GRAS - karte
-
Dado34
#1851 Re: GRAS - karte
Kad provucem sve kroz glavu, mislim da su cijene nerealne. Karta za jednu stanicu kosta isto kao i voznja kroz citav grad. Ako zele da ih gradjani uzmu za ozbiljno prvo trebaju pravi pristup revizora, pa onda regulaciju karata i cijena. Pa ni taxi ne vozi kroz citav grad za istu cijenu. Kupim kartu kad se vozim vise od "par" stanica, ali ne zato sto me je strah revizora nego sto mislim da trebam platiti uslugu. Isto tako se provozam 2-3 stanice besplatno, iskreno i ne gledam hoce li uci jer mogu samo probati "moralno da me diskriminiraju".
- opa22
#1852 Re: GRAS - karte
svakako da se nerviras, svi se nerviramo na samu pomisao na GRAS, a da ne pricam o koristenju njihovih usluga.
Evo ja sam iskreno prestao davno placati i kupovati karte i za tramvaj i trolejbus, iz vise razloga. Prvi razlog je sto su cijene karata bezobrazno visoke. Relaciju Pofalići-Kampus, Pofalići-M.Dvor platiti 1.8KM je suludo niti cu im to ikada platiti. Godišnju kartu bih platio i 300KM pod uvjetom da mi osiguraju udoban tramvaj u kojem ce zimi raditi grijanje, a ljeti klima itd.....kad revizor uđe u tramvaj da mi kaze molim Vasu kartu, naravno da cu i pokazati, a ne meni neki seljak s brda siso i sa mnom je na ti kao da se znamo 1000 godina i da svaki dan ispijamo kave da mi kaze daj kartu. Sad ce vecina vjerojatno reci ocekivas nova vozila a ne placas kartu. Da upravo tako, ocekivam nova vozila i drugi prinicip naplate, ljubaznije revizore i nocne linije i tad cu vrlo rado placati kartu i tek tad poceti GRAS shvatati ozbiljno.
Evo ja sam iskreno prestao davno placati i kupovati karte i za tramvaj i trolejbus, iz vise razloga. Prvi razlog je sto su cijene karata bezobrazno visoke. Relaciju Pofalići-Kampus, Pofalići-M.Dvor platiti 1.8KM je suludo niti cu im to ikada platiti. Godišnju kartu bih platio i 300KM pod uvjetom da mi osiguraju udoban tramvaj u kojem ce zimi raditi grijanje, a ljeti klima itd.....kad revizor uđe u tramvaj da mi kaze molim Vasu kartu, naravno da cu i pokazati, a ne meni neki seljak s brda siso i sa mnom je na ti kao da se znamo 1000 godina i da svaki dan ispijamo kave da mi kaze daj kartu. Sad ce vecina vjerojatno reci ocekivas nova vozila a ne placas kartu. Da upravo tako, ocekivam nova vozila i drugi prinicip naplate, ljubaznije revizore i nocne linije i tad cu vrlo rado placati kartu i tek tad poceti GRAS shvatati ozbiljno.
-
djetelina_
#1853 Re: GRAS - karte
ima li sta za godisnje karte za 2012??
jel ko sta cuo?
jel ko sta cuo?
-
Dado34
#1854 Re: GRAS - karte
Pa valjda prvo usluga pa onda cijena zar ne, izgleda da je to kod nas sasvim normalno i po obicaju traziti pare za uslugu pa onda tek "poboljsavati" uslugu. Nikako mi ne ide u glavu, komercijala kosta 1.60 KM sa Dobrinje do Carsije vrlo brzo stignes i sasvim ugodno mogu reci, klima, cisto, ugodno, dok sa druge strane sa Dobrinje trolom, pa tramvajem moras platiti 3.60 KM. Nikako mi nije jasan taj raspon cijene iste firme!opa22 wrote: Da upravo tako, ocekivam nova vozila i drugi prinicip naplate, ljubaznije revizore i nocne linije i tad cu vrlo rado placati kartu i tek tad poceti GRAS shvatati ozbiljno.
