iPhone - All about
Moderator: Benq
-
iSwagga
#1851 Re: iPhone - All about
uvijek me ovaj snowbreeze nervirao.. evo hocu da provucem 4.1 kroz njega.. "Not a valid IPSW" nikad ga nisam gotivio..
- brance
#1852 Re: iPhone - All about
Nista, mozemo samo jos cekati na unlock za iOS4.1
Vec su neki jailbreakli svoje telefone, kazu da sve radi odlicno, samo eto jos unlock moramo docekati. Negdje sam procitao da ce biti u nedjelju!
Pozdrav
Vec su neki jailbreakli svoje telefone, kazu da sve radi odlicno, samo eto jos unlock moramo docekati. Negdje sam procitao da ce biti u nedjelju!
Pozdrav
- brance
#1853 Re: iPhone - All about
Moze li mi neko reci hoce li mi se izbrisati sve aplikacije sa iphonea (jailbreakovan) ako ga syncam sa iTunes-om, posto zelim da instaliram aplikacija direktno sa laptopa. Cuo sam da se samo drag-drop skinuta aplikacija s neta u App sekciju iTunesa i onda se instalira na iPhoneu.
Znaci pitanje: ako sync-am iPhone sa iTunesom, moze li mi se nesto desiti, tipa gubljenje svih aplikacija, zakljucavanje iPhonea, itd?
Hvala na pomoci
Znaci pitanje: ako sync-am iPhone sa iTunesom, moze li mi se nesto desiti, tipa gubljenje svih aplikacija, zakljucavanje iPhonea, itd?
Hvala na pomoci
-
Duge
#1854 Re: iPhone - All about
Kad upalis iTunes i spojis iPhone idi na file>transfer purchases from iphone. Samo nemoj updatovatibrance wrote:Moze li mi neko reci hoce li mi se izbrisati sve aplikacije sa iphonea (jailbreakovan) ako ga syncam sa iTunes-om, posto zelim da instaliram aplikacija direktno sa laptopa. Cuo sam da se samo drag-drop skinuta aplikacija s neta u App sekciju iTunesa i onda se instalira na iPhoneu.
Hvala na pomoci
- brance
#1855 Re: iPhone - All about
Ok, hvala ti!Duge wrote:Kad upalis iTunes i spojis iPhone idi na file>transfer purchases from iphone. Samo nemoj updatovatibrance wrote:Moze li mi neko reci hoce li mi se izbrisati sve aplikacije sa iphonea (jailbreakovan) ako ga syncam sa iTunes-om, posto zelim da instaliram aplikacija direktno sa laptopa. Cuo sam da se samo drag-drop skinuta aplikacija s neta u App sekciju iTunesa i onda se instalira na iPhoneu.
Hvala na pomoci
Btw. smije li se ovdje pricati ili postavljati linkovi za cracked applications za iPhone, posto je to na nekim forumima zabranjeno.
- hakazvaka
#1856 Re: iPhone - All about
smijebrance wrote:Ok, hvala ti!Duge wrote:Kad upalis iTunes i spojis iPhone idi na file>transfer purchases from iphone. Samo nemoj updatovatibrance wrote:Moze li mi neko reci hoce li mi se izbrisati sve aplikacije sa iphonea (jailbreakovan) ako ga syncam sa iTunes-om, posto zelim da instaliram aplikacija direktno sa laptopa. Cuo sam da se samo drag-drop skinuta aplikacija s neta u App sekciju iTunesa i onda se instalira na iPhoneu.
Hvala na pomoci
Btw. smije li se ovdje pricati ili postavljati linkovi za cracked applications za iPhone, posto je to na nekim forumima zabranjeno.
ako te ko bude diro, reci da te poslao Sero11 i sve ce biti ok
- brance
#1857 Re: iPhone - All about
Hhahha ok XD
Ma zajebo sam iPhone nesto, instalirao install0us i rebootao iPhone, i sad samo stoji na Apple Logo ne mrda. Prepoznaje ga iTunes, al nista vise ne mogu ni da uradim...
Ma zajebo sam iPhone nesto, instalirao install0us i rebootao iPhone, i sad samo stoji na Apple Logo ne mrda. Prepoznaje ga iTunes, al nista vise ne mogu ni da uradim...
