Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Don Zivconi

#1851 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Don Zivconi »

Frankyee wrote:73 utakmice, 23 gola i jedno 1000 assistencija , centarsuteva, kornera i driblanja . Kad bi ostatak tima imao 50% ovog ucinka mi bi sad bili u rangu Spanije.

pored jednog rafalanja , sve covjek mirno odradi za ovu drzavu i nasu raju,....

zasto jedan Rahimic zasluzuje veci respekt od Misketa, zasto nije potrebno da Rahimic igra aktivno da bi dobio poziv ?

Nama treba i Pjanic i Miske
Meni je ono rafalanje bilo draze od gola :lol: za sve ostalo si 100% upravu
limeni

#1852 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by limeni »

Frankyee wrote:73 utakmice, 23 gola i jedno 1000 assistencija , centarsuteva, kornera i driblanja . Kad bi ostatak tima imao 50% ovog ucinka mi bi sad bili u rangu Spanije.

pored jednog rafalanja , sve covjek mirno odradi za ovu drzavu i nasu raju,....

zasto jedan Rahimic zasluzuje veci respekt od Misketa, zasto nije potrebno da Rahimic igra aktivno da bi dobio poziv ?

Nama treba i Pjanic i Miske
najjaci nas igrac je miske, ono je bilo svijetska klasa sta je radio grcima..on i edin su bili kao masina sto melje..svaka cast majstore :thumbup:
Korisničkoime

#1853 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Korisničkoime »

MyTao wrote:Meni ide na k.... nasi mediji i njihov odnos prema Misimovicu...

Covjek je uvijek igrao odlicno za reprezentaciju... vec dvije tri zadnje kvalifikacije nas je najbolji igrac... Najvise odigranih utakmica, drugi strijelac u historiji reprezentacije... a sa njim pricaju kao da je to neko ko prvi put igra za reprezentaciju, i svi ko iznenadjeni njegovim nastupom sinoc... pa ono "povratnik" u reprezentaciju, iako je uvijek bio tu, i uvijek bio jedan od boljih na terenu...
:roll:
Jbg ako ćemo po simpatijama onda bi kod mene Miske, Barbarez i Hibić započeli i sada svaku utakmicu.
Prošlu tekmu je Pjanić bi Tito dragi, šah, kralj, car pa kad ja spomenih da nas je njegovo ponašanje u odbrani moglo stajati dva gola mal me nisu linčovali :) .
Sad ovdje Miske Tito, šah, kralj, car nikad slabe tekme za repku nije imao, nikad nije imao problema sa kondicijom, nikad nije imao problema sa formom, nikad u karijeri nije imao s tim problema. Ko prati Misketa od početka (sumnjam da ima puno takvih ovdje) zna da je to i prije Rusije znao biti Misketov problem pa je i u Bochumu zbog toga znao biti zamjena ostarjelom Woszu pa i u Ninbergu iako je Meyer znao s njim. Miske mora imati kondiciju kao što je imao u Wolfsburgu kako bi se pokazao u najboljem izdanju. Protiv Grčke je bio blizu toga nadam se da će je zadržati mada sezona je i u Kini duga.
Naš ultimativni cilj je Brazil i tu nema mjesta za simpatije, stare zasluge, kredite i slično, Miske zna samo sebe mora dotjerati u formu i da može, onda neće biti problema ni sa igranjem za repku.
Edin H.

#1854 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Edin H. »

Kod vas sve nekakve emocije, fudbal je business kao i svaki drugi, igraju ljudi koji su jako dobro placeni za ono cime se bave. Zadatak selektora je da prati formu i da uvrsti najspremnije igrace za svaku utakmicu.
Misimovic je iz vec spomenutih razloga bio na rubu da ovu utakmicu pocne sa klupe, sto bi se vjerovatno i desilo da nije doslo do povrede Pjanica.
Povredu Pjanica i ukazanu priliku je iskoristio na najbolji moguci nacin, mozda i iz nekog prkosa, frustracije.
U laksim utakmicama nema veze, neka jedan drugom smetaju, ali u jacim utakmicama jos uvijek je vjerovatnije da pocne mladji Pjanic, a poslije ga mjienja Misimovic. Medjutim Misimovic je ovom utakmicom otvorio dilemu, da li ustvari u tvrdjim utakmicama treba krenuti sa Pjanicem na klupi.
Sto se mene tice Pjanic je jos uvijek daleko od kvalitete Misimovica, ali godine cine svoje.
cindrlimindrli

