Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
JThomas

#1851 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

ja sam na klupi (na predavanju, ne na ispitu, naglašavam :mrgreen: ) imao rokovnik kojem se ona kanafa za bilježenje strana raskupusala :mrgreen:

ona prilazi, i mrtva ozbiljna me strogim tonom pita je li mi to "oprema za prepisivanje"... :mrgreen: luda žena potpuno.
nuki_cika

#1852 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

:lol: :lol:
Ovo što ću vam ispričati desilo se prije par dana na ispitu.Djevojka koju znam,ali necu da je imenujem je napisala đonove za ispit,i to samo pitanja koja nije naucila,a ona koja je naucila naravno za njih nije pisala,i radila je integralno.I potrefila je sva pitanja koja je bila naucila,tako da nije bilo potrebe za đonovima,ali vidi peha.Kad je pošla da ustane i da preda rad,ispadne joj onaj jedan đon iz rukava,i pravo nedzli na uci udari,i uze joj rad,upisa joj peticu u index i izađe napolje.
Dokaz da se ništa ne može sakriti :D
Miki123

#1853 Re: Pravni fakultet

Post by Miki123 »

nuki_cika wrote::lol: :lol:
Ovo što ću vam ispričati desilo se prije par dana na ispitu.Djevojka koju znam,ali necu da je imenujem je napisala đonove za ispit,i to samo pitanja koja nije naucila,a ona koja je naucila naravno za njih nije pisala,i radila je integralno.I potrefila je sva pitanja koja je bila naucila,tako da nije bilo potrebe za đonovima,ali vidi peha.Kad je pošla da ustane i da preda rad,ispadne joj onaj jedan đon iz rukava,i pravo nedzli na uci udari,i uze joj rad,upisa joj peticu u index i izađe napolje.
Dokaz da se ništa ne može sakriti :D
Image
idealnaM

#1855 Re: Pravni fakultet

Post by idealnaM »

medvjed23 wrote:http://www.otvoreno.ba/component/conten ... a-i-lucia-

he he... debeli fasovo trajni ban :)
Vrana vrani, oci ne vadi :roll: Sačekat ćemo 29.-ti... :-)
amerinho

#1856 Re: Pravni fakultet

Post by amerinho »

elSaik wrote:Nije bitna titula već bodovi. 240 ECTS ne može nikako biti izjednačeno sa 180 ECTS. :)

Mi ćemo nakon 4 godine faksa na PF UNSA biti isto što su i oni iz starog sistema. Bezveze se zamarate glupostima. :)
Želim upisati Pravni fakultet u Sarajevu i sabrao sam bodove i imam 56 bodova. Da li imam sanse da se upisem kao redovan student ili da odmah idem na samofinansirajuce na osnovu proslogodisnjih rezultata ?? Hvala unaprijed.
LeonardoAC

#1857 Re: Pravni fakultet

Post by LeonardoAC »

amerinho wrote:
elSaik wrote:Nije bitna titula već bodovi. 240 ECTS ne može nikako biti izjednačeno sa 180 ECTS. :)

Mi ćemo nakon 4 godine faksa na PF UNSA biti isto što su i oni iz starog sistema. Bezveze se zamarate glupostima. :)
Želim upisati Pravni fakultet u Sarajevu i sabrao sam bodove i imam 56 bodova. Da li imam sanse da se upisem kao redovan student ili da odmah idem na samofinansirajuce na osnovu proslogodisnjih rezultata ?? Hvala unaprijed.
sasvim dovoljno za redovan... ja kad sam upisivao imao sam 52 i falio mi je 1 bod da uletim u redovne... ne vjerujem da se situacija puno promijenila. sretno ;)
amerinho

#1858 Re: Pravni fakultet

Post by amerinho »

LeonardoAC wrote:
amerinho wrote:

sasvim dovoljno za redovan... ja kad sam upisivao imao sam 52 i falio mi je 1 bod da uletim u redovne... ne vjerujem da se situacija puno promijenila. sretno ;)

Ako sa 56 bodova ne budem primljena kao redovan student da li me automatski prebacuju na samofinansirajuce, odnosno imam li za tu godinu drugih nacina da se prebacim na samofinansirajuce ?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1859 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

@amerinho, polako sa dugmetom "Submit" ilitiga "Pošalji". pnavljaš postove više puta. jednom je sasvim dovoljno. :)
LeonardoAC

#1860 Re: Pravni fakultet

Post by LeonardoAC »

Gray wrote:Nežla je priča sama za sebe, to je žena kojoj bukvalno ne bih dao dvije zavezane ovce da čuva jer bi jedna pobjegla a druga umrla od gladi. Nesposobnije žene na onom fakultetu nisam vidio, ne znam kako je ona došla na poziciju profesora.

