English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#1851 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Wenger bi dao guzova da ima Rooneya u svojoj ekipi...i ne samo Wenger vec bilo koji trener i tim na svijetu.
Sama cinjenica da je Barcelona davala 90 miliona eura za Rooneya sve govori o njegovoj vrijednosti,a u Barsi i Primeri bi davao po 3 gola u prosjeku - dajem glavu.
Rooney je jedan od najboljih igraca na svijetu sigurno,ne samo jedan od najboljih napadaca vec igraca opcenito.
:-) Izvještava uvijek ozbiljni The Sun :lol: Daj ba United je pustio Ronalda za te pare, kojem je Rooney vodu donosio zadnje 3-4 godine. Da je neko nudio pola tih para, Rooney bi već bio njegov, pogotovo sad kad treba otplaćivati dug Glazera :-D
Rooney je koristan igrač, borben, ali nije golgeter, što se lako može provjeriti statistikama.
ja.neron

#1852 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

ultima_palabra wrote: :-) Izvještava uvijek ozbiljni The Sun :lol: Daj ba United je pustio Ronalda za te pare, kojem je Rooney vodu donosio zadnje 3-4 godine. Da je neko nudio pola tih para, Rooney bi već bio njegov, pogotovo sad kad treba otplaćivati dug Glazera :-D
Rooney je koristan igrač, borben, ali nije golgeter, što se lako može provjeriti statistikama.
hajde ba više okanite se dugova koje MAN UTD vraća bez ikakvih problema oko 60 mil. eura godišnje, da je to neki drugi klub iz ovih ozbiljnijih liga već bi bankrotirali

a ROONEY ostaje u MAN UTD do kraja karijere ili barem do svoje 32/33 godine
Trasimaco

#1853 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

ultima_palabra wrote: :-) Izvještava uvijek ozbiljni The Sun :lol: Daj ba United je pustio Ronalda za te pare, kojem je Rooney vodu donosio zadnje 3-4 godine. Da je neko nudio pola tih para, Rooney bi već bio njegov, pogotovo sad kad treba otplaćivati dug Glazera :-D Rooney je koristan igrač, borben, ali nije golgeter, što se lako može provjeriti statistikama.
Jao ovih komentara jbt! Kome je Rooney vodu donosio? :lol: Pa Ronaldo bez njega nikad nije bio isti igrac. Je li donosenje vode zapravo namjestanje golova i zrtvovanje da bi ovaj igrao svoju igru? :lol: Sto se tice njegovih golova, preporucujem ti da pogledas statistiku kad se vec pozivas na to.

Prosjecna utakmica Uniteda. Vidi se da odbrana jos nije stalna, ali ce se to nadam se popraviti vec od iduce utakmice. Pisi tri boda i nastavi dalje. Treba ipak zahvaliti sudijama, jer United ovo nikad ne bi dobio bez njih. :lol:
ja.neron

#1854 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

Image Image
bio vani bilo dobro

#1855 Re: English Premier League

Post by bio vani bilo dobro »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:Wenger bi dao guzova da ima Rooneya u svojoj ekipi...i ne samo Wenger vec bilo koji trener i tim na svijetu.
Sama cinjenica da je Barcelona davala 90 miliona eura za Rooneya sve govori o njegovoj vrijednosti,a u Barsi i Primeri bi davao po 3 gola u prosjeku - dajem glavu.
Rooney je jedan od najboljih igraca na svijetu sigurno,ne samo jedan od najboljih napadaca vec igraca opcenito.
:-) Izvještava uvijek ozbiljni The Sun :lol: Daj ba United je pustio Ronalda za te pare, kojem je Rooney vodu donosio zadnje 3-4 godine. Da je neko nudio pola tih para, Rooney bi već bio njegov, pogotovo sad kad treba otplaćivati dug Glazera :-D
odavno nisam procito gluplji post .. Cuj Ronney nije golgeter svasta :D
ja.neron

