Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kurty

#1851 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Lucazode wrote:Ljudi pozdrav :)

Namjeravam kupiti Capriolo bajk do 400KM. Međutim u tih 400Km bih volio da uklopim blatobrane, zvonce, pumpicu i eventualno set alata i rezervnu gumu...

U moj uzi izbor ulazi Cobra i Adrenalin. Stim da Adrenalin ima amortizer sto neki isticu kao prednost voznje po gradu (sto ga cini tezim) dok Cobra nema (iako je lakša od Adrenalina i meni privlačnija). U mašinice i pogon se ne razumijem iako bih volio da je iole kvalitetan(sto je tesko za 400KM). Voznja bi bila rekreativna, vikend a mozda nekad i radnim danima gjde ima dosta zelenila tipa Vrelo Bosne itd, vožnja po zelenim površinama ništa ekstremno.

Sad, da li neko ima iskustva sa ovim bajkovima koji bi trebao da odaberem a da mogu i dodatnu opremu kupiti ?
Ako bih odabrao Adrenalin, imao bih manje novaca za dodatnu opremu :cry:

Hvala :)
ne mogu naci na netu... koliko je para cobra a koliko adrenalin..

Rodjak je imao cobru i picio s nama po brdima i planinama... Momak je imao oko 110Kg i nije imao problema sa biciklom... Jedino sto je frka bila su ruke, i to po makadamu... Utrne nakon duzeg cuckanja... Ono sto me svaki put kod tog bicikla odusevljavalo jeste lakoca tog bicikla...
Komsija ima adrenalin... s njim nije imao nikakvih problema...mnogo manje je vozio po makadamu i po brdima od ovog sto je imao cobru... al svakako veliki plus mu ide zbog amortizera za razliku od cobre...

Eh sad, za ovo sto si naveo, cobra ti je sasvim dovoljna... Mada bi ti ja preporucio adrenalin cisto zbog amortizera...
Ovo dotano sto si naveo:
Blatobrani... do 30KM mozes uzeti
Zvonce... max 5KM
Pumpa... max 20KM
Set alata... to je zanimljivo... Imas ga od 20 pa do 1000... Ja sam naletio u Tifaniju na torbicu u kojoj je bio set alata (sava alata sto mi treba za biciklo), komplet za ljepljenje gume, one plastikice za skidanje gume, i sijalice, zajedno sa torbiom platio sam sve to 13KM... pogledaj po piku, marketu ili odi do capriola, ciklocentra...pa provjeri... mislim da se za 30-40 maraka moze kupiti osnovni alat
Gume... rezervne su ti po 5KM...

Eto nadam se da sam ti bar malo pomogao
Lucazode

#1852 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lucazode »

kurty wrote:
Lucazode wrote:Ljudi pozdrav :)

Namjeravam kupiti Capriolo bajk do 400KM. Međutim u tih 400Km bih volio da uklopim blatobrane, zvonce, pumpicu i eventualno set alata i rezervnu gumu...

U moj uzi izbor ulazi Cobra i Adrenalin. Stim da Adrenalin ima amortizer sto neki isticu kao prednost voznje po gradu (sto ga cini tezim) dok Cobra nema (iako je lakša od Adrenalina i meni privlačnija). U mašinice i pogon se ne razumijem iako bih volio da je iole kvalitetan(sto je tesko za 400KM). Voznja bi bila rekreativna, vikend a mozda nekad i radnim danima gjde ima dosta zelenila tipa Vrelo Bosne itd, vožnja po zelenim površinama ništa ekstremno.

Sad, da li neko ima iskustva sa ovim bajkovima koji bi trebao da odaberem a da mogu i dodatnu opremu kupiti ?
Ako bih odabrao Adrenalin, imao bih manje novaca za dodatnu opremu :cry:

Hvala :)
ne mogu naci na netu... koliko je para cobra a koliko adrenalin..

