Izrael je opet pocinio zlocin!
-
ld
#1852 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
izraelski vojnici otvorili vatru na konvoj UN sa kojim je trebala da stigne hrana u gazu,jedan vozas ubijen,konvoj se vratio nazad
i definitivno je UN izjavio da u skolama koje je idf gadjao i pri tome su ubili 40 civila,nije bilo hamasovih boraca i sad je idf izjavio da u tom momentu nije bilo hamasovih boraca,ali da su bili ranije na tom mjestu
gebels da ja ziv,postidio bi se izraelske propagande
i definitivno je UN izjavio da u skolama koje je idf gadjao i pri tome su ubili 40 civila,nije bilo hamasovih boraca i sad je idf izjavio da u tom momentu nije bilo hamasovih boraca,ali da su bili ranije na tom mjestu
-
omar little
#1853 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
jelde Hamasovi teroristi se krili u kamionima? il' su se sakrivali iza kamiona pa pucali na izrael?ld wrote:izraelski vojnici otvorili vatru na konvoj UN sa kojim je trebala da stigne hrana u gazu,jedan vozas ubijen,konvoj se vratio nazad
-
homar
#1854 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Fašistička mašinerija Izraela će izazvati III svjetski rat, ovakvi zločini su viđeni od strane Hitlera, Miloševića i sada od izraela. Prva dvojica su doživjeli potpuni poraz i smrt kao jadnici, red je da se izraelskim fašistima dogodi slična sudbina.
- Fiore
#1855 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Zamislite opciju.. skupi se arapska liga i kaze Rusiji.. koliko para da se izbrise Izrael? Jel iko cuo oglasava li se Iran povodom desavanja u Palestini?
- madner
#1856 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
11 mrtvih Izrealaca i 700 Palestinaca.
- [Matrix]
#1857 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
nece se nista desiti,zbog umorene palestinske djece a i zasto bi ? pa ljudi umiru ovako ili onako
,u sarajevu je ubijeno na tisuce najdivnijih stvorenja,pa sta ? samo majke dok ih u grob ne spuste ce
plakati ,za ostale ta je prica zavrsena.cim se zavrsi ovaj slucaj "gaza",sve ce se zaboraviti jer je priroda
stvari takova,mi o gazi znamo samo preko medija,kao neki film koji kad dodje do kraja samo prebacis
kanal a tamo "operacija trijumf" ili kakva druga masovno-ispirajuca predstava.cesto sam govorio nakon
rata,samom sebi:"blago meni prezivio sam...".sad samo mogu reci prezivjelima palestine i gaze:"tesko vama zivima...".
blago ratnicima hamasa i idf koji su poginuli,zavidim im,ponijeli su sa sobom jedan slavan trenutak,slavan i hrabar sam po sebi.
tesko kukavnima i prezivjelima,crkavat ce jos 50-60 godina a nikad takove slave i hrabrosti nece upoznati.
nek je slava svim ratnicima i nevidinim ljudima,djeci posebno.Isus je rekao:"njihovo je carstvo nebesko."
,u sarajevu je ubijeno na tisuce najdivnijih stvorenja,pa sta ? samo majke dok ih u grob ne spuste ce
plakati ,za ostale ta je prica zavrsena.cim se zavrsi ovaj slucaj "gaza",sve ce se zaboraviti jer je priroda
stvari takova,mi o gazi znamo samo preko medija,kao neki film koji kad dodje do kraja samo prebacis
kanal a tamo "operacija trijumf" ili kakva druga masovno-ispirajuca predstava.cesto sam govorio nakon
rata,samom sebi:"blago meni prezivio sam...".sad samo mogu reci prezivjelima palestine i gaze:"tesko vama zivima...".
blago ratnicima hamasa i idf koji su poginuli,zavidim im,ponijeli su sa sobom jedan slavan trenutak,slavan i hrabar sam po sebi.
tesko kukavnima i prezivjelima,crkavat ce jos 50-60 godina a nikad takove slave i hrabrosti nece upoznati.
nek je slava svim ratnicima i nevidinim ljudima,djeci posebno.Isus je rekao:"njihovo je carstvo nebesko."
