bile su zdravijeFelidae wrote:u pravu si, ustvari je jako jednostavno samo se treba navici, zene su mnogo zdravije bile dok nisu postojala ta raznorazna sranja sa mirisima i raznim bojama.
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- ljubav_aha
#1851 Re: Ginekologija i vagine....
- alica.k
#1852 Re: Ginekologija i vagine....
bile su zdravije, statistika kaze da je tad bilo puno manje venericnih bolesti nego danas, znam da sam bas nekad to citala.ljubav_aha wrote:bile su zdravijeFelidae wrote:u pravu si, ustvari je jako jednostavno samo se treba navici, zene su mnogo zdravije bile dok nisu postojala ta raznorazna sranja sa mirisima i raznim bojama.![]()
ili nisu kukale
tabu je tad bio IN
danas je haman sve sto koristimo udar hemijom na organizam.
- ljubav_aha
#1853 Re: Ginekologija i vagine....
statisktika zaboravila da zene nisu tad isle ni doktoru,a jos manje ginekologualica.k wrote:bile su zdravije, statistika kaze da je tad bilo puno manje venericnih bolesti nego danas, znam da sam bas nekad to citala.ljubav_aha wrote:bile su zdravijeFelidae wrote:u pravu si, ustvari je jako jednostavno samo se treba navici, zene su mnogo zdravije bile dok nisu postojala ta raznorazna sranja sa mirisima i raznim bojama.![]()
ili nisu kukale
tabu je tad bio IN
danas je haman sve sto koristimo udar hemijom na organizam.
hemija na organizam,hm,pa nas organizam je navikao,jer smo odrasli u takvoj sredini ,inace bi danas krace zivjeli od prethodnh generacije,a desava se,srecom,obratan proces
- Michun
#1854 Re: Ginekologija i vagine....
Ljubav...tacno tako.
- ljubav_aha
#1856 Re: Ginekologija i vagine....
Michun,hvala,tebi je medicina bliska oblast,ako sam dobro skuzila prema ranijim postovima 
- Michun
#1857 Re: Ginekologija i vagine....
Ma zavrsila med. skolu a zivim s dr. Pa se o tome dosta prica. Fax sam skroz lijevi zavrsila i radim desetu stvar od svega togaljubav_aha wrote:Michun,hvala,tebi je medicina bliska oblast,ako sam dobro skuzila prema ranijim postovima
- ljubav_aha
#1858 Re: Ginekologija i vagine....
i to se racunaMichun wrote:Ma zavrsila med. skolu a zivim s dr. Pa se o tome dosta prica. Fax sam skroz lijevi zavrsila i radim desetu stvar od svega togaljubav_aha wrote:Michun,hvala,tebi je medicina bliska oblast,ako sam dobro skuzila prema ranijim postovima
- Tikvica
#1859 Re: Ginekologija i vagine....
Ima li kod nas djeciji ginekolog? Malenoj od 5 godina trebam uraditi bris - ima zadnjih nekoliko dana iscjedak na gacicama, pa ne bih voljela da ima ruzno iskustvo. Nalaz urina je uredan. Dobila sam preporuku za dr Anju Tomic. Nemam vremena iscitavati sve postove ako je neko pisao o ovoj doktorici (trazilica mi ne radi). Bilo kakav info je dobro dosao.
- Mis mekinjas
#1860 Re: Ginekologija i vagine....
ne znam postoji li takav, ali pitaj na nekom akušerskom odjelu, svi će pomoći ako mogu.Tikvica wrote:Ima li kod nas djeciji ginekolog? Malenoj od 5 godina trebam uraditi bris - ima zadnjih nekoliko dana iscjedak na gacicama, pa ne bih voljela da ima ruzno iskustvo. Nalaz urina je uredan. Dobila sam preporuku za dr Anju Tomic. Nemam vremena iscitavati sve postove ako je neko pisao o ovoj doktorici (trazilica mi ne radi). Bilo kakav info je dobro dosao.
