SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
alphonse kauders

#1851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alphonse kauders »

ok je to..
Last edited by alphonse kauders on 23/10/2009 18:33, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#1852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by chuchumbamayumbe »

video wrote:
alphonse kauders wrote:Sinoć kod SOS Kinderdorfa neki momak, jal zboden ja pretučen, nisam siguran, ali jutros i dalje policija vrši uviđaj.

Oko ponoći čujem iz sobe da neko stenje, ali takvih se zvukova možeš naslušati koliko hoćeš ovdje. Međutim kako stenjanje nije prestajalo, gledam kroz balkon ali ne mogu da skontam odakle je pošto je nenormalno akustično iza zgrade i čuješ ljude sa 100 metara daljine kad noću normalno razgovaraju kao da si tu pred haustorom.

I dolazi džip od strane toplana prema SOS kinderdorfu i polako prolazi i spušta se dole na parking kod igrališta na Mojmilu (u međuvremenu čujem i komšije da su zvali policiju) i žena izlazi viče "gdje si? gdje si?", a momak se poče onako krkljajući derati "aaaaaaa" i onda sam skontao da je negdje skroooooz prekoputa Sos Kinderdorfa ispod stepenica 5 metara u mrakači, ne možeš ga vidjeti nema šanse, a stenjanje mi je izgledalo kao da mi je ispod prozora.

Helem, zaplaka žena "moje dijete, moje dijete..., krvari", dođe Hitna, dođe policija i još uvijek su policajci tu - prave neki uviđaj.

Bilo mi malo krivo što nisam odmah zvao 122 kad sam čuo stenjanje, ali em ne znam šta je ni odakle je, em sam se takvih zvukova naslušao dosad milion puta i bilo mi glupo da ih nazovem i kažem "e, neko stenje, ali ne znam tačno gdje".

Nadam se da je momak dobro. :roll:
Momak koji je izboden sinoc na tom mjestu, dobio cetri uboda nozem (tri u ledja i jedan u vrat !!!!).
Trenutno se nalazi u bolnici kosevo i stanje mu je kriticno !!!
Po informacijama, negdje oko pola jedan vracao se kuci pjeske, prema dobrinji, kad ga je, nepoznata osoba sustigla sa ledja i zbola prvo nozem u vrat, pa onda tri puta u ledja !!!
Mladic je pozvao mobitelom svoju porodicu koji su stigli i odvukli ga u bolnicu, gdje je hitno operisan, a operacija je trajala cijelu noc !!!
Ako iko zna vise informacija, molimo bih ga da javi vise u vezi ovog slucaja !!!
Meni se čini da se pojavio MANIJAK i da bode ljude! Prvo ona žena na Dobrinji, sada ovaj mladić na Mojmilu!
Nadam se da griješim, ali mislim da se ovdje radi o psihopati koji bode ljude!
alphonse kauders

#1853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

I meni se čini da je tako, danas sam čitao u Oslobođenju da ga je opisao kao punašnog frajera u bijeloj majici i crvenoj trenerci, a imao je onaj rebrasti nož.
Fakat ne znam, ako je neki poremećeni luđak, izgleda da se moram osvrtati čim izađem iz kuće k'o kakva preplašena zvjerka.

Uh :roll:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Sarajevski "Son of Sam",
tj. "Son of Sulejmen"
tj. Sulejmenov mali. :D
zelenooka blogerica

#1855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zelenooka blogerica »

@alfons otkako sam cula za ovaj dogadjaj skroz se lose osjecam.. evo dvije godine otkako zivim na Mojmilu nisam cula ni za jedan slican slucaj, i smatrala sam ga mirnim i koliko-toliko sigurnim naseljem (za razliku od alipasinog npr.) .. I jutros kada sam krenula na posao uhvatila sam sebe kako skeniram ima li neki nepoznat lik ispred zgrade, ili na stanici.. strasno
nadam se da ce se povrijedjeni momak oporaviti!
alphonse kauders

#1856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

zelenooka blogerica wrote:@alfons otkako sam cula za ovaj dogadjaj skroz se lose osjecam.. evo dvije godine otkako zivim na Mojmilu nisam cula ni za jedan slican slucaj, i smatrala sam ga mirnim i koliko-toliko sigurnim naseljem (za razliku od alipasinog npr.) .. I jutros kada sam krenula na posao uhvatila sam sebe kako skeniram ima li neki nepoznat lik ispred zgrade, ili na stanici.. strasno
U suštini Mojmilo i jeste mirno naselje, svi se tu znaju i baš baš rijetko bude neke frke (uglavnom se lokalni klinci međusobno polemaju pa se mire), a ovo što se desilo je izgleda više vezano za tog divljaka s nožem nego za naselje samo.
U suštini, ako se ispostavi da fakat ima neki tip koji iz čista mira napada ljude nožem, onda niko nije siguran ni na Vojničkom, ni na Alipašinu ni na Dobrinji, a ni na Mojmilu - takve stvari ne možeš kontrolisati i ko zna odakle će frajer ponovo napasti.

