ne mogu naci na netu... koliko je para cobra a koliko adrenalin..Lucazode wrote:Ljudi pozdrav![]()
Namjeravam kupiti Capriolo bajk do 400KM. Međutim u tih 400Km bih volio da uklopim blatobrane, zvonce, pumpicu i eventualno set alata i rezervnu gumu...
U moj uzi izbor ulazi Cobra i Adrenalin. Stim da Adrenalin ima amortizer sto neki isticu kao prednost voznje po gradu (sto ga cini tezim) dok Cobra nema (iako je lakša od Adrenalina i meni privlačnija). U mašinice i pogon se ne razumijem iako bih volio da je iole kvalitetan(sto je tesko za 400KM). Voznja bi bila rekreativna, vikend a mozda nekad i radnim danima gjde ima dosta zelenila tipa Vrelo Bosne itd, vožnja po zelenim površinama ništa ekstremno.
Sad, da li neko ima iskustva sa ovim bajkovima koji bi trebao da odaberem a da mogu i dodatnu opremu kupiti ?
Ako bih odabrao Adrenalin, imao bih manje novaca za dodatnu opremu![]()
Hvala
Rodjak je imao cobru i picio s nama po brdima i planinama... Momak je imao oko 110Kg i nije imao problema sa biciklom... Jedino sto je frka bila su ruke, i to po makadamu... Utrne nakon duzeg cuckanja... Ono sto me svaki put kod tog bicikla odusevljavalo jeste lakoca tog bicikla...
Komsija ima adrenalin... s njim nije imao nikakvih problema...mnogo manje je vozio po makadamu i po brdima od ovog sto je imao cobru... al svakako veliki plus mu ide zbog amortizera za razliku od cobre...
Eh sad, za ovo sto si naveo, cobra ti je sasvim dovoljna... Mada bi ti ja preporucio adrenalin cisto zbog amortizera...
Ovo dotano sto si naveo:
Blatobrani... do 30KM mozes uzeti
Zvonce... max 5KM
Pumpa... max 20KM
Set alata... to je zanimljivo... Imas ga od 20 pa do 1000... Ja sam naletio u Tifaniju na torbicu u kojoj je bio set alata (sava alata sto mi treba za biciklo), komplet za ljepljenje gume, one plastikice za skidanje gume, i sijalice, zajedno sa torbiom platio sam sve to 13KM... pogledaj po piku, marketu ili odi do capriola, ciklocentra...pa provjeri... mislim da se za 30-40 maraka moze kupiti osnovni alat
Gume... rezervne su ti po 5KM...
Eto nadam se da sam ti bar malo pomogao