Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
Bosnolog

#1851 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:
Bosnolog wrote:On je jedan od najzasluznijih za povratak Turske kao regionalne sile u dosluhu sa Amerikom koja ce sve vise imati uticaja u BiH i regiji a odlazak Tadica u Stambol je to dokazao toga,zbog cega Dodik i njegovi trabanti imaju nocne meore,.....
Kako taj velikosrbin i cetnik ode u Stambol? Da se to malo ne kosi sa velikosrpskim principima?

Bice da su ga Silajdzic i Davutoglu za usi odvukli u Stambol :mrgreen: .

Nemoj mi samo reci da je to neka Tadiceva skrivena velikosrpska igrica... Tom izjavom bi diskreditovo Silajdzica i Davutoglua koji bi ispali budaletine, jer nisu skontali ono sto je Bosnolog momentalno provalio :mrgreen: .
Po dreci Dodika se moglo zakljuciti kakvo je to bilo ponizenej za velikosrbe,Tadija je otisao u Stambol jer nije imao izbora,majcica Rusija ga je natjerala da ide u Stambol zbog svojih strateskih interesa u odnosima sa Turcima koji kontrolisu sve kapije sredozemlja prema Rusiji :mrgreen: a velikosrpski agenti u BiH su to dozivjeli kao kolektivno nabijanje na kolac iz vremena 500 goisnje osmanlijeske imperije,Vaske ima sve vece halucinacije zbog toga,......

Silajdzic je odvodenjem Tadije u Stambol priveo posljednjg izdajicu da potpise kapitulaciju i novi pakt koji Tadija ne smije javno da obznani,...pa ona silna dreka iz Karadzicevog brloga je bila dokaz da se taklo u veliksrpski ner nakon tog ponizavajuceg cina,.....Grcka prodaje otoke Turcima a Rusi su rekli Tadiji visi je interes da ides u Stambol i dali Tadiju tone vazelina,...Srbija se gusi u svom brlogu i nerado pristaje na novi Turski jaram koji slijedi,.....Jug Srbije se nagriza,.U Srbiji su previranja jos da se vrne Voja Vojvoda iz Haga i sjeca srpskih izdajnika i kezeva se ponavlja,.....
MrMaliJoe

#1852 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

Bosnolog wrote:

Eto velikosrbima ide odlicno,za sada su se skupili okolo dvije opstine BL i BN sa tendencijom daljeg odlaska iz mrske BiH ,...a ovo na sto se grohotom smijes i svsavas nece zauvijek trajati,kad tad ce se desiti dvije stvari,.odlazak OHR iz BiH i Rat ako ovakvo stanje ostave i ovakvo uredenje ili nametanje odrzivih rijesenja kao sto su radili do sada koja ce imati za posljedicu jacanja funkcionalne i odrzive BiH,.....do tada se smiji i svrsavaj na velikosrpske blokade i opstrukcije dok jos malo ima para od rasprodane drzavne imovine.Slijedi jedenje korijenja u ime visih vaskolikoh ciljev,samo ce brzo dosadaiti a krediti ce biti uslovljeni reformama u jcanju drzave koje slijede a nama ostaje da lobiramo za interese BiH na adresama zbog kojih velikosrbi imaju psiholoske grceve i frustracije koje tek slijede,.....Ovo ce biti generacijska borba, na kraj ce sigurno neko biti donji,.....Hrvatska se rijesila svog velikosrpskog zla kao i Kosovo.Dok u ce se u BiH rijesavati u fazama kroz nadolazece vrijeme ;-) .

Toliko je Dodiku Hare100% mrzak da jedva čeka da ovaj pobjedi u FBIH jer od koga će Dodik braniti svoj srbe da nema nacionalista iz FBIH. Nego nikako da mi odgovoriš na pitanje:

Šta je Haretova stranka100% uradila od obećanog. Koliko su ljudi zaposlili, koliko fabrika otvorili, koliko su jadnog autoputa izgradili, koliko je bolji život za njihove 4 godine, koliko je bolja zdravstvena zaštita, koliko smo bliže evropskim integracijama,itd....

Malo mi pričaj o tim realnim stvarima ostavi Haretu100% vjetrenjače on je vještiji sa njima!!!
Bosnolog

#1853 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

lerdi wrote:Bosnolog ja Boga mi konto ti malo pronicljiviji, kad ono imam šta vidjet. Pulen lepog Hareta. Nekad te se moglo i čitati, ali u zadnje vrijeme slabo. Samo nemoj da pišeš da sam salonac i šta ti ja znam, jer ideš u skroz pogrešnom pravcu.
Ja samo kazem da mi u ovoj skromnoj kandidatskoj listi od svih predlozenih bosnjackih kandidata smatram da od Silajdzica nemamo boljeg,....njegova stranka je druga prica,da se ne bih ponavljao ranije sam o njoj pisao,....

