Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mrtva kokoš

#1851 Re: Policija

Post by mrtva kokoš »

Innovation wrote:Sta bi se desilo da specijalci nisu zaustavili njihove autobuse na prilazima gradu? Nasa policija je ucinila sve da to sprijeci! Budite fer pa im i vi odajte priznanje. Ja mislim da nam treba sto vise Jazica /nazalost rahmet mu dusi/.Nasi policajci nemaju dozvolu za upotrebu sile,pa cak i sebe da brane. :x
nasi policajci nemaju dozvolu za upotrebu sile ali je mogu imati i to si propustio napisati. policajci nisu imali
dozvolu za upotrebu sile onda kada su borci digli proteste, onda kada su studenti dizali zbog karti proteste i jos koliko puta. ali isto tako na desavanjima po stadionima itekako su posljednjih godina imali dozvolu da lupaju po bubrezima. mislim da je nasa policija jedna od najefikasnijih u drzavi, mislim na sarajevsku policiju. ali isto tako je cinjenica da su oni pod sapom ovih na vlasti i da oni rade samo onako kako im vrh odnosno rukovodeci organi narede. ovo sto se desilo je ocigledna nekordinacija koja je dosla sa vrha, planski sprovedena. kada se desi neki belaj u gradu ovaj iz centra ne smije otici lupam u novo sarajevo, samo zato sto to nije njihov reon bez obzira o cemu se radi a sad se nasla policija iz HNK koja je dosla da cuva torcidu koja je dosla ko zna odakle. :-) uglavnom smijesno...

pola sata im je trebalo da pristignu na nerede o cemu mi pricamo. mislim da se neko dobro zajebo, vjerujem da su planirali malo drugaciji razvoj dogadjaja, jos tvrdji, ali srecom zavrseno je kako je zavrseno i ovo im sada nije proslo bar ne do sljedece emisije i sljedeceg slova...

zamazivanje ociju gradjanima dok se igra blackjack za stolice. vlada kantona na celu sa musicem upucuje pohvale policiji pored ociglednog propusta :-) mislim. jebo me svak ako ova zadnja dva desavanja nisu dogovorena tamo gdje se oni ne uspjevaju evo godinu dana dogovoriti...

gledao sam sinoc onu emisiju na pinku, gostovao je neki vodja navijaca sokolova i prebacivsi se u realan mod razmisljanja shvatio sam da je decko dosta stvari postavio na svoje mjesto ma koliko se to meni u ovome trenutku ne svidjalo. samo je zaboravio napomenuti da je i on jedna ovca za vise ciljeve...

znaci politika, politika i nista vise sem politike. u qrcu smo, ne kao grcka ali smo na dobrom putu da budemo kao oni. ovi jedni srpstvo vide u tegli ajvara, drugi traze svoj kamenjar a ovi treci svrsavaju na rijec majorizacija. a ni sami ne shvatamo koji smo svi zajedno u qrcu evo 20 godina. znaci 20 godina nas jebu, proizvode mrznju i raspiruju je po mjestima koja su najpogodnija za takve stvari u ovome slucaju stadioni. vlast nam je nesto poput masonske loze, a narodi su samo pijuni u ovoj igri saha. zivot nam je govno a ni sami ne vidimo da smo pod kontrolom, pocevsi od njih onda medija i sve nanize.

malo ovo zvuci banalno, ali sva ova mrznja koja se proizvodi dolazi od njih. i ako sta trebamo rusiti to su ovi debili koji se evo godinu dana ne mogu dogovoriti ni za to ko ce ga kome prvi gurnuti iako ce na kraju svi biti jebani. mislim oni svake sedmice se smjeskaju, jedu, piju i opet nista a stoka nek se krvi ionako nismo nizasta drugo predodredjeni. frustracije izbacujemo bas onako kako bi to oni voljeli 4 milijona debila na jednom mjestu... :x

uhh oprostite malo me ponijelo, znam da ovi zadnji pasusi nemaju mnogo veze sa policijom ali se ne mogodoh zaustaviti...
rikiriki