@Her Flick- slažem se, svako se uljuljka u sopstvenoj sigurnosti mahale i uvijek kontaš kako imaš sreće pa živiš u mirnom naselju bez kockastih glava, pjevaljki i frke, a onda se desi nešto ovako pa te dobro protrese.
mart

#1857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mart »

Da li govorimo uopste o istom Mojmilu. Uopste se ne slazem da je Mojmilo mirno naselje, sjetite se autobusa koji je odletio u zrak na parkingu, bombe pod prozore prosle godine prvog dana Bajrama. Istina da se vecina nas poznaje medju sobom, ali je isto tako istina da znamo ko radi belaje po naselju (mislim ovoga puta na provale, kradje i sl) ali jednostavno ne reagujemo, a bogami ni policija. Ne smatram uopste da je Mojmilo mirno naselje a obzirom na svoju velicinu ima i previse zabiljezenih kriminalnih djela.
johnnykola

#1858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnnykola »

allase! kako je ona kosova?
je li nju napao isti lik?
postoji li negdje sajt policijske uprave
sa detaljima i eventualnim opisom
lika? uzas!
neshto

#1859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neshto »

zelenooka blogerica wrote:@alfons otkako sam cula za ovaj dogadjaj skroz se lose osjecam.. evo dvije godine otkako zivim na Mojmilu nisam cula ni za jedan slican slucaj, i smatrala sam ga mirnim i koliko-toliko sigurnim naseljem (za razliku od alipasinog npr.) .. I jutros kada sam krenula na posao uhvatila sam sebe kako skeniram ima li neki nepoznat lik ispred zgrade, ili na stanici.. strasno

uhhh, izgleda da se mojmilo zadnjih godina jako promjenilo.
živio sam u sarajevu na 5 raznih lokacija u poslijeratnom periodu al ono šta sam za 4 godine (2002 - 2006) vidio na mojmilu jedino mogu porediti sa ratom.
od autobusa do 2-3 pucnjave, tuče, pa banderas koji svako malo maltretira vozače, pa upuca 2 klinca koja su mu došla na vrata, otimanje mobitela djeci, podmetanje požara na fast food-u.
u biti mislim da je mojmilo djelom mirnije odkad nema onog fast food-a...
mart

#1860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mart »

Da li ste zaboravili ubistvo dvojice ljudi iz prodavnice racunara. I to je bilo prije nekoliko godina na Mojmilu. Obzirom da kompletno naselje broji deset zgrada, previse je kriminala na tako malom prostoru. O provalama u stanove, automobile, otimanja mobitela o djece i ostalim masovnim pojavama kao i svugdje u gradu da ne govorim.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

U Prvom svjetskom ratu kada bi zarobili nekog vojnika sa puškom i na pušci bajoneta, maksuz nazubljena (Inače, bajonete nisu bile nazubljene u to vrijeme), metak u glavu bi mu slijedio bez sudjenja, od samih vojnika zarobljivača.

Valjda se teško ušivaju rane koje po dubini liče na poderotine, zbodeni u stomak dugotrajno, ali sigurno umire,...
Mascherano

#1862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

Her Flick wrote:

ne zelim da ulazim u rasprave sa tvojim ili bilo cijim ubjedjenjima ili misljenjima, tvoj post sam citirao jer perfektno oslikava situaciju kada nam belaj dodje pred sami prag

vecina nas razmisjla, Denis zboden u tramvaju, ja nisam bio/la tamo nit je ko moj bio tamo hvala Bogu pa me to toliko i ne pogadja, ali et digla se tamo neka raja da to osude i top tema je na kafama pa me malo interesuje

