koja je procedura, kako se prikljuciti na taj CS ima li stranica da se informišem, pun mi je kufer, obijelio sam više od hs-a, klasicni smetljariTiger 033 wrote:Ma jasta ba sad si miran...BOGAMI ovo sam napisao iz dobrih namjera...zao mi ba raje sto ih polu pismeni diletanti prave budalom za njihove pare a oni se nerviraju svađaju prepiru preko foruma a niš od toga itd...a gazda liboga on mirno spava i uzima lovu!!!Lud i ponosan wrote:Ja sam prikopcao CS, nek' ga mami sad iskljucuje, zatamnjuje, izbacuje, mijenja, prilagodjava...![]()
![]()
HS kablovska
Moderator: anex
- dube
#1851 Re: HS kablovska
- Tiger 033
#1852 Re: HS kablovska
Imas poruku na PPdube wrote:koja je procedura, kako se prikljuciti na taj CS ima li stranica da se informišem, pun mi je kufer, obijelio sam više od hs-a, klasicni smetljariTiger 033 wrote:Ma jasta ba sad si miran...BOGAMI ovo sam napisao iz dobrih namjera...zao mi ba raje sto ih polu pismeni diletanti prave budalom za njihove pare a oni se nerviraju svađaju prepiru preko foruma a niš od toga itd...a gazda liboga on mirno spava i uzima lovu!!!Lud i ponosan wrote:Ja sam prikopcao CS, nek' ga mami sad iskljucuje, zatamnjuje, izbacuje, mijenja, prilagodjava...![]()
![]()
1.Sat.antena promjera 110cm (sto veca to bolje) Triax 92,43KM
2.Multiholder 4 LNB-a tj nosac za 4 LNB-a=satelita-30,89KM
3.4 LNB-a ja bih ti preporucio ALPS 17.55x4=70,20KM ali ima i jeftinijih
4.Nosac antene-10 KM
5.Resiver DM 500S od 120-160KM
Ovo su cijene http://www.dti.ba/shop/webshop/9 a mozes naci i jeftinije
Last edited by Tiger 033 on 23/12/2010 21:55, edited 2 times in total.
- dube
#1853 Re: HS kablovska
ej hvala saznao sam o kakvoj se usluzi radiLud i ponosan wrote:Javi se na pp, objasnicu ti sve...
- Karabaja
#1854 Re: HS kablovska
Zamolio bih gospodu iz HS-a da nama kokuzima što koristimo ovaj paket od 15 KM (1250/128) odvrnu česmu onoliko koliko su obećali da možemo bez prekida gledati youtube.
Jebo ti to ako ja ne mogu rahat odgledati "Da Te Nije Alija"
- shlauf
#1856 Re: HS kablovska
Po toj računici ne ostane haman ništa gazdi dok svima plati za preuzimanje kanala. Šta li će mu Rejs reći na to kad vidi da njega nema tu ???AdrianMole wrote:Ma nemam ja ništa sa HS-om ,osim dobrog prijatelja sa faxa koji im je glavni inženjer,pa tako znam neke insajderske stvari.Nažalost,on se jako malo pita u vezi programske šeme.Tužba je podignuta ,ali s obzirom na poslovičnu efikasnost naših sudova ne treba očekivati čuda. 5 KM je stvarno previše u 12 KM pretplate ,pogotovo što je slijedeći najskuplji kanal dva Eurosporta koji su manje od 1 KM po korisnika,Viasat History 0,30 KM,TV 1000 0,25 KM i slično.Da vidimo koliko ljudi bi se ljudi složilo da pretplata bude 16 KM,a da imate komplet Sportklubova?nomVe wrote:Pa gdje ces reci da AdrianMole radi za HS![]()
![]()
![]()
Ja vjerujem da je to sve istina. Vlasnici Sportkluba i Telemacha ocigledno ne zele da jeftino daju svoje kanale konkurentima, jos pogotovo ako oni pustaju Arene. Telemach cilja korisnike koji imaju mogucnost izbora kablovskog operater (recimo Vogosca i A. Polje). Pretpostavljam da ce prilican broj ljudi zbog Sportkluba napustiti HS i preci na Telemach.