#1856 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

neka vide ovu gore statistiku pa onda neka lupaju gluposti
ultima_palabra

#1857 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Trasimaco wrote:Je li donosenje vode zapravo namjestanje golova i zrtvovanje da bi ovaj igrao svoju igru?
Da 8-)
Ako bi išli nekom logikom, CR je krilo, a Rooney je napadač, i CR bi trebao njemu namještati golove. Međutim, pošto je Red Nose uvidjeo da CR ima nevjerovatne realizatorske sposobnosti, a Rooney recimo, dosta lošije, pa je onda žrtvovao Rooneya koji je trčao, borio se, igrao krilo i veznjaka, da bi talentovaniji igrač pokupio slavu :-D Da se razumijemo, svaka ekipa treba borbene igrače kao Rooney, Fletcher, Anderson, Park i slični, no United kao da sada ima previše takvih igrača, a premalo talenta za tako veliki klub.
Nerone, sad vidjeh statistike, zaboravljaš da je Ronaldo prve 2-3 godine bio većinom rezerva, ulazio sa klupe 10tak minuta, a to se sve broji u nastupe.
Evo ti zadnje tri sezone:
Ronaldo
53 23
49 42
53 26
Rooney
55 23
43 18
49 20
rado_vidjen

#1858 Re: English Premier League

Post by rado_vidjen »

Veliki sam protivnik dovodjenja u Man.U poludivljih brazilskih, korejanski, srbijanskih..igraca. Nadam se da ce uprava ManU pomno razmotriti ovu moju zamolbu, odnosno da ce se SAF malo presabrat i okrenut domacim (britanskim) talentima.

Man.U je izgubio svoj imidz raznim rafelima, andersonima, tosama, klebersonima, veronima...

Vise volim da igra Gibson nego lignja Anderson; vise bi volio da imam Ashley Younga nego lika s mog avatara.

Rezultat je nebitan. :oops:

COME ON LEEDS
do_tokija

#1859 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

kakve gluposti rooney ne bi mogao igrati u arsenalu jer taj igrac se ne moze prilagoditi leprsavoj i napadckoj igri vec samo u ekipama poput uniteda koje igraju mesarski i za gledanje neatraktivan fudbal sa puno prekrsaja, prekida itd...
rado_vidjen

#1860 Re: English Premier League

Post by rado_vidjen »

troll-off
do_tokija

#1861 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

prica o unitedu i ko bi treboa da igra ono navijacki i onda dole kaze cmon leeds :lol: :lol:
rado_vidjen

#1862 Re: English Premier League

Post by rado_vidjen »

Leeds je moja druga ljubav s kojom sam varao Man.U i Zelju.

Sta ono bi danas, ko sredi penal za Huleta :roll:

Jedini tim koji je u stanju zabit 7 golova iz 7 akcija na jednoj vaznoj utakmici je - Man.U.
do_tokija

#1863 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

sredio ga isti onaj sto nije svirao pri 0-0 penal za hull
LSD

#1864 Re: English Premier League

Post by LSD »

do_tokija wrote:
kakve gluposti rooney ne bi mogao igrati u arsenalu jer taj igrac se ne moze prilagoditi leprsavoj i napadckoj igri vec samo u ekipama poput uniteda koje igraju mesarski i za gledanje neatraktivan fudbal sa puno prekrsaja, prekida itd...
OK,ali Rooney igra u aktuelnom i trostrukom (mislim za redom) šampionu Premiershipa.
Pa zašto bi (kao takav kakvog si ga naveo) prelazio u ekipu kojoj je krajnji i maksimalni domet 3 mjesto istog takmicenja,evo vec 4-5 sezona :? :?
Nema potrebe da silazi sa konja na magarca :-D
Trasimaco

#1865 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

ultima_palabra wrote:
Trasimaco wrote:Je li donosenje vode zapravo namjestanje golova i zrtvovanje da bi ovaj igrao svoju igru?
Da 8-)
Ako bi išli nekom logikom, CR je krilo, a Rooney je napadač, i CR bi trebao njemu namještati golove. Međutim, pošto je Red Nose uvidjeo da CR ima nevjerovatne realizatorske sposobnosti, a Rooney recimo, dosta lošije, pa je onda žrtvovao Rooneya koji je trčao, borio se, igrao krilo i veznjaka, da bi talentovaniji igrač pokupio slavu :-D Da se razumijemo, svaka ekipa treba borbene igrače kao Rooney, Fletcher, Anderson, Park i slični, no United kao da sada ima previše takvih igrača, a premalo talenta za tako veliki klub.
Nerone, sad vidjeh statistike, zaboravljaš da je Ronaldo prve 2-3 godine bio većinom rezerva, ulazio sa klupe 10tak minuta, a to se sve broji u nastupe.
Ronaldo
53 23
49 42
53 26
Rooney
55 23
43 18
49 20
Ti kazes da Rooney nema odlicne realizatorske sposobnosti i da je samo borben igrac, a da nema veliki talent? :? Nisam ja nigdje rekao da je on talentovaniji od Ronalda. Ronaldo jeste po vokaciji krilo, ali isto je i napadac u raznim formacijama. To je univerzalan igrac i najkompletniji sto postoji danas. Za njega je uopste radila cijela ekipa, a s Rooneyem je bio kao prst i nokat. Ronaldo jeste bolji od njega, ali da je Rooney samo borben igrac... :-) "Donosenje vode" shvatam kao provokaciju, jer bilo ko objektivan ovo nikad nece izjaviti. Mislim, ta dva igraca su igrali kao jedan. To se vidjelo gotovo u svakoj utakmici. Rooney po tvojoj statistici ima prosjek 20 golova po sezoni u zadnje tri sezone. Dosad je za United postigao 111 golova. Toliko o losim realizatorskim sposobnostima i o samo borbenom igracu. :roll:
do_tokija

