Ja nisma bas shvatila sta hoces da pitas? Mislim kakav obicni make-up?SOMA wrote:ja ovdje vise ne smijem citat![]()
al sve jedno imam pitanje: moze li se umjesto one vase fantasticne podloge za sjene koristiti obicni make-up? Da ne bacam djaba pare?
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Nadinka
#1851 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Michun
#1852 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kolko koristis sjene, jel ti bitno da ti traje od 8:00 do 22:00?SOMA wrote:ja ovdje vise ne smijem citat![]()
al sve jedno imam pitanje: moze li se umjesto one vase fantasticne podloge za sjene koristiti obicni make-up? Da ne bacam djaba pare?
Mozes fino nanijeti puder tecni pa preko njega u prahu i na to sjenu. I to ce je cuvati haman pa cijeli dan.
-
SOMA
#1853 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma to mislim, tecni puderMichun wrote:Kolko koristis sjene, jel ti bitno da ti traje od 8:00 do 22:00?SOMA wrote:ja ovdje vise ne smijem citat![]()
Mozes fino nanijeti puder tecni pa preko njega u prahu i na to sjenu. I to ce je cuvati haman pa cijeli dan.
e pa to ja i radim, i svejedno mi sjena pobjegne, pa reko, ako kazete da je ta podloga za sjenu bolja od kombinacije tecni+obicni puder da je kupim, a ako ne da ustedim lovu
- Michun
#1854 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pa iskreno jes bolja.SOMA wrote:ma to mislim, tecni puderMichun wrote:Kolko koristis sjene, jel ti bitno da ti traje od 8:00 do 22:00?SOMA wrote:ja ovdje vise ne smijem citat![]()
Mozes fino nanijeti puder tecni pa preko njega u prahu i na to sjenu. I to ce je cuvati haman pa cijeli dan.![]()
e pa to ja i radim, i svejedno mi sjena pobjegne, pa reko, ako kazete da je ta podloga za sjenu bolja od kombinacije tecni+obicni puder da je kupim, a ako ne da ustedim lovu
Mada, imas osobe kojima su masni kapci bez obzira na sve. Ako si jedna od tih onda ti nista ne pomoze.
-
Mariella
#1855 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Eh evo taman mogu i da odgovorim na pitanje
Kupila sam KONACNO podlogu za sjene.... I zakljucak je...
Bez nje, uopste se ne isplati kupovati i stavljati sjene!
Razlika je nevjerovatna, neke svijetle koje sam imala, kad stavim nisu se ni vidjele kako treba, e sad se vide
A jedna u boji ciklame, izgleda wow.

Kupila sam i tus svjetlucavi, za 6 KM, to je za moje sitne oci
I jedini highlighter/osvjetljivac/iluminator koji sam vidjela u CM je carlo di roma bronzing pearls... Ali zasad koliko sam uspjela da vidim, ne znam sto nosi to ime, jer ne radi nista sto bi highlighter/osvjetljivac/iluminator trebao da radi
Al vidjet cemo jos 
Bez nje, uopste se ne isplati kupovati i stavljati sjene!
Kupila sam i tus svjetlucavi, za 6 KM, to je za moje sitne oci
- Michun
#1856 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
U sustini highlighter i ne treba na prvu da ucini neku razliku. Ali kad se pod uglom okrenes na svjetlu vidi se, osvjezava lice. Ako ga stavljas samo na jagodice i na celo.Mariella wrote:Eh evo taman mogu i da odgovorim na pitanjeKupila sam KONACNO podlogu za sjene.... I zakljucak je...
Bez nje, uopste se ne isplati kupovati i stavljati sjene!Razlika je nevjerovatna, neke svijetle koje sam imala, kad stavim nisu se ni vidjele kako treba, e sad se vide
Kupila sam i tus svjetlucavi, za 6 KM, to je za moje sitne ociI jedini highlighter/osvjetljivac/iluminator koji sam vidjela u CM je carlo di roma bronzing pearls... Ali zasad koliko sam uspjela da vidim, ne znam sto nosi to ime, jer ne radi nista sto bi highlighter/osvjetljivac/iluminator trebao da radi
Al vidjet cemo jos
Ja trenutno stavljam sjaj u boji koze (kao bronzer boja)...taj imala. To je samo mali trik. Ne cini cuda.