#1855 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by cindrlimindrli »

Edin H. wrote:Povredu Pjanica i ukazanu priliku je iskoristio na najbolji moguci nacin, mozda i iz nekog prkosa, frustracije.
Pa sad, on meni uopste nije izgledao frustriran, ustvari, ne sjecam se kad sam ga vidio smirenijeg. Ne znam da li
bi moglo biti i prkosa kod njega, sve je izgledalo kao cisti profesionalizam. Odigrao najbolje sto moze, hvala vam
na svemu, dovidjenja i zovite me opet kad bude trebalo.
Edin H. wrote:Medjutim Misimovic je ovom utakmicom otvorio dilemu, da li ustvari u tvrdjim utakmicama treba krenuti sa Pjanicem na klupi.
Bespotrebna dilema, mislim da ni jedan nikad nece poceti utakmicu sa klupe.
MyTao

#1856 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by MyTao »

Korisničkoime wrote:
MyTao wrote:Meni ide na k.... nasi mediji i njihov odnos prema Misimovicu...

Covjek je uvijek igrao odlicno za reprezentaciju... vec dvije tri zadnje kvalifikacije nas je najbolji igrac... Najvise odigranih utakmica, drugi strijelac u historiji reprezentacije... a sa njim pricaju kao da je to neko ko prvi put igra za reprezentaciju, i svi ko iznenadjeni njegovim nastupom sinoc... pa ono "povratnik" u reprezentaciju, iako je uvijek bio tu, i uvijek bio jedan od boljih na terenu...
:roll:
Jbg ako ćemo po simpatijama onda bi kod mene Miske, Barbarez i Hibić započeli i sada svaku utakmicu.
Prošlu tekmu je Pjanić bi Tito dragi, šah, kralj, car pa kad ja spomenih da nas je njegovo ponašanje u odbrani moglo stajati dva gola mal me nisu linčovali :) .
Sad ovdje Miske Tito, šah, kralj, car nikad slabe tekme za repku nije imao, nikad nije imao problema sa kondicijom, nikad nije imao problema sa formom, nikad u karijeri nije imao s tim problema. Ko prati Misketa od početka (sumnjam da ima puno takvih ovdje) zna da je to i prije Rusije znao biti Misketov problem pa je i u Bochumu zbog toga znao biti zamjena ostarjelom Woszu pa i u Ninbergu iako je Meyer znao s njim. Miske mora imati kondiciju kao što je imao u Wolfsburgu kako bi se pokazao u najboljem izdanju. Protiv Grčke je bio blizu toga nadam se da će je zadržati mada sezona je i u Kini duga.
Naš ultimativni cilj je Brazil i tu nema mjesta za simpatije, stare zasluge, kredite i slično, Miske zna samo sebe mora dotjerati u formu i da može, onda neće biti problema ni sa igranjem za repku.
Procitaj ponovo moj post... nigdje nisam rekao kako bi Susic trebao raditi svoj posao. Pricao sam o odnosu nasih novinara prema Misimovicu... o tome ko treba da igra, ko koga da mjenja... ko ce biti pozvan i sve to o cemu ti pricas ima selektor koji je placen da radi taj posao.
DonVito

#1857 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by DonVito »

Ljudi ko prvi put gledaju Misketa... cuj dileme Pjanic ili Miske.. pa ko je igrao u Francuskoj Miske i Pjanic od 1min, uostalom neki ko da prate repku od Slovenije do Grcke pa sad u dilemi :lol:
Mali_Vuk

#1858 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Mali_Vuk »