- xamp
#1858 Re: iPhone - All about
Nista, baci ga u restore mode i reinstaliraj ga...valjda si spasio sve sta ti treba s njegabrance wrote:Hhahha ok XD
-
chuups
#1859 Re: iPhone - All about
Pozzz
Nedavno sam dobio iPhone 2g jailbreakovan je cydiom i zanima me posto mu je verzija 3.0 da li ga mogu upgradeovti na vecu i kako ?
Nedavno sam dobio iPhone 2g jailbreakovan je cydiom i zanima me posto mu je verzija 3.0 da li ga mogu upgradeovti na vecu i kako ?
- hakazvaka
#1860 Re: iPhone - All about
mozes na maximalno 3.1.3. s cime neces dobiti puno, a namucices se postenochuups wrote:Pozzz
progooglaj, ima objasnjenja po netu brdo
- brance
#1861 Re: iPhone - All about
Odnio sam iphone u servis na grbavici pa popravljaju, cekam da mi jave da ga pokupim. Ne radi mi sleep button pa nisam mogao puno toga sam da popravim, odnio sam da i to zamijene...xamp wrote:Nista, baci ga u restore mode i reinstaliraj ga...valjda si spasio sve sta ti treba s njegabrance wrote:Hhahha ok XD
Ma zajebo sam iPhone nesto, instalirao install0us i rebootao iPhone, i sad samo stoji na Apple Logo ne mrda. Prepoznaje ga iTunes, al nista vise ne mogu ni da uradim...A ne znam sto si se zeznulo nakon Installousa to...nisam jos sretao problem da se to desi nakon sto se on instalira...
Ne znam fkt, instalirao Install0us, otisao na SBSettings - Reboot i od tad samo stoji na Apple Logo, nista nisam mogao. Srecom ga je prepoznao iTunes i DiskAid, al nista nisam mogao da uradim, ni da ubacim u recovery mode il DFU zbog tipke sleep koja ne radi..
-
DYD666
#1862 Re: iPhone - All about
JoJ sry off topic ali ovo moram podijeliti. Prekuco sam CutTheRope i to sve 4 sekcije sa *** stars 
Prejaka igra. Jedva cekam update, kupio sam je koliko mi se svidjela, zasluzili su a i cijena je presmijesna.

Prejaka igra. Jedva cekam update, kupio sam je koliko mi se svidjela, zasluzili su a i cijena je presmijesna.

Last edited by DYD666 on 17/10/2010 22:30, edited 1 time in total.
- brance
#1863 Re: iPhone - All about
Pa nisi Off-Topic, i to je vezano za iPhone! 
Kad smo vec kod software za iPhone, moze li mi neko preporuciti par programa (naravno da su FREE), i sa kojeg sourca sa Cydia najvise skidate programe?
Hvala
Kad smo vec kod software za iPhone, moze li mi neko preporuciti par programa (naravno da su FREE), i sa kojeg sourca sa Cydia najvise skidate programe?
Hvala
- shalla
#1864 Re: iPhone - All about
Imam par brzinskih pitanja
Izgleda da ću morati formatirati kompjuter i samim tim ode i itunes
E sad, interesuje me kad instaliram windows i pokrenem instalaciju itunesa:
1) hoću li morati ponovo praviti acc ili ću se samo logovati sa usernameom i passwordom?
2) šta će biti sa aplikacijama koje trenutno imam u itunesu i na iphoneu? Hoće li mi ih prilikom prvog synca sve izbrisati sa telefona ili će one ostati na telefonu?
Pošto imam sve aplikacije spašene na dvd (u .ipa formatu), imao sam ideju da ih prvo doubleclickom dodam u itunes pa tek onda odradim sync, da li će ih iphone prepoznati kao nove (pa ih instalirati ispočetka) ili će tel reagovati kao da nisam ni dirao kompjuter?
3) pošto sam kontakte, mail adrese i kalendar syncao preko outlooka šta će se tu desiti? Da li će prilikom synca iphone krenuti da provjeri ponovo outlook (i samim tim mi isprazni phonebook i mail adrese) ili ne?