- Michun
#1861 Re: Ginekologija i vagine....
ima - dr. amra je juvenilni ginekolog. 222123, nazovi pa pitaj jos jednom.Mis mekinjas wrote:ne znam postoji li takav, ali pitaj na nekom akušerskom odjelu, svi će pomoći ako mogu.Tikvica wrote:Ima li kod nas djeciji ginekolog? Malenoj od 5 godina trebam uraditi bris - ima zadnjih nekoliko dana iscjedak na gacicama, pa ne bih voljela da ima ruzno iskustvo. Nalaz urina je uredan. Dobila sam preporuku za dr Anju Tomic. Nemam vremena iscitavati sve postove ako je neko pisao o ovoj doktorici (trazilica mi ne radi). Bilo kakav info je dobro dosao.
- Tikvica
#1862 Re: Ginekologija i vagine....
hvala punoMichun wrote: ima - dr. amra je juvenilni ginekolog. 222123, nazovi pa pitaj jos jednom.
-
shambho
#1863 Re: Ginekologija i vagine....
Koliko kosta pregled dojke? Je li to radim kod ginekologa.. Milsim bila sam tonu puta kod gin al' nikada me za to nisu uputili.. Sta se sve treba raditi? Je li dovoljno ultrazvuk?
Imam neku kvrzicu koja se napuse pred menstruaciju i boliiii.. Nije da me brine puno, sta ja znam normalne su te promjene pred menstruaciju, al' ja bih to pregledala.. Ima li mozda u Skerlicevoj da ja to besplatno..Je l' se mogu samo za to narucit il' moram doktorici (ginekologu)?
Je li radi Spahovic to, kod njega sam kontala na papa, pa mozda usput i to da narucim.. Ili nekom drugom da idem (samo da nije puuno para..
)
Inace, otisla sam svojoj doktorici (na studentsku) i trazila uputnicu ona je samo rekla ma to ti je noormalno, skrooz normalno..
..Nisam se mogla s njom ubjedjivat..
Imam neku kvrzicu koja se napuse pred menstruaciju i boliiii.. Nije da me brine puno, sta ja znam normalne su te promjene pred menstruaciju, al' ja bih to pregledala.. Ima li mozda u Skerlicevoj da ja to besplatno..Je l' se mogu samo za to narucit il' moram doktorici (ginekologu)?
Je li radi Spahovic to, kod njega sam kontala na papa, pa mozda usput i to da narucim.. Ili nekom drugom da idem (samo da nije puuno para..
Inace, otisla sam svojoj doktorici (na studentsku) i trazila uputnicu ona je samo rekla ma to ti je noormalno, skrooz normalno..
-
LaCici
#1864 Re: Ginekologija i vagine....
Imala sam i ja tih problema, u pitanju je bilo oticanje mlijecnih zlijezda a povuce se 2-3 dana nakon sto dobijem. Ali ako ces ti biti mirnija otidji ginekologu. Mozes i privatno a mozes i u Skerlicevu otici sa ovjerenom knjizicom. Jeste da ces cekati na termin ali bar neces placati.
-
shambho
#1865 Re: Ginekologija i vagine....
Ma fazon je sto bas negativno iskustvo imam iz Skerliceve sa Redzepijem, ni dr ga ne zelim zvat, jos od ljeta prosle godine nisam gore otisla..ne znam je l' ima to u kartonu al' mi je peglancija objasnjavat zasto sad opet hocu da mijenjam doktora (dva puta ga mijenjala..)
Zato pitam je l' mogu odmah narucit za pregled dojke il' moram doktorici pa da me ona uputi.. A da ne govoirm da to znaci d acu mjesec cekat za pregled kod dr. pa jos mjesec za UZ.. Mislim nisam sigurna kako ide..i kontala sma nazvat ovih dana vidjet.. Al' evo reko da vidim ima li jos kakvih iskustava..