Pa nije Misimović baš u tolikoj trkačkoj krizi kao što raja misli. Utakmice u Kini je odradio skroz korektno i u tom segmentu. A i sad protiv Grka je odradio lavovski dio posla u defanzivi. Samo jbg, Miske je onaj starinski tip klasične desetke, jednostavno traži nekog ko će malo više trčati za njega dok on odrađuje svoje genijalnosti gore u ofanzivi, i to je to. I Miske i Pjanić mogu igrati zajedno, bez ikakvih problema.
Don Zivconi

#1859 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Don Zivconi »

Sad se pitam samo kako bi se tekma sa grcima zavrsila da je pjanic bio bez povrede a da misimovica nije ni zvao???
Obzirom kako su igrali i da su sva tri gola dali iz prekida hmm :-)
DonVito

#1860 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by DonVito »

Don Zivconi wrote:Sad se pitam samo kako bi se tekma sa grcima zavrsila da je pjanic bio bez povrede a da misimovica nije ni zvao???
Pape je vec rekao, da nikad nije dvoumio oko poziva bio Pjanicv o bilo ko povr.. pusti suplju od nasi novinarcica oni su tjerali Misketa, guzonja ovo ono otisao u kinu, milioncic koji..nije mu do nogometa, a sad imaju obraz stati pred njim jos ga pitat posle tekme kako se fizicki osjeca a 90 min igrao, trcao zario i palio :oops:

Miske i Pjanic su odigrali puno tekmi, stavise Pjanic i nije toliko los u def.. u Romi isto zna da igra povucenije nekad i to lazno krilo ali Pjanic sigurno moze uskociti i na poziciju Medunjanina jer Medunjanin ne vidim da obavlja taj veliki dio posla u def. tj. da krade lopte ali obavlja pokriva prostor trckara prilazi zadnoj liniji prima loptu salje Misketu, dolazi do Misketa kad mu zagusti itd.. to sve moze i Pjanic da obavlja a tako radi i u Romi kad igra na toj poziciji.
Zmijuga loma

#1861 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Zmijuga loma »

Don Zivconi wrote:Sad se pitam samo kako bi se tekma sa grcima zavrsila da je pjanic bio bez povrede a da misimovica nije ni zvao???
Isto, samo što bi Pjanić direktno iz prekida zabio. :D
Don Zivconi

#1862 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Don Zivconi »

DonVito wrote:
Pape je vec rekao, da nikad nije dvoumio oko poziva bio Pjanicv o bilo ko povr.. pusti suplju od nasi novinarcica oni su tjerali Misketa, guzonja ovo ono otisao u kinu, milioncic koji..nije mu do nogometa, a sad imaju obraz stati pred njim jos ga pitat posle tekme kako se fizicki osjeca a 90 min igrao, trcao zario i palio :oops:

Miske i Pjanic su odigrali puno tekmi, stavise Pjanic i nije toliko los u def.. u Romi isto zna da igra povucenije nekad i to lazno krilo ali Pjanic sigurno moze uskociti i na poziciju Medunjanina jer Medunjanin ne vidim da obavlja taj veliki dio posla u def. tj. da krade lopte ali obavlja pokriva prostor trckara prilazi zadnoj liniji prima loptu salje Misketu, dolazi do Misketa kad mu zagusti itd.. to sve moze i Pjanic da obavlja a tako radi i u Romi kad igra na toj poziciji.
Sve mi je to jasno nego su sarali po forumu da ga nece zvati jer je pape rekao ovo pape rekao ono itd. Pitao sam se samo gdje bi sada bili da ga fakat kojim slucajem nije zvao i da se drzao novinarske politike i politike nekih forumasa

@zmiju ga

jel fakat mislis da bi :?:

koliko ih je dao za reprezentaciju iz prekida :?:
Zmijuga loma

#1863 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Zmijuga loma »

Zezam se. Nemam pojma šta bi bilo.
DonVito

#1864 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by DonVito »

Sve mi je to jasno nego su sarali po forumu da ga nece zvati jer je pape rekao ovo pape rekao ono itd. Pitao sam se samo gdje bi sada bili da ga fakat kojim slucajem nije zvao i da se drzao novinarske politike i politike nekih forumasa
Sva sreca pa se Pape ne obazire na novinarcice a ni na forumske strucnjake :lol:
Edin H.

