Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#1851 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

dobar,ti? wrote:
vulkan777 wrote:
4m3l wrote:Sta da uzmem odavde, cjena ne bitna :D

http://www.sportix.ba/index.php?str=sho ... ni#pocetak[/quot

Ako ti je cijena nebitna nemoj uzimati ništa sa tog spiska(biotech izbjegavaj u širokom luku). Ovo su pretežno američki suplementi i pojedini nisu tako loši, ali ako češ kupovati prave suplemente kupuj britanske čije su cijene slične ovim, a mnogo su bolji!! Posebno firme SCI Muscle, SCI Mentor, PHD, UBOSS to su definitivno četiri najbolje firme suplemenata na svijetu. Ove brendove prodaje samo Nutrabolics shop na platou skenderije. Odi malo i posavjetuj se sa prodavačima i vjeruj mi da nećeš pogriješiti šta god da uzmeš od ovih suplemenata. :wink:
teretana.ba reklama :D
ako sam pogrijesio zao mi je :D
Isto sam pomislio :D Svi hvale Optimum Nutrition samo njemu ne valja :D
BackInBlack

#1852 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

Eo i ja sam poceo sa teratanom ... prva sedmica ...
Jaran vec godinama trenira ... pa mi pomaze ..
Htio bi pitat ... jel od pocetka dovoljno ici 2 puta sedmicno u teretanu, pa kasnije kad prodju upale misica 3 puta sedmicno ... (tako haver predlaze).
Sta treba paziti u ishrani ? Btw ... visok sam 191cm a imam 94kg ... jel potrebno da radim josh kake vjezbe za masu ...?
Eto ukratko par pitanja ... nadam se da nisam dosadan ( mrsko mi citat sve ;) )
Pozz
Industrialyzer

#1853 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Ne bi bilo lose da ides 3 puta sedmicno i svaki dan da radis po dvije grupe misica , imas programa na netu mali milion , cak ih i ovdje imas par :thumbup:

Sta je tvoj cilj , imati tijelo powerliftera ili lijepe izdefinisane misice , ako je tvoj cilj ovo drugo , nemoj vise ici sa masom , mozda cak sa skines par kg ali to ti najbolje znas , da ne bude stomacina ispred tebe :-D
BackInBlack

#1854 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

Industrialyzer wrote:Ne bi bilo lose da ides 3 puta sedmicno i svaki dan da radis po dvije grupe misica , imas programa na netu mali milion , cak ih i ovdje imas par :thumbup:

Sta je tvoj cilj , imati tijelo powerliftera ili lijepe izdefinisane misice , ako je tvoj cilj ovo drugo , nemoj vise ici sa masom , mozda cak sa skines par kg ali to ti najbolje znas , da ne bude stomacina ispred tebe :-D
Realno ... ja bi najradije izdefinisat misice ... i vec sam smrso 4kg za mjesec dana .
Po meni je to sad ok ... znaci sad samo udri ... definisanje .) .
A sto se tice stomacine ... neam ni sad stomacinu, valjda nece ni bit :D
Industrialyzer

#1855 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Kod nas svi koji imaju dosta kila kazu ma pretvoricu ja to u misice. To zaboravi , salo se ne moze pretvoriti u misic , misic se mora nahraniti a salo otopiti da bi imao nesto slicno mom avataru :-D Samo treniraj , mozda i nije bas najbolje vrijeme za pocetak ( zbog vrucina ) ali eto , keep trainin' , napravices nesto od sebe , samo ako budes uporan :thumbup:
zli_hordas

#1856 Re: Teretana

Post by zli_hordas »

BackInBlack wrote:Eo i ja sam poceo sa teratanom ... prva sedmica ...
Htio bi pitat ... jel od pocetka dovoljno ici 2 puta sedmicno u teretanu, pa kasnije kad prodju upale misica 3 puta sedmicno ... (tako haver predlaze).
Sta treba paziti u ishrani ? Btw ... visok sam 191cm a imam 94kg ... jel potrebno da radim josh kake vjezbe za masu ...?
Pozz
Nemas vjezbe za masu i definiciju vec prehranu za masu i definiciju.
BackInBlack

#1857 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

Industrialyzer wrote:Kod nas svi koji imaju dosta kila kazu ma pretvoricu ja to u misice. To zaboravi , salo se ne moze pretvoriti u misic , misic se mora nahraniti a salo otopiti da bi imao nesto slicno mom avataru :-D Samo treniraj , mozda i nije bas najbolje vrijeme za pocetak ( zbog vrucina ) ali eto , keep trainin' , napravices nesto od sebe , samo ako budes uporan :thumbup:
Misice vala hranim ... bas sam primjetio da mnogo vise jedem u ovoj sedmici :) Samo da se previse neudebljam :)
Znaci misic hranim ... a salo (ako ga ima ;) ) cu pokusat da skinem u sauni ili cu trcat (tako predlaze jaran).
Thx ;)
BackInBlack

#1858 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

zli_hordas wrote:
BackInBlack wrote:Eo i ja sam poceo sa teratanom ... prva sedmica ...
Pozz
Nemas vjezbe za masu i definiciju vec prehranu za masu i definiciju.
MAh moram to malo googlat ... ;)
Industrialyzer

#1859 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Moj ti je prijedlog da ako imas viska sala , lagano na trcanje , sad su ove vrucine , vise se znojis , lagano ces to izgubiti , forsriaj laganu hranu , da bi negdje na jesen mogao poceti sa pravim treninzima jer je zima idealna za dobijanje mase :thumbup:

zli_hordas : ko je to rekao da postoje vjezbe za definiciju ? :mrgreen:
zli_hordas

#1860 Re: Teretana

Post by zli_hordas »