#1866 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

@lsd
sa konja na magarca sto se tice sudijskih lopovluka

rooney solidan napadac rame uz rame sa belamyem, tevezom i ostalim prosjecima premiershipa ne moze on vodu nosati recimo jednom torresu
kory

#1867 Re: English Premier League

Post by kory »

do_tokija wrote:@lsd

rooney solidan napadac rame uz rame sa belamyem, tevezom i ostalim prosjecima premiershipa ne moze on vodu nosati recimo jednom torresu
mene samo zanima koji napadac u cijeloj lizi izuzev drogbu se moze poredit sa toresom...
LSD

#1868 Re: English Premier League

Post by LSD »

e jbg sad :-) ...pretjera ga i ti sad buraz sa belamyijem i tevezom :-) ...mogao si komotno sa Rasščićem porediti onda,kad si vec krenuo.
Ja opet kažem da je Rooney jedan od najboljih i najkorisnijih igraca Premiershipa,a samim tim i na svijetu.
Nije klasicni špic igrac tipa Torres (koji je svakako svjetska klasa),koristan na više pozicija,mnogo više se krece bez lopte,mnogo više asistira od el Nina,koristan i u defanzivi...pa šta hoces više :?
Rooney,Drogba,Torres pa i Van Persie,to je sami vrh...nemoj mi sad prica o Bendtneru i tako tim igracima.
do_tokija

#1869 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

LSD wrote:

e jbg sad :-) ...pretjera ga i ti sad buraz sa belamyijem i tevezom :-) ...mogao si komotno sa Rasščićem porediti onda,kad si vec krenuo.
Ja opet kažem da je Rooney jedan od najboljih i najkorisnijih igraca Premiershipa,a samim tim i na svijetu.
Nije klasicni špic igrac tipa Torres (koji je svakako svjetska klasa),koristan na više pozicija,mnogo više se krece bez lopte,mnogo više asistira od el Nina,koristan i u defanzivi...pa šta hoces više :?
Rooney,Drogba,Torres pa i Van Persie,to je sami vrh...nemoj mi sad prica o Bendtneru i tako tim igracima.
tom svojom borbenoscu i nadoknadjuje taj nedostatak u odnosu npr. na torresa. steta za nina sto igra u jadnom looserpoolu koji ni lš nece igrati, svaki put me impresionira kako ferdinanda i vidica razvali ko zadnje levate i to pod injekcijama

sto se tice bendtnera nikad nisam rekao da je medju najboljim napadacima premiershipa ali me nervira sto ga svi potcjenjuju a rijec je o prerspektivnom mladom napadacu koji veoma dobro igra proglasen je za najboljeg fudbalera danske reprezentacije koja je direktno otisla na svjetsko prvenstvo
ultima_palabra

