Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
potočanka

#1851 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

....veče miriše na inspiraciju i dobre stihove a uz to obično ide i njegovo ime... :roll:
Moll_Flanders

#1852 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Moll_Flanders »

''Pa mu šapnu – Idi, Omere, idi, ne vraćaj se. Otišao si kad smo mogli sve, ti sigurno i sad sve možeš, ja više ne mogu ništa. Ne proganjaj me, umorile su me godine čežnje, godine čekanja, godine snova.''

''Za istinsku ljubav potrebna su dva uslova: da je nesretna i da traje kratko.''

''Ti znaš da ja baš i nisam neki sanjar. Samo sam s tobom sanjala, samo sam tebe sanjala, samo tebe ljubila... Otišao si ranjen od rane za koju si mislio da sam ti ja zadala, a nisam. Ranjena sam bila ja. Tvoja je rana davno zacijelila, moja za tobom neće nikad.''

Nura B. H. Zvona su još zvonila
Ambrozija

#1853 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

Sklapam oči i osećam: sve ono što sam bio, i ono što sam sada, još uvek nisam ja. To je tek priprema za mene.
Ambrozija

#1854 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

Postoje oni od kojih ne možete otići. I oni kojima se uvijek vraćate. Postoje i oni od kojih ste otišli, a oni još uvijek nisu otišli od vas. Susretanja, sudaranja. Slučajni i namjerni suputnici. Istopljena prijateljstva. Promašene ljubavi. Poneki ispušten znak. Gde tebe da smjestim? U one od kojih ne idem ili one kojima se uvijek vraćam?
Ambrozija

#1855 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

Rane jeseni su oduvijek mirisale na nove početke. I ova je nosila pečat nečeg sasvim novog, drugačijeg. Odisala je novim mjestima, uglovima, ulicama. Koraci su bili drugačiji od onih ranijih. Jedino što je bilo staro je način na koji se srce oglašavalo. Ono još nije prihvatilo da mora da promijeni neke stvari. Još uvijek ubrzavalo ritam pri prolasku nekim predjelima. Još uvijek se odazivalo na zov sjećanja.
Ambrozija

#1856 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

Neka večeras bude samo naš maskembal...navući ćemo na lice iste maske...masku istine nosićemo i ti i ja...izgovorićemo sve ono što smo prećutali jedno drugom...bez ponosa...bez inata...Možda pod maskom istinu priznaš...da nije bilo sve samo moja greška...
Ambrozija

#1857 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

Negde duboko u sebi, osjećao je svrab oko srca, ali se čuvao da se ne počeše. Plašio se onoga što bi mogao raščešati.
Ambrozija

#1858 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

Znala sam da ne mogu, da nikad neću prihvatiti da budem ukalupljena, okovana u lance, makar to bili lanci ljubavi. Željela sam zadržati slobodu, moći prelaziti granice dopuštenih misli, riječi, osjećanja, odbaciti sve što bi me stalno i trajno držalo čvrsto u jednom jedinom kalupu, na jednom mjestu.
Ambrozija

#1859 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

Kažeš ne poznajem te? Kako onda znam da ti oči zasuze svaki put kada vidiš ispruženu dječiju ruku na ulici...kako znam da ti srce ubrzano zakuca svaki put kada vidis osmijeh sreće na licima ljudi koje voliš? Kada poznajem sve tvoje osmijehe, crne tačkice u tvojim ocima i onaj najdivniji pogled kad si iskreno tužna a to očajnički pokušavas sakriti od mene i drugih? I kako, sreće ti, imas srca reci da te ne poznajem?
Ne ide to tako, draga, sjeti se sta sam ti rekao u ulici kestena kad smo se obecali jedno drugom...nema smisla bježati kad si već uhvaćena...i nanovo dizati zidove koje si već porušila...
Ambrozija

#1860 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

Neke se lekcije ne čitaju dva puta,neke se stranice ne vraćaju,neki se listovi ne ponavljaju, ali jesen je i počinju kiše...i samo jesen o prošlosti najljepše piše...
Ambrozija

#1861 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ambrozija »

U duboki ZAGONETNI BUNAR njenog pogleda ubacio sam šapat jednog poljupca,kao sjajni srebreni novčić,ali on je zalutao negdje na dugom putu do dna…Sreća da ništa nisam poželeo......
korumpirani drot

#1862 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by korumpirani drot »

Duboko vjeruj u ono što želiš i zapamti, izgubljeno je ono čega smo se odrekli. U životu poželi samo jedno, da ne voliš izgubljeno i da ne izgubiš voljeno!
vesela_sveska

#1863 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

masmavi wrote:Jak je samo onaj koji i pored najvećeg iskušenja ne prevari voljenu osobu.