#1865 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Edin H. »

DonVito wrote:Ljudi ko prvi put gledaju Misketa... cuj dileme Pjanic ili Miske.. pa ko je igrao u Francuskoj Miske i Pjanic od 1min, uostalom neki ko da prate repku od Slovenije do Grcke pa sad u dilemi :lol:
I cega je sada Francuska kao primjer, uostalom bio sam na toj utakmici, kao i na vecini gostovanja iz prethodnih kvalifikacija. Ne vjerujem da govoris o utakmici na Kosevu :-)
U Parizu usli u utakmicu sa poprilicno oslabljenim Francuzima, odigrali dobro prvo poluvrijeme, nismo iskoristili prilike (Dzeko), osim jedne. U drugom poluvremenu ljudi odigrali koliko im je trebalo, nasi ispuhali, Pape zabrljo sa Kenanom, nismo mogli uvesti jo jednog svjezeg igraca da se probamo vratiti. I to je to.
Ljudi ce na ovo imati dvojaka vidjenja, ali sto se mene tice ne trebaju da igraju zajedno, jer gubimo na sirini i otupljujemo napad, gdje srecom imamo i drugih opcija.
burek_in_space

#1866 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by burek_in_space »

Edin H. wrote: I cega je sada Francuska kao primjer, uostalom bio sam na toj utakmici, kao i na vecini gostovanja iz prethodnih kvalifikacija. Ne vjerujem da govoris o utakmici na Kosevu :-)
U Parizu usli u utakmicu sa poprilicno oslabljenim Francuzima, odigrali dobro prvo poluvrijeme, nismo iskoristili prilike (Dzeko), osim jedne. U drugom poluvremenu ljudi odigrali koliko im je trebalo, nasi ispuhali, Pape zabrljo sa Kenanom, nismo mogli uvesti jo jednog svjezeg igraca da se probamo vratiti. I to je to.
Ljudi ce na ovo imati dvojaka vidjenja, ali sto se mene tice ne trebaju da igraju zajedno, jer gubimo na sirini i otupljujemo napad, gdje srecom imamo i drugih opcija.
Da nije bilo penala, pitanje je da li i ikako izjednachili.
Edin H.

#1867 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Edin H. »

DonVito wrote:Pape je vec rekao, da nikad nije dvoumio oko poziva bio Pjanicv o bilo ko povr.. pusti suplju od nasi novinarcica oni su tjerali Misketa, guzonja ovo ono otisao u kinu, milioncic koji..nije mu do nogometa, a sad imaju obraz stati pred njim jos ga pitat posle tekme kako se fizicki osjeca a 90 min igrao, trcao zario i palio :oops:
Ovo apsolutno nije tacno, Pape je nekih mjesec prije utakmice rekao da ima vremena i da ce razmisliti da li pozvati Misimovica, sada kada igra u Kini. (u principu razumna izjava). Davao je utisak da ga mozda i nece pozvati, sto u krajnjoj liniji ne bi bilo pogresno, i zbog rafalanja, ali prije svega zato sto nije uspio da nadje normalan klub za koji bi igrao.
Naravno nakon povrede Pjanica ta dilema je nestala, a izgledalo je da je dobro igrao u Kini, o kakvoj god ligi da se radi. Na kraju covjek uz Dzeku najzasluzniji za pobjedu, premda je mogao biti i veliki tragicar, kada je promasio penal.
Ja se u svakom slucaju nadam da ce naci klub i brzo se vratiti u Evropu, jer igranje u Kini i u toj konkurenciji mu nece donijeti nista dobro.
Edin H.