#1870 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Trasimaco wrote:
ultima_palabra wrote:
Da 8-)
Ronaldo
53 23
49 42
53 26
Rooney
55 23
43 18
49 20
Ti kazes da Rooney nema odlicne realizatorske sposobnosti i da je samo borben igrac, a da nema veliki talent? :? Nisam ja nigdje rekao da je on talentovaniji od Ronalda. Ronaldo jeste po vokaciji krilo, ali isto je i napadac u raznim formacijama. To je univerzalan igrac i najkompletniji sto postoji danas. Za njega je uopste radila cijela ekipa, a s Rooneyem je bio kao prst i nokat. Ronaldo jeste bolji od njega, ali da je Rooney samo borben igrac... :-) "Donosenje vode" shvatam kao provokaciju, jer bilo ko objektivan ovo nikad nece izjaviti. Mislim, ta dva igraca su igrali kao jedan. To se vidjelo gotovo u svakoj utakmici. Rooney po tvojoj statistici ima prosjek 20 golova po sezoni u zadnje tri sezone. Dosad je za United postigao 111 golova. Toliko o losim realizatorskim sposobnostima i o samo borbenom igracu. :roll:
Pa dobro, može se to nazvati i drugačije, a neko će reći donošenje vode ;-) Rooney je bio fantastičan talenat između 17-19 godina, mnogo ispred svojih vršnjaka, debitovao za reprezentaciju. Eh sad, nisam siguran da je to 100% realizovao, mada je još mlad.
Kad je riječ o Unitedu i Arsenalu, jedni imaju ono što ovom drugima fali. Znači Arsenalu bi dobro došao Fletcher, Vidić, Park, Rooney, znači ljudi sa iskustvom i pobjedničkim mentalitetom. S druge strane, Unitedu bi valjalo malo čistog talenta tipa Fabregas, Nasri, Arshavin ili Van Persie.
Better Man

#1871 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Za sve one koji tvrde da Rooney nije vrhunski napadač mogu se samo nasmijati. Sjetimo se Eura u Portugalu i njegovog eksplozivnog nastupa, kada je razbijao protivnika i zabijao luđačke golove. Sjetimo se njegovog debija za Manchester: Prva utakmica za Manchester je bila u LP i to je bio njegov povratak nakon povrede. Već u prvom nastupu je zabio 3 komada, a treći gol je bio iz slobodnjaka. A da ne navodim koliko je utakmica sam rješio, kao protiv Milana kad je dao gol za pobjedu 3:2. Iako su na San Siru izgubili i ispali, ne može niko zaboraviti njegov lucidni opotez i davanje gola u zadnjim trenucima utakmice na Old Trafordu. Rooney je igrač koji ne stoji samo pred golom i čeka da mu neko namjesti loptu, već je igrač koji se vraća u odbranu i igrač koji je sposoban da sam odradi akciju i zabije gol i njegova jedna od glavnih odlika je brzina, snaga i fizička izdržljivost.
Last edited by Better Man on 28/12/2009 10:44, edited 1 time in total.
11sumirp

#1872 Re: English Premier League

Post by 11sumirp »

ultima_palabra wrote:
Mislis kupe profitabilan klub i onda muzu lovu,ili?u vezi glazera?
ultima_palabra

#1873 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

11sumirp wrote:
ultima_palabra wrote:
Mislis kupe profitabilan klub i onda muzu lovu,ili?u vezi glazera?
Pa otprilike. Ustvari, zaduže se da bi kupili klub i onda natovare taj svoj dug na leđa kluba, koji ga onda mora otplaćivati.
belafonte

#1874 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Rooney je kraalj, kako se okrenu prema SAF-u kad pogrijesi juce hahaahahah k'o dijete kad vazu razbije hahhahhah
I poslije daje intervju, kaze morao sam se iskupiti da izbjegnem feniranje haahahahah

Danas novo kolo opet, Celsi se polako igrom vraca na pravi put, jos rezultat da dodje i sve ce biti kao prije :dance:
Opet kazem, Anelka definitivno fali, Drogba je statican previse i najbolje ga nadopunjuje Anelka, nedostajat ce Drogba definitivno u januaru, ali mislim da je trenutno veci gubitak za Celsi izostanak Anelke, januar ce nam sve to kazati.
Arsenal i ManU su se taman toliko primakli da vise se nema prava na kiks dok i oni ne kiksaju :dance:

Aston Villa - Liverpool, derbi ovog kola po meni, dobro je Wenger rek'o Villa je ekipa koja te pusti da dominiras, isfrustrira te i onda te pobijedi, a s obzirom kako se Liverpool patio protiv Wolvesa ocekujem opet frustriranog Rafu.
11sumirp

#1875 Re: English Premier League

Post by 11sumirp »

kako li ce mancini odigrat prvu u gostima...?

arsenal vjerovatno bez cesc-a nije arsenal,vidjelo se i juce...a portsmot skinuo svoje afrikance s aviona zbog ove utakmice,biti ce zanimljivo :)
Post Reply