- Fiore
#1858 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pogledaj film., Nebesko Kraljevstvo .,bice jos jasnije..[Matrix] wrote:nece se nista desiti,zbog umorene palestinske djece a i zasto bi ? pa ljudi umiru ovako ili onako
tesko kukavnima i prezivjelima,crkavat ce jos 50-60 godina a nikad takove slave i hrabrosti nece upoznati.![]()
-
Edin 24,5
#1859 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Neki ljudi ovdje nisu dorasli nivou diskusije na ovu temu.
Sve vrijeme se polemise o Hamasu (cije raketiranje je posluzilo kao izgovor za bombardovanje i masakre), o Izraelu i njegovoj vojnoj moci i nacinu nastanka (koji uopste nisu upitni), cime se cijela stvar banalizuje, i sto je najtuznije od svega, zlocini koji su pocinjeni se opravdavaju ili relativiziraju. Onaj ko toga nije svjestan, bicu slobodan da kazem, nije na intelektualnoj razini da diskutuje na temu onako kako je naslovljena.
Smatram da se politicki aspekti izraelsko-palestinskog spora ne bi trebali elaborirati na bilo koji nacin kao opravdanje ili u cilju relativizacije teskih zlocina koji su pocinjeni proteklih dana. To naprosto vrijedja osjecaj humanosti kod mnogih ljudi.
Hamas nisu ona silna djeca i civili koji su pobijeni bez da ce za to iko odgovarati. Ako se ne moze nikako drugacije suprotstaviti Hamasu, ne moze se sadisticki izivljavati na neduznima pod motom "da im razvucemo pamet njihovu" kako je svojedobno govorio đeneral Mladic bombardujuci Sarajevo. To upravo radi Izrael i vidim da nazalost i ovdje ima ljudi kojima je to ok i moze to opravdati ili relativizirati. Meni je to van pameti.
Sve vrijeme se polemise o Hamasu (cije raketiranje je posluzilo kao izgovor za bombardovanje i masakre), o Izraelu i njegovoj vojnoj moci i nacinu nastanka (koji uopste nisu upitni), cime se cijela stvar banalizuje, i sto je najtuznije od svega, zlocini koji su pocinjeni se opravdavaju ili relativiziraju. Onaj ko toga nije svjestan, bicu slobodan da kazem, nije na intelektualnoj razini da diskutuje na temu onako kako je naslovljena.
Smatram da se politicki aspekti izraelsko-palestinskog spora ne bi trebali elaborirati na bilo koji nacin kao opravdanje ili u cilju relativizacije teskih zlocina koji su pocinjeni proteklih dana. To naprosto vrijedja osjecaj humanosti kod mnogih ljudi.
Hamas nisu ona silna djeca i civili koji su pobijeni bez da ce za to iko odgovarati. Ako se ne moze nikako drugacije suprotstaviti Hamasu, ne moze se sadisticki izivljavati na neduznima pod motom "da im razvucemo pamet njihovu" kako je svojedobno govorio đeneral Mladic bombardujuci Sarajevo. To upravo radi Izrael i vidim da nazalost i ovdje ima ljudi kojima je to ok i moze to opravdati ili relativizirati. Meni je to van pameti.
-
sjever76
#1860 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
sta? ubiti 5 miliona jevreja? time bi se sve rijesilo? kakvi komentari majko majko moja.evo ja cu ti odgovoriti za iran.oglasavaju se kurac moj.kad treba slati instruktore i rakete hezbolahu onda su prvi a kad treba kakvu humanitarnu akciju organizovati za pomoc civilima onda ih nema nigdje.pitajte malo palestince ako ikad budete u prilici koliko hajra imaju od irana pa cete vidjeti odgovor.taj se isti iran boji vise izraela nego jadni palestinci.Fiore wrote:Zamislite opciju.. skupi se arapska liga i kaze Rusiji.. koliko para da se izbrise Izrael? Jel iko cuo oglasava li se Iran povodom desavanja u Palestini?
i jos nesto.obratite paznju na silne hamasove potparole koji se vrte po al jazeri cijeli dan.sve i jedan ima preko 100 kila kao i oni koji ih cuvaju.eto za izdrzavanje takvih kurtona idu pare namjenjene palestinskim civilama u kampovima.
- Fiore
#1861 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Jesmo li u Bosni bolji?Edin 24,5 wrote:Neki ljudi ovdje nisu dorasli nivou diskusije na ovu temu.