-
Mariella
#1857 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pa zato kazem vidjet cemo jos, ali trebalo bi bar nesto da se primjeti. Ustvari, valjda zavisi od toga koji je. Uglavnom, vidjet cemo hoce li ciniti ikakvu razliku
-
Mariella
#1858 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sta je ovo ovako jeftinoMichun wrote:Ni ovu str. nisam znala.Pacificgirl wrote:Ja sam nešto NYX-a dobila od rodice iz Amerike, a nešto naručila na http://www.cherryculture.com . Nema ga kupit ni u Evropi nažalost, američka marka.šatirana_ljubičica wrote:Eheeej šta to propuštam
I ja sam se jučer uhvatila kako namišljam šta ću od šminke kupiti a taman sam se bila samopohvalila da sam šminku svela na samo ono što mi ZAISTA treba i čemu neće proći rok u neseseru.
Međutim...evo me opet tu i vrištim pitanje:
GDJE SE MOŽE U SARAJEVU KUPITI TAJ NYX I DAJTE PRIMJER NEKE CIJENE
Hvala!
:*
Pa zaboga ja zivim u neznanju![]()
-
SOMA
#1859 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
dobro, nagovorile ste me, kupujem podlogu za sjenuMariella wrote:Eh evo taman mogu i da odgovorim na pitanjeKupila sam KONACNO podlogu za sjene.... I zakljucak je...
Bez nje, uopste se ne isplati kupovati i stavljati sjene!Razlika je nevjerovatna, neke svijetle koje sam imala, kad stavim nisu se ni vidjele kako treba, e sad se vide
Kupila sam i tus svjetlucavi, za 6 KM, to je za moje sitne ociI jedini highlighter/osvjetljivac/iluminator koji sam vidjela u CM je carlo di roma bronzing pearls... Ali zasad koliko sam uspjela da vidim, ne znam sto nosi to ime, jer ne radi nista sto bi highlighter/osvjetljivac/iluminator trebao da radi
Al vidjet cemo jos
-
Gospoda Ministarka
#1860 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sad sam gledala kozmetiku na ovom cherryculture.com i imaju sjajnih nijansi ali je izgleda kvalitet 0.
-
Pacificgirl
#1861 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kod NYX-a je kvalitet odličan, meni puuuno bolji nego dm-ovske stvari. Sjene su im savršene, pigmentirane, i one svijetle se vide na očima, ne truse se, dugo traju. Sjajila Mega shine su mi apsolutni favorit, imam tri nijanse koje mi je rodica poslala iz Amerike neki dan,kad ih stavim svi me pitaju šta mi je to na usnama, tako dobra sjajila nikad nisam imala u životu. Rumenila nisam probala, svi ih uspoređuju sa MAC-om i NARS-om, pa sam naručila dva neki dan da probam.Gospoda Ministarka wrote:Sad sam gledala kozmetiku na ovom cherryculture.com i imaju sjajnih nijansi ali je izgleda kvalitet 0.
Evo swatcheva sjajila, ja od ovih imam Smokey Look i Beige.
http://i208.photobucket.com/albums/bb27 ... atches.jpg
I ako hoćete da vidite kvalitetu/recenzije nečega odete na http://www.makeupalley.com pa na product reviews i onda tražite po brandovima, NYX stvari u pravilu dobijaju jako visoke ocjene i odlične recenzije.
Pošto slika govori više od 1000 riječi, evo jedna slik karmina od 2.5 dolara, ja imam dvije boje, a u ponudi ih ima stvarno puno, moje boje su Indian Pink- jedna jarka koraljna pink i Pumpkin pie- nude breskva.(mislim da su na ovoj slici 3. i 7.)

-
Mariella
#1862 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja za ove ostale nisam nikad cula da spominju, a NYX su koristile neke make-up artists sa youtube-a, pa valjda i to znaci da valja 
-
Pacificgirl
#1863 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja na cherry culture samo NYX i gledam,za ove ostale nikad čula, a da, NYX svi koriste na Youtubeu.Mariella wrote:Ja za ove ostale nisam nikad cula da spominju, a NYX su koristile neke make-up artists sa youtube-a, pa valjda i to znaci da valja
- Partizzanka
#1864 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

moj arsenal
p.s
skontala sam dok sam slikala da imam ovaj CATRICE LAAAAAAK! jupiiii!
i ja imam nesto catrice
ne znam vide li se "Marke" a nije ni vazno... boje su vazne
-
Zoya
#1865 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
E sad ste me zaintrigirale kad je ona podloga za sjene u pitanju. Posto ne zivim i BIH, ima li negdje gdje mogu istu da narucim?