Rodjak je imao cobru i picio s nama po brdima i planinama... Momak je imao oko 110Kg i nije imao problema sa biciklom... Jedino sto je frka bila su ruke, i to po makadamu... Utrne nakon duzeg cuckanja... Ono sto me svaki put kod tog bicikla odusevljavalo jeste lakoca tog bicikla...
Komsija ima adrenalin... s njim nije imao nikakvih problema...mnogo manje je vozio po makadamu i po brdima od ovog sto je imao cobru... al svakako veliki plus mu ide zbog amortizera za razliku od cobre...

Eh sad, za ovo sto si naveo, cobra ti je sasvim dovoljna... Mada bi ti ja preporucio adrenalin cisto zbog amortizera...
Ovo dotano sto si naveo:
Blatobrani... do 30KM mozes uzeti
Zvonce... max 5KM
Pumpa... max 20KM
Set alata... to je zanimljivo... Imas ga od 20 pa do 1000... Ja sam naletio u Tifaniju na torbicu u kojoj je bio set alata (sava alata sto mi treba za biciklo), komplet za ljepljenje gume, one plastikice za skidanje gume, i sijalice, zajedno sa torbiom platio sam sve to 13KM... pogledaj po piku, marketu ili odi do capriola, ciklocentra...pa provjeri... mislim da se za 30-40 maraka moze kupiti osnovni alat
Gume... rezervne su ti po 5KM...

Eto nadam se da sam ti bar malo pomogao

Korak bliže Adrenalinu. Hvala :)
madtv

#1853 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by madtv »

da bude sa srecom i zadovoljstvom :D
dadoka84

#1854 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Izvini, ali ja bih za malo vise novca (cca 386km za cash) uzeo ovo http://ciklocentar.ba/?jezik=bos&katego ... oizvod=617
Mislim da je za klasu kompletniji bicikl, capriolo ima celicni ram spram gt koji je alu, veoma lagan i dosta bolja baza za kasniju mogucu nadogradnju. Prednja viljuska kod capriola je logan a na gt suntour. Naravno da ne spominjem eventualnu prodaju. U svakom slucaju sretno pedalanje i da te bajk koji kupis dobro sluzi. :D
Sunrise00

#1855 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Sunrise00 »

semlaca wrote:Biciklisti zna li neko od aktivnijih koje su ture za djevojke, znači da ne taljizam samo po Vilsonovom, danas sam npr išla do Igmanske ceste (nakav Stojćevac čini mi se), slijedeće sedmice idemo do Golog brda (posle Igmanske ceste) eto tako neke ture do 50,60 km vrsta puta nije bitna samo da uspon nije plaho veliki.
:lol: ima raznih vrsta djevojaka :D ja znam jednu koja vozi bolje od vecine muskaraca a znam i sebe i ne mogu voziti ni uz jedno brdo :D tako da ce trebati vise specifikacija ja mislim :lol: :lol: :lol:
chengaba

#1856 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

semlaca wrote:Biciklisti zna li neko od aktivnijih koje su ture za djevojke, znači da ne taljizam samo po Vilsonovom, danas sam npr išla do Igmanske ceste (nakav Stojćevac čini mi se), slijedeće sedmice idemo do Golog brda (posle Igmanske ceste) eto tako neke ture do 50,60 km vrsta puta nije bitna samo da uspon nije plaho veliki.
Baš što reče sunrise, kakvih sve djevojaka ima, da se postide muški.
Ja generalno Igman izbjegavam, onaj makadam je meni užas za voziti. Barice, Čavljak, Bukovik, Skakavac, Crepoljsko su odlične varijante dok još malo ne otopli. Onda ti je i Trebević k'o na dlanu. 8-)
Ove sezone sam napravio ukupno 0 kilometara, tako da ne znam situaciju na terenu, ali u ovim prvim mjesecima nije loša opcija do Barica, pa se spustiš makadamom do Jagomira. Uspon će ti brzo prestati biti prepreka, samo trebaš prvi put da "pročepi". ;-)
Za još ideja imaš na mtb.ba more staza i gps trekova, a isto i na ciklocentar forumu dosta ruta.

