Ne treba omalovažavat Rumuniju, koja je ruku na srce jača reprezentacija od naše, ali stvarno lagano postaje frustrirajuća ta nemogućnost da se napravi bilo kakav iskorak ili napredak iz kvalifikacija u kvalifikacije...van Basten wrote:nažalost, tonemo sve dublje u prosječnosti. Svaku šansu da se uzdignemo iznad toga unazada deset godina, prokockali smo olako, pa tako i ovo. Činjenica da smo nadigrani od takve rukometne velesile kao što je Rumunija, bespredmetnim čini svaku diskusiju "šta se moglo..." - nije se moglo ništa. Rumuni svoje domaće utakmice dobivaju tako što ih igraju u 10h ujutro, i eto ekipa koja se služi takvim trikovima da bi ikoga pobijedila nas je otresla k'o slinu. Kraj priče.
Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#1851 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
-
elSaik
#1852 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
To "ruku na srce" nam i onemogućava da napravimo iskorak. Svi su kao neko, svi su kao nešto, a jedino mi uvijek niko i ništa. Mentalitet je čudo. Naš je gubitnički i zauvijek će ostati. Jadno!
- cyprus
#1853 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ja mislim da nam mentalitet nije gubitnički zbog "ruku na srce", nego čak prije zbog suprotnog fenomena...elSaik wrote:To "ruku na srce" nam i onemogućava da napravimo iskorak. Svi su kao neko, svi su kao nešto, a jedino mi uvijek niko i ništa. Mentalitet je čudo. Naš je gubitnički i zauvijek će ostati. Jadno!
- karanana
#1854 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
nakon sto se zrelo i slatko voce obere od strane komsija, nama ostaje da u nasoj baschi beremo i jedemo nedozrele i nedovoljno slatke plodove i onaj pokoji dobar koji ostane na grani. od ovih ostataka se mi nikad necemo najesti.
joj jesam slikovit.
joj jesam slikovit.
- dingdong066
#1855 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
karanana wrote:nakon sto se zrelo i slatko voce obere od strane komsija, nama ostaje da u nasoj baschi beremo i jedemo nedozrele i nedovoljno slatke plodove i onaj pokoji dobar koji ostane na grani. od ovih ostataka se mi nikad necemo najesti.
joj jesam slikovit.
-
samo malo
#1856 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Niko nikoga silom ne vuce, Terzic je kao i Toskic mogao komotno igrati za Srbiju, jer je tamo rodjen. Pa je izabrao BiH, nije njega niko silom natjerao. I nije jedini, bilo je igraca koliko te volja koji su obukli dres BiH a rodjeni su u Srbiji, Crnoj Gori.karanana wrote:nakon sto se zrelo i slatko voce obere od strane komsija, nama ostaje da u nasoj baschi beremo i jedemo nedozrele i nedovoljno slatke plodove i onaj pokoji dobar koji ostane na grani. od ovih ostataka se mi nikad necemo najesti.
joj jesam slikovit.
Ja recimo znam da Marina Marica niko iz BiH saveza nije ni kontaktirao dok je igrao za Zrinjski, jer valjda sta je Zrinjski, tamo neki lijevi klub. A danas je taj Maric vec reprezentativac Hrvatske, MVP zadnjeg svjetskog juniorskog prvenstva, i najbolji mladi pivot svijeta.
- veliki štrumf
#1857 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
jest za Srbiju al' nije za Hrvatsku za koju je on imao želju da zaigra i to nakon što je već igrao za nas a,najgore od svega je što je idejni tvorac njegove promjene dresa bio naš dojučerašnji selektor Abaz Arslanagić!
Niko nikoga silom ne vuce, Terzic je kao i Toskic mogao komotno igrati za Srbiju,
- karanana
#1858 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ja nikog ne krivim. ako covjek ima pravo da bira i ako izabere drugu drzavu, mozda me je ovo prije nerviralo, ali sada mi je to vise normalno i kada se stavim u kozu nekoga sa hrvatskom putovnicom i nacionalnoscu, vjerovatno bih i sam to uradio. o ovome smo raspravljali i o temama o fudbalu i kosarci. mislim da mi cak imamo dobre sportske rezultate koliki nam je odliv ljudi u druge, ne samo dvije, nego i vise reprezentacija gdje odose i bosnjaci. a jednostavno, nasa bascha je premala da bi sviju nahranila. na zalost nama ostaju igraci koji ne mogu igrati za prvi timove tih reprezentacija.
