Mobilni all about
Moderator: Benq
- Qler
#1851 Re: Mobilni all about
Generalno ti je pravilo kada telefon snima novi software, sistemski, ne cackaj nista dok ne zavrsi. Ti iskopcavanjem mozes brikovati telefon i onda ga lagano baci...
-
Kapri
#1852 Re: Mobilni all about
A jos mi stoji taj crveni uzvicnik,kada ga privucem pise 4.0.2.a.0.42-preuzimanje nije moguce
-
Kapri
#1853 Re: Mobilni all about
Kliknula sam na nju i nista se ne desava.Ona nestane ali taj usklicnik je jos tu
-
EUROBIH
#1854 Re: Mobilni all about
ni ftv sa avdom avdićem ti ne može pomoćiKapri wrote:Provjeravala na tzelefonu.U kutu gornjem,lijevo stoji crveni usklicnik.Kada ga privucem pise Preuzimanje nove verzije nije moguce.Instalirala sam PC Companion se i pokusala da instaliram.Ali sma ga iskopcala negdje na pola puta hjer dalje nisam znala.Da li sam ostetila tel i da li taj crveni usklicnik prestavlja opasnost ili da sto prije nosim da mi instaliraju novu verziju?
samo repair.....only setool
Last edited by EUROBIH on 08/02/2012 19:56, edited 1 time in total.
- Dupli_skalp
#1855 Re: Mobilni all about
moja kapri, vidim ja da bi tebi bolje bilo da si n8 uzela.
-
Kapri
#1856 Re: Mobilni all about
Ocigledno
.Nije ovo za mene za mene je Nokia 3310 
-
Kapri
#1857 Re: Mobilni all about
Instalirala novu verziju.Rizikovala sam i uspjela.Nestao je i usklicnik
Hvala vam od srca ja znam da sam dosadna ali eto,nesto me i naucite.Hvala vam mnogo svima koji ste mi pomagali
Hvala vam od srca ja znam da sam dosadna ali eto,nesto me i naucite.Hvala vam mnogo svima koji ste mi pomagali
-
Kapri
#1858 Re: Mobilni all about
Jos nesto-instalirala sam PC Companion za xperiu ray,e sad me zanima sta mogu raditi preko tog programa,za sta jos sluzi.
I kao sto Nikia ima Nokia suite ima li Se neki za pohrtanjivanje svih podataka
-
kojeime
#1859 Re: Mobilni all about
Evo sta pise za PC Companion: http://www.sonyericsson.com/cws/support ... c=us&lc=en, dakle PC Companion je za Sony Ericsson Xperiu Ray ono sto je Suite za Nokiu.Kapri wrote:Jos nesto-instalirala sam PC Companion za xperiu ray,e sad me zanima sta mogu raditi preko tog programa,za sta jos sluzi.
Za pohranjivanje podataka:
Dok sam koristio Sony Erisccon telefone ja sam koristio ovaj program, http://www.fjsoft.at/en/downloads.php besplatan je, i originalno je i razvijen za Sony Ericsson telefone. Bio mi je bolji od softvera koji je dolazio uz Sony Ericsson telefone ili koji se mogao skinuti sa Sony Ericsson stranice. Dakle, programcic je bio razvijen za Sony Ericsson telefone, a sada ima i verzija za Android.
- Dupli_skalp
#1860 Re: Mobilni all about
eto vidiš, samo polako i nedaj se pokolebatiKapri wrote:Instalirala novu verziju.Rizikovala sam i uspjela.Nestao je i usklicnik![]()
-
Kapri
#1861 Re: Mobilni all about
Hvala vam puno,danas cu da pokusam taj program i da vidim kako ide.Nadam se da nije puno tezak,ako jeste morat cu opet vama da dosadjujem.

-
Kapri
#1862 Re: Mobilni all about
Opet mi treba pomoc.Pored baterije imala sam 3g mrezu koju sam ugasila ali kada sam nju ugasila pojavila mi se ikonica sa slovo t(pored baterije).Sta je to i kako i nju ugasiti
- Quaresma
#1863 Re: Mobilni all about
uzmi prirucnik od telefona i vidi sta znaci
-
Kapri
#1864 Re: Mobilni all about
Ne pise,gledala sam
Zna li iko sta bi to moglo da bude
- Quaresma
#1865 Re: Mobilni all about
de uslikaj, kako to izgleda, nikako to u glavi ne mogu zamisliti 
- madFlava
#1866 Re: Mobilni all about
Prosli put su mi ovdje pomogli,pa evo da probamo vidjet opet
Imam samsung s8300, i prije nekoliko dana mi se pokvario zvucnik na njemu,kada me ko zove moram stavit slusalice da se javim
da bi me druga strana cula , a nakon kvara zvucnika ,pokvari se i kamera
, kada je ukljucim, kaze "ne moze pokrenut kameru" i stoji crn ekran tako.