#1852 Re: Policija

Post by rikiriki »

Creasy wrote:
cappy_tempo wrote:covjek vas taman pofali, a vi userete i to bas da valja userete :mrgreen: . juce belaj ste najvise vi (policija) kriva pa pricajte sta hocete. znali ste ko su manijaci i ko je torcida,znali ste da se nece ljubiti i pjevati zajedno,a onda u 4 popodne 5 kombija punih navijaca hajduka stoji na semaforu,navija,zajebava se,a nigdje ni jednog policajca oko njih. usrali ste dobro stvar juce i jbg valjda ce vam nadoci da malo bolje ovo organizujete.

Nemoj biti tako plitak i procitaj moj post na temi "Zeljeznicar"...

Btw, ja ti juce masem, ti nista. :D
koji smradovi,raskrsnica kod Elektroprivrede zakrčena oni pod onom vrbiom kod amigosa piške u gaće. :lol:
Tercius

#1853 Re: Policija

Post by Tercius »

Tu i tamo bilo je nekih propusta, al je policija odradila dobar posao i dobro odreagovala koliko je mogla u nastalim situacijama.Svaka cast momcima!!!A g-dinu ministru bi porucio da se vrati u amfiteatar,jer ocito neradi u najboljem interesu ministarstva koje zastupa, a sto potvrdjuju i izjave za medije koje je poletio da dadne, i ocito je da nije za te funkcije,kada nije u staju da pored svih svojih diploma razluci administrativno od operativnog i zabada nos gdje mu nije mjesto a ne zabada gdje bi trebo.
Innovation

#1854 Re: Policija

Post by Innovation »

On je Ministar i administrativnom i operativnom. :)
Don Zivconi

#1855 Re: Policija

Post by Don Zivconi »

šime.sparina wrote:
Innovation wrote:Sta bi se desilo da specijalci nisu zaustavili njihove autobuse na prilazima gradu? Nasa policija je ucinila sve da to sprijeci! Budite fer pa im i vi odajte priznanje. Ja mislim da nam treba sto vise Jazica /nazalost rahmet mu dusi/.Nasi policajci nemaju dozvolu za upotrebu sile,pa cak i sebe da brane. :x
nasi policajci nemaju dozvolu za upotrebu sile ali je mogu imati i to si propustio napisati. policajci nisu imali
dozvolu za upotrebu sile onda kada su borci digli proteste, onda kada su studenti dizali zbog karti proteste i jos koliko puta. ali isto tako na desavanjima po stadionima itekako su posljednjih godina imali dozvolu da lupaju po bubrezima. mislim da je nasa policija jedna od najefikasnijih u drzavi, mislim na sarajevsku policiju. ali isto tako je cinjenica da su oni pod sapom ovih na vlasti i da oni rade samo onako kako im vrh odnosno rukovodeci organi narede. ovo sto se desilo je ocigledna nekordinacija koja je dosla sa vrha, planski sprovedena. kada se desi neki belaj u gradu ovaj iz centra ne smije otici lupam u novo sarajevo, samo zato sto to nije njihov reon bez obzira o cemu se radi a sad se nasla policija iz HNK koja je dosla da cuva torcidu koja je dosla ko zna odakle. :-) uglavnom smijesno...

pola sata im je trebalo da pristignu na nerede o cemu mi pricamo. mislim da se neko dobro zajebo, vjerujem da su planirali malo drugaciji razvoj dogadjaja, jos tvrdji, ali srecom zavrseno je kako je zavrseno i ovo im sada nije proslo bar ne do sljedece emisije i sljedeceg slova...

zamazivanje ociju gradjanima dok se igra blackjack za stolice. vlada kantona na celu sa musicem upucuje pohvale policiji pored ociglednog propusta :-) mislim. jebo me svak ako ova zadnja dva desavanja nisu dogovorena tamo gdje se oni ne uspjevaju evo godinu dana dogovoriti...