Pozdrav! :)
chengaba

#1857 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

semlaca wrote:E vako imam 20 godina, nemam celulit, napisala sam da nisam za brda, al' zato po ravnom i po malim usponima mogu do mile volje. Znači ture sa usponima do 6% (to mogu).
E ako ti je 20 godina, javi mi se na PM da se zajedno vozamo. :D :D

Šifra:karanana
dadoka84

#1858 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Makadam i uspon i nije toliki bauk. Ja sam prosle sezone sa svojih 110kg na 176 cm bez problema izasao na hrasnicki stan na igmanu, a kasnije i na veliko polje. Samo je bitno rasporediti snagu, ne forsirati nego lagano pedalati. Naravno dosta vode sa sobom ponesi. Tura prema skakavcu preko nahoreva ide cestom i tek nedaleko od skakavca ide makadam, malo je veci uspon ali se isplati.
kurty

#1859 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Ne znam jel samo do mene...
Ja recimo kad idem do faxa sa biciklom... Breza - Sarajevo... 28km... Treba mi oko sat i 2otak minuta...
Kad idem sa prijateljem na istu tu turu treba nam sat i 5 minuta maximalno...

Tako isto kad je brdo u pitanju... Kad idem sam, svako malo pauzicu napravim...kad ide vise nas...onda dvije tri pauze maximalno....

Kakvi ste vi po ovom pitanju
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#1860 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

Image
Đevojko... pitanje
znaš li đe je Golo Brdo na Igmanu i koliki je uspon na isti ???
a da o minskim poljima ne govorim :)
:sax:

i da pogledaj fotke sa "brda"
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 39&start=0
Last edited by trimi68 on 21/03/2011 10:15, edited 1 time in total.
kurty

#1861 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

semlaca wrote:@ trimi68 Golo Brdo ne znam tačno gdje je, al' ima ko zna. Idem dokle mogu, ima nas još u mom kondicionom rangu pa ćemo se vrnuti ako ne budemo mogli. Kao što rekoh danas sam išla Kovačići - Igmanska cesta i nazad, što se mina tiče držat ćemo se džade. Hvala na savjetima, sve pohvale za vaše ture Trimi68 i slike su super. Kad se već voziš, predloži još koju turu.
@chengaba Možeš se pridružiti kad god želiš, mi ćemo se i sutra voziti, al' moraš promjeniti šifru.

nek bude

Sifra: pici

:lol: :lol: :lol: :lol:
chengaba

#1862 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

semlaca wrote: @chengaba Možeš se pridružiti kad god želiš, mi ćemo se i sutra voziti, al' moraš promjeniti šifru.
Hvala na pozivu, ali nemam još pakne spremne za ovu sezonu. A šifra je hommage jednom palom forumašu poznatom po ovakvim izletima. :D :D
Sarajevski_Marlboro

#1863 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Sarajevski_Marlboro »

.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 23/03/2011 00:39, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#1864 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Ma.Le.Na »

oprema spremna i ceka
ovo proljece-ljeto od sebe ocekujem mnogo!
dadoka84

#1865 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Kod mene spreman jedan bajk a drugi se sprema za brdo :D mada ce i za posao dobro doci.
kurty

#1866 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Vala i ja ocekujem mnogo... Rekao sam da ove godine svoju ekipu cekam do pocetka jula za pare ako cemo ici na more s biciklima... Ako do tada niko ne pristane, odo sam...
Sad za sad ima ih 5 koji se ici sigurno...napredak je napravljen... prosle godine nas je bilo 7 i pred more svi imaju neke neplanirane obaveze... Pretprosle isto tako...

