VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
perfekcionista1

#1851 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by perfekcionista1 »

easy wrote:
Sa ovim komentarom o romima si sve rekao. dokazao si da s pravi nacista. Jebo rome, oni su izabrali tako da zive. Jelde? I svi oni koji zive u slicnim uslovima u BiH pa cak i evropi, i oni isto. Vazno je da sam ja ok.

Od morbila se umire. Ne umire svako ali se komplikacije javljaju u 20% slucajeva. I dan danas umire preko 100.000 djece godisnje. Ali zaboli tebe za njih dok god je tebi dobro. Da citav svijet vodi tu politiku kao ti, bili bi jos nazadniji nego danas. Kolektivni imunitet ce jednog dana nestati, jer nema te magije u koju si ti uvjeren da ce kolektivni imunitet drzati na nekom tebi zadovoljavajucem nivou. Kada ove curice koje danas ne vakcinisete krenu dobijati raznorazne zarazne bolesti kada budu trudne, onda cete se poceti hvatati za glavu.

Ja ne zivim u 19 stoljecu, ali bi ocigledno da se vratis u to vrijeme.
I izvini sto sam provjerio kredibilitet tih tvojih kvazinaucnika senzacionalista, znam da je to u vasim krugovima zabranjeno.
Napad ti nije zasnovan na bilo kakvoj osnovi. Uopste ne vrijedjam rome vec se referiram na skorasnji slucaj u bugarskoj ili rumuniji kad je proglasena tzv epidemija pa mediji u srbiji stavljali slike mrtve djece plaseci ljude sta ce se desiti ako ne vakcinisu dijete.
Da sam ih htio vrijedjati rekao bi cigani a ne Romi. Tu dramaturgiju koju meni podvaljujes tipa " jel to oni nisu ljudi" "bitno da sam ja dobro" ostavi za mentole s kojima ces se odlicno razumijeti.

Sta ti znaci to komplikacije se javljaju u 20% slucajeva. Sta spada u te komplikacije znas li? Od morbila umiru koliko i od gripe. Stize ti vakcina i za gripu jer ona je smrtno opasna pa poleti da ubacis zivi virus u mozak djeteta. Detaljno o tome cu uskoro napisati sad nemam vremena.

I da ti jos jednom ponovim posto ne volis citati knjige vec prelijeces preko njih pa tako vjerovatno prelijeces i preko mojih postova, od morbila i drugih zaraznih bolesti oboljevaju i vakcinisane osobe. Zasto ih ne zastiti vakcina??? I ne samo to. Djelovanje svake vakcine je procjenjeno na maksimalno 5 godina. Nakon 5 godina nisi zasticen bas kao i nevakcinisana osoba. Ni tu informaciju ti niko od doktora sam nece reci. To znaci da si i ti i ja i svako odrastao prakticno nezasticen tj nevakcinisan i sutra se mozes zaraziti kao i svako drugi. Idi zamoli tetu pedijatricu da ti uvede djeciji program revakcinacije da se strasljivi ciko ne zarazi.
easy

#1852 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

perfekcionista1 wrote:
easy wrote:
Sa ovim komentarom o romima si sve rekao. dokazao si da s pravi nacista. Jebo rome, oni su izabrali tako da zive. Jelde? I svi oni koji zive u slicnim uslovima u BiH pa cak i evropi, i oni isto. Vazno je da sam ja ok.

Od morbila se umire. Ne umire svako ali se komplikacije javljaju u 20% slucajeva. I dan danas umire preko 100.000 djece godisnje. Ali zaboli tebe za njih dok god je tebi dobro. Da citav svijet vodi tu politiku kao ti, bili bi jos nazadniji nego danas. Kolektivni imunitet ce jednog dana nestati, jer nema te magije u koju si ti uvjeren da ce kolektivni imunitet drzati na nekom tebi zadovoljavajucem nivou. Kada ove curice koje danas ne vakcinisete krenu dobijati raznorazne zarazne bolesti kada budu trudne, onda cete se poceti hvatati za glavu.

