Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
huxley

#1851 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by huxley »

Da li je neko naručivao sjemena iz inostranstva.

Kako je sezona sijanja, naručio bih neko sjeme paradajza itd koje ne mogu naći kod nas, a vidim da u susjednim zemljama to bez problema prolazi.

Ne znam ima li i neki konkretan zakon koji to reguliše?
Digla_da_kreci

#1852 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Digla_da_kreci »

huxley wrote:Da li je neko naručivao sjemena iz inostranstva.
Narucivala sam ja preko ebay :D Sve normala.
burekodsira

#1853 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by burekodsira »

Digla_da_kreci wrote:
huxley wrote:Da li je neko naručivao sjemena iz inostranstva.
Narucivala sam ja preko ebay :D Sve normala.
kakvo :D
Digla_da_kreci

#1854 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Digla_da_kreci »

burekodsira wrote:kakvo :D
Odgovor bi vec krsio zakonske norme lijepe nam Bej-Ha. :mrgreen:
iceman ze

#1855 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by iceman ze »

Koristite li MyUS.com, za narudzbe iz USA ? Prijatelj mi je preporucio, ali zelio bih jos cuti neka misljenja.
Distortion

#1856 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Distortion »

Stigao dres Barcelone, bez placanja drzavi, hvala carini! :mrgreen: :thumbup:
and

#1857 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by and »

može kakav update stranica koje šalju garderobu i sportsku opremu u bih?ako je neko nedavno naručivao.hvala
mumy

#1858 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by mumy »

jel ko kupovao amazon kindle fire?kolika je carina?
anonimnaosoba

#1859 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by anonimnaosoba »

and wrote:može kakav update stranica koje šalju garderobu i sportsku opremu u bih?ako je neko nedavno naručivao.hvala
kitbag.com npr., eBay naravno, ne znam ima li ih još :-D
kengurklokan

#1860 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kengurklokan »

Ljudi treba mi pomoc oko alertpay. Treba da stavim pare na svoj acc na alertpay-u a ne mogu da nikako verifikujem svoju karticu, pa ako neko ima da mi posalje pare tj. dolare a ja bi mu dao kes. Ja sam iz Sarajeva.
DanteX

#1861 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by DanteX »

Osim Ebaya, koja stranica je dobra za kupovinu robe tj. koji vrše shipping do BiH nezavisno od robe? :roll:

Tražio sam, ali neke vrše samo do Hrvatske ili Njemačke. Rijetko koja stranica šalje robu u BiH.
bigmaster111

#1862 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bigmaster111 »

ajde drugari,koji vise gledaju ovaj internet,gdje bi se na ovim stranim linkovima poput ebaya i slicno,mogla naci ovakva stvarcica ali da nije hong kong ili china,a to je media player 3d blu ray,hvala unaprijed
bigmaster111

#1863 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bigmaster111 »

znaci ima 2 dana trazim ovaj media player 3d full blu ray,da nije iz kine ili hong konga i nisam uspio da nadjem iz neke druge zemlje,strasno
motorola01

#1864 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by motorola01 »

bigmaster111 wrote:znaci ima 2 dana trazim ovaj media player 3d full blu ray,da nije iz kine ili hong konga i nisam uspio da nadjem iz neke druge zemlje,strasno
Ja bih ti preporucio da odes na pdf racunari i tamo pitas ljude koji vise znaju u vezi media player-a pa da ti oni preporuce best buy i da to onda potrazis na ebay-u..
wewe

#1865 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by wewe »

Imam HITAN problem, pa ako neko ima iskustva volio bih da se javi...

naime, danas sam dobio maestro karticu iz unicredit banke, koja je takođe pogodna za kupovinu preko interneta jer ima CVV. stavio sam na racun 10KM i pozurio kuci da napravim account na paypalu...nakon maila i pass, na red je dosla verifikacija kartice...medjutim imam problem kad je to u pitanju, jer mi uvijek kaze da je nesto pogresno..posto u odabiru kartice ima samo visa, mastercard, american express i disover, sta god da odaberem, jedan od unesenih podataka ne odgovara...kada odaberem mastercard CVV je ok, ali zato ne valja broj kartice...zvao sam banku i receno mi ej da je kartica uredu...da li je bitno kako pisem ovaj veliki broj(broj kartice) u onu kockicu, mislim ima li razlike ako se broj pise redom, bez razmaka nakon 4 cifre ili mora biti napisan kako ovdje stoji? u svakom slucaju ne moze :S...ima li neko savjet? :D
casanova123

#1866 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by casanova123 »

maestro kartica ne moze na paypal.. visa ili master card :D
trebao si traziti da ti daju visa electron ali mozda si maloljetnik pa oni daju ove teen kartice(maestro debitna) tako da ne mozes da verifikujes svoj acc na paypalu..
ili otidji u Raifaisen i tamo izvadi opet sada na primjer visa electron(7 dana traje i ne kosta nista osim mjesecne naknade od 2km)
wewe

