskustva na osnovu kojih nisi zadovoljna zivotom u Sarajevu i medjuljudskim odnosima... To je tvoje pravo ali to ne mora biti univerzalna istina ... Ja sam samo spomenuo da postoje ljudi koji nisu vecinski narod a kojima je u sarajevu vise nego dobro cak mogu reci da su zrtve neke vrste pozitivne diskriminacije...
Mozemo li se mi ikako pomiriti s cinjenicom da je svinjetina u Sarajevu slabo trazeno meso ... Cisti zakon trzista, mislis da u restoranima nebi bila uvedena na velika vrata da je ljudi masovno traze ?
Slazem se da toleranciju treba unaprijedjivati i razgovarati o problemima ali za dobrobit gradjana grada, a ne kao neki koji svaku priliku koriste da pljunu po Sarajevu radi pet minuta slave u prosrpskim medijima ... ovdje naravno ne mislim na tebe anonimka...
Anonimka

#1866 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

saibaba wrote:
Pa dobro, ti si napisala svoja iskustva na osnovu kojih nisi zadovoljna zivotom u Sarajevu i medjuljudskim odnosima... To je tvoje pravo ali to ne mora biti univerzalna istina ... Ja sam samo spomenuo da postoje ljudi koji nisu vecinski narod a kojima je u sarajevu vise nego dobro cak mogu reci da su zrtve neke vrste pozitivne diskriminacije...
Mozemo li se mi ikako pomiriti s cinjenicom da je svinjetina u Sarajevu slabo trazeno meso ... Cisti zakon trzista, mislis da u restoranima nebi bila uvedena na velika vrata da je ljudi masovno traze ?
Slazem se da toleranciju treba unaprijedjivati i razgovarati o problemima ali za dobrobit gradjana grada, a ne kao neki koji svaku priliku koriste da pljunu po Sarajevu radi pet minuta slave u prosrpskim medijima ... ovdje naravno ne mislim na tebe anonimka...
Nisam tvrdila da su moja iskustva univerzalna istina. Iznijela sam ih kao potkrepu Sasinim rijecima, koje su ovdje brzo pokusali osporiti. Slozit cu se da postoje i primjeri pozitivne diskriminacije, sto takodjer nije dobro, jer to i dalje znaci nejednakost svih stanovnika grada. A jednakost je valjda cilj... Kao sto sam vec pisala, svoja iskustva ne smatram posebno traumaticnim, i raduje me ako ovih primjera nema dovoljno da budu univerzalna istina. Ono sto mi je zasmetalo je pokusaj da covjeka ubijede da on ne zna kako njegov zivot izgleda i sta mu se desava. Iznosenje ovakvih cinjenica nije udar na multikulturu, naprotiv, to je teznja ka boljim danima za sve. No, nije to ni vazno, bar ne na ovom forumu :)
Android Knego

#1867 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Android Knego »

.
JThomas

#1868 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by JThomas »

ovo danas u avazu...nema riječi za ovo. treba nove izmisliti.
Škobo Habu

#1869 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

JThomas wrote:ovo danas u avazu...nema riječi za ovo. treba nove izmisliti.
Ne znam zašto bi nekoga onakva izjava Uge Vlaisavljevića trebala iznenaditi?

Čovjek je određeno vrijeme proveo kao prva violina sada već zaboravljenog Radončićevog sedmičnika "Global".
Kako se nekad borio protiv "vildanovštine", tako se danas bori protiv famoznih "montirani procesa". :roll:
__Phoenix__

#1870 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by __Phoenix__ »

Svakog profesora koji se pojavi na naslovnici avaza tokom ove ujdurme treba isključiti iz akademske zajednice.
Škobo Habu

#1871 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

KatarinaKosaca wrote:
Da, u "sarajevskim" medijima. U Glasu Srpske o jednonacionalnom Sarajevu, lažnom građanstvu, isceniranoj podršci generalu Divjaku itd. Sa marketinške strane, sasvim u redu. Sa etičke.. demagogija.
Niz se može dopuniti i kolumnističkim izletima na Poskoku, tom globalno poznatom portalu za "društvenu dekontaminaciju", čiji je urednik, zajedno sa svojim istomišljenicima Bošnjake nazivao "mošnjacima". Trenutno mi je to najupečatljiviji epitet iz njegovog dobro poznatog šovinističkog vokabulara, a ako bi se googlalo dalo bi se još mnogo toga iskopati.
Eh, da, to je taj "demokratski prostor" iz kojeg je gđa Vlaisavljević vodila svoju "građansku borbu" protiv sarajevocentične, mahalaške svijesti, analizirajući temeljito tzv. sarajevske nezavisne medije!?
Ili, pak, sjetimo se njenih kolumnističkih ekskurzija u "Avazu" iz doba kada je bošnjački Berluskoni aka Fahro Radončić napadao Dušku Jurišić na čisto nacionalnoj osnovi? Nakon svih ovih godina - gđa Vlaisavljević je zaslužila neku nagradu iz arabitraže kulture dijaloga i nonsesa koji je proizašao iz iste na bh medijskoj sceni.
Škobo Habu

#1872 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

__Phoenix__ wrote:Svakog profesora koji se pojavi na naslovnici avaza tokom ove ujdurme treba isključiti iz akademske zajednice.
Zašto tako drakonske kazne?

Pa ne živimo u Sjevernoj Koreji. Na koncu, ovakav poklič uvijek omogućava profesoru dodatnu dozu komfora u njegovoj intelektualnoj borbi protiv ovdašnjeg ( u konkretnom slučaj: pravosudnog) jednoumlja, stvarajući od njega "vječitu žrtvu".

Stoga ga i ne treba isključiti iz akademske zajednice, već ga samo ne treba ozbiljno doživljavati. Šega, šala, pošalica...itd.
kakavdanakneiskustvu

#1873 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by kakavdanakneiskustvu »

__Phoenix__ wrote:Svakog profesora koji se pojavi na naslovnici avaza tokom ove ujdurme treba isključiti iz akademske zajednice.

da je samo ove ujdurme,kakve su se sve gadosti objavljivale u avazu
__Phoenix__

#1874 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by __Phoenix__ »

Škobo Habu wrote:

Pa ne živimo u Sjevernoj Koreji. Na koncu, ovakav poklič uvijek omogućava profesoru dodatnu dozu komfora u njegovoj intelektualnoj borbi protiv ovdašnjeg ( u konkretnom slučaj: pravosudnog) jednoumlja, stvarajući od njega "vječitu žrtvu".

Stoga ga i ne treba isključiti iz akademske zajednice, već ga samo ne treba ozbiljno doživljavati. Šega, šala, pošalica...itd.
On je profesor, ne ulični plesač, nek se šali u krugu prijatelja...

@kakavdanak, i to što kažeš, novina na nivou onih srbijanskih kurira, sveta, čega već...
kakavdanakneiskustvu

#1875 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by kakavdanakneiskustvu »

__Phoenix__ wrote:
Škobo Habu wrote:

On je profesor, ne ulični plesač, nek se šali u krugu prijatelja...

@kakavdanak, i to što kažeš, novina na nivou onih srbijanskih kurira, sveta, čega već...
vjerovatno i gore od tih
Post Reply