Moj licni izbor bi bibio Sefer Halilovic,ali ga nema nije se kandidovao,a prije nego se bude kandidovao ja bi mu sajvetovao da nauci Engleski jezik,..Zeljko Komsic ce biti svakako ponovo izabran u sto ne sumnjam,....Mada je uloga predjednistva u BiH gotovo beznacajna,vise je protokularne prirode osim lobirajuce van BiH u cemu je Silajdzic daleko najbolji izbor,......Ja samo iznosim sta je najbolje za interes BiH od onog sto imamo na raspolaganju,.....Volio bih da se i Lagundzija kandidovao ali nije a obzirom da nije o njemu nemam sto govoriti kao i o Seferu Halilovicu,.......
softly

#1854 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by softly »

bosnolog in action
Image
MrMaliJoe

#1855 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

Suti i trpi

#1856 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

MrMaliJoe wrote:Toliko je Dodiku Hare100% mrzak da jedva čeka da ovaj pobjedi u FBIH jer od koga će Dodik braniti svoj srbe da nema nacionalista iz FBIH. Nego nikako da mi odgovoriš na pitanje:

Šta je Haretova stranka100% uradila od obećanog. Koliko su ljudi zaposlili, koliko fabrika otvorili, koliko su jadnog autoputa izgradili, koliko je bolji život za njihove 4 godine, koliko je bolja zdravstvena zaštita, koliko smo bliže evropskim integracijama,itd....

Malo mi pričaj o tim realnim stvarima ostavi Haretu100% vjetrenjače on je vještiji sa njima!!!
Jesi i ti cudan :-) . Pa ne moze Hare mislit i o ekonomiji i o destruktivnom velikosrpskom uticaju. Kad zavrsi sa velikosrbima, onda ce se posvetit ekonomiji. Nema sumnje da cemo jest zlatnim kasikama :D .

Po dreci Dodika se moglo zakljuciti kakvo je to bilo ponizenej za velikosrbe,Tadija je otisao u Stambol jer nije imao izbora,majcica Rusija ga je natjerala da ide u Stambol zbog svojih strateskih interesa u odnosima sa Turcima koji kontrolisu sve kapije sredozemlja prema Rusiji a velikosrpski agenti u BiH su to dozivjeli kao kolektivno nabijanje na kolac iz vremena 500 goisnje osmanlijeske imperije,Vaske ima sve vece halucinacije zbog toga,......
Aaa, znaci Rusi ga najurili...
Silajdzic je odvodenjem Tadije u Stambol priveo posljednjg izdajicu da potpise kapitulaciju i novi pakt koji Tadija ne smije javno da obznani,...pa ona silna dreka iz Karadzicevog brloga je bila dokaz da se taklo u veliksrpski ner nakon tog ponizavajuceg cina,.....Grcka prodaje otoke Turcima a Rusi su rekli Tadiji visi je interes da ides u Stambol i dali Tadiju tone vazelina,...Srbija se gusi u svom brlogu i nerado pristaje na novi Turski jaram koji slijedi,.....Jug Srbije se nagriza,.U Srbiji su previranja jos da se vrne Voja Vojvoda iz Haga i sjeca srpskih izdajnika i kezeva se ponavlja,.....
Znaci, Tadic je pod majstorskim diplomatskim uticajem Silajdzica konacno odusto od velikosrpstva, tako da nema bojazni od sadasnje srbijanske vlasti!? Ona je pokorena i potpisala je kapitulaciju u Stambolu. Je l nam tu radosnu vijest pokusavas saopstit :D ?

Kakve veze Grci imaju sa ovim nasim problemom? Koji su otok prodali Turcima?
Bosnolog

#1857 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

MrMaliJoe wrote:
Bosnolog wrote:

Eto velikosrbima ide odlicno,za sada su se skupili okolo dvije opstine BL i BN sa tendencijom daljeg odlaska iz mrske BiH ,...a ovo na sto se grohotom smijes i svsavas nece zauvijek trajati,kad tad ce se desiti dvije stvari,.odlazak OHR iz BiH i Rat ako ovakvo stanje ostave i ovakvo uredenje ili nametanje odrzivih rijesenja kao sto su radili do sada koja ce imati za posljedicu jacanja funkcionalne i odrzive BiH,.....do tada se smiji i svrsavaj na velikosrpske blokade i opstrukcije dok jos malo ima para od rasprodane drzavne imovine.Slijedi jedenje korijenja u ime visih vaskolikoh ciljev,samo ce brzo dosadaiti a krediti ce biti uslovljeni reformama u jcanju drzave koje slijede a nama ostaje da lobiramo za interese BiH na adresama zbog kojih velikosrbi imaju psiholoske grceve i frustracije koje tek slijede,.....Ovo ce biti generacijska borba, na kraj ce sigurno neko biti donji,.....Hrvatska se rijesila svog velikosrpskog zla kao i Kosovo.Dok u ce se u BiH rijesavati u fazama kroz nadolazece vrijeme ;-) .