- giordania
#1862 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Na sto ti obracas paznju,mati milasjever76 wrote:sta? ubiti 5 miliona jevreja? time bi se sve rijesilo? kakvi komentari majko majko moja.evo ja cu ti odgovoriti za iran.oglasavaju se kurac moj.kad treba slati instruktore i rakete hezbolahu onda su prvi a kad treba kakvu humanitarnu akciju organizovati za pomoc civilima onda ih nema nigdje.pitajte malo palestince ako ikad budete u prilici koliko hajra imaju od irana pa cete vidjeti odgovor.taj se isti iran boji vise izraela nego jadni palestinci.Fiore wrote:Zamislite opciju.. skupi se arapska liga i kaze Rusiji.. koliko para da se izbrise Izrael? Jel iko cuo oglasava li se Iran povodom desavanja u Palestini?
i jos nesto.obratite paznju na silne hamasove potparole koji se vrte po al jazeri cijeli dan.sve i jedan ima preko 100 kila kao i oni koji ih cuvaju.eto za izdrzavanje takvih kurtona idu pare namjenjene palestinskim civilama u kampovima.
Sta,trebaju svi biti neki izmrsali gladni jadnici pa da im ti povjerujes sta govore
I de unesi malo kulture u dijalog,molim te.
-
sjever76
#1863 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
a jel ti stvarno mislis da takvi likovi mogu ista dobro donjeti palestinskom narodu? pa ti isti su prije godinu dana ubijali svoje sunarodnike propadnike fataha kad su otimali vlast.da se pare ulagale na obrazovanje mladih palestinaca i samim tim lobiranje po svijetu zadnjih 50 godina danas se ovo nebi desavalo.giordania wrote:Na sto ti obracas paznju,mati milasjever76 wrote:sta? ubiti 5 miliona jevreja? time bi se sve rijesilo? kakvi komentari majko majko moja.evo ja cu ti odgovoriti za iran.oglasavaju se kurac moj.kad treba slati instruktore i rakete hezbolahu onda su prvi a kad treba kakvu humanitarnu akciju organizovati za pomoc civilima onda ih nema nigdje.pitajte malo palestince ako ikad budete u prilici koliko hajra imaju od irana pa cete vidjeti odgovor.taj se isti iran boji vise izraela nego jadni palestinci.Fiore wrote:Zamislite opciju.. skupi se arapska liga i kaze Rusiji.. koliko para da se izbrise Izrael? Jel iko cuo oglasava li se Iran povodom desavanja u Palestini?
i jos nesto.obratite paznju na silne hamasove potparole koji se vrte po al jazeri cijeli dan.sve i jedan ima preko 100 kila kao i oni koji ih cuvaju.eto za izdrzavanje takvih kurtona idu pare namjenjene palestinskim civilama u kampovima.![]()
Sta,trebaju svi biti neki izmrsali gladni jadnici pa da im ti povjerujes sta govore![]()
![]()
procitaj malo arafatove memoare prije nego sto opet budes branila te likove, mozda ti neke stvari budu jasnije.
- daddy_cool
#1864 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ovi brojevi govore dovoljno.madner wrote:11 mrtvih Izrealaca i 700 Palestinaca.
Prema jednoj od vijesti na CNN-u Izraelska vojska je ubila najmanje 680 i ranila više od 3,000 osoba od početka napada (13 dana). Oko 30% su žene i djeca. Izrael je izgubio 7 vojnika i 3 civila.
http://edition.cnn.com/2009/WORLD/meast ... index.html
-
vratnik
#1865 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Prava katastrofa. Kako pise njemacki Der Spiegel, Crveni krst neuobicajeno ostro osudjuje izrael radi kako oni kazu zlocina koji isti cine prema civilima. (uzasne vijesti, osjecam se kao da je neko vratio vrijeme 15 godina unazad). Uz to svijet gleda vise sta se desava s gasom... Bojim se da ovo nece na dobro poci. Ako se ikakao moze, treba pomoci ovim ljudima. Ne radi korumpirane i nesposobne vlasti. Ne radi mrznje prema izraelu. Treba pomoci radi djece koja leze danima pored mrtvih roditelja, treba pomoci radi mladosti kojoj amputiraju udove. Place mi se.
