Dešavanja u Srbiji

Post Reply
krivorijek

Post by krivorijek »

Vidi sto se Ceda okruzio zenama! Sto li to boze dragi :D

Image

Ja samo sirim... :D
pesak

#1852 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Svedočio veštak FBI-a
18. april 2008. | 16:08 -> 18:53 | Izvor: B92
Beograd -- Veštak FBI-a odbacio je mogućnost da je bilo koji od dvojice stradalih gardista na Topčideru izvršio samoubistvo, tvrdi pravni zastupnik porodica stradalih.

Veštak američkog Federalnog istražnog biroa, autor izveštaja o superveštačenju materijalnih dokaza prikupljenih u slučaju pogibije dvojice gardista u Topčideru 5. oktobra 2004. godine, dao je danas iskaz putem videolinka, pred istražnim sudijom i tužiocem u ovom postupku.

Veštak je u postupku zatvorenom za javnost, prema rečima advokata oštećenih Vladana Batića, odbacio mogućnost samoubistva jednog od dvojice gardista što, kako kaže, znači da nije moguć scenario vojne istrage da su vojnici stradali u međusobnom obračunu, posle koga je jedan od njih dvojice izvršio samoubistvo.

Veštak američkog FBI-a Stiv Kasper, odgovarajući na pitanja pojasnio je rezultate superveštačenja materijalnih dokaza, koji je tražio sud, suočen sa potpuno oprečnim nalazima vojne i nezavisne istrage koje su radile na predmetu pogibije vojnika Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića.

Taj nalaz je iz Kvantika u Beograd stigao u oktobru prošle godine, ali bez pojašnjenja, pa je sud od FBI-a zatražio dopunsko veštačenje.

Advokat oštećenih Vladan Batić, koji je prisustvovao davanju iskaza, kaže za B92 da su sada sve dileme otklonjene jer je veštak svojim nalazima isključio mogućnost samoubistva vojnika Dragana Jakovljevića, iz čega proizlazi da je vojnike ubila neka treća osoba.

"Rekao je da tragovi koje je pronašao na odeći pokojnog Jakovljevića, izuzev jednog metka iz blizine, druga dva su sa 11 fita, što je nešto više od 3 metra, 3,35 metara. Nije se neko mogao samoubiti sa tri metra, nema tolike ruke, da banalizujem priču, to je manje više bilo očigledno", kaže Batić.

Batić kaže da sada očekuje da tužilac pokrene istragu za ubistvo dvojice gardista.

"Na potezu je Okružno javno tužilaštvo, on treba da pokrene istragu protiv NN počinioca ubistva ili napada na vojno lice u vršenju službene dužnosti koji je rezultirao smrću gardista. Pri tome mislim da se aktuelizuje da to ima veze sa skrivanjem haških optuženika jer je Karla del Ponte 2004. godine rekla da se tamo krije Ratko Mladić. Pre nekoliko dana, u svom iskazu, to je rekao i bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić", rekao je Vladan Batić.

U tužilaštvu danas nije bilo moguće dobiti više informacija o svedočenju veštaka FBI-a.

Kako nam je rečeno, postupak još nosi oznaku službene tajne jer se radi o pretkrivičnom postupku.

Podsetimo, nekadašnji Vojni sud sproveo je istražne radnje, a veštaci koje je angažovao zaključili su da je vojnik Dragan Jakovljević ubio vojnika Dražena Milovanovića, a onda pucao u sebe.

Potom je, po nalogu Vrhovnog saveta odbrane, formirana takozvana nezavisna komisija, sa advokatom Božom Prelevićem na čelu, koja je zaključila da je gardiste ubila neka "treća" osoba.

Posle ukidanja vojnih sudova predmet je pripao Vojnom odeljenju Okružnog tužilaštva u Beogradu.
gavrilo

#1853 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gavrilo »

pesak wrote:sigurimi i boco, svaka cast na izvrnutoj pameti... :lol:
ne znam za koga vi glasate , ali ja glasam /i svako normalan u Srbiji/ glasa za ovo..

Politika LDP-a zasniva se na nekoliko osnovnih programskih načela i ciljeva
je li to tvoja intepretacija tolerancije i demokratije :D

eh pesak... quod erat demonstrandum :evil:

p.s. ... nadam se da je povremena kritika naddemokratstke beeeeeeogradjanke dozvoljena :skoljka:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1854 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

gavrilo wrote:
ne znam za koga vi glasate , ali ja glasam /i svako normalan u Srbiji/ glasa za ovo..

p.s. ... nadam se da je povremena kritika naddemokratstke beeeeeeogradjanke dozvoljena :skoljka:
Pa normalnom covjeku mora biti jasno da u zadnjih 20 godina je nesto trulo u drzavi Danskoj(Srbiji),to sto 5-6 posto ljudi je shvatilo da kad nesto neide onda neide,a to tutkanje o nekakvim kosovskim mitovima,ugrozenosti srba od sviju pa i od vanzemaljaca,mafijasko-politicki lobiji itd itd.I sasvim je normalno,normalnome da se zapita pa kako to ostali "ne vide,ne cuju i ne reaguju" :shock: :?