Toliko je Dodiku Hare100% mrzak da jedva čeka da ovaj pobjedi u FBIH jer od koga će Dodik braniti svoj srbe da nema nacionalista iz FBIH. Nego nikako da mi odgovoriš na pitanje:

Silajdzic je sigurno uradio mnogo vise nego svi drugi zajedno u odbrani BiH i nejnih nacionalnih intersa,.....ali je napravio stretesku gresku ulaskom u koaliciju sa SDA strankom nakon parlamenternih i predsjednickih izbora 2006,.....Pitanje za tebe sta su svi druge sttranke iz genocidnog vilajeta uradili za BiH,to jest isto pitanje koje ti meni postavljas ??? osim sto otvoreno i transparentno rade protiv interesa i opstanka BiH.Vidis moj licni je izbor SDP i BPS stranka,nisam clan niti jedne niti imam bilo kakve licne koristi,tako da ne pokusavate da mi lijepite da sam promotor Silajdziceve stranke,ali je i ona na drugoj strani u odnosu an velikosrpske i anti BH stranke .

Moje misljenje je moj licni stav,stog smatram da je SIlajdzic dobar general i strateg ali nema vojske odnosno stranacke kadrove i stranacke baze da bi realizovao te planove,pogotovo u ovako uredneoj BiH,bez obzira ko dobije vlast nece moci puno uraditi,moj im je savjet da rade tamo gdje mogu od lobiranja do konkretnih ekonomsko privrednih projekata prema zemljama sa kojima imamo dobre odnose,...Ja aovdje govorim iskljucio o kandidaturi za predsjednisvo BiH kao bosjackog clana troglavog predsjednistva,

Slazem se da se od samog pocetak 2006 trebao fokusirati na konkretne projekte i ne gubiti vrijeme sa Lajcakom i Dodikom,to je poceo intezivno da radi posljednje dvije godine,kada je shvatio da MZ precutno tolerise Dodikov fasizam i odlucio da ga medijski ne hrani odgovarajuci na njeovo svakodnevno lajanje,vec da se okrene konkretnim potezima privrdnog jacanja i saranje sa drugim zemljama a posebno Tursko -Arapsko petrodolarskim zemljama, sto ce nastaviti nakon reizbora u Oktobru,.....

Dodika ce ukloniti isti oni u cije ime se poziva da radi ali treba vrijemena da se jedenje velikosrpskog korijenja smuci gladnim i izvaranim Dodinim glasacima ,.....Znam ja da bi vam bilo drago da pobijedi Radoncic ili Babin princ,kada vec nije smio velikosrpski agent Tihic izaci na megdan Silajdzicu koji vas velesrbe jako tangira i zulja......eto ja prognoziram da ces morati trpiti jos cetiri godine Haretovo kako kazes supljiranja, a Dodik ce svojim postupcima napraviti BiH funkcionalnom nakon reizbora u Oktobru,nakon sto se dotakne dno i potrosi lova od rasprodatih drzavnih firmi koja je pri kraju da ispari i bude ucjenejn reformama na jacanju BiH i promjeni ustava...Po BiH i nene interese je mnogo bolji izbor Silajdzic nego nesposobni izdajnici poput Tihica,Bakira Juniora koji nista dobro nisu uradili za BiH niti znaju ili nedaj boze Radoncic,...... :mrgreen:
Bosnolog

#1858 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Ne jedan vec nekoliko otoka nude Grcima koja je vise od cetri stotine milijardi dolara u deficitu .Grci su prisiljeni da prodaju otoke svojim ukletim i vjecnim neprijateljima kako bi ublazili i usporili potonuce,.....Grcka ti tone kao Titanik,zbog koje su Svabe posandrcale i zaustavile prosirenje EU na Balkan,sto ce uslijediti nakon prijema Hrvatske,......

Rusija zeli sa Turskom sto je moguce bolje odnose.Evropa se pokazala jalovom kade je BiH i Balkan u pitanjau,.Ameri su dali vakcinu Turcima da pelciju Tadiju uz aminovanej Rusa,a Silajdzic ga je drzao u Stambolu za vrijeme pelcovanja,......Srbija je ponovo prodata od strane Rusa po ko zna koji put,....

Amerika zeli da izabere izmedu Turskog i Iranskog uticaj na BiH saveznicku Turski,zato je Silajdzic najbolji dokazani ambasador i most izmedu Vasingtona,Ankare i Sarajeva,zbog cega Dodik ima upalu glavnog nervnog stuba,..... sa nekontrolisanim jezicko umnim izlivima visokourlajuceg zavijanja antiturskog zavijanja,..... ;-)
felipe kajetano

#1859 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by felipe kajetano »

Bosnolog wrote:Ne jedan vec nekoliko otoka nude Grcima koja je vise od cetri stotine milijardi dolara u deficitu .Grci su prisiljeni da prodaju otoke svojim ukletim i vjecnim neprijateljima kako bi ublazili i usporili potonuce,.....Grcka ti tone kao Titanik,zbog koje su Svabe posandrcale i zaustavile prosirenje EU na Balkan,sto ce uslijediti nakon prijema Hrvatske,......

Rusija zeli sa Turskom sto je moguce bolje odnose.Evropa se pokazala jalovom kade je BiH i Balkan u pitanjau,.Ameri su dali vakcinu Turcima da pelciju Tadiju uz aminovanej Rusa,a Silajdzic ga je drzao u Stambolu za vrijeme pelcovanja,......Srbija je ponovo prodata od strane Rusa po ko zna koji put,....