(ako je istina da su rusi otkazali taj danasnji sastanak, onda mozete misliti sta se desava u Gazi kad Spiegel i dalje taj sastanak nije spomenuo)
(ako je istina da su rusi otkazali taj danasnji sastanak, onda mozete misliti sta se desava u Gazi kad Spiegel i dalje taj sastanak nije spomenuo)
- giordania
#1866 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Cuj,ne branim ja Hamas,Arafata jos manje,ali mi bas bezveze spominjati neciju kilazu u ovom preteskom momentu za palestinski narod.sjever76 wrote:
a jel ti stvarno mislis da takvi likovi mogu ista dobro donjeti palestinskom narodu? pa ti isti su prije godinu dana ubijali svoje sunarodnike propadnike fataha kad su otimali vlast.da se pare ulagale na obrazovanje mladih palestinaca i samim tim lobiranje po svijetu zadnjih 50 godina danas se ovo nebi desavalo.
procitaj malo arafatove memoare prije nego sto opet budes branila te likove, mozda ti neke stvari budu jasnije.
Usput,znas li zasto su se borili sa Fatahom?Ma pretpostavljam da znas......
-
ld
#1867 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
a jel ti stvarno mislis da takvi likovi mogu ista dobro donjeti palestinskom narodu? pa ti isti su prije godinu dana ubijali svoje sunarodnike propadnike fataha kad su otimali vlast.da se pare ulagale na obrazovanje mladih palestinaca i samim tim lobiranje po svijetu zadnjih 50 godina danas se ovo nebi desavalo.Na sto ti obracas paznju,mati milasta? ubiti 5 miliona jevreja? time bi se sve rijesilo? kakvi komentari majko majko moja.evo ja cu ti odgovoriti za iran.oglasavaju se kurac moj.kad treba slati instruktore i rakete hezbolahu onda su prvi a kad treba kakvu humanitarnu akciju organizovati za pomoc civilima onda ih nema nigdje.pitajte malo palestince ako ikad budete u prilici koliko hajra imaju od irana pa cete vidjeti odgovor.taj se isti iran boji vise izraela nego jadni palestinci.
i jos nesto.obratite paznju na silne hamasove potparole koji se vrte po al jazeri cijeli dan.sve i jedan ima preko 100 kila kao i oni koji ih cuvaju.eto za izdrzavanje takvih kurtona idu pare namjenjene palestinskim civilama u kampovima.![]()
Sta,trebaju svi biti neki izmrsali gladni jadnici pa da im ti povjerujes sta govore![]()
![]()
procitaj malo arafatove memoare prije nego sto opet budes branila te likove, mozda ti neke stvari budu jasnije.[/quote]
[/quote]
[/quote]
daj ba,popusti,pises nasto a nisi uopste upoznat sa detaljima
jel tebi poznato da je narod u gazi slobodno i demokratski izabrao hamas i strani posmatraci su to potvrdili i jod dodali da su to jedini izbori u arapskim zemljama da su slobodni i fer
pobijedili su zahvaljujuci tome sto su posteno i odgovorno radili za narod,za razliku od fataha koji je struho od korupcije,nepotizma,nesposobnosti
i proguglaj ime mohammed dahalan,on ti je bio sef bezbjednosti fataha u gazi,dobio je oruzije od izraela i amerike poslije pobijede hamasa,poceli su da hapse i muce hamasove pripadnike i onda je hamasu pukao film i naprasili su ih
po tebi su vjerovatno trebali da sami sebe muce,da ne zamaraju dahlanove ljude
- BSn
#1868 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Za one koji kazu da vehabije organizuju proteste i to, evo mejl koji sam upravo na fc-u primio od organizatora:
Dragi prijetelji,
Zadovoljstvo mi je da se najavio ovoliki broj gradjana da ce prisustvovati na demonstracijama sada u subotu u 13:00 sati. Ovo nam je jedinstvena prilika da pokazemo svijetu da se protivimo ratu te da zagovaramo MIR na bliskom istoku.