Amar ubijen u kafani u gluho doba noci nisam bio/la tamo pa et i to toliko ne pogadja, ali opet je to top tema na kafama pa malo interesuje pa da i ja budem zgrozen/a

neko ko zivi u starom gradu cita ovu vijest uz jutarnju kafu i cim procita zaobravit ce na ovog momka i posvetiti ce se svojoj muci

kazes mojmilo sigurnije za razliku od alipasinog, a gdje je to alipasino, u londonu ili ga dijeli jedna cesta od mojmila

sta hocu da kazem, "sve dok je belaj na alipasinom a ne na mojmilu mene to ne zanima" - mentalitet, prisutan u nasim glavama nece nam biti dobro

zelenooka ti se tek danas osjecas lose i skeniras sve oko sebe ja to radim zadnjih 5 godina iako sam jednu cestu "daleko" od tamo nekog mojmila i alipasina

izvini moram reci post ti pravo licemjerno "mirise"

ponavljam ne zelim da ulazim u rasprave sa bilo kim, samo bi tebe i slicne tebi zamolio za duboku samonalalizu, da se upitamo kako smo reagovali na prosla stravicna ubistva i kako reagujemo kada belaj dodje na nas kucni prag
ustvari hajde da se svi jos jedno upitamo neke stvari, npr., jel to alipasino fakat toliko daleko, jel taj belaj fakat toliko daleko od nas, ili je tu odma iza coska

Odlican post. :thumbup:
downtoearth

#1863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by downtoearth »

chuchumbamayumbe wrote:
video wrote:
alphonse kauders wrote:Sinoć kod SOS Kinderdorfa neki momak, jal zboden ja pretučen, nisam siguran, ali jutros i dalje policija vrši uviđaj.

Oko ponoći čujem iz sobe da neko stenje, ali takvih se zvukova možeš naslušati koliko hoćeš ovdje. Međutim kako stenjanje nije prestajalo, gledam kroz balkon ali ne mogu da skontam odakle je pošto je nenormalno akustično iza zgrade i čuješ ljude sa 100 metara daljine kad noću normalno razgovaraju kao da si tu pred haustorom.

I dolazi džip od strane toplana prema SOS kinderdorfu i polako prolazi i spušta se dole na parking kod igrališta na Mojmilu (u međuvremenu čujem i komšije da su zvali policiju) i žena izlazi viče "gdje si? gdje si?", a momak se poče onako krkljajući derati "aaaaaaa" i onda sam skontao da je negdje skroooooz prekoputa Sos Kinderdorfa ispod stepenica 5 metara u mrakači, ne možeš ga vidjeti nema šanse, a stenjanje mi je izgledalo kao da mi je ispod prozora.

Helem, zaplaka žena "moje dijete, moje dijete..., krvari", dođe Hitna, dođe policija i još uvijek su policajci tu - prave neki uviđaj.

Bilo mi malo krivo što nisam odmah zvao 122 kad sam čuo stenjanje, ali em ne znam šta je ni odakle je, em sam se takvih zvukova naslušao dosad milion puta i bilo mi glupo da ih nazovem i kažem "e, neko stenje, ali ne znam tačno gdje".

Nadam se da je momak dobro. :roll:
Momak koji je izboden sinoc na tom mjestu, dobio cetri uboda nozem (tri u ledja i jedan u vrat !!!!).
Trenutno se nalazi u bolnici kosevo i stanje mu je kriticno !!!
Po informacijama, negdje oko pola jedan vracao se kuci pjeske, prema dobrinji, kad ga je, nepoznata osoba sustigla sa ledja i zbola prvo nozem u vrat, pa onda tri puta u ledja !!!
Mladic je pozvao mobitelom svoju porodicu koji su stigli i odvukli ga u bolnicu, gdje je hitno operisan, a operacija je trajala cijelu noc !!!
Ako iko zna vise informacija, molimo bih ga da javi vise u vezi ovog slucaja !!!
Meni se čini da se pojavio MANIJAK i da bode ljude! Prvo ona žena na Dobrinji, sada ovaj mladić na Mojmilu!
Nadam se da griješim, ali mislim da se ovdje radi o psihopati koji bode ljude!
Isto sam ovo pomislio!!!!! Ono bilo na Dobrinji, nožem, ovo na Mojmilu-nožem... Majke mi, čudna koincidencija
NekoIzMase

#1864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by NekoIzMase »

Ne bih se zakleo da je Mojmilo mirno naselje. Prije par mjeseci je neko bacio bombu ispod klupe u Olimpijskoj ulici, u kaficu (doduse sumnjivog karaktera) dva puta se desila ista stvar, na parkingu eksplodira autobus i sta sve ne da bi na kraju poceli ovako stravicni napadi (sto ne znaci da su ostala naselja u Sarajevu sjajna i bajna). Medjutim, nikada nisam primjetio da je policijska patrola prosla kroz naselje osim da skrate put i parkiraju se na prvo prosirenje cekajuci "zrtve" saobracajnih prekrsaja kao da nam je to najveca briga danas. Ista stvar je i sa Dobrinjom 4. Patrola je bila udaljena svega 50 metara od mjesta gdje je izbodena zena. Sta su oni radili? Standardno, patrola cekala koga ce zaustaviti a ne koga ce zastititi.