Amerika zeli da izabere izmedu Turskog i Iranskog uticaj na BiH saveznicku Turski,zato je Silajdzic najbolji dokazani ambasador i most izmedu Vasingtona,Ankare i Sarajeva,zbog cega Dodik ima upalu glavnog nervnog stuba,..... sa nekontrolisanim jezicko umnim izlivima visokourlajuceg zavijanja antiturskog zavijanja,..... ;-)
:lol:

RoĆko pa nema onda da brigas, sve je rijeseno :D
Bosnolog

#1860 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

felipe kajetano wrote:
Bosnolog wrote:Ne jedan vec nekoliko otoka nude Grcima koja je vise od cetri stotine milijardi dolara u deficitu .Grci su prisiljeni da prodaju otoke svojim ukletim i vjecnim neprijateljima kako bi ublazili i usporili potonuce,.....Grcka ti tone kao Titanik,zbog koje su Svabe posandrcale i zaustavile prosirenje EU na Balkan,sto ce uslijediti nakon prijema Hrvatske,......

:lol:

RoĆko pa nema onda da brigas, sve je rijeseno :D
Cemu onda srdzba salonaca sto ce opet Silajdzic biti reizabran,....Idemo dalje ova utakmica traje vec dvije decenije a ni blizu kraja,po njima se trebala zavrsiti nakon par mjeseci daleke 1992 godine kako su SANU ideolozi bili planirali podcijenivsi goloruke komsije,...Ko bi rekao da ca velikosrbi cuvati Dejton kao zjenica oka a pelcovani Tadija svakodnevno izjavljivati da je Srbija cuvar jedinstvene BiH te u mrskom Stambolu to potpisati,Svasta ce se jos desavati u buducnosti ;-) ..... :mrgreen:
softly

#1861 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by softly »

Meni tebe lijepo zao.
Odsad cu imati mnogo vise razumjevanja za ove tvoje EUforije.
Suti i trpi

#1862 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Zbog cega je Grcka bitna za BiH? Je l grcki sunovrat dobar za BiH?

Pelcovali su Ameri i Tursku, Pakistan, Emirate, Srbiju, Grcku, Bugrarsku, Makedoniju, Hrvatsku i mnoge druge... Iz nekog razloga nas ne zele pelcovat, jer im ovo iz nekog razloga odgovara. Suvise smo mali da bi znali kakvi su americki planovi za ovu drzavu.

Nisi odgovorio na najvazniji detalj cijele ove price... Posto si nam saopstio da je Tadic pelcovan, da je srpska vlast kapitulirala pred Silajdzicem i Turskom, da su Srbiju Rusi ponovo prodali i aminovali pelcovanje... Da li to znaci da nam Srbija vise nije prijetnja i da je Tadic odusto od projekta velikesrbije? Je l to znaci da srpska vlast vise nije velikosrpska (ako znamo da je pelcovani Tadic alfa i omega srpske vlade)?

Izgleda da nam je Bosnolog obznanio radosne vjesti. Srbija nam vise nije neprijatelj.
Bosnolog

#1863 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

softly wrote:
Meni tebe lijepo zao.
Odsad cu imati mnogo vise razumjevanja za ove tvoje EUforije.
:mrgreen:

Bosnolog

#1864 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:

Zbog cega je Grcka bitna za BiH? Je l grcki sunovrat dobar za BiH?

Pelcovali su Ameri i Tursku, Pakistan, Emirate, Srbiju, Grcku, Bugrarsku, Makedoniju, Hrvatsku i mnoge druge... Iz nekog razloga nas ne zele pelcovat, jer im ovo iz nekog razloga odgovara. Suvise smo mali da bi znali kakvi su americki planovi za ovu drzavu.

Nisi odgovorio na najvazniji detalj cijele ove price... Posto si nam saopstio da je Tadic pelcovan, da je srpska vlast kapitulirala pred Silajdzicem i Turskom, da su Srbiju Rusi ponovo prodali i aminovali pelcovanje... Da li to znaci da nam Srbija vise nije prijetnja i da je Tadic odusto od projekta velikesrbije? Je l to znaci da srpska vlast vise nije velikosrpska (ako znamo da je pelcovani Tadic alfa i omega srpske vlade)?

Izgleda da nam je Bosnolog obznanio radosne vjesti. Srbija nam vise nije neprijatelj.
Grcksa je bil saveznik velikosrkog Milosevicevog divljanja devedesetih a Grcki dobrovoljci su bili u Srebrenici kada su cinili skupa genocid nad Bosnjacima,....Pokusali su to oprati donacijom obnove zgrade parlamenta BiH koje su Karedzicevi zlikovci spalili i unakazili sa brda iznad Sarajeva.Grcka je imala umjesane svoje prste dobro u agresiju i zlocine u BiH,......

Sto se tice pelcovanaj Tadije i Srbije svako pelcovanej ima svoj rok trajanja,....I jos nesto svako pelcovanje ima pratece simptome i efekte koje mogu imati pelcovani pa tako i Tadija kao i velikosrpski ideolozi koji su spremni nastaviti istu ideologiju,...

