Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
innovision

#1851 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by innovision »

:-) placa se sve iz jednog puta nema vise rata
caes

#1852 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

because_of_you

#1853 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

caes wrote:u slucaju da nije neko vidio ..

http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/Raspore ... denata.pdf

Hvala! :thumbup:
sunshine_AK

#1854 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by sunshine_AK »

E sad....
Ja sam upisala anglistiku - dvopredmetni studij: engleski jezik + francuski jezik.
I na sta ja da odem u ponedjeljak u 10 h? U amfiteatar na anglistiku ili u 256/IV na romanistiku? :( :? :? :?
innovision

#1855 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by innovision »

nema vise rata samo kes na ruke heeh salim se nema rata sve se placa odmah.
because_of_you

#1856 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

sunshine_AK wrote:E sad....
Ja sam upisala anglistiku - dvopredmetni studij: engleski jezik + francuski jezik.
I na sta ja da odem u ponedjeljak u 10 h? U amfiteatar na anglistiku ili u 256/IV na romanistiku? :( :? :? :?

Malo 'vamo, malo tamo :D

Šalim se, pa sigurno neće dijeliti minuse, svakako :) , a nađeš nekoga da ti uzme raspord predavanja od predmeta na kom ne budeš, ako nam ih podijele 20.-og...
caes

#1857 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

pa otidji na engleski ako ti je to prvi predmet, bar bih ja tako uradila.
taj prijem je glupost, kod nas je ovako izgledao: pricace 15 minuta o tome kako izgleda studij, sta su vam obaveze, dati indekse ako se dobro sjecam, mozda neke silabuse .. i mislim da ste slobodni taj dan bez obzira na raspored, ali to bas ne mogu da tvrdim.
nema tu minusa, naravno ;)
bombas_vera

#1858 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

ovo za sve jel,ne samo prvacice :D
caes

#1859 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

nemam pojma iskreno :S
bombas_vera

#1860 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

ahh divno,hoce li ista oni na faxu znati 100% :sad: :(
jeca fleetwoodmac

#1861 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by jeca fleetwoodmac »

bombas_vera wrote:

ovo za sve jel,ne samo prvacice :D
prvog i drugog ciklusa,,jel to to..tak piše ...
Merce

#1862 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Merce »

sumayya wrote:
sunshine_AK wrote:E sad....
Malo 'vamo, malo tamo :D

Šalim se, pa sigurno neće dijeliti minuse, svakako :) , a nađeš nekoga da ti uzme raspord predavanja od predmeta na kom ne budeš, ako nam ih podijele 20.-og...
Nama su dijelili minuse jer nismo bili na predavanjima nakon doceka u amfiteatru :S
sunshine_AK najbolje pricekaj proferora-icu ako ne dođe slobodni ste :)

#1863 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

Nešto mi baš nije jasno, ostala su slobodna mjesta, ajmo reći za 3.rok i sada ja nazovem
i pitam šta i kako, jel? I dobijem informaciju da ću saznati dali sam upao u rasponu od mjesec-dva o.O
Nije mi jasno, ako faks počinje sa radom 20.09., ja ću onako samo upasti mjesec dana kasnije ili dva...
Sta s predavanjima koja sam propustio i slične obaveze =/ Meni više ništa nije jasno...
Mmuummii

#1864 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mmuummii »

Lee Loo wrote:Nešto mi baš nije jasno, ostala su slobodna mjesta, ajmo reći za 3.rok i sada ja nazovem
i pitam šta i kako, jel? I dobijem informaciju da ću saznati dali sam upao u rasponu od mjesec-dva o.O
Nije mi jasno, ako faks počinje sa radom 20.09., ja ću onako samo upasti mjesec dana kasnije ili dva...
Sta s predavanjima koja sam propustio i slične obaveze =/ Meni više ništa nije jasno...
Moja drugarica je danas zvala, ona se prebacuje na FF Sarajevo i danas se sve trebalo znat, ko kako i gdje međutim kažu da su pomjerili tu sjednicu i ona će sad past godinu zbog da izvinete jebenog FF-a u Sarajevu, svi su joj dokumenti tu, ako ih digne nema šanse da razmotre uopšte da li će je primit i da, kaže saznat će je li primljena za nekih mjesec, pola godine, najviše godine ili nikad ...nisu oni sasvim svoji...dakle muči je sito što tebe :x
bombas_vera

#1865 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

ako je tako ozbiljna situacija,ona se ne rjesava preko telefona,treba otici tamo i to vidjeti i ne samo na stud. sluzbi...
alica.k