Duboko vjeruj u ono što želiš i zapamti, izgubljeno je ono čega smo se odrekli. U životu poželi samo jedno, da ne voliš izgubljeno i da ne izgubiš voljeno!

Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?

Pronađi nekoga ko se ne boji priznati da mu nedostaješ. Nekoga ko zna da nisi savršena, ali se ponaša kao da jesi. Nekoga čiji je najveći strah izgubiti te. Nekoga ko daje svoje srce u potpunosti. Nekoga ko kaže VOLIM TE, i to stvarno misli... Pronađi nekoga kome neće smetati probuditi se pored tebe jednog jutra, vidjeti tvoje bore i posijedjelu kosu i svaki put se iznova zaljubiti u tebe.

Znala je da će dio nje zauvijek ostati s njim. Tamo gdje su onoga dana stali, ostao je njegov ponos, njen inat, prokockana šansa i jedno obećanje. Imali su sve, a izabrali su ništa.

Znaš prijatelju moj, njoj će nedostajati tvoje poruke za laku noć, pa i onaj način na koji si osmeh znao da izmamiš s njenog lica. Njoj će nedostajati vaši dani, i ono vaše, al' kad njoj prestane sve to da nedostaje, onda će ona prijatelju nedostajati tebi. Al' biće kasno, prijatelju, kasno..

- Prijatelju, slomila me. Jednostavno nisam očekivao, ali dotukla me. Znaš? Srce mi je slomila. Priča se da je čula sve što sam rekao. Priča se da zna kako mi je, ali zašto mi se ne javlja? Zašto me izbjegava?
- Znaš prijatelju, dok je ona tebe trebala, ti si od nje bježao, dok je ona plakala, ti si se smijao, kada je ona tebe molila, ti si odbijao. Sada je prijatelju, kaže ona, red na tebi da patiš. I ne, nikad ti se neće vratiti. Kako kaže ona: "Griješila sam, ali više neću!Znaš prijatelju moj, njoj će nedostajati tvoje poruke za laku noć, pa i onaj način na koji si osmijeh znao da izmamiš s njenog lica.Njoj će nedostajati vaši dani, i ono vaše, al 'kad njoj prestane sve to da nedostaje, onda će ona prijatelju nedostajati tebi. Al 'biće kasno, prijatelju, kasno...

Dobro sam, fališ mi samo ponekad, najčešće pred spavanje. Malo razmišljam o svemu što je bilo, malo zamišljam šta je moglo biti, a ujutru... Ma ujutru, to više nije važno, osmijeh mi izmame sitnice. Sretan sam ja, samo tebe nemam, ostalo je sve tu, nemam se ja za šta žaliti, dobro sam.
:thumbup: :thumbup:
vesela_sveska

#1864 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Je li stvarno teško pustiti nekoga? Ili je teško samo zato što se još uvijek nadaš da postoji šansa?

Rekla si da moraš otići, jer nismo bili jedno za drugo. A ja sam te pustio. Ne zato što sam povjerovao u to, već zato što si ti prestala da vjeruješ u nas.

I tako nekad uvečer, kad spustim glavu na jastuk, obećam sebi da ću sutra biti druga osoba. I onda sutradan shvatim da se iz ove kože ne može, i da se ljudi ne mijenjaju preko noći.