Za putanju... Troumim se :D :D ...
1 varijanta - Breza - Bihac - Karlovac - Rijeka - pa preko otoka do Ploca recimo
2 varijanta - preko Kupresa do Splita pa na otoke
3 varijanta - Breza - Sarajevo - Kalinovik - Nevesinje - Buna - pa prema obali dolje

Eh sad, sto bi rekao sasa vugdalic "jedno su zelje drugo su pozdravi"... Imam jednog koji je spreman da ide s autom pa je to velika olaksica zbog stvari... nadam se da ce jos par njih htjeti....
chengaba

#1867 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

kurty wrote:Vala i ja ocekujem mnogo... Rekao sam da ove godine svoju ekipu cekam do pocetka jula za pare ako cemo ici na more s biciklima... Ako do tada niko ne pristane, odo sam...
Sad za sad ima ih 5 koji se ici sigurno...napredak je napravljen... prosle godine nas je bilo 7 i pred more svi imaju neke neplanirane obaveze... Pretprosle isto tako...

1 varijanta - Breza - Bihac - Karlovac - Rijeka - pa preko otoka do Ploca recimo
3 varijanta - Breza - Sarajevo - Kalinovik - Nevesinje - Buna - pa prema obali dolje

Eh sad, sto bi rekao sasa vugdalic "jedno su zelje drugo su pozdravi"... Imam jednog koji je spreman da ide s autom pa je to velika olaksica zbog stvari... nadam se da ce jos par njih htjeti....
Ma ne trebaju pare za more, samo volja.
Ja prošlo ljeto za 30 maraka otišao i vratio se (2 noći smo bili dole, ali bolje išta nego ništa).
Doduše, mi smo nešto mlađi i luđi, al' hajd. :razz:
kurty

#1868 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

chengaba wrote:
kurty wrote:Vala i ja ocekujem mnogo... Rekao sam da ove godine svoju ekipu cekam do pocetka jula za pare ako cemo ici na more s biciklima... Ako do tada niko ne pristane, odo sam...

Ma ne trebaju pare za more, samo volja.
Ja prošlo ljeto za 30 maraka otišao i vratio se (2 noći smo bili dole, ali bolje išta nego ništa).
Doduše, mi smo nešto mlađi i luđi, al' hajd. :razz:
ma ko ti je star, hebo te mis :D :D :D :D
DOduse... imam 90% rezervnih djelova..imam haman svu opremu... eto sad samo spavanje i hrana su trosak
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1869 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

ja imam nekoliko zacrtanih planova :D
osvojiti hum bjelasnicu i trebevic
:lol: nauciti jednu forumasicu da vozi biciklo :D
ici cesce na vikendicu i vrelo bosne

i tako
chengaba

#1870 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

komi wrote:ja imam nekoliko zacrtanih planova :D
osvojiti hum bjelasnicu i trebevic
:lol: nauciti jednu forumasicu da vozi biciklo :D
ici cesce na vikendicu i vrelo bosne

i tako
Na Hum mi nikad nije palo na pamet da se popnem. :|
Kakva je gore situacija sa putevima?
Ma.Le.Na

#1871 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Ma.Le.Na »

prvi uspon koji zelim savladati je biciklisticka staza iznad kozije cuprije
to je za pocetak
baby steps
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1872 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

ja prvih mjesec dana nisam mijenjao brzine :D
Ma.Le.Na

#1873 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Ma.Le.Na »

nisi znao kako ili ? :D
Ma.Le.Na

#1874 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Ma.Le.Na »

semlaca wrote:@Ma.Le.Na zašto oprema čeka, već se bicikl može fino voziti, bar do Vrela Bosne da se vratiš u formu nakon zime.
I ovo vrijeme zeza, kontala danas voziti bicikl na nulti servis vrijeme je sve mi nešto škripi, al' mrsko mi snijeg. Dovoljno sam se jučer smrzla.
Hoće li više doći normalno proljeće, bez snijega i kiše?
ceka jer nemam zimske opreme..divi snjeg opet :roll:
biciklisticke kratke..majice fit dry sve ili bez rukava ili kratkih..imam doduse jaknu..rukavice bez prstiju...nemam ni kapu..
dakle..cekamo sunce :)
dadoka84

#1875 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Ja sam cijeli zimu vjezbao u teretani tj bicikl i traka za trcanje. A u planu mi je trebevic i visocica, mozda i igman par puta.
Post Reply