Q.E.D quod erat demonstrandum-sto je trebalo dokazati :?

kad se vec pucamo latinskim izrekema prije bi isla ona

SE VINCERE IPSUM LONGE EST DIFFICILLIMUM.
Samoga sebe pobjediti daleko je najteze.
:skoljka:

A pesak trpi nevidene kritike ,al to je PESAK :thumbup:
simi5

#1855 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Pici pomozi nam savetom kako si ti te probleme rešio u BiH? Mislim na trulu državu koja se raspada, korupciju, kriminal, spregu kriminalaca i političara, nacionalizam, ...
siguri

#1856 Re: Desavanja u Srbiji

Post by siguri »

gavrilo wrote:

To su ekstremisti, nista drugo.
losha

#1857 Re: Desavanja u Srbiji

Post by losha »

Ja koliko vidim srpski liberali i bosnjacki patrioti cine odlicnu koaliciju :skoljka:
pilav

#1858 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pilav »

Ja toj zemlji i pored svih napora da se unormali zelim milosrdnog andjela drugi dio.
prepisivac

#1859 Re: Desavanja u Srbiji

Post by prepisivac »

pilav wrote:Ja toj zemlji i pored svih napora da se unormali zelim milosrdnog andjela drugi dio.

kazu otvara se gvantanamo 2 u bosni, sa vecim kapacitetom, ti bi mogo dobiti deluhe apartman...
gavrilo

#1860 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gavrilo »

pici wrote:Pa normalnom covjeku mora biti jasno da u zadnjih 20 godina je nesto trulo u drzavi Danskoj(Srbiji),to sto 5-6 posto ljudi je shvatilo da kad nesto neide onda neide,a to tutkanje o nekakvim kosovskim mitovima,ugrozenosti srba od sviju pa i od vanzemaljaca,mafijasko-politicki lobiji itd itd.I sasvim je normalno,normalnome da se zapita pa kako to ostali "ne vide,ne cuju i ne reaguju" :shock: :?
... ostali i te kako vide... glasaju za ds i ostale proevropske stranke, a mensecini to je oko 50 % birackog tijela :wink:
pici normalno je uvazavati druga misljenja, a ne ekstremisticki napadati sa ... ko nije za ldp on je za ladikale :-)

dalje mi smeta mrznja u peskovim komentarima. svakako da sam i ja licno razocaran sto narod u srbiji glasa za ladikale i 'narodnjacku' koaliciju. analogije radi... razocaran sam i sa rezultatima izbora u mojoj domovini, ali je narado glasao za snsd, sbih, sda, hdz xyz itd i opet ne osjecam ni trunke mrznje prema bilo kome od brckog do mostara.

SE VINCERE IPSUM LONGE EST DIFFICILLIMUM.
slazem se
gavrilo

#1861 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gavrilo »

losha wrote:Ja koliko vidim srpski liberali i bosnjacki patrioti cine odlicnu koaliciju :skoljka:

:D

ali da skrenem malo sa teme. zasto je ldp liberalna stranka i da li su oni svjesni da su u evropi liberali desni centar?
boca junior

#1862 Re: Desavanja u Srbiji

Post by boca junior »

Kada LDP i DS udju u koaliciju nakon izbora, a hoce jer su njihovi glasaci ideoloski dovoljno blizu, pitam se hoce li Ms. Pesak, kako kaze Vojo Seselj, pojesti "sva gofna koja je izaslala" o prici kao LDP jedinoj Evropskoj opciji i DS salonskim cetnicima?

Bilo bi principjelno da onda pocne kritikovati i Cedu koji se prodao i usao u koaliciju sa salonskim cetnicima, zar ne?
boca junior

#1863 Re: Desavanja u Srbiji

Post by boca junior »

gavrilo wrote:
losha wrote:Ja koliko vidim srpski liberali i bosnjacki patrioti cine odlicnu koaliciju :skoljka:

:D

ali da skrenem malo sa teme. zasto je ldp liberalna stranka i da li su oni svjesni da su u evropi liberali desni centar?
Ma da, a SPS je ljevicarska stranka. :roll:
Prozor

#1864 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Prozor »

simi5 wrote:Pici pomozi nam savetom kako si ti te probleme rešio u BiH? Mislim na trulu državu koja se raspada, korupciju, kriminal, spregu kriminalaca i političara, nacionalizam, ...
BiH "bar" nije odgovorna za agresiju i genocid u dvije, a sad tri, susjedne drzave...
gavrilo

#1865 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gavrilo »

Prozor wrote:
simi5 wrote:Pici pomozi nam savetom kako si ti te probleme rešio u BiH? Mislim na trulu državu koja se raspada, korupciju, kriminal, spregu kriminalaca i političara, nacionalizam, ...
BiH "bar" nije odgovorna za agresiju i genocid u dvije, a sad tri, susjedne drzave...