Nego, cemu sluze sudovi? Ne mogu se tako jednostrano mijenjati ugovori.
- Tiger 033
#1857 Re: HS kablovska
U sinosnjoj emisiji na BHT gen.dir.BHtekoma Nedžad Rašidbrgović kaze (naveo je primjer) da televiziji RTL-plus placaju 9KM po pretplatniku a da kablovski operateri NE placaju nista i da sve ide ispod stola...na dalje je rekao da postoji vekika vjerovatnoca sto i on sam zagovara da KO naplacuju RTV taksu kao i svi oni koji pruzaju usluge fiksne telefonije.Uvezi ovog pitanja je zakazan sastanak svih Telekom operatera (Bhtelekom,m:tel,HT Eronet) 28.12.2010 god. sa predstavnicima RAK-a.
-
afanalen
#1858 Re: HS kablovska
RTL plus plaćaju 9 KM, a ostali KO ne plaćaju, tu je upravu, jer KO ne pustaju taj kanal dobro se z...bo.
- Tiger 033
#1859 Re: HS kablovska
Nije se on nista zajebo nego je rekao samo kako oni BHtelekom placaju sve kanale i kako je sve po zakonu ,samo je za primjer uzeo RTL-plus... a ovi KO NE jos masno naplacuju od korisnika!!!Citano između redova indirektno je pozvao RAK da intervenira odnosno sankcionise KO.afanalen wrote:RTL plus plaćaju 9 KM, a ostali KO ne plaćaju, tu je upravu, jer KO ne pustaju taj kanal dobro se z...bo.
- Tiger 033
#1860 Re: HS kablovska
Istina u pravilniku NE postoji ali on se zalaze da se to uvede u novi pravilnik kao i ostala dva Telekom operatera sto ce i biti tema na sljedecem sastanku koji se odrzava u utorak... tu je sve moguce ako se dogovore tako...ovo za RTL ako je on slagao i ja sam vas...ali tako on veli 9KM po pretplatniku.Lud i ponosan wrote:Prvo, privatniku se ne moze nametnuti da uz racun ide i TV pretplata. Ne znam koga on farba.
Drugo, laze da je 9km cijena po korisniku.
-
metronom
#1861 Re: HS kablovska
eee cuj da gledas youtube... To je luksuz, budi sretan sto mozes otvorit ovaj forum... Odron od brzine. Ne pruzaju ni 50% kapaciteta koji placamo.Karabaja wrote:Zamolio bih gospodu iz HS-a da nama kokuzima što koristimo ovaj paket od 15 KM (1250/128) odvrnu česmu onoliko koliko su obećali da možemo bez prekida gledati youtube.
-
AdrianMole
#1862 Re: HS kablovska
To je prosto nemoguće platiti takvu cijenu za RTL plus .Jedino ako su platili eskluzivu ,ali to je u suštini vrlo reprizni kanal i na njemu nema ništa eskluzivno.Da znate o kojim svotama pričamo evo vam jedan cjenik iz Srbije.U BiH su cijene za nekih 40% manje od prikazanih tada bile,a sada su negdje na tom nivou.
http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-te ... atformama/
- Tiger 033
#1863 Re: HS kablovska
http://www.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=35&n=170
Mislim da se emisija zvala "TEMA DANA" od 23.12.2010 god. pa ko NE vjeruje nek pogleda.
Mislim da se emisija zvala "TEMA DANA" od 23.12.2010 god. pa ko NE vjeruje nek pogleda.
Last edited by Tiger 033 on 24/12/2010 11:15, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#1864 Re: HS kablovska
AdrianMole wrote:To je prosto nemoguće platiti takvu cijenu za RTL plus .Jedino ako su platili eskluzivu ,ali to je u suštini vrlo reprizni kanal i na njemu nema ništa eskluzivno.Da znate o kojim svotama pričamo evo vam jedan cjenik iz Srbije.U BiH su cijene za nekih 40% manje od prikazanih tada bile,a sada su negdje na tom nivou.

