Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
clarion_

#1851 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

fakat se previše zamarate oko kanala koji ne vrijede skoro ničemu... total trenutno nigdje ne radi i to je istina a meni je rečeno od mog providera da će raditi uskoro i ama baš me ne zanima kada jer kada mi SKY UK, SKY ITALY, SKY GERMANY, NOVA GREECE i jos mnogo toga i oni za koje se ne smije ni pričati rade bez ikakvih problema čemu zamaranje s totalom.... gledajte ono što imate.... televizija kada počne čovjeka zamarati onda gubi svoju svrhu a vam to izgleda čini!!
dragan.s

#1852 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by dragan.s »

Pa sad.. TotalTV jeste bio najpopularnija platforma i mnogi su se na cs i odlučili baš zbog njega.
I ja sam ga imao do prije par mjeseci (redovna pretplata 16KM), ali sam preselio i sad sam na kablovskoj.
Da ima dobrih kanala, ima.
Da ima smeća kao i u svakom drugom paketu, ima.
Originalni prijemnik (Echolite) im je očajan, svako malo se znao zaglupiti pa gasi-pali i moli boga da radi.

Svaki provader se može zaštiti od cs-a, samo je pitanje isplativosti te operacije. Dio te zaštite je i da se onemogući rad smart kartice u svim prijemnicima sem originalnom (koji je obično loš). Ali ako provajder nema mnogo gubitaka zašto bi išao na jaču zaštitu? Prosječnom švabi, francuzu ili britancu ne pada na pamet cs. On kupi opremu, paket, uključi, plaća i gleda. Od tih prosječnih provajderi i žive i nije ih mnogo briga za par promila cs-ovaca.
SBB(vlasnik TotalTV-a) je u drugoj poziciji. CS je na Balkanu skoro legalan. Isti monteri koji ugrađuju Total rade i cs. I imaju velike gubitke to je sigurno. Zato su se i odlučili na zaštitu jer državu nije bilo briga za cs. Doduše čuo sam da je SIPA pokrenula neku istragu oko cs-a, ali izvor mi nije baš siguran.

Što se tiče ovih kanala koje si pomenuo "SKY UK, SKY ITALY, SKY GERMANY, NOVA GREECE", šta osim sporta prosječan građanin BiH ima gledati tamo? Svaka čast za nekoga ko zna dovoljno jezik da "hvata", ali za ostale to je ništa.
clarion_

#1853 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

dragan.s wrote:Pa sad.. TotalTV jeste bio najpopularnija platforma i mnogi su se na cs i odlučili baš zbog njega.
I ja sam ga imao do prije par mjeseci (redovna pretplata 16KM), ali sam preselio i sad sam na kablovskoj.
Da ima dobrih kanala, ima.
Da ima smeća kao i u svakom drugom paketu, ima.
Originalni prijemnik (Echolite) im je očajan, svako malo se znao zaglupiti pa gasi-pali i moli boga da radi.

Svaki provader se može zaštiti od cs-a, samo je pitanje isplativosti te operacije. Dio te zaštite je i da se onemogući rad smart kartice u svim prijemnicima sem originalnom (koji je obično loš). Ali ako provajder nema mnogo gubitaka zašto bi išao na jaču zaštitu? Prosječnom švabi, francuzu ili britancu ne pada na pamet cs. On kupi opremu, paket, uključi, plaća i gleda. Od tih prosječnih provajderi i žive i nije ih mnogo briga za par promila cs-ovaca.
SBB(vlasnik TotalTV-a) je u drugoj poziciji. CS je na Balkanu skoro legalan. Isti monteri koji ugrađuju Total rade i cs. I imaju velike gubitke to je sigurno. Zato su se i odlučili na zaštitu jer državu nije bilo briga za cs. Doduše čuo sam da je SIPA pokrenula neku istragu oko cs-a, ali izvor mi nije baš siguran.

Što se tiče ovih kanala koje si pomenuo "SKY UK, SKY ITALY, SKY GERMANY, NOVA GREECE", šta osim sporta prosječan građanin BiH ima gledati tamo? Svaka čast za nekoga ko zna dovoljno jezik da "hvata", ali za ostale to je ništa.
meni, kako si rekao full sport, full discovery kanali, mtv paketi, a domace ponovo gledamo na digi koji u cs-u fercera puno bolje nego total!!!
dragan.s

#1854 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by dragan.s »

clarion_ wrote: meni, kako si rekao full sport, full discovery kanali, mtv paketi, a domace ponovo gledamo na digi koji u cs-u fercera puno bolje nego total!!!
Naravno da fercera, Nagra je šuplja skroz, a i access time je kod nje oko 10 sekundi u odnosu na NDS 0,5 sekundi pa trpi cs većeg nivoa.
mO k3

#1855 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

ma ja bi se preplatio na total tv ... niej problem samo radi li karticau db 800 ili mora biti original reciver od njih=
saabsa

#1856 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by saabsa »

Ženski Dr.Med wrote:ma ja bi se preplatio na total tv ... niej problem samo radi li karticau db 800 ili mora biti original reciver od njih=
Mora biti njihov reciver
mO k3

#1857 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

saabsa wrote:
Ženski Dr.Med wrote:ma ja bi se preplatio na total tv ... niej problem samo radi li karticau db 800 ili mora biti original reciver od njih=
Mora biti njihov reciver
onda hebat ih...
mubamay