Zasto nemamo policajce pjesake koji patroliraju naseljima 24 sata kada je situacija vec dovoljno alarmantna? Mozda bi uspjeli sprijeciti 5 od 10 pokusaja izvrsenja krivicnih djela kada vec i najsitniji lopov zna gdje su i sta rade, gdje moze odraditi posao da ga niko ne vidi. Ispada da je jedina (koja je nekada bila posljednja) opcija svima nosenje oruzja s ciljem zastite zivota jer nikada ne znas ko ce te napasti sa ledja i ubosti nozem...

A jedna poruka politicarima: Dali ste nam Ghetto - dajte nam oruzje!!!
salihh

#1865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by salihh »

ocigledno je da se radi o opasnom psihopati i da su slucajevi u dobrinji i mojmilu povezani... nadam se da policija uveliko radi na ovom slucaju te da ce se ovaj ludjak uskoro naci iza resetaka...
glede mojmila... to je sada poprilicno mirno naselje... ukidanje fast-fuda te odlazak nekoliko lokalnih kabadahija je ovo naselje ucinio poprilicno mirnim. zapaljeni autobus nema nikakve veze s olimpijskim naseljem, autobus je bio parkiran na jednom od velikih parkinga, a zapalio ga je vlasnik kako bi pokusao izvuci osiguranje. aleksandar mican (koliko se sjecam tako se zove ovaj ubica) nije s olimpijskog, a stan u kojem je izvrsio ubistvo dvojice momaka je iznajmio nedugo prije ubistva...
Troll_Happens

#1866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Jos malo pa ce se organizovati nocne straze ko u selima, pa ko ga prvi uhvati da ga dobro namlati, da ne zna ko ga je nalupao.... i onda ga predati takvog policiji pa nek ga bodu u zenici al s gu.. :D
salihh wrote:ocigledno je da se radi o opasnom psihopati i da su slucajevi u dobrinji i mojmilu povezani... nadam se da policija uveliko radi na ovom slucaju te da ce se ovaj ludjak uskoro naci iza resetaka...
glede mojmila... to je sada poprilicno mirno naselje... ukidanje fast-fuda te odlazak nekoliko lokalnih kabadahija je ovo naselje ucinio poprilicno mirnim. zapaljeni autobus nema nikakve veze s olimpijskim naseljem, autobus je bio parkiran na jednom od velikih parkinga, a zapalio ga je vlasnik kako bi pokusao izvuci osiguranje. aleksandar mican (koliko se sjecam tako se zove ovaj ubica) nije s olimpijskog, a stan u kojem je izvrsio ubistvo dvojice momaka je iznajmio nedugo prije ubistva...
chuchumbamayumbe

#1867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

PAŽNjA, MANIJAK JE MEĐU NAMA!!!

Image
Image
Image
Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Jedan001 wrote:Jos malo pa ce se organizovati nocne straze ko u selima, pa ko ga prvi uhvati da ga dobro namlati, da ne zna ko ga je nalupao.... i onda ga predati takvog policiji pa nek ga bodu u zenici al s gu.. :D
Sljedeća žrtva je na Grbavici ili Ilidži,...a možda u Neđarićima,...Niko nije siguran i jedino moguće rješenje je samoorganizovanje:
Milicija!
chuchumbamayumbe

#1869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Da li je moguće da je to taj lik?!?!

Image

Manijak i dalje napada
05.09.2009, 15:52

"Mladić iz Novog Pazara koji je nožem povrijedio desetak sugrađana više nije u Srbiji, nalazi se u jednoj susjednoj državi, a policija čini sve da ga, pošto je već identifikovan, pronađe i uhapsi." tvrde u novopazarskoj policiji i poručuju da "postoji opasnost da ovaj "manijak" napadne i građane države u kojoj se nalazi. U cilju istrage, policija nije htjela da navede gdje se ovaj mladić nalazi.
Dok policija tvrdi ovo, građani tvrde da je manijak i dalje u Novom Pazaru i da dalje napada.
"Ne mogu da vjerujem da policija ne može da ga uhvati. Kako djecu da pošaljem u školu?" pita se novopazarka Esmana H.
"Juče je naočigled nekoliko ljudi ovaj manijak napao jednu žena iza Nove lučne zgrade u centru grada" kaže R. Z. i dodaje da su se svi razbježali i da je došlo do panike.