-
samo malo
#1859 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Pa to je vec problem drzave, saveza, cijelog drustva.
Ovo za Abaza i Mirsada, nista me ne cudi, i Maglajlija i Smajlagic i Saracevic se ponasaju i osjecaju kao hrvatski strucnjaci, vjerujem da je njima draga i drzava u kojoj su se rodili, ali hrvatski rukomet im je dao ime. Arslanagic je bio selektor Hrvatske, pa je vjerovatno i emotivno vezan. Irfanov mali igra za juniorske selekcije Hrvatske u kosarci.
Ma sve je to stvar individualca, Kamenica je najblizi Slovencima, Serdarusic se izjasnjava kao njemacki trener... plus sto je rukomet tako uredjen da mozes mijenjati reprezentacije kao carape, samo sacekas dvije godine. Nesto se mijenjalo u pravilima, ne znam sad tacno koliko je produzen ovaj rok.
Eno ga Sterbik brani za Spaniju.
Kod nas nema nekog pozitivnog rada u savezu, nemamo ni novaca, talenat ako se pojavi cesto ode igrati za drugu reprezentaciju, osudjeni smo na ovaj prosjek. Ovaj Maric je sad u Zagrebu, placen dobro vjerovatno, predvidja mu se sjajna karijera, nesto kao Duvnjak sto ce ga reci ode on za godinu dvije u neki veliki klub za milion, dva miliona eura. Nama preostaje samo da se pomirimo sa stanjem. Mozda nekad bude bolje.
Ovo za Abaza i Mirsada, nista me ne cudi, i Maglajlija i Smajlagic i Saracevic se ponasaju i osjecaju kao hrvatski strucnjaci, vjerujem da je njima draga i drzava u kojoj su se rodili, ali hrvatski rukomet im je dao ime. Arslanagic je bio selektor Hrvatske, pa je vjerovatno i emotivno vezan. Irfanov mali igra za juniorske selekcije Hrvatske u kosarci.
Ma sve je to stvar individualca, Kamenica je najblizi Slovencima, Serdarusic se izjasnjava kao njemacki trener... plus sto je rukomet tako uredjen da mozes mijenjati reprezentacije kao carape, samo sacekas dvije godine. Nesto se mijenjalo u pravilima, ne znam sad tacno koliko je produzen ovaj rok.
Kod nas nema nekog pozitivnog rada u savezu, nemamo ni novaca, talenat ako se pojavi cesto ode igrati za drugu reprezentaciju, osudjeni smo na ovaj prosjek. Ovaj Maric je sad u Zagrebu, placen dobro vjerovatno, predvidja mu se sjajna karijera, nesto kao Duvnjak sto ce ga reci ode on za godinu dvije u neki veliki klub za milion, dva miliona eura. Nama preostaje samo da se pomirimo sa stanjem. Mozda nekad bude bolje.
- cyprus
#1860 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nevezano za nas, ali stvarno me nervira što se reprezentacije mjenjaju haman ko klubovi. Zar ne bi svako trebo igrat za svoju državu, bez obzira kakva joj je reprezentacija, a ličnu afirmaciju tražiti kroz klubove? Doduše onda se poteže pitanje kako procjeniti šta je čija država...samo malo wrote:Pa to je vec problem drzave, saveza, cijelog drustva.
-
El_comadante
#1861 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
kod ns će uvijek biti ovako dok nepromjenimo mentalitet. npr. treba selektor sam od sebe dati odkaz jer nije pošao kvalifikacije. jer po koeficijntima mi smo jaći od Rumuna (mi smo bili 1 šešir a Rumuni 2) znaći dok ne posložimo stvari na svoje mjesto od našeg pojavljivanja na prvenstvu bilo kom u bilo kom sportu nema ništa. nažalost. što se tiče igrača možemo i mi uzeti igrače koji su rođeni u Hrvatsko, Sbiji ili Crnog Gori a nemaju mjesta u tim državama i imati ako ništa ona nekoga ko če nam na klupi sjediti. i kao što neko reče reprezentaciaj se pravi u kadetskom uzrastu nedopustiti da nam maldi igraći odlaze. zato nam niko nije kriv.