Zato pitam je l' mogu odmah narucit za pregled dojke il' moram doktorici pa da me ona uputi.. A da ne govoirm da to znaci d acu mjesec cekat za pregled kod dr. pa jos mjesec za UZ.. Mislim nisam sigurna kako ide..i kontala sma nazvat ovih dana vidjet.. Al' evo reko da vidim ima li jos kakvih iskustava..
- wewa
#1866 Re: Ginekologija i vagine....
ja idem privatno na uzv dojki, a mogu preporuciti i dr Divanovica, a narocito dr Klancevic, ona je specijalista radiolog. uzv dojki je 50 km.
- Visoki napon
#1867 Re: Ginekologija i vagine....
Pojacan vaginalni iscjedak sa kao nekim sitnim crnim tackicama? Nekada neka imala?
- Mis mekinjas
#1868 Re: Ginekologija i vagine....
neVisoki napon wrote:Pojacan vaginalni iscjedak sa kao nekim sitnim crnim tackicama? Nekada neka imala?
- Cholina_Lokica
#1869 Re: Ginekologija i vagine....
Da nisi pojela dalmatineraVisoki napon wrote:Pojacan vaginalni iscjedak sa kao nekim sitnim crnim tackicama? Nekada neka imala?
-
LaCici
#1870 Re: Ginekologija i vagine....
Jesi li sigurna da ti to nije od gacica? Moguce je da ti se drockice od tamnijih gacica pomijesaju sa iscjetkom pa tako izgleda. Jer ne vidim drugo objasnjenje, nikada nisam cula za takvo nesto. 
- Visoki napon
#1871 Re: Ginekologija i vagine....
Nije jer nosim one dnevne uloscice.Nedavno sam radila papa test,nasli mi samo gardnerella bakteriju ali sam pila antibiotike,pa se nadam da je proslaLaCici wrote:Jesi li sigurna da ti to nije od gacica? Moguce je da ti se drockice od tamnijih gacica pomijesaju sa iscjetkom pa tako izgleda. Jer ne vidim drugo objasnjenje, nikada nisam cula za takvo nesto.
Eni vej hvala
-
LaCici
#1872 Re: Ginekologija i vagine....
Pitala sam te jer se i meni zna desiti da pored dnevnog uloska kojeg obavezno nosim ostane drockica od gacica na njemu, ako su tamnije. Stvarno nisam nikad cula da to moze biti u isjetku, pa ja nisam ni pridavala tome vaznost, pretpostavila sam da je od gacica. 
- wewa
#1873 Re: Ginekologija i vagine....
meni to lici jedino na neku staru krv, koja sad izlazi s iscjetkom...
-
PalaSa Marsa
#1874 Re: Ginekologija i vagine....
Te bolne kvrzice na dojci, ispod pazuha i sl., znaju bit' skup hormona na jednom mjestu, obicno nisu opasne, tim da se najvise javljaju u vrijeme menstrualnog ciklusa i bolne su. Al' u svakom slucaju predostroznosti radi, ipak odi doktoru.shambho wrote:Koliko kosta pregled dojke? Je li to radim kod ginekologa.. Milsim bila sam tonu puta kod gin al' nikada me za to nisu uputili.. Sta se sve treba raditi? Je li dovoljno ultrazvuk?
Je li radi Spahovic to, kod njega sam kontala na papa, pa mozda usput i to da narucim.. Ili nekom drugom da idem (samo da nije puuno para..)
Inace, otisla sam svojoj doktorici (na studentsku) i trazila uputnicu ona je samo rekla ma to ti je noormalno, skrooz normalno....Nisam se mogla s njom ubjedjivat..
-
Ira_
#1875 Re: Ginekologija i vagine....
drage zene,cure..imam pitanje,upucena sam od svog ginekologa na GAK ili ti Jezero radi UZ,zanima me je li se potrebno narucivati ili kad dodjes cekas i taj dan dolazis na red?i da kakvi su gore doktori ako ko ima iskustva sa UZ ili slicno..imam cistu pa moram ici gore da tacno valjda odrede sta kako..thnx