#1858 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mubamay »

http://www.tv1.ba/satelit/3042-Satelit-TV1.html
a šta znači ovaj pojam da im se može sve gledati pomoću satelitskih prijemnika koji mogu da dekodiraju signal u BISS modu? :? Sad će i oni na kartice, sve original fercera :-D
casper_

#1859 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by casper_ »

mubamay wrote:http://www.tv1.ba/satelit/3042-Satelit-TV1.html
a šta znači ovaj pojam da im se može sve gledati pomoću satelitskih prijemnika koji mogu da dekodiraju signal u BISS modu? :? Sad će i oni na kartice, sve original fercera :-D

slabo ti ista kontas
Ko to smat

#1860 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Ko to smat »

Nisam vidio temu upravo otvori drugu u vezi 3d kanala.Svi mi rade 3d kanali jedino Penthause nemogu da otvorim inace radi se o dreamboxu 500 hd.Naravno nabacio sam i 3d tv.Ne kontam ako ovi drugi rade sta je sa ovim sto nece da otvori ako neko zna nek sarne.
clarion_

#1861 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

Ko to smat wrote:Nisam vidio temu upravo otvori drugu u vezi 3d kanala.Svi mi rade 3d kanali jedino Penthause nemogu da otvorim inace radi se o dreamboxu 500 hd.Naravno nabacio sam i 3d tv.Ne kontam ako ovi drugi rade sta je sa ovim sto nece da otvori ako neko zna nek sarne.
ti si dalekooo ispred raje :)
Doda37

#1862 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

Ko to smat wrote:Nisam vidio temu upravo otvori drugu u vezi 3d kanala.Svi mi rade 3d kanali jedino Penthause nemogu da otvorim inace radi se o dreamboxu 500 hd.Naravno nabacio sam i 3d tv.Ne kontam ako ovi drugi rade sta je sa ovim sto nece da otvori ako neko zna nek sarne.
to je na 7E, digiturk?? pa vjerojatno nemas tu karticu u share
Ko to smat

#1863 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Ko to smat »

Nije samo tu ima i na astri 23 stepena free i ufati mi druge kao brava 3d i neki canal plus 3d ali penthouse nece pa zato ne kontam sta je u pitanju.
plejka2

#1864 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Ko to smat wrote:Nije samo tu ima i na astri 23 stepena free i ufati mi druge kao brava 3d i neki canal plus 3d ali penthouse nece pa zato ne kontam sta je u pitanju.
Taj kanal se emituje od 23:00 do 5:00 i nije uopste free.
Kodiran je u Viaccess 4.0
Doda37

#1865 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

Ko to smat wrote:Nije samo tu ima i na astri 23 stepena free i ufati mi druge kao brava 3d i neki canal plus 3d ali penthouse nece pa zato ne kontam sta je u pitanju.
Nije ti taj kanal free na 23 istocno
Ko to smat

#1866 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Ko to smat »

Au znaci pusiona.Nista provjerit cu ostale kanale da vidim da li sta otvara u Viacesu4.Hvala na informacijama.
plejka2

#1867 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Ako imas cs taj sto ti daje treba imat tu karticu(ili neko sa kim je u talu) nemoze druga koja otvara neki drugi paket u viaccess 4.0.
Imas i na 7e isti kanal kodiran u irdetu2 10845.00 H 30000 5/6
mubamay

#1868 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mubamay »

ako je prijemnik uključen cijelu noć i dan, jel to opasno za uredjaj? dešava mi se da par noći zaredom ostane signal, pa je kasnije uključen i dnevno. jel ima to neki problem kasnije sa uredjajem? jel neko probao dreambox ostaviti cijelu sedmicu non stop da radi?
(ne)forumas

#1869 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by (ne)forumas »

mubamay wrote:ako je prijemnik uključen cijelu noć i dan, jel to opasno za uredjaj? dešava mi se da par noći zaredom ostane signal, pa je kasnije uključen i dnevno. jel ima to neki problem kasnije sa uredjajem? jel neko probao dreambox ostaviti cijelu sedmicu non stop da radi?
jasta da je opasno ;) dm 500+ mi je bio ukljucen 24/7 na nekom kanalu pa brat bratu 2 1/2 godine, a 500hd je ima vise od godine...
huremad24

#1870 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by huremad24 »

Ljudi, nemojte se zavaravati total tv nece još dugo proraditi preko cadrsharinga. Volio bih da griješim, ali tako stvari stoje.
huremad24

#1871 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by huremad24 »

ljudi iz NDS sistema kodiranja garantuju dvije godine da se neće moći probit zaštita.
Ko to smat

#1872 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Ko to smat »

Nista znaci trazit karticu za Penthause 3d.Nece da otvori ni na Astri ni na Turksatu.Hvala na pomoci.Vozdra.
Doda37

#1873 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

Uskoro BHT na Turksat 42 E, izgleda na istoj frekv.kao i TV SA, kazu za 14 dana
iPod

#1875 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Internet stream, pusta ga na Playstation 3, imas temu Online streaming TV, i tu imas listu sa RTS1,2, B92, Prva, Pink BH i Pink Music i slicno.

Totalni fake.
Post Reply