Ove demonstracije su prvenstveno zamishljene za zagovaranje MIRA a ne da kritikujemo jednu stranu. Koliko god ja bio ogorcen onome sto se dole desava, ubijanje civila, gadjanje institucija UNa, itd. moram vas pozvati da budete civilizovani i kulturni i da MIRNIM DEMONSTRACIJAMA pozivamo na MIR. Ko je namjeravao da pali koje zastave od BiH priznatih drzava ( Izrael, Palestina, SAD itd. ) odmah cu da upozorim da na to slijedi novcana kazna te kazna zatvora po krivicnom zakonu FBiH.
Posto se ocekuju i medjunarodne medije ( Cnn, Euronews, N24, SKY news itd. ) Vas molim da ne saljemo svijetu sliku sarajeva kako se pale zastave i poziva na mrznju. Pokazimo svijetu da smo civilizovani i da znamo i mi mirnim putem pokazati svoje ogorcenje.
Nadam se da ce nas biti sto vise na demonstracijama te da ce ovo biti znak narodu na bliskom istoku da nisu sami i da stojimo uz njih.
Srdacan pozdrav
Organizator
- Fiore
#1869 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Imali sad Jakoba Fincia da nesto kaze..daddy_cool wrote:Ovi brojevi govore dovoljno.madner wrote:11 mrtvih Izrealaca i 700 Palestinaca.
Prema jednoj od vijesti na CNN-u Izraelska vojska je ubila najmanje 680 i ranila više od 3,000 osoba od početka napada (13 dana). Oko 30% su žene i djeca. Izrael je izgubio 7 vojnika i 3 civila.
- homo_sapiens
#1870 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
daddy_cool wrote:Prema jednoj od vijesti na CNN-u Izraelska vojska je ubila najmanje 680 i ranila više od 3,000 osoba od početka napada (13 dana). Oko 30% su žene i djeca. Izrael je izgubio 7 vojnika i 3 civila.madner wrote:11 mrtvih Izrealaca i 700 Palestinaca.
I ovdje pitam:
Zna li neko objasniti činjenicu da je u pojasu Gaze do danas stradao ogroman broj djece. Prema informacijama Al Jazeera TV, stradalo je 219 djece, a 89 žena, a ostatak od preko 600 poginulih su muškarci. Ne navode koliko je muških civila.
Odakle tako velik broj stradale djece? Gdje budu ta djeca u vrijeme granatiranja pa poginu, zar ih majke ne bi trebale kriti "u mišju rupu", samo da im se nešto ne desi ?
- madner
#1871 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
1) 50% stanovnista gaze su djeca do 14 godinahomo_sapiens wrote:daddy_cool wrote:Prema jednoj od vijesti na CNN-u Izraelska vojska je ubila najmanje 680 i ranila više od 3,000 osoba od početka napada (13 dana). Oko 30% su žene i djeca. Izrael je izgubio 7 vojnika i 3 civila.madner wrote:11 mrtvih Izrealaca i 700 Palestinaca.
I ovdje pitam:
Zna li neko objasniti činjenicu da je u pojasu Gaze do danas stradao ogroman broj djece. Prema informacijama Al Jazeera TV, stradalo je 219 djece, a 89 žena, a ostatak od preko 600 poginulih su muškarci. Ne navode koliko je muških civila.
Odakle tako velik broj stradale djece? Gdje budu ta djeca u vrijeme granatiranja pa poginu, zar ih majke ne bi trebale kriti "u mišju rupu", samo da im se nešto ne desi ?
2) Nema misije rupe kad se gadja avionskom bombom koja unistava zgradu.
-
Madame de Pompadour
#1872 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
I kad se baca bomba od 1 tonuOdakle tako velik broj stradale djece? Gdje budu ta djeca u vrijeme granatiranja pa poginu, zar ih majke ne bi trebale kriti "u mišju rupu", samo da im se nešto ne desi ?
1) 50% stanovnista gaze su djeca do 14 godina
-
mojgrad
#1873 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
....
Last edited by mojgrad on 19/03/2010 11:38, edited 1 time in total.
- madner
#1874 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
To je pod 2)Madame de Pompadour wrote:I kad se baca bomba od 1 tonuOdakle tako velik broj stradale djece? Gdje budu ta djeca u vrijeme granatiranja pa poginu, zar ih majke ne bi trebale kriti "u mišju rupu", samo da im se nešto ne desi ?
1) 50% stanovnista gaze su djeca do 14 godina
- SiSaJuMe
#1875 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ovdje sve informaticari., i analiticari,...