Ja ne zivim u 19 stoljecu, ali bi ocigledno da se vratis u to vrijeme.
I izvini sto sam provjerio kredibilitet tih tvojih kvazinaucnika senzacionalista, znam da je to u vasim krugovima zabranjeno.
Napad ti nije zasnovan na bilo kakvoj osnovi. Uopste ne vrijedjam rome vec se referiram na skorasnji slucaj u bugarskoj ili rumuniji kad je proglasena tzv epidemija pa mediji u srbiji stavljali slike mrtve djece plaseci ljude sta ce se desiti ako ne vakcinisu dijete.
Da sam ih htio vrijedjati rekao bi cigani a ne Romi. Tu dramaturgiju koju meni podvaljujes tipa " jel to oni nisu ljudi" "bitno da sam ja dobro" ostavi za mentole s kojima ces se odlicno razumijeti.

Sta ti znaci to komplikacije se javljaju u 20% slucajeva. Sta spada u te komplikacije znas li? Od morbila umiru koliko i od gripe. Stize ti vakcina i za gripu jer ona je smrtno opasna pa poleti da ubacis zivi virus u mozak djeteta. Detaljno o tome cu uskoro napisati sad nemam vremena.

I da ti jos jednom ponovim posto ne volis citati knjige vec prelijeces preko njih pa tako vjerovatno prelijeces i preko mojih postova, od morbila i drugih zaraznih bolesti oboljevaju i vakcinisane osobe. Zasto ih ne zastiti vakcina??? I ne samo to. Djelovanje svake vakcine je procjenjeno na maksimalno 5 godina. Nakon 5 godina nisi zasticen bas kao i nevakcinisana osoba. Ni tu informaciju ti niko od doktora sam nece reci. To znaci da si i ti i ja i svako odrastao prakticno nezasticen tj nevakcinisan i sutra se mozes zaraziti kao i svako drugi. Idi zamoli tetu pedijatricu da ti uvede djeciji program revakcinacije da se strasljivi ciko ne zarazi.
Svakim novim komentarom pokazujes kako laicki i olako pravis zakljucke o veoma kompleksnoj temi. Reci da je trajanje zasticenosti za svaku vakcinu 5 godina nema veze s vezom. Da za neke jeste 10, za neke 5, ali neke nude zastitu za citav zivot. Generalizirati je nemoguce.

Zasto si onda onda napomenuo da je rom? Zar nije dovoljno reci rumun, bugar?

Ja ne citam ovo smece od knjiga. Niti citam svaku knjigu koja mi padne pod ruku. Valjda je pametnije prvo znati sta citas, prije nego to procitas. Vrijeme je dragocijeno.

Vakcinisana osoba koja oboli od morbila ima atipican i lagan tok bolesti. Informisis se. Isto vazi za varicellu npr.
vazi

#1853 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by vazi »

.
easy

#1854 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

I btw vakcina za gripu postoji vec godinama. Svake godine se pravi nova zato sto virus mutira. Reci da je smrtno opasna je glupost notorna. O cemu pricas ti covjece? Ubrizgavanje virusa u mozak? Lol nemam rijeci. Samo kod nas je vakcinacija protiv gripe jos neznana stvar. U evropskim zemljama je najnormalnije da se vakcinises svake godine protiv gripe.
perfekcionista1

#1855 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

easy wrote:

Svakim novim komentarom pokazujes kako laicki i olako pravis zakljucke o veoma kompleksnoj temi. Reci da je trajanje zasticenosti za svaku vakcinu 5 godina nema veze s vezom. Da za neke jeste 10, za neke 5, ali neke nude zastitu za citav zivot. Generalizirati je nemoguce.

Zasto si onda onda napomenuo da je rom? Zar nije dovoljno reci rumun, bugar?

Vakcinisana osoba koja oboli od morbila ima atipican i lagan tok bolesti. Informisis se. Isto vazi za varicellu npr.
Jedna je stvar koliko vremena se u organizmu zadrzavaju antitijela a druga stvar je koliko dugo vakcina ima ucinak. Na banalnim stvarima te zaglupljuju i navode na pogreasan zakljucak da pomislis da si siguran dok god imas antitijela u sebi. Istina je suprotna. Ta antitijela te mogu glave kostati dok su god u tebi.