gledao sam sinoc onu emisiju na pinku, gostovao je neki vodja navijaca sokolova i prebacivsi se u realan mod razmisljanja shvatio sam da je decko dosta stvari postavio na svoje mjesto ma koliko se to meni u ovome trenutku ne svidjalo. samo je zaboravio napomenuti da je i on jedna ovca za vise ciljeve...

znaci politika, politika i nista vise sem politike. u qrcu smo, ne kao grcka ali smo na dobrom putu da budemo kao oni. ovi jedni srpstvo vide u tegli ajvara, drugi traze svoj kamenjar a ovi treci svrsavaju na rijec majorizacija. a ni sami ne shvatamo koji smo svi zajedno u qrcu evo 20 godina. znaci 20 godina nas jebu, proizvode mrznju i raspiruju je po mjestima koja su najpogodnija za takve stvari u ovome slucaju stadioni. vlast nam je nesto poput masonske loze, a narodi su samo pijuni u ovoj igri saha. zivot nam je govno a ni sami ne vidimo da smo pod kontrolom, pocevsi od njih onda medija i sve nanize.

malo ovo zvuci banalno, ali sva ova mrznja koja se proizvodi dolazi od njih. i ako sta trebamo rusiti to su ovi debili koji se evo godinu dana ne mogu dogovoriti ni za to ko ce ga kome prvi gurnuti iako ce na kraju svi biti jebani. mislim oni svake sedmice se smjeskaju, jedu, piju i opet nista a stoka nek se krvi ionako nismo nizasta drugo predodredjeni. frustracije izbacujemo bas onako kako bi to oni voljeli 4 milijona debila na jednom mjestu... :x

uhh oprostite malo me ponijelo, znam da ovi zadnji pasusi nemaju mnogo veze sa policijom ali se ne mogodoh zaustaviti...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

sve si rekao i sve je na mjestu
Finooo

#1856 Re: Policija

Post by Finooo »

Cast pojedinima, ali vecina najcesce zaboravlja da su tu u prvom planu da zastite ljude.
sanaman

#1857 Re: Policija

Post by sanaman »

Don Zivconi wrote:
šime.sparina wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

sve si rekao i sve je na mjestu
Kako nemaju dozvolu? Koliko je meni poznato zakon i pravilnik regulisu upotrebu sile...elem kada se ispune uvjeti koji su navedni nema sta ko da odobri ili zabrani i svaki policajac odogovara za svoj postupak, kako cinjenja tako i necinjena.
VjecitiStudent

#1858 Re: Policija

Post by VjecitiStudent »

Na pitanje da li su se neredi mogli spriječiti, Nefić ističe da je MUPKS-a sa Upravom policije, a prema dosadašnjim iskustvima i informacijama kojima su raspolagali, sačinio plan aktivnosti. Određeni su, ističe, parametri fizičkog, saobraćajnog i operativnog osiguranja, izvršen KDZ pregled stadiona i bliže okoline, te ponavlja da su tragom informacija o planiranim dolascima navijača, grupe njih vraćene, kao što je poznato, kod tunela Ivan, na ulazu u Kanton Sarajevo, kao i na Kobiljači.
Al' ih odredise, svaka im cast
cappy_tempo

#1859 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

creasy jarane,druze,brate,kume kako hoces :mrgreen: sto ba nas ovako ne pustite nekad u belaju, lafo prilazi onaj jedan specijalac i rukom ih tjera,a nama onako pridje i bombu nam baci :mrgreen:
rikiriki

#1860 Re: Policija

Post by rikiriki »

strpljenja malo,kada dođe do frtutme na ulici usljed gladi,vidjeće se onda kako policija ima ovlasti i kako dere.
Creasy

#1861 Re: Policija

Post by Creasy »

Sjednica Gradskog vijeća
Vijećnici traže vraćanje ovlasti policiji

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva danas su na sjednici primili k znanju nekoliko informacija, među kojima je i ona o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira te saobraćaja na području Grada Sarajeva za period od januara do septembra ove godine.

Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić informirao je vijećnike o smanjenju krivičnih djela, kao i o smanjenju podnesenih prekršajnih naloga i krivičnih djela koja su počinili maloljetnici, ali i o povećanju uhapšenih osoba, saobraćajnih nesreća, napada na ovlaštene osobe itd.

"Policijske snage su u ovom izvještajnom periodu zaplijenile 75 kilograma narkotika, a zabilježeno je najviše krivičnih djela protiv imovine, ali broj otuđenih vozila znatno je smanjen", dodao je komesar.

Međutim, najviše diskusije među vijećnicima izazvali su sukobi koji su izbili uoči odigravanja prijateljske utakmice Željezničar - Hajduk, koji su za posljedicu imali ogromnu materijalnu štetu.

Ćosić je kazao vijećnicima da su policijske snage poduzele sve mjere i radnje na vrijeme te da su zahvaljujući tome spriječene još veće posljedice, naglašavajući da još ne postoji zakon o huliganstvu koji bi dodatno olakšao posao policiji.

"Imao sam namjeru oformiti jedinicu za kontrolu nemira u kojoj bi bilo 350 obučenih službenika, ali moram vas obavijestiti da mi za to nemamo potrebne uniforme, šljemove, štitnike, 'kornjače', hemijsko oružje i municiju, vodene topove, oklopni transporter itd.", ističe Ćosić.

Zastupnik SDP-a BiH Hasan Hodžić potom je predložio da se budžetom za 2012. godinu izdvoji od 300.000 do 500.000 KM za opremanje ove specijalne jedinice te da se vrate ovlasti policajcima.

Vijećnik Stranke za BiH i predsjednik Upravnog odbora FK ''Željezničar'' Sarajevo Gradimir Gojer kazao je da su ovi neredi pripremani izvan Sarajeva te da su izmješteni u Sarajevo koje je trebalo biti prikazano kao mjesto političko-nacionalnog djelovanja.

Vijećnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Igor Stojanović smatra da nije u pitanju samo neopremljenost policije nego i mnogo drugih faktora, a upitao je i ko će obeštetiti navijače koji su platili kartu za utakmicu i građane čiji su automobili i izlozi oštećeni.

Gojer je kazao da će uskoro biti organizirana prijateljska utakmica koju će moći gledati svi oni koji su kupili kartu za utakmicu Željezničar - Hajduk te da fudbalski klub ne snosi odgovornost za oštećenu imovinu građana.
Comrad

#1862 Re: Policija

Post by Comrad »

Nadam se da ce se to sprovesti u djelo. Ne mora to biti 350 ljudi. Mislim da nema potrebe za tolikim brojem, nismo Rio jbt :D A evo nema ni love, bolje za pocetak nekih 100-ak ljudi. Mislim da je to sasvim dovoljno, rasporedit ih u gradu u nekim grupicama po 4-5 ljudi. Zna se u kojim naseljima cvjeta kriminal. Ako nista ljudi ce biti malo sigurniji.
quasar

#1863 Re: Policija

Post by quasar »

Jedno pitanje za sluzbenike policije koji navracaju ovdje:
primjetno je povecanje broja uniformisanih policajaca na ulicama, pogotovo u nocnim satima i vikendom.
Je li razlog samo skupljanje love na alkotestovima ili stvarna namjera da se sprijece KD.
cappy_tempo

#1864 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

creasy a to lafo nemate vec tu jedinicu ili samo jedni te isti policajci vole ici na tekme? :mrgreen:
Creasy

#1865 Re: Policija

Post by Creasy »

quasar wrote:Jedno pitanje za sluzbenike policije koji navracaju ovdje:
primjetno je povecanje broja uniformisanih policajaca na ulicama, pogotovo u nocnim satima i vikendom.
Je li razlog samo skupljanje love na alkotestovima ili stvarna namjera da se sprijece KD.
Samo radi skupljanja love na alkotestovima.
Creasy