- perfect_guy
#1855 Re: GRAS - karte
pregovori su aktuelni, SPUS ide sa ciljem da bude 100 KM (e sad ne znam da li jedinstvena ili bi bila za A zonu, a da se dalje pravi neka gradacija kao sad)djetelina sa 3 lista wrote:ima li sta za godisnje karte za 2012??
jel ko sta cuo?
-
The Realist
#1856 Re: GRAS - karte
Za pola godine, ili cijelu?perfect_guy wrote:pregovori su aktuelni, SPUS ide sa ciljem da bude 100 KM (e sad ne znam da li jedinstvena ili bi bila za A zonu, a da se dalje pravi neka gradacija kao sad)djetelina sa 3 lista wrote:ima li sta za godisnje karte za 2012??
jel ko sta cuo?
- perfect_guy
#1857 Re: GRAS - karte
za godinuThe Realist wrote:Za pola godine, ili cijelu?perfect_guy wrote:pregovori su aktuelni, SPUS ide sa ciljem da bude 100 KM (e sad ne znam da li jedinstvena ili bi bila za A zonu, a da se dalje pravi neka gradacija kao sad)djetelina sa 3 lista wrote:ima li sta za godisnje karte za 2012??
jel ko sta cuo?
-
Baudelaire
#1858 Re: GRAS - karte
Meni cijena godišnje karte ne predstavlja toliki problem, a smanjenje cijene nama neće ništa dobro donijeti. Ako Gras ne funkcioniše sa 200 km na godišnjem nivou, kako će funkcionisati sa 100? Kvalitet usluga je problem.
Dok se ne provede ozbiljna revizija poslovanja firme i dok se ne napravi plan vađenja iz dubioze nama neće biti bolje.
Dok se ne provede ozbiljna revizija poslovanja firme i dok se ne napravi plan vađenja iz dubioze nama neće biti bolje.
-
The Realist
#1859 Re: GRAS - karte
perfect_guy wrote: za godinu
To još bolje nego sada...., samo sumnjam da će to tek tako proći.
-
sophieEl
#1860 Re: GRAS - karte
Rekli su ako ne budu pristali na uslove, studenti će blokirati uliceThe Realist wrote:perfect_guy wrote: za godinu
To još bolje nego sada...., samo sumnjam da će to tek tako proći.
-
Baudelaire
#1861 Re: GRAS - karte
Koji će to studenti blokirati ulice?
-
Baudelaire
#1863 Re: GRAS - karte
Čisto sumnjam. Bolje da se okupimo i tražimo reviziju trošenja sredstava SPUS-a. I Grasa normalno.sophieEl wrote:Naći će se
- neo7
#1864 Re: GRAS - karte
oni sto idu na kafeBaudelaire wrote:Koji će to studenti blokirati ulice?
-
Baudelaire
#1865 Re: GRAS - karte
Haha, zato i pitamneo7 wrote:oni sto idu na kafeBaudelaire wrote:Koji će to studenti blokirati ulice?
-
r_faruk
#1866 Re: GRAS - karte
kada bude usluga na nivou, ja cu prvi poceti placati karte.......... i kupovati mjesecne............. nikakav problem. sve dok postoji mogucnost da budem ubijen u tramvaju, dobijem upalu pluca, kisnem, smrzavam se, cekam po 15min............. ne placam............ a sumnjam da ce ista postici povecanjem cijene karata. ne znam kojom logikom idu. mozda na preduzeca? oni moraju placati radnicima karte, ali malo je i tih...................
-
Mr. Brightside
#1867 Re: GRAS - karte
realno i u sred berlina imas tu mogucnostr_faruk wrote:kada bude usluga na nivou, ja cu prvi poceti placati karte.......... i kupovati mjesecne............. nikakav problem. sve dok postoji mogucnost da budem ubijen u tramvaju, dobijem upalu pluca, kisnem, smrzavam se, cekam po 15min............. ne placam............ a sumnjam da ce ista postici povecanjem cijene karata. ne znam kojom logikom idu. mozda na preduzeca? oni moraju placati radnicima karte, ali malo je i tih...................