#1868 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote: Da nije bilo penala, pitanje je da li i ikako izjednachili.
Ma dobro to je pitanje licnog dojma, mozda u mom slucaju i straha iz nekih prethodnih neuspjelih pokusaja.
cindrlimindrli

#1869 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by cindrlimindrli »

Edin H. wrote:ali sto se mene tice ne trebaju da igraju zajedno, jer gubimo na sirini i otupljujemo napad
Kako otupljujemo napad ako njih dvojica igraju skupa?
Korisničkoime

#1870 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Korisničkoime »

Edin H. wrote:Kod vas sve nekakve emocije, fudbal je business kao i svaki drugi, igraju ljudi koji su jako dobro placeni za ono cime se bave. Zadatak selektora je da prati formu i da uvrsti najspremnije igrace za svaku utakmicu.
Misimovic je iz vec spomenutih razloga bio na rubu da ovu utakmicu pocne sa klupe, sto bi se vjerovatno i desilo da nije doslo do povrede Pjanica.
Povredu Pjanica i ukazanu priliku je iskoristio na najbolji moguci nacin, mozda i iz nekog prkosa, frustracije.
U laksim utakmicama nema veze, neka jedan drugom smetaju, ali u jacim utakmicama jos uvijek je vjerovatnije da pocne mladji Pjanic, a poslije ga mjienja Misimovic. Medjutim Misimovic je ovom utakmicom otvorio dilemu, da li ustvari u tvrdjim utakmicama treba krenuti sa Pjanicem na klupi.
Sto se mene tice Pjanic je jos uvijek daleko od kvalitete Misimovica, ali godine cine svoje.
Dilemu te vrste može samo imati neko ko nije pratio repku. Vrijeme čini svoje Pjanić po meni ne zaostaje sa kvalitetom za Misketom dok Miske počesto zaostaje sa kondicijom i formom za Pjanićem. Sve dok je tako ta se dilema ne bi trebala pojaviti.
Korisničkoime

#1871 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Korisničkoime »

cindrlimindrli wrote:
Edin H. wrote:ali sto se mene tice ne trebaju da igraju zajedno, jer gubimo na sirini i otupljujemo napad
Hoćeš igrati sa dva napadača i Misketom i Pjanićem u sredini ?
groove

#1872 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by groove »

Korisničkoime wrote:
cindrlimindrli wrote:
Hoćeš igrati sa dva napadača i Misketom i Pjanićem u sredini ?
ma miske na krilo ba :mrgreen:
cindrlimindrli

#1873 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by cindrlimindrli »

Korisničkoime wrote:Hoćeš igrati sa dva napadača i Misketom i Pjanićem u sredini ?
Hocu ubaciti Pjanica umjesto Medunjanina u onaj sastav koji je igrao protiv Grcke.
Korisničkoime

#1874 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Korisničkoime »

cindrlimindrli wrote:
Korisničkoime wrote:Hoćeš igrati sa dva napadača i Misketom i Pjanićem u sredini ?
Hocu ubaciti Pjanica umjesto Medunjanina u onaj sastav koji je igrao protiv Grcke.
Meni se čini da smo to već imali, ne znam bojim se da očekujemo previše od naših reprezentativaca pogotovo od našeg def.veznog i odbrane. Lijepo je imati tako ofenzivnu ekipu, igrati lepršav nogomet, kombinacije na sve strane međutim ako se ne napravimo balans između napada i odbrane moglo bi lako sve krenuti u ne željenom smjeru.
@groove
Nemoj oca ti :) .
cindrlimindrli

#1875 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by cindrlimindrli »

Korisničkoime wrote:Meni se čini da smo to već imali, ne znam bojim se da očekujemo previše od naših reprezentativaca pogotovo od našeg def.veznog i odbrane. Lijepo je imati tako ofenzivnu ekipu, igrati lepršav nogomet, kombinacije na sve strane međutim ako se ne napravimo balans između napada i odbrane moglo bi lako sve krenuti u ne željenom smjeru.
Dobro, znaci Medunjanin moze odigrati bolje od Pjanica na onoj poziciji koju je igrao u petak?
Post Reply