Please pomagajte, kompjuter me izludi ali ako će formatiranje uključivati kompletnu proceduru sinhronizacije itunesa sa iphoneom ispočetka onda ne znam da li da se uopšte odlučim na taj potez
Hvala
E sad, interesuje me kad instaliram windows i pokrenem instalaciju itunesa:
1) hoću li morati ponovo praviti acc ili ću se samo logovati sa usernameom i passwordom?
2) šta će biti sa aplikacijama koje trenutno imam u itunesu i na iphoneu? Hoće li mi ih prilikom prvog synca sve izbrisati sa telefona ili će one ostati na telefonu?
Pošto imam sve aplikacije spašene na dvd (u .ipa formatu), imao sam ideju da ih prvo doubleclickom dodam u itunes pa tek onda odradim sync, da li će ih iphone prepoznati kao nove (pa ih instalirati ispočetka) ili će tel reagovati kao da nisam ni dirao kompjuter?
3) pošto sam kontakte, mail adrese i kalendar syncao preko outlooka šta će se tu desiti? Da li će prilikom synca iphone krenuti da provjeri ponovo outlook (i samim tim mi isprazni phonebook i mail adrese) ili ne?
Please pomagajte, kompjuter me izludi ali ako će formatiranje uključivati kompletnu proceduru sinhronizacije itunesa sa iphoneom ispočetka onda ne znam da li da se uopšte odlučim na taj potez
Hvala
-
DYD666
#1865 Re: iPhone - All about
Nikad mi se nijje desilo ali mislim da bi bar dio toga trebao biti OK. Svakako ti nece novi Acc trebati na storeu to je 100%, a data, mislim da ce Apps biti OK, za muziku ako si je syncao a ne manuelno ubacivao, vec nisam siguran, vjerujem da se to da odraditi nekako sa backupovanjem onog iTunes Librarya jedini je problem poslagati rucno sve pjesme ponovo na HHDu da Library bude identican...ako si u medjuvremenu nekim pjesmama mijenjao tag i sl, bice problem.
- shalla
#1866 Re: iPhone - All about
Ma iskreno, pjesme i slike su najmanji problem, najvise mi je do kontakata (ja cudne rijeci) i aplikacija.DYD666 wrote:Nikad mi se nijje desilo ali mislim da bi bar dio toga trebao biti OK. Svakako ti nece novi Acc trebati na storeu to je 100%, a data, mislim da ce Apps biti OK, za muziku ako si je syncao a ne manuelno ubacivao, vec nisam siguran, vjerujem da se to da odraditi nekako sa backupovanjem onog iTunes Librarya jedini je problem poslagati rucno sve pjesme ponovo na HHDu da Library bude identican...ako si u medjuvremenu nekim pjesmama mijenjao tag i sl, bice problem.
- brance
#1867 Re: iPhone - All about
Pa vidi contacts mozes store na SIM karticu, ako nemas preko 100 njih (ja mislim da je to max. broj contacts koje mozes spremiti na SIM). A za aplikacije, kada instaliras 'fresh' iTunes i kada konektujes iPhone sa postojecim aplikacijama, samo ce ti iTunes ocitati postojece aplikacije na iTunes i staviti ih u Library, tako da neces ni aplikacije izgubiti. Ako moras neke nove staviti, instaliras Appsync 3.x (zavisno od tvog FW) i onda prebacis .ipa fileove preko iTunesa na iPhone.shaqqa wrote:Ma iskreno, pjesme i slike su najmanji problem, najvise mi je do kontakata (ja cudne rijeci) i aplikacija.DYD666 wrote:Nikad mi se nijje desilo ali mislim da bi bar dio toga trebao biti OK. Svakako ti nece novi Acc trebati na storeu to je 100%, a data, mislim da ce Apps biti OK, za muziku ako si je syncao a ne manuelno ubacivao, vec nisam siguran, vjerujem da se to da odraditi nekako sa backupovanjem onog iTunes Librarya jedini je problem poslagati rucno sve pjesme ponovo na HHDu da Library bude identican...ako si u medjuvremenu nekim pjesmama mijenjao tag i sl, bice problem.
PS. Ne razumijen ni zasto se za kontakte bojis, kad iTunes nema veze sa kontaktima na tvom telefonu, ili?