#1866 Re: Policija

Post by Creasy »

cappy_tempo wrote:creasy a to lafo nemate vec tu jedinicu ili samo jedni te isti policajci vole ici na tekme? :mrgreen:

quasar

#1867 Re: Policija

Post by quasar »

Creasy wrote:
A jesu li opremljeni sa onim testovima za marihuanu, kokain, heroin? Nesto mi se cini da je i takvih dosta u saobracaju.
Creasy

#1868 Re: Policija

Post by Creasy »

quasar wrote:
Creasy wrote:
A jesu li opremljeni sa onim testovima za marihuanu, kokain, heroin? Nesto mi se cini da je i takvih dosta u saobracaju.

Jesu. Nema vise napusen za volan, izadje iz vozila i leti okolo, a alkotest pokaze sve nule... :D
quasar

#1869 Re: Policija

Post by quasar »

:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1870 Re: Policija

Post by Truba »

kolka je kazna ako vrijeđaš policajca koji se vozi tramvajom ( papak i došljo)
i on te zapiše
uhvati jednu babu gromoglasnu kako se poče izvlačiti na operaciju :lol:
a ima dugu jezičinu
cappy_tempo

#1871 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

e svaka cast specijalcima koji su veceras stajali izmedju sjevera i zapada. Covjeku pozlilo,pao i poceo se tresti,a gospoda policajci nece rukom da mahnu hitnoj da dodje bez obzira sto cijeli zapad urlice na njih i hitnoj,sto frajer iz osiguranja par puta im govori pa je na kraju sam otiso po hitnu.doktori isto kao policija,jedva izasli iz kombija i tek kad im je raja pocela psovati oni malo pozurili. Sta je sad izvlakusa,mevlid,nije vas poso da pomognete nekome u ovom slucaju samo rukom hitnoj mahnuti ili su mozda horde previse glasno navijale pa vas ometali u poslu? Jos jednom svaka vam cast samo ne mogu da skontam kako vas nije stid al eto
JThomas

#1872 Re: Policija

Post by JThomas »

nemaju ovlaštenja, nije komandir odobrio :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1873 Re: Policija

Post by Truba »

posmatram ih kad misle da ih niko ne gleda...
isto djeca se ponašaju
a godina 35+
a tek priča i vicevi :lol: :lol: :lol:

pita mene jedan šta je prohibicija (tonom ja ne znam on zna)
:zzzz:
Creasy

#1874 Re: Policija

Post by Creasy »

cappy_tempo wrote:e svaka cast specijalcima koji su veceras stajali izmedju sjevera i zapada. Covjeku pozlilo,pao i poceo se tresti,a gospoda policajci nece rukom da mahnu hitnoj da dodje bez obzira sto cijeli zapad urlice na njih i hitnoj,sto frajer iz osiguranja par puta im govori pa je na kraju sam otiso po hitnu.doktori isto kao policija,jedva izasli iz kombija i tek kad im je raja pocela psovati oni malo pozurili. Sta je sad izvlakusa,mevlid,nije vas poso da pomognete nekome u ovom slucaju samo rukom hitnoj mahnuti ili su mozda horde previse glasno navijale pa vas ometali u poslu? Jos jednom svaka vam cast samo ne mogu da skontam kako vas nije stid al eto

Javili su vezom iste sekunde, sta imaju mahati... :-) I nemoj da siris lazi i prosipas bljuvotine zarad licnih frustracija.
cappy_tempo

#1875 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

ne sirim lazi nego gledao svojim oci sa vrha zapada. da ste vezom javili sjeli bi u kombi i dosli bi. oni su sjeli kad je onaj iz osiguranja mahao da dodju. bolje ti je uci jiu jitsu samo prosiri vidike malo ipak ne stvarate vi sampione u ringu (rijeci nekog glavnog) :shock: :mrgreen:
Locked