- shlauf
#1865 Re: HS kablovska
On je rekao da za sve kanale koje emituje Moja TV plaćaju ukupno 9 KM a da njima samo nešto malo preostane.Tiger 033 wrote:U sinosnjoj emisiji na BHT gen.dir.BHtekoma Nedžad Rašidbrgović kaze (naveo je primjer) da televiziji RTL-plus placaju 9KM po pretplatniku a da kablovski operateri NE placaju nista i da sve ide ispod stola...na dalje je rekao da postoji vekika vjerovatnoca sto i on sam zagovara da KO naplacuju RTV taksu kao i svi oni koji pruzaju usluge fiksne telefonije.Uvezi ovog pitanja je zakazan sastanak svih Telekom operatera (Bhtelekom,m:tel,HT Eronet) 28.12.2010 god. sa predstavnicima RAK-a.
-
iceman2010
#1866 Re: HS kablovska
To je vec realno. 9 KM za jedan kanal je nemoguce jer nema tu telecom-a u racunici. Kabel operateri placaju kanale, ali prijavljuju puno manje korisnika nego sto ih stvarno imaju. Omjer 1:3. Upucen sam u to koliko ko otprilike ima pretplatnika od kabel operatera, a koliko prijavljuje za pojedine kanale. Ovo ne nagadjam. Ovo znam.shlauf wrote:On je rekao da za sve kanale koje emituje Moja TV plaćaju ukupno 9 KM a da njima samo nešto malo preostane.Tiger 033 wrote:U sinosnjoj emisiji na BHT gen.dir.BHtekoma Nedžad Rašidbrgović kaze (naveo je primjer) da televiziji RTL-plus placaju 9KM po pretplatniku a da kablovski operateri NE placaju nista i da sve ide ispod stola...na dalje je rekao da postoji vekika vjerovatnoca sto i on sam zagovara da KO naplacuju RTV taksu kao i svi oni koji pruzaju usluge fiksne telefonije.Uvezi ovog pitanja je zakazan sastanak svih Telekom operatera (Bhtelekom,m:tel,HT Eronet) 28.12.2010 god. sa predstavnicima RAK-a.
- shlauf
#1867 Re: HS kablovska
Skoro sam slušao izjavu ovog glavonje vlasnika HS-a da imaju oko 50.000 pretplatnika. Jest al' u qrcu. Treba on dobro da poveća tu cifru pa da nama ubaci koji dobar kanal a izbaci hejbet drugih kao npr. Igman, Behar, Amna, Bir, TRT (jedan može ostati), info kanal HS-a kad od njega svakako haira nemamo ............ Pa koliko je pretplatnika na internetu - to samo oni znaju. A kad bi mu se neko namečio na ledja i uzeo pravi broj pretplatnika on bi završio u ćuzi. To se lahko može dokazati i doći do prave cifre pretplatnika. Ima čovjek ledja pa mu tetoše jer ko *ebe državu i ubiranje poreza. Bem ga u vugla glavatu.
-
iceman2010
#1868 Re: HS kablovska
Ima prikljucaka oko te cifre. To nije slagao. Ali prijavljuje (to rade svi kabel operateri) puno manje kucama od kojih uzima programe. Ustvari zakida njih, a ne drzavu kada je ovaj segment u pitanju. Prijavi recimo 15000 do 20000 eurosportu. Prijavljivanje je na mjesecnoj ili tromjesecnom nivou. Posaljes obican skenirani dokument (izjavu) o broju korisnika TV kuci ili kuci koja je zastupnik autorskih prava, a oni ti na osnovu toga fakturisu. Mislim da ima oko 20.000 internet korisnika.shlauf wrote:Skoro sam slušao izjavu ovog glavonje vlasnika HS-a da imaju oko 50.000 pretplatnika. Jest al' u qrcu. Treba on dobro da poveća tu cifru pa da nama ubaci koji dobar kanal a izbaci hejbet drugih kao npr. Igman, Behar, Amna, Bir, TRT (jedan može ostati), info kanal HS-a kad od njega svakako haira nemamo ............ Pa koliko je pretplatnika na internetu - to samo oni znaju. A kad bi mu se neko namečio na ledja i uzeo pravi broj pretplatnika on bi završio u ćuzi. To se lahko može dokazati i doći do prave cifre pretplatnika. Ima čovjek ledja pa mu tetoše jer ko *ebe državu i ubiranje poreza. Bem ga u vugla glavatu.