... eh prozor prozor :mrgreen:

hebes korupciju i kriminal ... neka mi imamo cune do koljena :-)
Prozor

#1866 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Prozor »

neka se niko ne vrijedja, ali malo je licemjerna ukazivati na kriminal, korupciju i nacionalizam u BiH kada Srbija ima bar 50% ako ne i vise krivnje za takvo stanje u BiH, ne da skidam krivicu sa domacih, bar za kriminal i korupciju sa kojom Srbija bas i nema veze, ali mi je ponovo licemjerno pisati o BiH kao odgovor na post o Srbiji kada je ta ista Srbija dosla vamo 92, ostala do 95, i unistila sve sto se unistit moglo od te BiH, sto je manje-vise glavni uzrok ovom sadasnjem stanju...
laku noć

#1867 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

pilav wrote:Ja toj zemlji i pored svih napora da se unormali zelim milosrdnog andjela drugi dio.
Zlo misliti a dobru se nadati...nije nikad išlo niti će ići.Liječi se dok još ima vremena :D
gavrilo

#1868 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gavrilo »

... samo sto srbija 90tih sluzi kao izgovor za nasu nesposobnost vec hebenih 13 godina.
pici

#1869 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Kad bude tema "Desavanja u BiH" a vec sam milion puta napisao da su u BiH "NACI-STRANKE" na vlasti tako da o truljenju ne treba ni govoriti ni pisati. :D eto toliko o BiH
zavrzlama

#1870 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Bilo bi principjelno da onda pocne kritikovati i Cedu koji se prodao i usao u koaliciju sa salonskim cetnicima, zar ne?
Ceda i ldp ulaze u koaliciju sa DS-om...ne sa Tadicem...masa uticajnijih ljudi u DS-u su protiv bezkicmenjacke politike Borisa Tadica..koji sluzi za davanje legitimiteta DSS i Radikalima...DS programski je OK stranka...ali su SANU-ovci stavili pod svoju sapu Tadica..jer na Balkanu je ogledalo stranke jos uvijek jedan covjek...i SNSD je programski normalna stranka i nema elemenata protivbosanskih...ali ima Dodik koji radi po instrukcijama velikosrba iz Srbije koje zele podjelu i nestanak BIH.....
Prozor

#1871 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Prozor »

gavrilo wrote:... samo sto srbija 90tih sluzi kao izgovor za nasu nesposobnost vec hebenih 13 godina.
srbija 90-ih i ova srbija je isto, da mogu sve bi ponovili, u to sam siguran, naravno kada kazem "srbija" mislim na politicki aparat iste... da sluzi kao izgovor sluzi, i ja nigdje drugo na ovom forumu nisam opravdavao ponasanje domacih politicara srbijom ili bilo kime, ali ono je bila replika @simijevom postu...

i sto se srbije tice, i da se sutra rijesi siromastva, kriminala i korupcije, ta drzava nece naprijed dok se ne suoci sa time da je sama odgovorna za sav belaj 90-ih, bez bilo kakvog ukazivanja na druge...
pici

#1872 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

mislis na ...normalan srbin,bosnjak,hrvat ,indijanac itd se odlicno slazu samo nema ko da ih uveze sem internet :skoljka:
Markus Merk

#1873 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Markus Merk »

S S Srbija Srbija do Kosova!
prepisivac

#1874 Re: Desavanja u Srbiji

Post by prepisivac »

Markus Merk wrote:S S Srbija Srbija do Kosova!
B B Bosna Bosna do Zlatista!

i dokle ce nas ovakvo prepucavanje dovest, a sudija!? nemoj po rani, jarane, molim te, ni u zaje..nciji. imas i ti rana, sto ti to treba...
Markus Merk

#1875 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Markus Merk »

prepisivac wrote:
Markus Merk wrote:S S Srbija Srbija do Kosova!
B B Bosna Bosna do Zlatista!

i dokle ce nas ovakvo prepucavanje dovest, a sudija!? nemoj po rani, jarane, molim te, ni u zaje..nciji. imas i ti rana, sto ti to treba...
:lol:

s s srbija srbija do KOSOVA!
Post Reply