Sacekajmo sledece izbore u Srbiji nakon povratka Voje Vojvode iz Haga kada ce se opet ukazati velikosrpsko ideolosko politicko zvijerje ,.....
MrMaliJoe

#1865 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

Bosnolog wrote:

Silajdzic je sigurno uradio mnogo vise nego svi drugi zajedno u odbrani BiH i nejnih nacionalnih intersa,.....ali je napravio stretesku gresku ulaskom u koaliciju sa SDA strankom nakon parlamenternih i predsjednickih izbora 2006
Moje misljenje je moj licni stav,stog smatram da je SIlajdzic dobar general i strateg ali nema vojske odnosno stranacke kadrove i stranacke baze da bi realizovao te planove.
Ma da. Potpuno si upravu. Jadan Hare100%. Nasankaše ga naivnog dva puta. A on naivan. Pa kako je onda on dobar general i strateg pa napravi tako lošu početničku grešku u koracima pa sklopi koaliciju s jučerašnjima jaranima . Da li si se zapitao zašto nema više dobrih kadrova....? Da li nema dobrih demagoga u BiH, jahača magle, svemirskih ratnika u borbi za nacionalne interese, vračeva i čarobnjaka. Mislim nije do njega što jest jest. Te krupne planove koje je obećavao nema ko da realizira. A ja baš kontao da će Hare 100% ući u GINISOVU knjigu rekorda po ostvarenim obećanjima. Ono, znaš, 100% EU i slični hitovi sa izlizane LP ploče pod nazivom " magle ko halve". Kakva šteta. Taj genijalni um nema startešku podršku u ostvarivanju genijalnih ciljeva. Blago se njemu, ako izgubi izbore ode on u EU parlament ili Vijeće EU. Zna EU da bi bilo šteta izgubiti takvog stručnjaka. :lol: :lol: :lol: 100% :bih:
Bosnolog

#1866 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

MrMaliJoe wrote:
Bosnolog wrote:

Silajdzic je sigurno uradio mnogo vise nego svi drugi zajedno u odbrani BiH i nejnih nacionalnih intersa,.....ali je napravio stretesku gresku ulaskom u koaliciju sa SDA strankom nakon parlamenternih i predsjednickih izbora 2006
Moje misljenje je moj licni stav,stog smatram da je SIlajdzic dobar general i strateg ali nema vojske odnosno stranacke kadrove i stranacke baze da bi realizovao te planove.
Ma da. Potpuno si upravu. Jadan Hare100%. Nasankaše ga naivnog dva puta. A on naivan. Pa kako je onda on dobar general i strateg pa napravi tako lošu početničku grešku u koracima pa sklopi koaliciju s jučerašnjima jaranima . Da li si se zapitao zašto nema više dobrih kadrova....? Da li nema dobrih demagoga u BiH, jahača magle, svemirskih ratnika u borbi za nacionalne interese, vračeva i čarobnjaka. Mislim nije do njega što jest jest. Te krupne planove koje je obećavao nema ko da realizira. A ja baš kontao da će Hare 100% ući u GINISOVU knjigu rekorda po ostvarenim obećanjima. Ono, znaš, 100% EU i slični hitovi sa izlizane LP ploče pod nazivom " magle ko halve". Kakva šteta. Taj genijalni um nema startešku podršku u ostvarivanju genijalnih ciljeva. Blago se njemu, ako izgubi izbore ode on u EU parlament ili Vijeće EU. Zna EU da bi bilo šteta izgubiti takvog stručnjaka. :lol: :lol: :lol: 100% :bih:
Pa posto Siljadizci ne valja,prosvijetli nas i reci ko je taj koji nam nudi nadu i vaskoliki spas,erto vidis Tihic kukavica nema muda,znas onu kada nesto kritikujes onda je red da ponudis prijedlog i rijesenje,....stoga ocekujm da nam kazes sta to neko drugi uradi za BiH i ko je taj ostao nezapazen,pa da se okrenemo njemu,mozda smo neinformisani ili je cilj satanizacije Silajdzica laksi put do USD/Ujedinjenih Srpskih Drzava / :mrgreen:
Image

http://www.srpskapolitika.com/
exliberal

#1867 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by exliberal »

Bosnolog wrote:
exliberal wrote:Moram da pitam uvazenog Bosnologa kakve veze ima priliv turista u Federacij sa radom Silajdjica ?.....da je barem receno da je broj turista u BiH povecan ja bih rekao ok jebiga Hare se bori za 100 % ovako 51%....pa kad jos odbijemo Medjugorje...... :lol:
Sta sve nece prisvojit ovi zastitnici djela i lika lepog...... :lol: :lol: :lol:
Procitaj odakle je turista najvise posjetilo taj dio BiH,.......Nije presudno Silajdzic zahvalan ali je imao veliki uticaj,....
Zanimljivo kako kazes da je imao uticaja kad su "dobre vijesti " u pitanju ali kad se spomene nesto sto nevalja onda su za to uvijek krive izdajice u redovima bosnjackog naroda, cetnici i ustase zajedno sa saloncima svih boja i obiljezja ...... lepi hare bas nikad. Stvarno si postao ko komunisticki komesar iz 1945.
MrMaliJoe

