Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Point.

#1851 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Point. »

Kako nema radnju? Uspon i pad jednog covjeka.
madFlava

#1852 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by madFlava »

ultima_palabra wrote:Film nema radnju... 3 sata drogiranja, pijančenja i guženja. Nije da sam protiv ijednog, ali daj da to ima neku svrhu :roll:
Pa koja svrhu bi film trebao imat, ako je baziran na istinitom zivotu covjeka koji je radio ovo troje navedeno?
Snake Eyes

#1853 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Snake Eyes »

madFlava wrote:
ultima_palabra wrote:Film nema radnju... 3 sata drogiranja, pijančenja i guženja. Nije da sam protiv ijednog, ali daj da to ima neku svrhu :roll:
Pa koja svrhu bi film trebao imat, ako je baziran na istinitom zivotu covjeka koji je radio ovo troje navedeno?
Zašto ekranizirati takvu životnu priču? Pravo je pitanje. Osim, kako ultima_palbra reče, tri sata drogiranja, pijančenja i guženja drugu poruku ne vidjeh, posebno što je sve to prikazano u prilično pozitivnom svjetlu.

Veći bullshit odavno ne vidjeh

Odličan komentar sa IMDB-a:
Even though Jordan Belfort is a convicted con man, Scorsese & DiCaprio were apparently too dense to realize that his book was yet another of his scams. They leapt on Belfort's book like pigs on a pile of slop and thought everyone would be just as enamored as they were with the alleged life story of a sociopathic, sleazeball swindler. One example of how they got conned: In real life, Belfort never warned his cohorts that he was wearing a wire! In reality, he was a cry-baby snitch who immediately agreed to testify against his co-conspirators, never giving any of them a word of warning.

It's rather amusing to watch Scorsese & DiCaprio as they try to explain that this movie isn't a glorification of Belfort's swindling & debauchery. C'mom, guys, 'fess up, all three hours of the movie is a celebration of it! You wasted $100 million to make an homage to a drug- addicted, misogynistic low-life who swindled people out of their hard- earned money! Proud of yourselves?

Here's the "Spoiler Alert": You are being conned if you go to this movie. But go ahead and give your hard-earned money to this convicted swindler and the "Hollywood sophisticates" who think his pathetically sad life is worth being turned into a movie. Just know that Belfort is laughing all the way to the bank, and you are his latest victim.
Legollas

#1854 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Legollas »

Ja bi prije rekao da je to droga i to prikazano u lošem svjetlu, vidjeli smo šta mu se na kraju desilo zbog svega toga..

A ukusi su različiti, meni je recimo Wolf prejak.
ema_

#1855 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ema_ »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fQTUcCIU_yw [/youtube]

Baš bezveze potrošeno skoro 2 sata. Ne kontam što su ga toliko preporučivali :roll: .
lebenc

#1856 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by lebenc »

ja stvarno nisam gori film u zivotu pogledao od filma domaceg, Atentat. Vece propagande i goreg laganja nisam vidio. Cuo sam za njega u hostelu u sarajevu dok sam bio, bas mi se soba zvala Gavrilo Princip, http://www.franzferdinandhostel.com/. Totalna preporuka za ne preporuciti :)
Point.

#1857 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Point. »

A loseg filma odavno nisam pogledo. Fuj Fuj FUJ!!!! Roberte Roberte, pa sto ti je ovo trebalo?

Image
annoy

#1858 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by annoy »

Slučajno naletih na TVu na ovaj film, pa sam pogledala dio dok sam čekala film koji je išao nakon njega

Image

Toliku hrpu nepovezanih pizdarija na silu ukomponiranih u jednu priču nisam dugo vidjela, a sve popraćeno očajnim efektima i još gorim dijalozima i glumom. Ne mogu jednostavno vjerovat da je netko ovo osmislio i odlučio financirat. Ne postoji ocjena dovoljno niska za ovaj film.
Gandalf

#1859 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Gandalf »

Image

uh kako me je ovaj film razočarao, a nije mi ovaj žanr mrzak ni sekunde, najlošiji Keanuov film
banjaluka078

#1860 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by banjaluka078 »