#1866 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

Lee Loo wrote:Nešto mi baš nije jasno, ostala su slobodna mjesta, ajmo reći za 3.rok i sada ja nazovem
moja rodica je tako upisala ruski, znaci ti ides normala na predavanja, pa ako te prime prime (a velike su sanse da ce te primiti, ako ima dovoljno slobodnog mjesta)
Babsy

#1867 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Babsy »

Ne po obavijesti, već po iskustvu.. do kad se raja može upisati na drugi ciklus? I do kad se može diplomirati a da se ne obnavlja godina.. ?
Lee Loo

#1868 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

alica.k wrote:
moja rodica je tako upisala ruski, znaci ti ides normala na predavanja, pa ako te prime prime (a velike su sanse da ce te primiti, ako ima dovoljno slobodnog mjesta)

ja smatram da je to svjetska glupost.odnos prema studentima je po meni nula!
innovision

#1869 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by innovision »

:-) ma faks je isto farma samo te zajebaju i imas osjecaj da te snimaju,
ja sam prosle godine isa 3 sedmice pa su me oborili
alica.k

#1870 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

Lee Loo wrote: ja smatram da je to svjetska glupost.odnos prema studentima je po meni nula!
i ja mislim da je to svjetska glupost ali tako je kako je.

oni se ovako ponasaju prema nama jer mi to dopustamo. nazalost, ni ja ni ti sami ne mozemo nista. mozda se nekad ujedinimo i stanemo u kraj ovakvom ponasanju a do tada...suti i trpi.
alica.k

#1871 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

zna li se ista o tome hoce li biti jos jedan rok za ljetni semestar?
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#1872 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Privatna poruka »

alica.k wrote:zna li se ista o tome hoce li biti jos jedan rok za ljetni semestar?
Nisam nista cuo ali mislim da nema nista od toga.
Zbog cega to mislim: jednostavno, donesen je zakon sa 2 septembarska roka po kojem ce se raditi od naredne 2010/2011 školske godine.

Ove godine su oni nama, u njihovim i u zakonskim ocima, organizovali komisije i dali septembarski rok. Jedan rok za zimski jedan za ljetni semestar. Sto mi daje za pravo da zakljucim da su oni svima pruzili jos jednu priliku. Sto je i logicno jer postavlja se pitanje hoce li biti rokova dok svi ne prodju?

Neko mora i pasti godinu a jedan sam od takvih :D sto su zakazali ovaj zadnji ispit.

Vjerujem u koliziju, o kojoj sam cuo slijedece:

Prof. (drugog) predmeta koji sam pao - moze kolizija
Predstavnik studenata - moze kolizija rekla njemu neka (ne mogu se sjetiti imena ali je neka gospodja iz one prostorije gdje dekanat :D ) ali siugrno moze
Studentska sluzba - "Fakultet ne poznaje koliziju"
Odal

#1873 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Odal »

Da li je danas bilo predavanja za studente prve godine, nakon prijema?
alica.k

#1874 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

eh pa, moze i kolizija, samo da imam sta raditi, jer radi jednog predmeta obnavljam godinu :( i nemam sta radit citav prvi semestar.

a za rokove pitam da znam, da li da obnovim ili da cekam jos malo da budu ti rokovi pa ako polozim onda upisem drugu/ako ne polozim obnovim. i da mi se ne pisu minusi bezveze ako uspijem upisati drugu.

iskreno, nisam ni mislila da ce biti jos rokova (mislim i da nije fer prema onima koji su dali svoje ispite u roku) ali eto, da provjerim jer se pricalo i cak su me s odsjeka asistentice poslale na studentsku da pitam jer su i one cule da ce biti jos jedan rok.

na studentskoj su i meni rekli da nemaju pojma za koliziju, nije nikad to bilo, nece nikad ni biti, i odakle meni to da sama pravila po svojoj mjeri pravim :S hvala lijepo. a za rokove tek...samo su me blijedo gledala i poslale kod prodekana za nastavu (nisam otisla, ne mos samo tako banut nekome).

hvala tebi puno, ako cujes jos stagod za koliziju javi nam svima, a i ja cu u cetvrtak na konsultacije kod profe sto me oborila pa cu i nju ispeglati za to i ako sta saznam, javim.

a za Odala, za prvacice ne znam, ali prosle godine su bila predavanja, i pretprosle. mi smo s visih godina imali normalno predavanja od osam jutros.
Gde si sad cica maco

#1875 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Gde si sad cica maco »

Joj alaha mi što su birtiju upropastili. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Post Reply