-
Pacificgirl
#1866 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gdje zivis, ako si vani ima jos i boljih, npr. Urban decay primer potion ili Too faces shadow insurance ili od e.l.f-a mozes naruciti online.Zoya wrote:E sad ste me zaintrigirale kad je ona podloga za sjene u pitanju. Posto ne zivim i BIH, ima li negdje gdje mogu istu da narucim?
-
Zoya
#1867 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Vani sam a za ovo sto si napisala prvi put cujem. Odakle mogu naruciti?Pacificgirl wrote:Gdje zivis, ako si vani ima jos i boljih, npr. Urban decay primer potion ili Too faces shadow insurance ili od e.l.f-a mozes naruciti online.Zoya wrote:E sad ste me zaintrigirale kad je ona podloga za sjene u pitanju. Posto ne zivim i BIH, ima li negdje gdje mogu istu da narucim?
-
somethings
#1868 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koliko rekoste da košta ta podloga za sjenu?
- bez_ideje
#1869 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mislim 11 KM.......ja na snizenju uzela za 8
- bez_ideje
#1870 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bez_ideje wrote:Pacificgirl wrote:Evo četke za rumenilo: nisam probala pa ne znam kakva je, na slici djeluje obećavajuće![]()
Na ovom linku je slika cijele ponude, nema ih baš puno:
http://2.bp.blogspot.com/_oEmgH8OYnUw/T ... iment9.jpg
Ja dobih preporuku za ovu cetkicu za sjenu (ova sto je sama )....
Sad sve stavljam na papir sta mi treba...veci mi merak sacekat malo,pa doci kuci sa punom kesom djidja![]()
ej,zene koja ima cm karticu......Oni bodovi idu do 100,jel se 100 moze samo na 1000 KM pazara iskoristit?
-
Sarajevski_Marlboro
#1871 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cini mi se da bi mi ovo odgovaralo,samo ja ne kontam koja je to marka.VenomousV wrote:Ma.Le.Na wrote:gdje se ima kupit tog she-a?VenomousV wrote:ja koristim she tus... meni predobar, duuuuuuugo traje (koristim ga svaki dan), crna je da crnja ne mere bit + ono sto meni najvise odgovara je "zasiljeni flomaster" vrh a ne cetkica...
kosta nekih 5-6 Km i stvarno je odlican
DM ofkors... mada, neki dan kad sam htjela da kupim novi jer mi se onaj potrosio nakon cca godinu dana a mozda i vise, nije ga bilo u DM-u u BBi-u niti u onom na Ferhadiji, samo smedji ostali...
ima u DM-u u Alti =)
Ne razumijem se u sminku.
Je l' se to bas zove She ili
-
Mariella
#1872 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kako na snizenju, kad su mene 3 puta, u 3 razlicite situacije prodavacice napominjale da baza NIJE da snizenjubez_ideje wrote:Mislim 11 KM.......ja na snizenju uzela za 8
- VenomousV
#1873 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
tacno se zove "s-he stylezone" ima u svakom dm-u... a eno turila sam i slike =)Sarajevski_Marlboro wrote: Cini mi se da bi mi ovo odgovaralo,samo ja ne kontam koja je to marka.
Je l' se to bas zove She ili?
-
Sarajevski_Marlboro
#1874 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala ti punoooVenomousV wrote:tacno se zove "s-he stylezone" ima u svakom dm-u... a eno turila sam i slike =)Sarajevski_Marlboro wrote: Cini mi se da bi mi ovo odgovaralo,samo ja ne kontam koja je to marka.
Nadam se da mi se nece obrisati s kapka za sat vremena
- VenomousV
#1875 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sarajevski_Marlboro wrote:Hvala ti punoooVenomousV wrote:tacno se zove "s-he stylezone" ima u svakom dm-u... a eno turila sam i slike =)Sarajevski_Marlboro wrote: Cini mi se da bi mi ovo odgovaralo,samo ja ne kontam koja je to marka.
Nadam se da mi se nece obrisati s kapka za sat vremena
ja stavila danas u pola 12, jos stoji =)
ali priznajem da sam oko 5 malo popravila (ne trackala nego popravila) =)