Novim Pazarom kruži fotografija koja se prenosi putem mobilnog telefona. Građani tvrde da je momak sa fotografije izvjesni Šećerović iz naselja Hadžet u Novom Pazaru i da je upravo on taj manijak koji svakodnevno napada ljude.

http://www.dan.co.me/index.php?nivo=3&d ... nak=201450
http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=316497
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... +Baru.html
http://www.novipazar.com/vesti/252-mani ... apada.html
amrica

#1870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

avaz

Miltijades Bećirbegović i dalje u teškom stanju
Povrijeđenom će danas biti prezentirane fotografije iz albuma MUP-a KS u cilju mogućeg prepoznavanja napadača
21.09.2009. 12:15

Vitalni parametri povrijeđenog Miltijadesa Bećirbegovića, koji je izboden nožem preksinoć u sarajevskom naselju Mojmilo su stabilni, ali on je i dalje u teškom stanju, izjavila je glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić.

- Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo obaviješten je preksinoć da je na košarkaškom igralištu u ulici Hermana Gmajnera, Općina Novi Grad, došlo do narušavanja javnog reda i mira. Tom prilikom je nepoznata osoba napala nožem Miltijadesa Bećirbegovića. Odmah je obaviještena ekipa hitne medicinske pomoći, koja je došla na lice mjesta i povrijeđenom pružila prvu pomoć, nakon čega ga je prevezla u KCUS, gdje mu je ukazana dalja medicinska pomoć - izjavio je portparol MUP-a KS Irfan Nefić.

Miltijades Bećirbegović je zadobio pet ubodnih rana - prvo u vrat, a zatim četiri uboda u leđa.

Službenici policije su obavijestili dežurnog tužioca KS, izvršili su uviđaj i došli do saznanja da je napadač muškarac, star oko 25 godina, da je na sebi imao crvenu trenerku i bijelu majicu, te da je visok od 180 do 185 centimetara.

- Povrijeđenom će danas biti prezentirane fotografije iz albuma MUP-a KS u cilju mogućeg prepoznavanja napadača, a služenici MUP-a KS oduzet će i određeni broj snimaka sigurnosnih video kamera s obližnjih zgrada, nakon sudskog naloga - rekao je Nefić.
chuchumbamayumbe

#1871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Da li je noćas opet neko zboden nožem?!
duboka_misao

#1872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by duboka_misao »

jel ovo bio Bajramski MiriKL ili mi se cini da je jako tiho prosla noc?
nineinchnails

#1873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nineinchnails »

NekoIzMase wrote:Ne bih se zakleo da je Mojmilo mirno naselje. Prije par mjeseci je neko bacio bombu ispod klupe u Olimpijskoj ulici, u kaficu (doduse sumnjivog karaktera) dva puta se desila ista stvar, na parkingu eksplodira autobus i sta sve ne da bi na kraju poceli ovako stravicni napadi (sto ne znaci da su ostala naselja u Sarajevu sjajna i bajna). Medjutim, nikada nisam primjetio da je policijska patrola prosla kroz naselje osim da skrate put i parkiraju se na prvo prosirenje cekajuci "zrtve" saobracajnih prekrsaja kao da nam je to najveca briga danas. Ista stvar je i sa Dobrinjom 4. Patrola je bila udaljena svega 50 metara od mjesta gdje je izbodena zena. Sta su oni radili? Standardno, patrola cekala koga ce zaustaviti a ne koga ce zastititi.

Zasto nemamo policajce pjesake koji patroliraju naseljima 24 sata kada je situacija vec dovoljno alarmantna? Mozda bi uspjeli sprijeciti 5 od 10 pokusaja izvrsenja krivicnih djela kada vec i najsitniji lopov zna gdje su i sta rade, gdje moze odraditi posao da ga niko ne vidi. Ispada da je jedina (koja je nekada bila posljednja) opcija svima nosenje oruzja s ciljem zastite zivota jer nikada ne znas ko ce te napasti sa ledja i ubosti nozem...

A jedna poruka politicarima: Dali ste nam Ghetto - dajte nam oruzje!!!
:thumbup: to je to..
Inace zivim u Dobrinji. Dobrinja je raj za kriminalce i sitne lopove. Policije nema nigdje zglave, ili sjede u "Akapulku" sa kriminalcima piju kafu.
Policija treba da bude tu da SPRIJECI zlocine.
fixer

#1874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Pa vidis da sprjecavaju. Policija je odvela kriminalce na kafu, a da nije ko zna gdje bi oni tad bili.
Skyfox

#1875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

chuchumbamayumbe wrote:Da li je moguće da je to taj lik?!?!

Image
evo i na portalu objavili ovo, mada su se ogradili kao mogucu spekulaciju...
Locked