Zato sto jeste rom koji je zivio u nehigijenskim uslovima. Kada rijec Rom postane zabranjena javi se.

Zaista je prenaivno tako slijepo vjerovati u sve sto ti se servira. Ti nemas nikakve argumente. Na svaki moj dokaz ti reagujes tako sto navedes sta vakcinaski lobi kaze. Npr ja navedem stetne sastojke vakcine a ti kazes da vakcina ipak nije stetna jer su tako rekli oni koji zagovaraju vakcinaciju. Evo tvrdis da ako vakcinasano dijete oboli lakse ce preboliti bolest. Tako lagano te vuku za nos. Kada se pokaze da vakcina nije djelovala sto je njen osnovni cilj, da sprijeci bolest, utjese te time da ces zato lakse preboliti bolest, a insan kao ovca bekne klimne glavom i nastavi sa tim.

Po toj logici ako si vjernik nemas pravo da vjerujes u Boga vec moras vjerovati u evoluciju i to da si nastao od majmuna. Tome nas uci zvanicna nauka. Tome nas uce oni koji navodno najbolje znaju. Ali ne i kad je u pitanju vakvinacija. Ponekad ne vjerujemo nauci sto je i razumljivo jer neke stvari nemaju logike ali se zestoko opirete mogucnosti da neke stvari u vezi vakcinacije nisu istina i da se cinjenice zataskavaju. Svijet je bolestan. Vode ga bolesni ljudi. Doktori ne smiju da pricaju o ovim stvarima jer im se prijeti otkazom. Isto kao sto i profesor geografije i bilogije nas uci da smo nastali od majmuna i da je Zemlja nastala sama od sebe iako sam ne vjeruje u to, ali ne smije to reci, tako isto i doktori.
ozdrlje_donje

#1856 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by ozdrlje_donje »

perfekcionista1 wrote:
Bloo wrote:Brkas prehladu i gripu.
I to na stogodisnjicu pandemije iste...
Uopste ne brkam. Od gripe umru samo rijetki koji imaju pored toga drugih tezih zdravstvenih problema. Gripa se izlijeci, morbile takodje. Ali autizam nazalost ne. - oj majko mila :roll:
Bloo
Globalna šefica

#1857 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Bloo »

Image
easy

#1858 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

perfekcionista1 wrote: Jedna je stvar koliko vremena se u organizmu zadrzavaju antitijela a druga stvar je koliko dugo vakcina ima ucinak. Na banalnim stvarima te zaglupljuju i navode na pogreasan zakljucak da pomislis da si siguran dok god imas antitijela u sebi. Istina je suprotna. Ta antitijela te mogu glave kostati dok su god u tebi.
Ne kontam... ako imas antitijela onda se ta antitijela bore protiv mikroorganizma protiv kojeg su stvorena. Ocigledno je da pojma nemas sa nekim osnovama mikrobiologije i medicine. Izjave poput "Ta antitijela te mogu glave kostati dok su god u tebi." moras podrobno da objasnis, jer sa tako simplisticnim izjavama ispadas samo glup.
perfekcionista1 wrote: Zato sto jeste rom koji je zivio u nehigijenskim uslovima. Kada rijec Rom postane zabranjena javi se.
Ok, da se radilo o nekom bijelcu, rekao bi "tamo neki bijelac"? Ne bi, nego bi rekao rumun, bugar, itd, jelde? Vrlo je jasno iz tvog komentara i konteksta da je normalno da romi zive u losim uslovima i da se ne trebamo pretjerano sekirati ako rikne "tamo neki rom".