- shlauf
#1869 Re: HS kablovska
Ako prikaže manje priključaka kućama od kojih preuzima programe onda znam da će i manje platiti njima ali će i državi manje platiti poreza koji je već ukalkulisan na računu koji plaćamo.iceman2010 wrote:Ima prikljucaka oko te cifre. To nije slagao. Ali prijavljuje (to rade svi kabel operateri) puno manje kucama od kojih uzima programe. Ustvari zakida njih, a ne drzavu kada je ovaj segment u pitanju. Prijavi recimo 15000 do 20000 eurosportu. Prijavljivanje je na mjesecnoj ili tromjesecnom nivou. Posaljes obican skenirani dokument (izjavu) o broju korisnika TV kuci ili kuci koja je zastupnik autorskih prava, a oni ti na osnovu toga fakturisu. Mislim da ima oko 20.000 internet korisnika.shlauf wrote:Skoro sam slušao izjavu ovog glavonje vlasnika HS-a da imaju oko 50.000 pretplatnika. Jest al' u qrcu. Treba on dobro da poveća tu cifru pa da nama ubaci koji dobar kanal a izbaci hejbet drugih kao npr. Igman, Behar, Amna, Bir, TRT (jedan može ostati), info kanal HS-a kad od njega svakako haira nemamo ............ Pa koliko je pretplatnika na internetu - to samo oni znaju. A kad bi mu se neko namečio na ledja i uzeo pravi broj pretplatnika on bi završio u ćuzi. To se lahko može dokazati i doći do prave cifre pretplatnika. Ima čovjek ledja pa mu tetoše jer ko *ebe državu i ubiranje poreza. Bem ga u vugla glavatu.
- lijan
#1870 Re: HS kablovska
SRETNO SURFANJE
Obavjestenje
U zadnjih sedam dana 2010. godine, od 25.12.-31.12. za sve vijerne korisnike kablovskog Interneta, M&H Company i Kablovske televizije HS, bez obzira koji paket koriste, neće se vršiti obarčun Internet saobraćaja.
SRETNO SURFANJE!!!
Obavjestenje
U zadnjih sedam dana 2010. godine, od 25.12.-31.12. za sve vijerne korisnike kablovskog Interneta, M&H Company i Kablovske televizije HS, bez obzira koji paket koriste, neće se vršiti obarčun Internet saobraćaja.
SRETNO SURFANJE!!!
- shlauf
#1871 Re: HS kablovska
@Karabaja: Eto sada možeš na miru odgledati u cugu "Da te nije Alija" i "Pod zastavom Muhammeda"
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- Trasimaco
#1872 Re: HS kablovska
lijan wrote:Obavjestenje
Sve se ovo uredno obracunava.
- AfromMann
#1873 Re: HS kablovska
Jel se obracunava ili ne,nemoj me strecat!
- AfromMann
#1875 Re: HS kablovska
ma vidio sam,al neko rece da se nece obracunavat,ma nisam jos limit probio al sam mislio stavit neki torrent od 19 giga(mucke) al sada nista izgleda!jel ih neko zvao i pitao za ovaj udjeljeni flat?
p.s.sada zvao rece lik da nece nista obracunavat!
p.s.sada zvao rece lik da nece nista obracunavat!