- Altsa
#1862 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ja nikoga takoder ne krivim. sada je u potpunosti jasno da su nam igraci sasvim prosjecni, da tu ima po neki evropske klase ali to nije dovoljno da se postigne neki znacajniji uspjeh.prema tome svaki put cemo ovako proci. mozda nekad i uletimo u baraz ali ga sigurno necemo proci sa igracima koji su limitirani i sa selektorom koji ne znaci nista u rukometnom svijetu.tako nam je i sa kosarkom dok fudbal se donekle batrga i vjerujem da ce prvi da uspije u nakani da se plasira na neko svjetsko takmicenje. a ovo ostalo

-
samo malo
#1863 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ma ne radi se pametno, savez radi pogresno, ustvari ne rade nista osim sto tu i tamo okupe reprezentaciju, izaberu za selektora onog trenera koji ima najvise havera u savezu, povedu jarane na gostovanja, ko sto radi Miro Purivatra kad Bosna negdje gostuje, i to je to. Privatizovali savez i klubove pojedinci, a bez ikakvog tendera, da tako kazem.
BiH rukomet je imao samo jedan uzlet, a tada nije bilo kvalitetnih igraca kao danas, ono kad je onaj Maric pokusao nesto sa afirmacijom rukometa. Ali brzo su ga protjerali.
Da su covjeka pustili da radi, do danas bi postao bosanski Gobac, sto nebi bilo lose. Ovaj Gobac je neki mafijas, ali je hrvatski rukomet digao u nebesa, jer je i rukomet na planetarnom nivou uglavnom pokriven kojekakvim polumafijaskim organizacijama, sudijska organizacija IHF-a je stalno na meti pravosudja, korupcija caruje, onaj Mustafa sto je predsjednik IHF, mafijas 100%, dobar sa Gopcem
Ma isto kao i u drugim sportovima, sport ne vode ljudi iz sporta, vec iz politike. I nema tu hljeba, to laze kad zine.
Kad je rijec o nasoj ekipi, nije neka ekstra, ali opet nije ni toliko slaba. Imali smo Srbe u egalu, koji su dosta dobra ekipa, pa se sa Madjarima moglo i proci na SP da nije bilo onog sranja sa delegatom. Ako se sa takvima moglo biti ravnopravno, onda je to ekipa koja moze igrati na nekom velikom takmicenju. ako je mogla Crna gora, sto nebi Bosna. Za medalju nemamo ekipu, ali za plasman imamo.
Ovaj Radja, koga je on vodio u zivotu, slogu iz doboja? Demirovic je za njega Maksimov, iako ni Demirovic nije neki trener za velike stvari. Stvarno ne kontam, pun balkan ekstra dobrih trenera, a mi dovodimo Demirovica i Radju.
BiH rukomet je imao samo jedan uzlet, a tada nije bilo kvalitetnih igraca kao danas, ono kad je onaj Maric pokusao nesto sa afirmacijom rukometa. Ali brzo su ga protjerali.
Da su covjeka pustili da radi, do danas bi postao bosanski Gobac, sto nebi bilo lose. Ovaj Gobac je neki mafijas, ali je hrvatski rukomet digao u nebesa, jer je i rukomet na planetarnom nivou uglavnom pokriven kojekakvim polumafijaskim organizacijama, sudijska organizacija IHF-a je stalno na meti pravosudja, korupcija caruje, onaj Mustafa sto je predsjednik IHF, mafijas 100%, dobar sa Gopcem
Ma isto kao i u drugim sportovima, sport ne vode ljudi iz sporta, vec iz politike. I nema tu hljeba, to laze kad zine.
Kad je rijec o nasoj ekipi, nije neka ekstra, ali opet nije ni toliko slaba. Imali smo Srbe u egalu, koji su dosta dobra ekipa, pa se sa Madjarima moglo i proci na SP da nije bilo onog sranja sa delegatom. Ako se sa takvima moglo biti ravnopravno, onda je to ekipa koja moze igrati na nekom velikom takmicenju. ako je mogla Crna gora, sto nebi Bosna. Za medalju nemamo ekipu, ali za plasman imamo.