#1868 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

Bosnolog wrote: Pa posto Siljadizci ne valja,prosvijetli nas i reci ko je taj koji nam nudi nadu i vaskoliki spas,erto vidis Tihic kukavica nema muda,znas onu kada nesto kritikujes onda je red da ponudis prijedlog i rijesenje,....stoga ocekujm da nam kazes sta to neko drugi uradi za BiH i ko je taj ostao nezapazen,pa da se okrenemo njemu,mozda smo neinformisani ili je cilj satanizacije Silajdzica laksi put do USD/Ujedinjenih Srpskih Drzava / :mrgreen:
Image

http://www.srpskapolitika.com/
Ja ti neću soliti pamet za koga ćeš ti glasati. Mene više iritira tvoja plačenička upornost. Ja sam još uvijek neodlučan kada je riječ o sposobnom bošnjačkom političaru jer realno takav još nije stupio na političku scenu. I generalno o političkoj snazi nekoga ko bi mogao još i ovakoj ekonomskoj situaciji pokrenuti nešto. Moj kriterij je politički program i realne mogućnosti! Nemam ja šta sotonizirati Hareta 100% on je sebe sotonizirao u mojim očima i izvršio politički harakiri svojim maglama, vjetrenjačama, i nebulozama. Rješenje je izbor političara ili političke snage koja će pokrenuti ekonomiju ove zemlje. Postavi si pitanje zašto jedna država Izrael ima toliku politčku moć. Odgovor je jasan. Zato što imaju pare i političku pregovaračku moć. Zamisli samo situaciju da smo poslije rata pokrenuli ekonomiju. Da nismo sprovodili rođačko-familijarne privatizacije. Uzmi kartu i vidi koje gradove FBIH ima i koliko jake firme su na tim prostorima djelovale i vodile ekonomski život. Možda je infrastruktura bila razorena, ali te firme su imale ugled u ekonomskom smislu. Logika događaja bi bila jasna. Onda bi mi bili u mogućnosti plaćati masne lobije. Ali ne, borci za nacionalne interese su uradili ono što najbolje znaju. To pokazuju njihovi imovinski kartoni. Zato molim te, ostavi se te šuplje. Hare 100% može valjati tu priču uz gratis junice ali ne može ovdje ta priča proći. Pa niko nije toliko tresno sa grane da doživi toliko radikalnu amneziju da zaboravi ona silna obećanja i čuda. I još nešto, okani se prepadanja o nezavisnoj RS jer je to toliko jadna i mizerna priča da mi je stvarno muka. Koliko znam, a možda se varam. BIH su odbranili borci koji danas čekaju u birou za zapošljavanje ili svoju mizernu invalidninu. Oni su bili u rovovima i prosipali svoju krv. Mani me, molim te priče, o tim borcima u rukavicama koji su pravili dilove na kartama i poigravali se sa ljudskim životima kao gambit sa pijunima.
nokia6170

#1869 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nokia6170 »

softly wrote:bosnolog in action
Image
softly, prepoznajes li se slucajno u asocijacijama "forum nezavisnih" i "forum sarajevo-rs" ? ;)
zonbirile

#1870 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

odgovori li Lepi Hary,Klintonki na pismo.Ljudi ja sam sve suze utrošio tada.
drndalo

#1871 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Ja samo jos ne mogu da skontam kako je to Lepi Hare doprinjeo prvoj avionskoj Cargo-posiljci iz Sarajeva za Tripoli...? Evo kontam 2 dana, i nikako da upalim...

Ah, da, bice da je u medjuvremenu od svih pocasnih doktorata nasao vremena i da stekne ATPL licencu, te je on i vozio taj prvi avion sa teretom za Tripoli... Sto ide srijedom... Zamisli dostignuce, zuri ti se da posaljes nesto dole svojoj firmi, i cetvrtak je, a oni ce to imati u svojim rukama vec u iducu srijedu... Kao da ga saljes iz Ploca, drvenom galijom, na pogon veslima, kojim veslaju robovi... A navodjenje onakvog teksta od nekog kvazi-strucnjaka kao argumenta je posebna ubleha... Jel ne znas @Bosnolog da svaki avion ima "gepek" ? I da u taj gepek moze da ide svasta, do granice zapremine prostora, ili do max. tezine koju je taj avion sposoban ponijeti na tu daljinu ?

Pa na svakom letu, ako imas manje putnika, mozes povuci vise tereta, i obrnuto... I zamisli, neko se sjetio da tu uslugu prodaje ? Cudno mi je to, bice da je to 100% iskoristenje aviona izmislio (bezbeli i patentirao) Lepi-Pilot-Hare...!?
Suti i trpi

#1872 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Bosnolog wrote:Grcksa je bil saveznik velikosrkog Milosevicevog divljanja devedesetih a Grcki dobrovoljci su bili u Srebrenici kada su cinili skupa genocid nad Bosnjacima,....Pokusali su to oprati donacijom obnove zgrade parlamenta BiH koje su Karedzicevi zlikovci spalili i unakazili sa brda iznad Sarajeva.Grcka je imala umjesane svoje prste dobro u agresiju i zlocine u BiH,......

Sto se tice pelcovanaj Tadije i Srbije svako pelcovanej ima svoj rok trajanja,....I jos nesto svako pelcovanje ima pratece simptome i efekte koje mogu imati pelcovani pa tako i Tadija kao i velikosrpski ideolozi koji su spremni nastaviti istu ideologiju,...