Samim tim sto misli da imaju vjezbe za masu podrazumjeva se sa tim da misli da imaju vjezbe i za definiciju.
Industrialyzer

#1861 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Aha , radis vise ponavljanja i to je definicija , a manje ponavljanja u seriji je za masu :lol: 'bem ga ko to izmisli :mrgreen:
motorola01

#1862 Re: Teretana

Post by motorola01 »

Industrialyzer wrote:Aha , radis vise ponavljanja i to je definicija , a manje ponavljanja u seriji je za masu :lol: 'bem ga ko to izmisli :mrgreen:
Niko to nije izmislio,ali ima u tome istine ;-)
enisss

#1863 Re: Teretana

Post by enisss »

motorola01 wrote:
Industrialyzer wrote:Aha , radis vise ponavljanja i to je definicija , a manje ponavljanja u seriji je za masu :lol: 'bem ga ko to izmisli :mrgreen:
masa i definicija se rade u kuhinji :)
zli_hordas

#1864 Re: Teretana

Post by zli_hordas »

enisss wrote:
motorola01 wrote:
masa i definicija se rade u kuhinji :)
100%
stranac2

#1865 Re: Teretana

Post by stranac2 »

Ima nacin vjezbanja za SNAGU , MISICNU MASU, elegantne misice naravno ..

- ugrubo snaga 3-6 ponavljanja (tip koji je dobro manji od najveceg lika u teretani a dize 20% vise) :lol:

- misicna masa 7-10 ponavljanja (uz jaku proteinsku ishranu)

- definicija 12-20 ponavljanja (manje tezine ) fitness type ( ili ti Fight club type )

Mada sve ove tri kategorije sportista mogu da imaju super definiciju (u zavisnosti prije svega od procenta sala na tijelu..

Svak tko trenira sa tegovima a ima manje od 10% sala ima garant i dobru definiciju
Industrialyzer

#1866 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

U mojoj teretani trenia covjek koji ima cca 130kg , spada u ovu tvoju prvu kategoriju 3-6 ponavljanja i na toj masi ima trbusne misice :-D
motorola01

#1867 Re: Teretana

Post by motorola01 »

stranac2 wrote:Ima nacin vjezbanja za SNAGU , MISICNU MASU, elegantne misice naravno ..

- ugrubo snaga 3-6 ponavljanja (tip koji je dobro manji od najveceg lika u teretani a dize 20% vise) :lol:

- misicna masa 7-10 ponavljanja (uz jaku proteinsku ishranu)

- definicija 12-20 ponavljanja (manje tezine ) fitness type ( ili ti Fight club type )

Mada sve ove tri kategorije sportista mogu da imaju super definiciju (u zavisnosti prije svega od procenta sala na tijelu..

Svak tko trenira sa tegovima a ima manje od 10% sala ima garant i dobru definiciju
Covjek vam fino objasnio...Naravno da je do kuhinje i hrane,ali ima i do treninga jer nije isto dizati velike tezine u 3-5 ponavljanja i puno manje tezine sa 10 i vise ponavljanja...NIje isto opterecenje misica,pa tako ni oblik i velicina misica...
stranac2

#1868 Re: Teretana

Post by stranac2 »

Industrialyzer wrote:U mojoj teretani trenia covjek koji ima cca 130kg , spada u ovu tvoju prvu kategoriju 3-6 ponavljanja i na toj masi ima trbusne misice :-D
Druze danas je sve moguce. Za kilazu raja se trpa svim i svacim. Na prirodan nacin(bez steroida) nemoguceo nabiti takve misicne kile i najveci likovi po teretanam su puni svega. Meni je iskreno to perverzija i uvijek mi je veci merak osjetiti da mogu dici vise a normalno izgledati nego se napuhavati bezze.
Industrialyzer

#1869 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

stranac2 wrote:
Industrialyzer wrote:U mojoj teretani trenia covjek koji ima cca 130kg , spada u ovu tvoju prvu kategoriju 3-6 ponavljanja i na toj masi ima trbusne misice :-D
Druze danas je sve moguce. Za kilazu raja se trpa svim i svacim. Na prirodan nacin(bez steroida) nemoguceo nabiti takve misicne kile i najveci likovi po teretanam su puni svega. Meni je iskreno to perverzija i uvijek mi je veci merak osjetiti da mogu dici vise a normalno izgledati nego se napuhavati bezze.

Vjeruj mi prijatelju da sam alergican na to ali eto , navodim primjer da nije bas to tacno , da ako radis vise ponavljanja da ces imati definiciju , definicija se moze postici i sa manje ponavljanja ali to je vec predubok ulazak u sve to. Ja radim vecinu vjezbi 8-10 ponavljanja :thumbup:
stranac2

#1870 Re: Teretana

Post by stranac2 »

@Teretana

Ishrana i postotak debljinu na tjelu ja najbitnije naravno a ima tu i genetike.
BackInBlack

#1871 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

dajte kake dobre web pages ... po mogucnosti na ex yu jeziku :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1872 Re: Teretana

Post by Velkoski »

www.google.ba

valjal' ?
dobar,ti?

#1873 Re: Teretana

Post by dobar,ti? »

leet wrote:http://www.google.ba

valjal' ?
dobar :D
stranac2

#1874 Re: Teretana

Post by stranac2 »

BackInBlack wrote:dajte kake dobre web pages ... po mogucnosti na ex yu jeziku :)
Evo pregledaj videa sa ovog youtube kanala (celo zna o cemu prica) dobit ces inspiraciju i masu savjeta.

[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=YmE1bYUJ ... ture=feedu
[/youtube]
BackInBlack

#1875 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

leet wrote:http://www.google.ba

valjal' ?
nema dalje ...

thx za video .)
Post Reply