Koliko bi me kostao popravak toga i jel se uopste moze popravit
Imam samsung s8300, i prije nekoliko dana mi se pokvario zvucnik na njemu,kada me ko zove moram stavit slusalice da se javim
-
EUROBIH
#1867 Re: Mobilni all about
uskoro će S8300 ostati i bez slike na ekranumadFlava wrote:Prosli put su mi ovdje pomogli,pa evo da probamo vidjet opet![]()
Imam samsung s8300, i prije nekoliko dana mi se pokvario zvucnik na njemu,kada me ko zove moram stavit slusalice da se javimda bi me druga strana cula , a nakon kvara zvucnika ,pokvari se i kamera
, kada je ukljucim, kaze "ne moze pokrenut kameru" i stoji crn ekran tako.
a sad ozbiljno
...taj dio koji se promijeni da bi imao i ton i kameru košta 38 KM -HQ
-
Kapri
#1868 Re: Mobilni all about
Nije smijesno.Quaresma wrote:de uslikaj, kako to izgleda, nikako to u glavi ne mogu zamisliti
Ima li iko ko moze pomoci?
-
Maxtor
#1869 Re: Mobilni all about
eyesburn wrote:jedno od zadnjih mjesta gdje bi trebala uzimati mobitel, ali nema veze sad.Kapri wrote:E da,uzela sam na Carsiji-HusTel
nadam se da ti je došao u originalnom pakovanju i full opremi.
p.s. nema na čemu, drago mi je ako smo pomogli
Slažem se u potpunosti. Gazda ima vrlo neljubazan odnos prema kupcima. Komunikacija na najnižem nivou. Vrlo žalosno.
- Dupli_skalp
#1870 Re: Mobilni all about
pa ne znam ni ja šta T može značiti. nikad to nisam vidio. inače SE ima malo čudan UI za android.Kapri wrote:Nije smijesno.Quaresma wrote:de uslikaj, kako to izgleda, nikako to u glavi ne mogu zamisliti
Ima li iko ko moze pomoci?
- Dupli_skalp
#1871 Re: Mobilni all about
ne znam za ljubaznost i to, ali znam neke druge stvari.Maxtor wrote:eyesburn wrote:jedno od zadnjih mjesta gdje bi trebala uzimati mobitel, ali nema veze sad.Kapri wrote:E da,uzela sam na Carsiji-HusTel
nadam se da ti je došao u originalnom pakovanju i full opremi.
p.s. nema na čemu, drago mi je ako smo pomogli
Slažem se u potpunosti. Gazda ima vrlo neljubazan odnos prema kupcima. Komunikacija na najnižem nivou. Vrlo žalosno.
uglavnom, zaobilaziti.
- basicm
#1872 Mobilni all about
Ja bih volio znati sta je sa tom radnjom, ja sam kupio tel tamo i bilo je po dogovoru. Planiram uskoro uzeti novi, i mislio opet kod njih pa da se ne zeznem.
-
Kapri
#1873 Re: Mobilni all about
Presicusno je neznam ni jeli t.Mozda c ili e veze nemam uglavnom toliko je sitno slovo a ispod imajukao dvije tackice sive a slovo je bijelo.eyesburn wrote: pa ne znam ni ja šta T može značiti. nikad to nisam vidio. inače SE ima malo čudan UI za android.
A ako se jos neko razumije u ove telefone trebala bi mi info za to da li ovaj tel moze da snima razgovore i koja je aplikacija za vrijeme i temp u gradu
- Dupli_skalp
#1874 Re: Mobilni all about
u uputstvu od telefona ti piše sve koje oznake se mogu pojaviti na ekranu. pročitaj ponovo i detaljno kakve sve notifikacije postoje.Kapri wrote:Presicusno je neznam ni jeli t.Mozda c ili e veze nemam uglavnom toliko je sitno slovo a ispod imajukao dvije tackice sive a slovo je bijelo.eyesburn wrote: pa ne znam ni ja šta T može značiti. nikad to nisam vidio. inače SE ima malo čudan UI za android.
A ako se jos neko razumije u ove telefone trebala bi mi info za to da li ovaj tel moze da snima razgovore i koja je aplikacija za vrijeme i temp u gradu
-
kojeime
#1875 Re: Mobilni all about
Nazalost, ne pisu sve. Kod nekih proizvodjaca u uputstvu pisu samo neke, uglavnom najcesce ili najpotrebnije oznake. A pitanje je jos koje oznake se pojavljuju kod softvera koji provajderi stavljaju u telefon. Na primjer kupis SE telefon skinut sa Vodafona, Vodafon ubacio svoj softver, pa iako ti je telefon otkljucan i radi sa nasom karticom ko zna sta je Vodafon stavio unutra i kakve oznake koje postoje samo kod Vodafona se mog pojaviti.eyesburn wrote:u uputstvu od telefona ti piše sve koje oznake se mogu pojaviti na ekranu. pročitaj ponovo i detaljno kakve sve notifikacije postoje.Kapri wrote:Presicusno je neznam ni jeli t.Mozda c ili e veze nemam uglavnom toliko je sitno slovo a ispod imajukao dvije tackice sive a slovo je bijelo.eyesburn wrote: pa ne znam ni ja šta T može značiti. nikad to nisam vidio. inače SE ima malo čudan UI za android.
Kapri, da li ti se ta oznaka "t" nalazi sa lijeve strane kada gledas ekran, malo prema sredini? Sada gledam uputstvo za Arc i jedino sto lici na "t" je oznaka da ti je ukljucena USB konekcija. Pogledaj http://dl-www.sonyericsson.com/cws/down ... 5411_1.pdf stranica 18. Na stranicama 111 i 112 imas sve oznake koje ti se pojavljuju na telefonu. Ako je sa desne strane, mozda je umjesto "t" slovo "e" a to ti znaci EDGE mod. Ako je EDGE, procitaj ovo: http://www.bhtelecom.ba/2085.html