Najveća greška koju možeš napraviti jeste otići od nekoga ko je čekao samo na tebe..
vesela_sveska

#1865 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Najviše bole riječi koje nikad nisu izgovorene, i osjećanja koja nikad nisu bila objašnjena... :( :(
vesela_sveska

#1866 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

masmavi wrote:
vesela_sveska wrote: Rekla si da moraš otići, jer nismo bili jedno za drugo. A ja sam te pustio. Ne zato što sam povjerovao u to, već zato što si ti prestala da vjeruješ u nas.
:thumbup:
I ti u bojama pocela :P :D
Plavo mi pred ocima :D
CUCINA

#1867 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by CUCINA »

potočanka wrote:
nevidljiva_ wrote:

''Kažu da sam izgubila dobrotu u sebi, nisam. ..Samo je više ne pokazujem svima.... Podigla sam zidove, do najboljeg dijela mene sada stižu samo najbolji. Ostali neka samo stoje iza zidova i pitaju se kakva li sam iznutra...''
CUCINA

#1868 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by CUCINA »

kad ono prestaje djetinjstvo?Kad ti neko prvi put na ulici kaze Vi?Kad zapleses na maturskom balu?Kad polozis vozacki,kad kupis prvi kurton u apoteci?Ne zna se tacno...

Nekako tog proljeca doslo je vrijeme da se kao vojnici na kraju roka razduzimo na kraju djetinjstva.Oduzeli su nam mede sa otkinutim usima,knjige bez korica,rasparene spilove karata,morali smo vratiti ne popunjene albume sa samoljepljivim slicicama,sarene pidzame i tockice sa razmontiranih igracaka.
Istresli su nam iz dzepova zaostale klikere,gumice i necvikovane cirkuske ulaznice i ekspedovali nas u svijet Velikih! :-?
CUCINA

#1869 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by CUCINA »

veze s vezom wrote:"Dugo je sedeo kraj nje i gledao njeno zauvek usnulo lice. Dugo je posmatrao njena usta, stara i umorna usta usahlih usana, secajuci se da je nekad, u prolece svog zivota, ova usta uporedjivao sa sveze raspuklom smokvom. Dugo je sedeo tako, citao iz crta njenog bledog lica, iz umornih bora; ispunivsi dusu tim pogledom video je i svoje lice u istom polozaju, isto tako belo, ugaslo, a istovremeno je video svoje i njeno lice u mladim danima, rumenih usana, zazarena pogleda, i osecanje sadasnjosti i istodobnosti, osecanje vecnosti prozimalo ga je do srzi. U tom casu je osetio duboko, dublje no ikad, nerazrusivost svakog zivota, vecnost svakog trenutka."

H.H.
:sad:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1870 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by bordo gandalf »

I sve sto nisam mog'o baci na pod i zgazi kao cik s nogom, izvini za sve, za ono grubo zbogom kad sinusi su otekli od suza, izvini za bol, nemoj mi se zahvaljivat za ljubavja cu se nastavit zavaljivat na masini zvana zivot dok se ne zguzvam kao tuba, stihove pisat sto sadrze slova tvoga imena tako ces ostat' uklesana u sat svoga vremena, ptico odcvrkutala si pjesmu s moga ramena nemoj brinut se za trag, za jednu ljubav druga nije zamjena sjecas li se, ja se sjecam, ako da... onda ne moze bit nikako losa namjera mozda i povjerujem da je sudbina mozda je mala losa karma katastrofalnih razmjera potonula je nasa barka... usred mora nemirna, ja probo sam cuvat to jedro, probo ocuvat te od vjetra
D. M. M.
potočanka

#1871 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

....čudno je čekati nešto, iako znaš da to nikad neće doći... a i ja sam čudna, čekam ono što nikad nije ni dolazilo....
Moll_Flanders

#1872 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Moll_Flanders »

"Nekako su stvari među nama uvijek ostajale nedorečene. Utišamo srca, a pojačamo razum baš onda kad ne treba. Ćutke izvodimo već odavno uvježbane uloge na propalim daskama naših srca i vječnom pozorištu čiji vlasnik nekad bješe ljubav."
vesela_sveska

#1873 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

potočanka wrote:....čudno je čekati nešto, iako znaš da to nikad neće doći... a i ja sam čudna, čekam ono što nikad nije ni dolazilo....
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
vesela_sveska

#1874 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

I taman krenem naprijed,sa svom svojom snagom..i onda se sjetim tebe i vratim se troduplo u nazaad!!!
vesela_sveska

#1875 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Sve sto se mora nije tesko ,znam, samo cinim i pokusavam,da stvarnost surovu bez tebe od sebe otjeram,ali necu uspjeti to ni za godina sto...
Post Reply