Napad ti nije zasnovan na bilo kakvoj osnovi. Uopste ne vrijedjam rome vec se referiram na skorasnji slucaj u bugarskoj ili rumuniji kad je proglasena tzv epidemija pa mediji u srbiji stavljali slike mrtve djece plaseci ljude sta ce se desiti ako ne vakcinisu dijete.easy wrote:
Sa ovim komentarom o romima si sve rekao. dokazao si da s pravi nacista. Jebo rome, oni su izabrali tako da zive. Jelde? I svi oni koji zive u slicnim uslovima u BiH pa cak i evropi, i oni isto. Vazno je da sam ja ok.
Od morbila se umire. Ne umire svako ali se komplikacije javljaju u 20% slucajeva. I dan danas umire preko 100.000 djece godisnje. Ali zaboli tebe za njih dok god je tebi dobro. Da citav svijet vodi tu politiku kao ti, bili bi jos nazadniji nego danas. Kolektivni imunitet ce jednog dana nestati, jer nema te magije u koju si ti uvjeren da ce kolektivni imunitet drzati na nekom tebi zadovoljavajucem nivou. Kada ove curice koje danas ne vakcinisete krenu dobijati raznorazne zarazne bolesti kada budu trudne, onda cete se poceti hvatati za glavu.
Ja ne zivim u 19 stoljecu, ali bi ocigledno da se vratis u to vrijeme.
I izvini sto sam provjerio kredibilitet tih tvojih kvazinaucnika senzacionalista, znam da je to u vasim krugovima zabranjeno.
Da sam ih htio vrijedjati rekao bi cigani a ne Romi. Tu dramaturgiju koju meni podvaljujes tipa " jel to oni nisu ljudi" "bitno da sam ja dobro" ostavi za mentole s kojima ces se odlicno razumijeti.
Sta ti znaci to komplikacije se javljaju u 20% slucajeva. Sta spada u te komplikacije znas li? Od morbila umiru koliko i od gripe. Stize ti vakcina i za gripu jer ona je smrtno opasna pa poleti da ubacis zivi virus u mozak djeteta. Detaljno o tome cu uskoro napisati sad nemam vremena.
I da ti jos jednom ponovim posto ne volis citati knjige vec prelijeces preko njih pa tako vjerovatno prelijeces i preko mojih postova, od morbila i drugih zaraznih bolesti oboljevaju i vakcinisane osobe. Zasto ih ne zastiti vakcina??? I ne samo to. Djelovanje svake vakcine je procjenjeno na maksimalno 5 godina. Nakon 5 godina nisi zasticen bas kao i nevakcinisana osoba. Ni tu informaciju ti niko od doktora sam nece reci. To znaci da si i ti i ja i svako odrastao prakticno nezasticen tj nevakcinisan i sutra se mozes zaraziti kao i svako drugi. Idi zamoli tetu pedijatricu da ti uvede djeciji program revakcinacije da se strasljivi ciko ne zarazi.