Nevjerovatno je neorganizivana, ispiti su kasnili po 3-4 sata, nikada je ne možeš naći ni na faksu ni u kabinetu, čak i kada je tu nije htjela da otvori. Zaključa kabinet i neće nikome da otvori pravi se da nije tu, pa sam par puta pazio i vidio da kada joj dolazi neko od profesora ili asistenata ili radnika sa faksa imaju poseban način kucanja da bi ona otvorila, pa smo je na tu foru morali hvatati da bi otvorila jer je inače bilo nemoguće doći do nje (a ona je čak tada bila prodekan za nastavu pa su se studenti morali njoj obraćati za sve probleme... a najveći problem je bila ona), onda se dešavalo da izgubi testove, u njenom kabinetu testovi stoje po podu, po stolu, hoda se i preskače preko njih...

Ni sa znanjem o MJP ne mislim da je nešto jaka, na predavanjima apsolutno ništa nismo radili, donosila nam neke dokumentarne filmove NAtional geographica o super tankerima, o mostovima, o raznim glupostima, pa ona kao objašnjava nešto o brodovima, a ustvari nigdje veze sa vezom, ništa pametno ne kaže, nego se na kraju svede na to da napišeš što više stranica na ispitu i lijepo napišeš sve podnaslove i fino ih podvučeš nekim markerom lijepe boje da bi položio, a znanje koje ćeš steći je apsolutno nebitno... o nekom učenju sa razumijevanjem da ne govorimo, apsolutno ne zna ništa lijepo ispredavati, a kamoli spomenuti pokoji slučaj ICJ-a npr.

Elem, Nežla je bruka i sramota pravnog fakulteta po svojoj nesposobnosti, znam studente koji imaju znanja u malom prstu o MJP koliko ona u životu neće steći.
Meni stvarno nije jasno kako je ona uopšte, onako smotana, izabrana za prof.. Ona nema BLAGE VEZE sa MJP. Predavanja su BEZ IKAKVE KVALITETE, ta žena stvarno misli da su svi studenti budale i oFce i da im ona može gluposti pričati. A to sa ispitom je cirkus žešći. Bilo je i onih što su pisali sastav Gane pa polagali... čista je logika da ona NE MOŽE pročitati sve te silne stranice koje ljudi napišu. Šteta zaista, pa je ovako važan predmet u njenim rukama...
LeonardoAC

#1861 Re: Pravni fakultet

Post by LeonardoAC »

Ako sa 56 bodova ne budem primljena kao redovan student da li me automatski prebacuju na samofinansirajuce, odnosno imam li za tu godinu drugih nacina da se prebacim na samofinansirajuce ?[/quote]

ako ces mene slušati, nemoj upisivati samofinansirajući način... Bolje ti je idi vanredno, a evo i zašto:

1. ne trebaju ti potpisi
2. na predavanja dolaziš kad hoćeš i koliko hoćeš (vrlo važna stvarka na pfsa)
3. apsolutno imaš mogućnost da radiš sve što rade redovni / samofinansirajući u smislu seminarskih radova, eseja...
4. plaćaš 200 KM manje.
5. ne guraš se na studentskoj za ovjeru :D

jedina prednost redovnih je tram. karta :D
elSaik

#1862 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Potpisi svakako više nikome ne trebaju.
Lakat Jebić

#1863 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

elSaik wrote:Potpisi svakako više nikome ne trebaju.
a vala i ova stavka pod brojem 2 vazi za sve :D
elSaik

#1864 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Istina. I ne vidjeh je.
Šerlok

#1865 Re: Pravni fakultet

Post by Šerlok »

Ima li hajra od ovog fakulteta, kako je za posao poslije, obzirom da mi ne idu tehničke nauke, mislio sam upisati pravo jer od društvenih fakulteta mislim da je pravo najbolje barem ovdje kod nas. :-) 8-) Hvala unaprijed na odgovorima :-D
opa22

#1866 Re: Pravni fakultet

Post by opa22 »

svakako da ima "hajra" od ovog faxa, jes da ces svasta vidjeti na ovom faxu al' opet ima nade za zaposljenje :D

a ako zeMsko misli upisati ovaj fax neka pogleda ovaj video @1:00 minut morat ce zapet i preznojiti se