#1867 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by wewe »

isao sam u unicredit da izvadim visa, ali ne mogu, jer sam student, nemam fiksna primanja, tako da su mi rekli da mogu izvaditi ovu i njome se registrovati na paypal, jer one sada imaju kod koji je potreban za to..i kod mi je ok, samo broj kartice odbija...nazvao sam banku i onaj lik na telefonu kaze da ne bi trebao imati problema da se registrujem jer ona moze na paypal i da pokusam kasnije ili sutra :S
toniran

#1868 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by toniran »

http://www.bargainpump.com

evo jedan stranica za patike !
iceman ze

#1869 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by iceman ze »

Da li je neko narucivao dobre i kvalitetne cipele Geox LLoyd i sl. neka stranica sa tom robom, da je provjerena i nije dupljak.... :-)
motorola01

#1870 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by motorola01 »

Danas mi je po prvi put stigao zuti papiric od postara za stvar koja mi je stigla iz Hong Konga.Vrijednost te stvari je maximalno 7 dolara(neki sat),a moguce je i da je za nesto od drugih sitnih stvarcica sto sam narucio za 2-3 dolara.Pazite apsurda :-) .Sutra mi valja platiti posti najmanje 3,5 KM za nesto sto vrijedi nekoliko maraka :roll: .Bio bi jos veci fol da mi pokusaju naplatiti porez i carinu :shock:
holowey

#1871 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by holowey »

motorola01 wrote:Danas mi je po prvi put stigao zuti papiric od postara za stvar koja mi je stigla iz Hong Konga.Vrijednost te stvari je maximalno 7 dolara(neki sat),a moguce je i da je za nesto od drugih sitnih stvarcica sto sam narucio za 2-3 dolara.Pazite apsurda :-) .Sutra mi valja platiti posti najmanje 3,5 KM za nesto sto vrijedi nekoliko maraka :roll: .Bio bi jos veci fol da mi pokusaju naplatiti porez i carinu :shock:
zuti papiric ti ne znaci automatski da placas za carinski pregled... mozda nije moglo stati u sanduce? mozda je poslano preporuceno a nije moglo biti uruceno licno (recimo, zivis na 12 spratu i postaru se nije dalo penjati)? spusti loptu, otidji da podignes posiljku pa ako bude naplacen carinski pregled na nesto vrijednosti 2-3 dolara, onda cemo zajedno pljuvati po njima...
motorola01

#1872 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by motorola01 »

holowey wrote:
motorola01 wrote:Danas mi je po prvi put stigao zuti papiric od postara za stvar koja mi je stigla iz Hong Konga.Vrijednost te stvari je maximalno 7 dolara(neki sat),a moguce je i da je za nesto od drugih sitnih stvarcica sto sam narucio za 2-3 dolara.Pazite apsurda :-) .Sutra mi valja platiti posti najmanje 3,5 KM za nesto sto vrijedi nekoliko maraka :roll: .Bio bi jos veci fol da mi pokusaju naplatiti porez i carinu :shock:
zuti papiric ti ne znaci automatski da placas za carinski pregled... mozda nije moglo stati u sanduce? mozda je poslano preporuceno a nije moglo biti uruceno licno (recimo, zivis na 12 spratu i postaru se nije dalo penjati)? spusti loptu, otidji da podignes posiljku pa ako bude naplacen carinski pregled na nesto vrijednosti 2-3 dolara, onda cemo zajedno pljuvati po njima...
Zaista sam mislio da ce mi naplatiti one 3,5KM i nije mi uopste palo na pamet da posta ne moze ubaciti u sanduce jer kad god sam dobio zuti papiric morao sam nesto platiti.Danas odem do poste i pitam onu zenu sto radi tamo koliko trebam platiti,kad ona sada nista.Gledam i ne vjerujem.Ovo mi se prvi put dogodilo,ali da se jesam jucer upalio odmah kad sam vidio zuti papiric,to ne sporim...
Saka

#1873 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Saka »

Na papiricu ti pise koliko trebas platiti na drugoj strani. Ako nista ne pise onda nista i ne placas.
motorola01

#1874 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by motorola01 »

Saka wrote:Na papiricu ti pise koliko trebas platiti na drugoj strani. Ako nista ne pise onda nista i ne placas.
Dolazio je papiric samo kao obavijest i ranijeInista na njemu nije pisalo),pa sam placao da li 3,5 KM ili puni iznos sa porezom i carinom.
AdoSS

#1875 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by AdoSS »

holowey wrote:

Koliko vremena je trebalo da pket stigne iz Hong Konga-a, i preko koje si agencije dostavljao?
Post Reply