Ovaj Radja, koga je on vodio u zivotu, slogu iz doboja? Demirovic je za njega Maksimov, iako ni Demirovic nije neki trener za velike stvari. Stvarno ne kontam, pun balkan ekstra dobrih trenera, a mi dovodimo Demirovica i Radju.
-
lolo_lolo
#1864 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
samo malo wrote:Ma ne radi se pametno, savez radi pogresno, ustvari ne rade nista osim sto tu i tamo okupe reprezentaciju, izaberu za selektora onog trenera koji ima najvise havera u savezu, povedu jarane na gostovanja, ko sto radi Miro Purivatra kad Bosna negdje gostuje, i to je to. Privatizovali savez i klubove pojedinci, a bez ikakvog tendera, da tako kazem.
Da su covjeka pustili da radi, do danas bi postao bosanski Gobac, sto nebi bilo lose. Ovaj Gobac je neki mafijas, ali je hrvatski rukomet digao u nebesa, jer je i rukomet na planetarnom nivou uglavnom pokriven kojekakvim polumafijaskim organizacijama, sudijska organizacija IHF-a je stalno na meti pravosudja, korupcija caruje, onaj Mustafa sto je predsjednik IHF, mafijas 100%, dobar sa Gopcem![]()
ipak nemamo ekipu za medalju
meni nije jasan ovaj hasanefendic,pa jebem mu mater,ode raditi kod agresora,nas nece
mislim da mu pare nisu problem jer on spava na njima
jos nam uze torbicu,koji je za nase prilike odlican igrac
da nam je trener recimo senjanin maglajlija,mi bi se prosetali kroz rumune
-
samo malo
#1865 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Hasanefendic jeste njihov, on je iz Novog Sada
A bio je on vec selektor BiH, sjecas se onog baraza sa Dancima, kad smo ih dobili kuci jedan razlike a u gostima Sead dobio crveni karton i izbacen na tribine.
Dobar je Sead trener, on je Stenzlov ucenik a ti su najbolji, najbolja skola rukometa na balkanu je ta Medvescakova bila, vidjet cemo sta ce sa Srbima uraditi.
A bio je on vec selektor BiH, sjecas se onog baraza sa Dancima, kad smo ih dobili kuci jedan razlike a u gostima Sead dobio crveni karton i izbacen na tribine.
Dobar je Sead trener, on je Stenzlov ucenik a ti su najbolji, najbolja skola rukometa na balkanu je ta Medvescakova bila, vidjet cemo sta ce sa Srbima uraditi.
-
Ado88
-
lolo_lolo
#1867 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
a senad se zove klocsamo malo wrote:Hasanefendic jeste njihov, on je iz Novog Sada![]()
nema tu puno price
u zetri ih dobili jedan razlike,bio sam na toj tekmi
-
elSaik
#1868 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nije.cyprus wrote:Ja mislim da nam mentalitet nije gubitnički zbog "ruku na srce", nego čak prije zbog suprotnog fenomena...elSaik wrote:To "ruku na srce" nam i onemogućava da napravimo iskorak. Svi su kao neko, svi su kao nešto, a jedino mi uvijek niko i ništa. Mentalitet je čudo. Naš je gubitnički i zauvijek će ostati. Jadno!
Stalnim ponavljanjem "ruku na srce ovi su ovakvi", "ruku na srce oni su onakvi", mi sami sebi i prije duela stvaramo alibi za neuspjeh. U sportu pobjeđuju oni koji se pripreme za protivnika i koji znaju šta i kako uraditi da bi se došlo do pobjede, a ne oni koji govore "ruku na srce, oni su favoriti" ili "i poraz od dva razlike je dobar pred revanš." Ja ne pamtim da su Nijemci ikad i u čemu rekli "i poraz... je dobar" ili "i neriješeno nam odgovara."