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1867 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Šerlok wrote:Ima li hajra od ovog fakulteta, kako je za posao poslije, obzirom da mi ne idu tehničke nauke, mislio sam upisati pravo jer od društvenih fakulteta mislim da je pravo najbolje barem ovdje kod nas. :-) 8-) Hvala unaprijed na odgovorima :-D
Ako iskreno nisi zainteresovan za pravo a ne bih rekla da jesi, bjezi od njega.
JThomas

#1868 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

nemoj upisati.
BASS

#1869 Re: Pravni fakultet

Post by BASS »

Šerlok wrote:Ima li hajra od ovog fakulteta, kako je za posao poslije, obzirom da mi ne idu tehničke nauke, mislio sam upisati pravo jer od društvenih fakulteta mislim da je pravo najbolje barem ovdje kod nas. :-) 8-) Hvala unaprijed na odgovorima :-D
Zavisi.
Ja sam volio pravo i prije nego sam upisao pa tako da mi nije nikada bilo dileme.
Studij je jako dosadan.I nagledat ćeš se svačega.Ima profesora svakakvih ima studenata svakakvih.Ima i dobre raje.
ako uspiješ poslije naći kakav posao u pravosuđu,to će ti biti sušta suprotnost studiju.Koliko je studij suhoparan toliko je praksa zanimljiva.Problem će ti biti par ispita i nakon faksa prvi posao,jer je konkurencija velika i jako je teško negdje se "uglaviti" da stekneš iskustvo,a pravo je jedno od rijetkih struka u kojima je upravo to iskustvo,gdje si i šta si i koliko si radio skoro pa presudno.Na početku ne očekuj ni dobar posao ni dobru zaradu.Kasnije možda :)
LeonardoAC

#1870 Re: Pravni fakultet

Post by LeonardoAC »

JThomas wrote:nemoj upisati.
:thumbup:
Lakat Jebić

#1871 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

ladyblue18 wrote:
Ako iskreno nisi zainteresovan za pravo a ne bih rekla da jesi, bjezi od njega.
upravo, za godinu ces kukat kako je pravo karna, a nikad nisi ni bio za njega...
elSaik

#1872 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

I uzet ćeš mjesto nekome ko bi želio da studira.

Gledam danas konkurs. Smanjili su broj studenata koje primaju u odnosu na vrijeme kada sam ja upisivao.

Redovne sa 100 na 50, paralelne sa 150 na 115. Vanrednih primaju sad 150, ali se ne mogu sjetiti koliko su ih primali prije 4 godine!?
Dragan M

#1873 Re: Pravni fakultet

Post by Dragan M »

Deco buduci advokati i sudije, preporucujem vam da procitate knjigu naseg kolege studenta sa pravnog fakulteta u Beogradu Zeljka Stepanovica,, koji je za ovo delo dobio prvu nagradu na konkursu za najbolje pravno stivo.
Delo se zove `SUDJENJE ISUSU HRISTU - PRAVNI ASPEKTI.

Zelim vam sve najbolje u skolskoj klupi.
vriskica

#1874 Re: Pravni fakultet

Post by vriskica »

e ovako...evo "guglam" vec dobra 2 sata u vezi pravnog fakulteta, pa nađoh na ovoj stranici svasta...ma ni ja sama ne znam sto cu sa sobom..jedan me frend "napo" da ne upisujem pravo, kao ima puno koji su zavrsili nema posla, a ja se jedva skontala i ovo, kad sam neodlucna..msm sutra idem po svjedodžbe, tako da od prekosutra jedan dan dolazim se upisat.. a iako zavrsim, ako ne nađem odmah posao, nece meni to biti tako "teško", nego žao mi roditelja jos zivim u nekakvom mjestu gdje imaju ovi sad privatni "fakulteti" gdje se diploma dobije sam tako, jos mi tu pravni fakultet, ali ne ne, ja hocu ici u Sarajevo
i eto što vi kazete, msm neki mi govore kao da je pravo perspektivno, moze se svasta radit, a ako nista, kazu mogu politiku :lol: (sve letim)
ama_sa

#1875 Re: Pravni fakultet

Post by ama_sa »

LeonardoAC wrote:
amerinho wrote:

Kako se sabiraju bodovi za fakultet i koliko treba za Pravni ?Da budes redovan samonfinasirajuci ? :)
Post Reply