300: Rise of an Empire - užas od filma!
Rijetko mi se desi da poželim da odem iz kina na pola fima. Jako loše. Najgori promašaj je izbor glavnog glumca. Ima harizme koliko i kamen za kiseli kupus. Teže mi se sjetiti nečeg dobrog u vezi s filmom, nego lošeg.
Kinaski

#1861 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Kinaski »

ja ne vidim svrhu ove teme
aux

#1862 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by aux »

Kinaski wrote:ja ne vidim svrhu ove teme
cuvanje dragocjenog vremena i zivaca :-D
dadoka84

#1863 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dadoka84 »

Kojeg svakako potrosis na ovoj temi citajuci koji filmovi su **anje :D
KPNCTNJAH

#1864 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

Gandalf wrote:Image

uh kako me je ovaj film razočarao, a nije mi ovaj žanr mrzak ni sekunde, najlošiji Keanuov film
Samuraj s lightsaberom... nisam ni ocekivao bolje :mrgreen:
irac300

#1865 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by irac300 »

Image

Jedno veliko smeće!! Režiser ili već ko je veliki ljubitelj Gladijatora, serije Spartacus, 300, Isusa Krista i na kraju za antologiju Hi Mena. :D E kada se sve ovo izmješa, dobije se ovo govno.
madFlava

#1866 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by madFlava »

irac300 wrote:Image

Jedno veliko smeće!! Režiser ili već ko je veliki ljubitelj Gladijatora, serije Spartacus, 300, Isusa Krista i na kraju za antologiju Hi Mena. :D E kada se sve ovo izmješa, dobije se ovo govno.
hahaha :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1867 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Velkoski »

Narkomane. :mrgreen:
Legollas

#1868 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Legollas »

KPNCTNJAH wrote:
Gandalf wrote:Image

Samuraj s lightsaberom... nisam ni ocekivao bolje :mrgreen:
meni je drago što kraj nije holivudski :D
zipoo

#1869 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by zipoo »

http://www.imdb.com/title/tt1408253/?ref_=nv_sr_1

pregledas trailer, ko da si i film pregledao
Kal El

#1870 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Kal El »

zipoo wrote:http://www.imdb.com/title/tt1408253/?ref_=nv_sr_1

pregledas trailer, ko da si i film pregledao
Nigdje veze :lol: Čuj kao da si film pogledao..
karanana

#1871 Gledali ste ne preporucujete

Post by karanana »

Snowpiercer
Lazem. Nisam gledao. Ugasio sam nakon malo manje od sat.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Point.

#1872 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Point. »

karanana wrote:Snowpiercer

E sad ce te karati. :)
ExNihilo

#1873 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

karanana wrote:Snowpiercer

Kolosalno smeće. Poslije Snowpiercera sam morao malo upalit Odiseju, da vratim balans kosmosu.
Nikolini

#1874 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Nikolini »

Odavno precijenjenije smece od filma HER nisam gledao - http://www.imdb.com/title/tt1798709/?ref_=nv_sr_3
Pa stvarno ne mogu da vjerujem da ovaj film ima ocjenu 8.3!!! Zaobilaziti u sirokom luku.

SPOILER

Znaci covjek kupi super pametan OS, razvije sa njom posebnu vezu, zaljube se, vode ljubav (haha), i onda ga ona sutne i pobjegne sa drugim OS-ovima. Ma daj... Nidje veze film, ideja ko ideja nije losa, ali da se zaljubi u mobitel i da ga on sutne...
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1875 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by I am Happy »

Nikolini wrote:Odavno precijenjenije smece od filma HER nisam gledao - http://www.imdb.com/title/tt1798709/?ref_=nv_sr_3
Pa stvarno ne mogu da vjerujem da ovaj film ima ocjenu 8.3!!! Zaobilaziti u sirokom luku.

SPOILER

Znaci covjek kupi super pametan OS, razvije sa njom posebnu vezu, zaljube se, vode ljubav (haha), i onda ga ona sutne i pobjegne sa drugim OS-ovima. Ma daj... Nidje veze film, ideja ko ideja nije losa, ali da se zaljubi u mobitel i da ga on sutne...

Ti trazis realnost u Sci-Fi :shock:
Film je sasvim ok, nije za vise od 7/10 ali eto... :-)
Post Reply