-
prof-ca
#1869 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
E tačno tako, mi sebi pred samu utakmicu kažemo, da i neriješeno je sasvim ok, pa i to izgubimo, jer se uljuljkamo u to-lako ćemo, možemo mi i neriješeno,,,nema prave borbenosti.Rumuni nisu bili tim od kojih smo trebali previše strahovati, da smo se pripremili za njih ...ovako,,,bay ,bay svako iole bolje prvenstvo...a tako nam je malo falilo.....opet ...hahahahahaelSaik wrote:Nije.cyprus wrote:Ja mislim da nam mentalitet nije gubitnički zbog "ruku na srce", nego čak prije zbog suprotnog fenomena...elSaik wrote:To "ruku na srce" nam i onemogućava da napravimo iskorak. Svi su kao neko, svi su kao nešto, a jedino mi uvijek niko i ništa. Mentalitet je čudo. Naš je gubitnički i zauvijek će ostati. Jadno!
Stalnim ponavljanjem "ruku na srce ovi su ovakvi", "ruku na srce oni su onakvi", mi sami sebi i prije duela stvaramo alibi za neuspjeh. U sportu pobjeđuju oni koji se pripreme za protivnika i koji znaju šta i kako uraditi da bi se došlo do pobjede, a ne oni koji govore "ruku na srce, oni su favoriti" ili "i poraz od dva razlike je dobar pred revanš." Ja ne pamtim da su Nijemci ikad i u čemu rekli "i poraz... je dobar" ili "i neriješeno nam odgovara."
- cyprus
#1870 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Iskreno ja pred bilo koju utakmicu u bilo čemu češće čujem: "razvalićemo ih..." nego to što si ti reko.elSaik wrote:Nije.cyprus wrote:Ja mislim da nam mentalitet nije gubitnički zbog "ruku na srce", nego čak prije zbog suprotnog fenomena...elSaik wrote:To "ruku na srce" nam i onemogućava da napravimo iskorak. Svi su kao neko, svi su kao nešto, a jedino mi uvijek niko i ništa. Mentalitet je čudo. Naš je gubitnički i zauvijek će ostati. Jadno!
-
elSaik
#1871 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ti pričaš o navijačima. Ja o igračima. Navijači mogu laprdati šta hoće, oni ne igraju, niti se gubi zbog njih. Igrači su ti koji na parketu izgledaju kao da im je prvi put.cyprus wrote:Iskreno ja pred bilo koju utakmicu u bilo čemu češće čujem: "razvalićemo ih..." nego to što si ti reko.elSaik wrote:Nije.cyprus wrote:
Ja mislim da nam mentalitet nije gubitnički zbog "ruku na srce", nego čak prije zbog suprotnog fenomena...
- cyprus
#1872 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Svejedno i da na naše igrače podrazumjevajući naš mentalitet bolje djeluje priča "jesu jači, ali daćemo sve od sebe.." od priče "moramo pobjedit". Prva otklanja pritisak druga ga povećava. Drugo su Njemci, njihov mentalitet najbolje dolazi do izražaja pod pritiskom, sa nama nije tako. To su nam naši fudbaleri više puta demonstrirali... 
- Control panel
#1873 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
hoce li vise ikada ove nase sportske zvijezde napraviti neki rezultat. pune ih novine a nista nikada nisu napravili. uvijek im je neko drugi kriv, pocevsi od saveza, sudija, medjunarodnih federacija, novinara, navijaca...
- branimir stulic
#1874 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Mi mozemo uspjeti samo u sportovima u kojima nema puno para... Na zalost... Ovdje se sve radi amaterski i po kljucu... a to nikada ne moze donijeti uspjeha...
-
nenad69
#1875 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ma možete se ljutiti kolko hoćete i misliti da je provokacija,ali istina je da je bih sport najgori od svih bivših republika sfrj,prvo treba držvava da se normalizuje a posle toga sport,kaka neko da igra za bih ako njegov narod nazivate genocidnim,ako slavite pobede turske i prkosite hrvatima,u sfrj bih je u fudbalu imala sarajevo šampiona,slobodu,velež,čelik,bosnu košarci šampion evrpoe,jedinstvo iz tuzle šampion evrope,borac pobenik u rukometu ihf,slovenija i makedonija,crna gora nije ih nigde bilo u sportu,a pogledajte danas kolko su oni ispred bosne,nisu srbi i hravati neprijatelji bosne