I btw u prvih 6 mjeseci 2018 je umrlo najmanje 37 ljudi u Evropi od posljedica morbila: https://www.bmj.com/content/362/bmj.k3596 Ali nema veze ni to jelde? Vjerovatno sve neki romi....
perfekcionista1 wrote: Zaista je prenaivno tako slijepo vjerovati u sve sto ti se servira. Ti nemas nikakve argumente. Na svaki moj dokaz ti reagujes tako sto navedes sta vakcinaski lobi kaze. Npr ja navedem stetne sastojke vakcine a ti kazes da vakcina ipak nije stetna jer su tako rekli oni koji zagovaraju vakcinaciju. Evo tvrdis da ako vakcinasano dijete oboli lakse ce preboliti bolest.
Ja ne navodim sta vakcinski lobi kaze, nego ti navodim sta nucnici kazu. Druga stvar je sto ti mislis da je citav svijet koji ne vjeruje da vakcine uzrokuju autizam, jedan veliki vakcinski lobi. Tu ti ja ne mogu pomoci. Tu moras da potrazis pomoc psihologa, da poradis malo na svojoj paranoji i izadjes iz svijeta koji je baziran na teorijama zavjere. Ja ti mogu dati jos milion dokaza i demanta, ali ti ih nikada neces shvatiti za ozbiljno jer je u tvojoj glavi sve jedna velika zavjera protiv nas obicinih smrtnika. Pa bolan jesi li ti svjestan koliko kosta lijecenje komplikacija bilo koje sekundarne bolesti koja se javi od komplikacija bolesti protiv kojih postoji vakcina. Pa nije li to u vecem interesu kompanija?

Mora da vjerujes i u onu teoriju da nam uspricavaju oslabljene viruse sexualno prenosivih bolesti koji se aktiviraju tek sa punoljetnoscu.
perfekcionista1 wrote: Tako lagano te vuku za nos. Kada se pokaze da vakcina nije djelovala sto je njen osnovni cilj, da sprijeci bolest, utjese te time da ces zato lakse preboliti bolest, a insan kao ovca bekne klimne glavom i nastavi sa tim.
Opet zakljucujes da te neko vuce za nos, samo zato sto ti se informacija ne svidja. Ta informacija je opce poznata. Ja sam svojim ocima vidio dijete od 3 godine koje je vakcinisano prvom vakcinom protiv pljuskavica i koje je dobilo pljuskavice. Nije imalo veoma visoku temperaturu i osip je bio sveukupno 20ak pljuskavica. Sve je trajalo 7 dana. To se ne moze porediti sa standardnim tokom bolesti.
perfekcionista1 wrote: Po toj logici ako si vjernik nemas pravo da vjerujes u Boga vec moras vjerovati u evoluciju i to da si nastao od majmuna. Tome nas uci zvanicna nauka. Tome nas uce oni koji navodno najbolje znaju. Ali ne i kad je u pitanju vakvinacija. Ponekad ne vjerujemo nauci sto je i razumljivo jer neke stvari nemaju logike ali se zestoko opirete mogucnosti da neke stvari u vezi vakcinacije nisu istina i da se cinjenice zataskavaju. Svijet je bolestan. Vode ga bolesni ljudi. Doktori ne smiju da pricaju o ovim stvarima jer im se prijeti otkazom. Isto kao sto i profesor geografije i bilogije nas uci da smo nastali od majmuna i da je Zemlja nastala sama od sebe iako sam ne vjeruje u to, ali ne smije to reci, tako isto i doktori.
Imas ti pravo da vjerujes u sta god zelis, ali nemas pravo da ugrozavas druge. Ti ugrozavas druge sa odbijanjem vakcinacije. Osim toga analogija ti nije ispravna. Naucno dokazati da Bog postoji trenutno nije moguce, zato nije moguce sa naucnog aspekta reci da li Bog postoji ili ne. Inace bi to bio fallacy argument. Ista logika se ne moze primjeniti za nesto za sto postoje empiricki dokazi.

Smatrati da se svim doktorima svijeta prijeti otkazom i da milioni njih zato sute, je, kao sto gore rekoh, slucaj za psihologa.
perfekcionista1

#1859 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Govorim ti o tome da se ta antitijela ocito i ne bore protiv viruasa jer se razboljevaju i oni koji ih imaju u sebi. A cak i da ima koristi to sto ti zivi ili oslabljeni virus tj antitijela teku venama godinama je njihov uticaj sve manji sto znaci da cak ako ih nakon odredjenog vremena i dalje imas njihov ucinak je minimalan.