-
Duge
#1868 Re: iPhone - All about
shaqqa wrote:Ma iskreno, pjesme i slike su najmanji problem, najvise mi je do kontakata (ja cudne rijeci) i aplikacija.DYD666 wrote:Nikad mi se nijje desilo ali mislim da bi bar dio toga trebao biti OK. Svakako ti nece novi Acc trebati na storeu to je 100%, a data, mislim da ce Apps biti OK, za muziku ako si je syncao a ne manuelno ubacivao, vec nisam siguran, vjerujem da se to da odraditi nekako sa backupovanjem onog iTunes Librarya jedini je problem poslagati rucno sve pjesme ponovo na HHDu da Library bude identican...ako si u medjuvremenu nekim pjesmama mijenjao tag i sl, bice problem.
Sve aplikacije koje su na telefonu se mogu prebaciti u itunes, tj. kilknes file > transfer purchases from iphone. Sto se tice kontakata
- shalla
#1869 Re: iPhone - All about
Ne mogu ih spasiti na sim jer ih imam pun klinac. Nije meni problem broj telefona vec kompletne info (mail, slika i sl), toga me strah hoce li se izgubiti ako sync iphone sa novim itunesom (ovo pitam iz razloga sto kadgod stavim sync on prvo odradi backup pa sync mail pa sync contacts pa install aplikacija pa sync photos). To me plasi, da mi novi sync ne pojede postojece kontakte jer ce nakon formatiranja kompjutera i outlook biti prazan...
A aplikacije su sve skinute sa apptracker.org tako da ne znam moze li ici taj purchase...
A aplikacije su sve skinute sa apptracker.org tako da ne znam moze li ici taj purchase...
- brance
#1870 Re: iPhone - All about
Pokusaj ovo: **C/P sa drugog foruma**shaqqa wrote:Ne mogu ih spasiti na sim jer ih imam pun klinac. Nije meni problem broj telefona vec kompletne info (mail, slika i sl), toga me strah hoce li se izgubiti ako sync iphone sa novim itunesom (ovo pitam iz razloga sto kadgod stavim sync on prvo odradi backup pa sync mail pa sync contacts pa install aplikacija pa sync photos). To me plasi, da mi novi sync ne pojede postojece kontakte jer ce nakon formatiranja kompjutera i outlook biti prazan...
Code: Select all
- Open i-tunes on your computer that you sync it to
- Plug in your phone to the computer
- open "Address book" window's address book program. Kinda lame, but it works. Its under start-programs-accessories
- Back to iTunes, click on the phone icon on the left
- Click on the Info, and under "Contacts" (the first one) check "sync contacts from" and then pick "Windows address book" from the drop down menu
- Click all contacts
- Then at the bottom right of iTunes, click "Sync" It will ask you if you want to merge or replace. Make sure you select "MERGE" or it will delete your contacts on the phone.-
DYD666
#1871 Re: iPhone - All about
Ili da je nekako spasiti taj komplet backup koji iTunes radi svakako...pa ga prozvati nakon formata
- Lady Saray
#1872 Re: iPhone - All about
zar se ne moze uzet iz foldera gdje radi backup?DYD666 wrote:Ili da je nekako spasiti taj komplet backup koji iTunes radi svakako...pa ga prozvati nakon formata
ili kad instaliras novi itunes samo authorize comp na isti acc kao sto je i na telefonu i onda on kad uradi sync prebaci sve s telefona nazda u itunes?
-
DYD666
#1873 Re: iPhone - All about
Valjda, nisam nikad radio pa necu da covjeku garantujem 100% da me kasnije ne ruzi ako stvar krene po zlu 
P.S.
Btw jesi to sad sa Snow-a? Setup i ostalo proslo OK?
P.S.
- Lady Saray
#1874 Re: iPhone - All about
ma nisam ni ja al logicno mi je sve to hem sto itunes mora negdje backup snimiti hem ako autorizujes novi comp prebaci sve osim muzikeDYD666 wrote:Valjda, nisam nikad radio pa necu da covjeku garantujem 100% da me kasnije ne ruzi ako stvar krene po zlu
P.S.
sve proslo super, uradila update na 10.6.4 i ko nov
-
iSwagga
#1875 Re: iPhone - All about
Whited00r brings iOS 4 to iPhone 2G!
http://senohpi.com/2010/10/18/whited00r ... ch-1g.html
http://senohpi.com/2010/10/18/whited00r ... ch-1g.html