Sacekajmo sledece izbore u Srbiji nakon povratka Voje Vojvode iz Haga kada ce se opet ukazati velikosrpsko ideolosko politicko zvijerje ,.....
Pa bili su dobrovoljci arapski drzava, cinili gnusne zlocine, pa se opet ne radujem nesreci koja svakodnevno potresa Afganistan, Pakistan, Irak, Iran,... Naprotiv, zao mi je sto te drzave prozivljavaju grozne trenutke iz dana u dan.

A joj, kako samo vrdas i pisas uz vjetar :D . Ja se ponado da je Tadic konacno potcinjen, da je posljednji srpski izdajnik, a ono ispade da je primio inekciju sa odredjenim rokom djelovanja. Zar magovi kao sto su Silajdzic i Davutoglu nemaju neku efikasniju inekciju koja ce trajat zauvijek? Nista nisu ucinili, samo su gubili vrijeme, Tadic ce postat jos bjesniji kada prodje djelovanje :D . Nesto vjerujem da ce svake godine ici u Stambol na pelcovanje :D !?

Kazu da je rat kriv za katastrofalnu situaciju koja vlada u drzavi... Kazu nam da je rat kriv sto firme propadaju...

Zatvorske kazne Asimu Kaknji i Fuadu Pjaniću

Nakon što su u jutarnjim satima optužba i odbrana iznijeli završne riječi, u postupku koji se pred Općinskim sudom u Zenici, vodi protiv optuženih Kaknjo Asim i Pjanić Fuad, oba bivši direktori privrednog društva „Dom štampe“ d.d. Zenica, sudija Sonja Radošević, danas je u 13,00 sati objavila presudu, kojom je prvooptuženog Kaknjo Asima osudila na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci i obavezala da oštećenom društvu „Dom štampe“ d.d. Zenica nadoknadi štetu u iznosu od 1.272.168,61 KM, a drugooptuženog Pjanić Fuada osudila na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci.
Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zenica od 31.03.2009. godine Općinski sud u Zenici je izveo 159 dokaza, od toga je saslušano 11 svjedoka, vještaci optužbe i odbrane, te optuženi u svojstvu svjedoka. Počev od prvog ročišta održanog dana 16.02.2010. godine sud je u kontinuitetu svakih sedam do deset dana održavao glavni pretres.
Po okončanju dokaznog postupka nepravosnažnom presudom sud je prvooptuženog Kaknjo Asima oglasio krivim za krivično djelo nesavjesno privredno poslovanje (za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od dvije godine) u sticaju sa krivičnim djelom zloupotrebe položaja (za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od tri godine), te ga osudio na jedinstvenu kaznu u trajanju od 4 godine i deset mjeseci, dok je drugooptuženog Pjanić Fuada osudio za krivično djelo prouzrokovanje stečaja i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci.
Osuđeni Kaknjo Asim obavezan je oštećenom društvu „Dom štampe“ d.d. Zenica nadoknaditi štetu u iznosu od 1.272.168,61 KM (miliondvijestotinesedamdesetdvije hiljadustotinušezdesetosam i 61/100 KM) u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja.
Pismeni otpravak presude sudija će izraditi u roku od 30 dana od dana objavljivanja iz razloga što se radi o složenom predmetu, a na izrađenu presudu osuđeni i Kantonalno tužilaštvo u Zenici u roku od 15 dana mogu izjaviti žalbe.

(PR Općinskog suda u Zenici)

Ja bih reko da su firme propale jer su POKRADENE od stranaki koje vladaju ovih 15 godina nakon rata...Ovo je jedan od rijetki slucajeva da neki direktor odgovara za pljacku... Vjerovatno je izbacen iz stranke ili nesto slicno.