Ali kao sto rekoh, da i vakcinisana djeca ne bivaju zarazena ja vjerovatno nebih ni razmisljao ovako kao sad. Ne vidim poentu rizikovati toliko za nesto sto ne daje nikakve garancije.

37 ljudi umrlo od morbila? U odnosu na cinjenicu da svako 1600.dijete dobije autizam a o ostalim teskim nus pojavama nakon vakcinacije da ne govorim, to je jako mali broj. I vec sam napisao da se to desava u rijetkim slucajevima obicno u kombinaciji sa drugim bolestima. Cini mi se po tim podacima vise ljudi od gripe umre. Samo si dokazao moju poentu.

Nekako nemam vise volje da se raspravljam s tobom jer se vrtimo u krug. Mislim da trebas dublje razmisliti o analogiji profesora bilogije koji nas uci da si nastao od majmuna jer tako kaze zvanicna nauka. Poenta je da nije sve onako kako kazu oni sa vrha. Imas svoj stav ja svoj. Ziva i zdrava neka su nam sva djeca.. toliko od mene
JThomas

#1860 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JThomas »

a šta je ta bilogija?
easy

#1861 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

perfekcionista1 wrote:Govorim ti o tome da se ta antitijela ocito i ne bore protiv viruasa jer se razboljevaju i oni koji ih imaju u sebi. A cak i da ima koristi to sto ti zivi ili oslabljeni virus tj antitijela teku venama godinama je njihov uticaj sve manji sto znaci da cak ako ih nakon odredjenog vremena i dalje imas njihov ucinak je minimalan.

Ali kao sto rekoh, da i vakcinisana djeca ne bivaju zarazena ja vjerovatno nebih ni razmisljao ovako kao sad. Ne vidim poentu rizikovati toliko za nesto sto ne daje nikakve garancije.
Kako funkcionisu antitijela?

Antitijela su imunoglobulini koje nas imuni sistem proizvoidi kao reakciju na strano tijelo (mikroorganizam ili toksin). Kada strano tijelo, protiv kojeg u organizmu imamo antitijela ili protiv kojih se stvore antitijela, dospije u nase tijelo, ona se vezu za njega. Antitijela djeluju na strani organizam na vise nacina. Kada se vezu za njega onesposobe ga i blokiraju stetno dejstvo toksina koje virus ili bakterija ispustaju. Pored toga, "markiraju" strano tijelo tako da imuni sistem moze da lako cilja uljeza drugim tijelima (leukociti, fagociti) koja su zaduzena za unistavanje uljeza.

Sada malo logike.... Ako u organizmu imas dovoljan broj antitijela da se onesposobi citava infekcija, neces oboliti. Ako imas manji broj antitijela nego sto je dovoljno, onda ce se samo dio uljeza rijesiti tim putem, za ostatak ce organizam morati da proizvodi nova antitijela. Ako nemas antitijela, onda ce organizam morati da proizvede sva antitijela, koja su potrebna da se rijesi infekcije. Pa zar nije logicno onda, da ako ti se smanji broj antitijela da ces se razboliti, ali ne tako tesko kao sto bi se razbolio ako ih uopste nemas?

Jel ovo stvarno tako tesko shvatiti ili je mozda ipak lakse reci da je to spika "vakcinaskih lobija" i da nam "oni" prodaju muda za bubrege.
perfekcionista1 wrote: Nekako nemam vise volje da se raspravljam s tobom jer se vrtimo u krug. Mislim da trebas dublje razmisliti o analogiji profesora bilogije koji nas uci da si nastao od majmuna jer tako kaze zvanicna nauka. Poenta je da nije sve onako kako kazu oni sa vrha. Imas svoj stav ja svoj. Ziva i zdrava neka su nam sva djeca.. toliko od mene
Slazem se da nema poente vise se raspravljati, ali za kraj ti dajem po meni do sada najbolju listu objasnjenja zasto standardni argumenti koje antivakcinasi daju nisu ispravni. Covjek je sve objasnio i ti ces se sigurno naci u mnogo tacaka: https://thelogicofscience.com/2015/10/1 ... -vaccines/
Alhemicarkaa