- azurna_obala
#1868 Re: GRAS - karte
Ljudi moji, ide li neko od vas svako jutro trolejbusom??
Ne do Bog da moram svako jutro onim sredstvom!!! Toliko gužve, a onda i kad se svi utrpaju nikad krenuti. Oni koji stoje na vratima otežavaju zatvaranje vrata, pa po nekoliko minuta svi gledamo jedni druge, a oni sa stepenica ni unutra ni vani.
A još gore je to što gospodi koja uđe na stanicama prije ne pada na pamet da se malo pomjere, one gospođe napirlitane samo blijedo gledaju i paze da im ko na cipele ne stane...vela havle.
A još gore je to što gospodi koja uđe na stanicama prije ne pada na pamet da se malo pomjere, one gospođe napirlitane samo blijedo gledaju i paze da im ko na cipele ne stane...vela havle.
-
sophieEl
#1869 Re: GRAS - karte
Navikneš se, dok jedno jutro ne ustaneš nervozna..azurna_obala wrote:Ljudi moji, ide li neko od vas svako jutro trolejbusom??![]()
Ne do Bog da moram svako jutro onim sredstvom!!! Toliko gužve, a onda i kad se svi utrpaju nikad krenuti. Oni koji stoje na vratima otežavaju zatvaranje vrata, pa po nekoliko minuta svi gledamo jedni druge, a oni sa stepenica ni unutra ni vani.
-
Walter76
#1870 Re: GRAS - karte
Hehe, da ti je tek' vidjeti "avanture" kada padne prvi (jači) snijeg! Ni Bear Grylls ne bi preživjeo čitavu relaciju Dobrinja-Trg Austrije!azurna_obala wrote:Ljudi moji, ide li neko od vas svako jutro trolejbusom??![]()
- azurna_obala
#1871 Re: GRAS - karte
Ma znam da ima svega, idem ponekad rano oko pola 8, ali to je tako godinama, svakodnevno isti problem! Zašto više trolejbusa nije u saobraćaju (ili ono što radi sve što imaju), da se nekako smanje gužve?!
Ono je katastrofa
Ono je katastrofa
-
Baudelaire
#1872 Re: GRAS - karte
Čini mi se da trenutno imaju 121 vozilo u pogonu. Ako se nije i taj broj drastično smanjio. A prije godinu, možda malo više su imali 221. Gras se raspada, ja sam nešto uvjeren u to.azurna_obala wrote:Ma znam da ima svega, idem ponekad rano oko pola 8, ali to je tako godinama, svakodnevno isti problem! Zašto više trolejbusa nije u saobraćaju (ili ono što radi sve što imaju), da se nekako smanje gužve?!
Ono je katastrofa
- azurna_obala
#1873 Re: GRAS - karte
Meščini da se samo vozila raspadaju, ali ne i kretenluk revizora i novopečenih REVIZORKI

Nikako ne mogu da SVARIM one žene revizore...eeeeeeee one same ništa ama baš ništa ne mogu....vječito su u pratnji muških kolega, a vidim da samo ženske osobe nastradaju bez karti, jer se samo njima smiju pravit važne....
Nikako ne mogu da SVARIM one žene revizore...eeeeeeee one same ništa ama baš ništa ne mogu....vječito su u pratnji muških kolega, a vidim da samo ženske osobe nastradaju bez karti, jer se samo njima smiju pravit važne....
-
StupskaBitanga
#1874 Re: GRAS - karte
vidio sam čak nekakvu ološ neke kapadahije ala Rile iz VzB da su zaposliliazurna_obala wrote:Meščini da se samo vozila raspadaju, ali ne i kretenluk revizora i novopečenih REVIZORKI![]()
Da vidite to uživo
- azurna_obala
#1875 Re: GRAS - karte
StupskaBitanga wrote:vidio sam čak nekakvu ološ neke kapadahije ala Rile iz VzB da su zaposliliazurna_obala wrote:Meščini da se samo vozila raspadaju, ali ne i kretenluk revizora i novopečenih REVIZORKI![]()
Da vidite to uživo
Misliš na onu muškobanjastu