Sta uradise od ove drzave...
Bosnolog

#1873 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

MrMaliJoe wrote: Ja ti neću soliti pamet za koga ćeš ti glasati. Mene više iritira tvoja plačenička upornost. Ja sam još uvijek neodlučan kada je riječ o sposobnom bošnjačkom političaru jer realno takav još nije stupio na političku scenu. I generalno o političkoj snazi nekoga ko bi mogao još i ovakoj ekonomskoj situaciji pokrenuti nešto. Moj kriterij je politički program i realne mogućnosti! Nemam ja šta sotonizirati Hareta 100% on je sebe sotonizirao u mojim očima i izvršio politički harakiri svojim maglama, vjetrenjačama, i nebulozama. Rješenje je izbor političara ili političke snage koja će pokrenuti ekonomiju ove zemlje. Postavi si pitanje zašto jedna država Izrael ima toliku politčku moć. Odgovor je jasan. Zato što imaju pare i političku pregovaračku moć. Zamisli samo situaciju da smo poslije rata pokrenuli ekonomiju. Da nismo sprovodili rođačko-familijarne privatizacije. Uzmi kartu i vidi koje gradove FBIH ima i koliko jake firme su na tim prostorima djelovale i vodile ekonomski život. Možda je infrastruktura bila razorena, ali te firme su imale ugled u ekonomskom smislu. Logika događaja bi bila jasna. Onda bi mi bili u mogućnosti plaćati masne lobije. Ali ne, borci za nacionalne interese su uradili ono što najbolje znaju. To pokazuju njihovi imovinski kartoni. Zato molim te, ostavi se te šuplje. Hare 100% može valjati tu priču uz gratis junice ali ne može ovdje ta priča proći. Pa niko nije toliko tresno sa grane da doživi toliko radikalnu amneziju da zaboravi ona silna obećanja i čuda. I još nešto, okani se prepadanja o nezavisnoj RS jer je to toliko jadna i mizerna priča da mi je stvarno muka. Koliko znam, a možda se varam. BIH su odbranili borci koji danas čekaju u birou za zapošljavanje ili svoju mizernu invalidninu. Oni su bili u rovovima i prosipali svoju krv. Mani me, molim te priče, o tim borcima u rukavicama koji su pravili dilove na kartama i poigravali se sa ljudskim životima kao gambit sa pijunima.
:lol: :lol: :lol:
Ziv bio nema ptrebe mene neko placati da pisem na forumu.Ja iznosim samo svoje licne stavove,Silajdzic je napravio mnogo autogolova ali je u ukupnom zbiru najvise i dao golova protivnickoj ekipi,.....Po tebi znaci kako kazes da nemas za koga glasati,sto zanci da do sada nisi glasao jer eto nemas za koga,....onda eto cekaj dok se ne pojavi pravi kandidat,...

Moj izbor je jedan covijek jedan glas pa tako bi trebalo biti kada je u pitanju predsjednickih kandidat kao sto je u svim demokrtskim drzavama svijeta,,....dok se to ne desi cekaj na ponudu koje nema a od ponudenih kandidata za oktobarske izbore kazem koji je moj izbor za bosnjackog clana,.ili glasaj za babinog Juniora ili Radoncica,mozda su oni sposobniji i manje zlo po BiH,....... :oops:
Bosnolog

#1874 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:
Bosnolog wrote:Grcksa je bil saveznik velikosrkog Milosevicevog divljanja devedesetih a Grcki dobrovoljci su bili u Srebrenici kada su cinili skupa genocid nad Bosnjacima,....Pokusali su to oprati donacijom obnove zgrade parlamenta BiH koje su Karedzicevi zlikovci spalili i unakazili sa brda iznad Sarajeva.Grcka je imala umjesane svoje prste dobro u agresiju i zlocine u BiH,......

Pa bili su dobrovoljci arapski drzava, cinili gnusne zlocine, pa se opet ne radujem nesreci koja svakodnevno potresa Afganistan, Pakistan, Irak, Iran,... Naprotiv, zao mi je sto te drzave prozivljavaju grozne trenutke iz dana u dan.

A joj, kako samo vrdas i pisas uz vjetar :D . Ja se ponado da je Tadic konacno potcinjen, da je posljednji srpski izdajnik, a ono ispade da je primio inekciju sa odredjenim rokom djelovanja. Zar magovi kao sto su Silajdzic i Davutoglu nemaju neku efikasniju inekciju koja ce trajat zauvijek? Nista nisu ucinili, samo su gubili vrijeme, Tadic ce postat jos bjesniji kada prodje djelovanje :D . Nesto vjerujem da ce svake godine ici u Stambol na pelcovanje :D !?

Kazu da je rat kriv za katastrofalnu situaciju koja vlada u drzavi... Kazu nam da je rat kriv sto firme propadaju...
Tadic je samo karantiniran kao i velikosrpstvo jer je sada krezavo bez snage da nesto uradi,a Turska je dobila zadatak da nadzire pacijenta.....Grcka vlada je pomagala Srbiji krseci sankcije,a njeni dobrovoljci su bili saucesnici u dokazanom genocidu u Srebrenici,.....To je velika razlika u poredenju sa ucescem Mudzehedina koje su dovele slike velikospskih zlodjela odaslane putem TV i elektronskih medija u Svijet,......Grcka i njna vlada su bili saucesnici agresije na BiH,a ista se prestavlja kao kolijevka demokratije u kojioj se slave zlikovci i zlocinci,pale auta stranaca,mozda najbolja kopija Srbije u kojoj se stranci ubijaju i premlacuju.........

Rat i agresija je uzrok svih posljedica koje imamo danas u BiH,ukljucujuci i devastiranu privredu a kojoj su kumovale etnostranacko mafijaske stranke,posebno nakon rata,........
softly

#1875 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by softly »

Ovo je off-topic ali mislim da "slucaj bosnolog" namece jedno ovakvo pitanje:

moze li se softverski ili na neki drugi nacin ograniciti duzina posta i moze li se vise uzastopnih postova iste osobe sastaviti u jedan?
Odnosno moze li se nekako napraviti da se sljedeci post prihvati samo ako izmedju njega i prethodnog posta iste osobe postoji neko drugi. Makar to bio i klon iste osobe, ali ljepse izgleda.
Ovo sta vbosnolog radi je stvarno prevrsilo svaku mjeru, da mi je znati cita li to iko.

Zapravo, postavljam pitanje - cita li iko @bosnologa?

(pitanje se odnosi i na njega samog!)
Post Reply