#1862 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

Jedno pitanje za easy-a. Krajnje dobronamjerno. Jesi ti neki mazohista pa se raspravljas sa likovima poput perfekcioniste?
easy

#1863 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

Alhemicarkaa wrote:Jedno pitanje za easy-a. Krajnje dobronamjerno. Jesi ti neki mazohista pa se raspravljas sa likovima poput perfekcioniste?
Pomalo :mrgreen:
perfekcionista1

#1864 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Alhemicarkaa wrote:Jedno pitanje za easy-a. Krajnje dobronamjerno. Jesi ti neki mazohista pa se raspravljas sa likovima poput perfekcioniste?
Likovi poput mene sa slicnim stavom su i doktori i advoakti i akademici i profesori i poznati glumci i poznati pjevaci itd.. likovi poput tebe su domacice i domacini koji ne vode racuna ni sta djeci za dorucak daju tj pasteta i parizer kao po pravilu, a da ne govorim o oprezu u vezi vakcina.

Inace Robert De Niro najbolji glumac po meni ikada je ustao protiv vakcinacije i vodi kampanju jer mu je dijete obolilo od autizma neposredno nakon vakcinacije. Svi smo mi budale a vi ste pametnjakovici. Mozda je profesor biologije i bio upravu u vezi evolucije, barem za dio populacije.
triconja

#1865 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

perfekcionista1 wrote:
Likovi poput mene sa slicnim stavom su i doktori i advoakti i akademici i profesori i poznati glumci i poznati pjevaci itd.. likovi poput tebe su domacice i domacini koji ne vode racuna ni sta djeci za dorucak daju tj pasteta i parizer kao po pravilu, a da ne govorim o oprezu u vezi vakcina.

Inace Robert De Niro najbolji glumac po meni ikada je ustao protiv vakcinacije i vodi kampanju jer mu je dijete obolilo od autizma neposredno nakon vakcinacije. Svi smo mi budale a vi ste pametnjakovici. Mozda je profesor biologije i bio upravu u vezi evolucije, barem za dio populacije.
Jaro lupi sakom od sto i reci ne razumijem medicinu ni lijekove, to je za mene visa matematika/spansko selo i sve ce ti bit oprosteno :mrgreen:
Alhemicarkaa

#1866 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

perfekcionista1 wrote:

A cips, smoki, to im je užina? Koliko ono djece imam :D Ništa od tog nit je organsko, niti gluten ili gmo free :-)
Toliko si se nalupao sa svojim predrasudama da je to strašno.
Haj vozdra :-D
Alhemicarkaa

#1867 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

easy wrote:
Pomalo :mrgreen:
Izgleda da u svakom od nas cuci po jedan mazohista :D
perfekcionista1

#1868 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Problem nije problem dok se ne desi tebi. Kad se desi onda ti nije do sege na forumu i obasipanja postova silnim smajlijima.
http://m.youtube.com/watch?v=FJ7iPn39i08&t=428s
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1869 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by dr.gog »

Zavrnite rukave, u red, i tišina molim :D

Image
exliberal-ex

#1870 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by exliberal-ex »

perfekcionista1 wrote:Problem nije problem dok se ne desi tebi. Kad se desi onda ti nije do sege na forumu i obasipanja postova silnim smajlijima.
http://m.youtube.com/watch?v=FJ7iPn39i08&t=428s

Slucajno naletih na ovu temu i odmah mi se podize kosa na glavi.
Ja nekazem da mi moramo da non stop kontrolisemo farmaceutsku industriju to je normala ali ove price ...pogotovo kad dolaze od celebrity...
Nikad ne bih rekao De Niru da on nezna da glumi..to mu je struka ali kad ljudi koji nemaju osnove o medicini i farmacij pocnu pricat o tome :evil:

Nemogu da skontam kako to da 95% doktora kaze da se vakcinacija treba provodit, da vakcine neuzrokuju autizam i opet se javljaju likovi ko ti ili moja dobra prijateljica koji mi pocnu pricu o zdravoj medicini...kako su to otrovi koje ubrizgavaju u nas sa namjerom da nas kontorlisu i ostale gluposti.

I kad je pitam kako objasnjavas da je ljudski zivot prije svremene medicine trajao u prosjeku 35-40 godina dok se sad komotono govori o 80 i to pazi u zemljama koje vakcinisu svoju djecu , ne u onim koje to nerade....ko i ti pocne vidi ovaj video...

Neki dan bas citam upozorenje WHO kako govore da ce doci do velikih epidemija ospica i drugih bolesti pogotovo na balkanu jer roditelji nece da vakcinisu svoju djecu, nevjeruju doktorima....a kad ta djeca pocnu oboljevat ici ce doktorima i trazit pomoc.
Nedavno je kod mene bio slucaj kad je tako jedan par (zdravi nacin zivota) zavrsio na sudu jer nisu prvo vakcinisali djete a onda kad je obolilo nisu htjeli da ga vode doktoru, lijecili tim zdravim metodama ...origano oil o ostale gluposti...dok komsinica koja je medicinska sestra nije vidjela djete i natjerala ih da odu u hitnu...nazalost prekasno..imao je upalu jer nije primio vakciniu ali i to se moglo rijesit jer se ta upala lijeci uz pomoc antibiotika...

sto mi je trebalo da pocnem ovo citat.... :evil:
sha_ba

#1871 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sha_ba »

Čipuju nas od rođenja :izet: :mrgreen:
easy

#1872 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

exliberal-ex wrote: Nedavno je kod mene bio slucaj kad je tako jedan par (zdravi nacin zivota) zavrsio na sudu jer nisu prvo vakcinisali djete a onda kad je obolilo nisu htjeli da ga vode doktoru, lijecili tim zdravim metodama ...origano oil o ostale gluposti...dok komsinica koja je medicinska sestra nije vidjela djete i natjerala ih da odu u hitnu...nazalost prekasno..imao je upalu jer nije primio vakciniu ali i to se moglo rijesit jer se ta upala lijeci uz pomoc antibiotika...
To onaj slucaj u Kanadi kad su meningitis lijecili kremicama i kucnim preparatima? Jadno dijete :(
triconja

#1873 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

sha_ba wrote:Čipuju nas od rođenja :izet: :mrgreen:
Hajd to sve nego nas uce da bog nije stvorio covjeka vego da je cojik nasto od majmuna :lol: , i uzimaju nam otiske nakon svih vakcina (taman dok ne dignes licnu isprimas sve moguce i nemoguce vakcine) :lol:
exliberal-ex

#1874 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by exliberal-ex »

easy wrote:
exliberal-ex wrote: Nedavno je kod mene bio slucaj kad je tako jedan par (zdravi nacin zivota) zavrsio na sudu jer nisu prvo vakcinisali djete a onda kad je obolilo nisu htjeli da ga vode doktoru, lijecili tim zdravim metodama ...origano oil o ostale gluposti...dok komsinica koja je medicinska sestra nije vidjela djete i natjerala ih da odu u hitnu...nazalost prekasno..imao je upalu jer nije primio vakciniu ali i to se moglo rijesit jer se ta upala lijeci uz pomoc antibiotika...
To onaj slucaj u Kanadi kad su meningitis lijecili kremicama i kucnim preparatima? Jadno dijete :(

da, dva para su na sudu jer su djecu zapustili,
ovom je djete umrlo i osudjen je ali su poslali ponovo na sud jer su se desile neke proceduralne greske kod izbora porote.
Inace je propagirao tu zdravu hranu i lijekove po superkmarketima dok zbog pritiska javnosti nije nogiran.
drugi par je negdje u British Columbia
Maxxtro

#1875 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Maxxtro »

perfekcionista1 wrote: Likovi poput mene sa slicnim stavom su i doktori i advoakti i akademici i profesori i poznati glumci i poznati pjevaci itd.. likovi poput tebe su domacice i domacini koji ne vode racuna ni sta djeci za dorucak daju tj pasteta i parizer kao po pravilu, a da ne govorim o oprezu u vezi vakcina.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply