Idemo pred skupštinu!

Post Reply
jaca78

Post by jaca78 »

kako tebe nije stid non stop sjediti gdje vec sjedis u kritikovati sve...ali bas sve...

da su rudari protestirali SVE TRI SMJENE itd, bili bismo tamo... kao sto smo bili uz decertifikovane policajce, svih par sati strajka.... :D[/quote]

I uz civilne zrtve rata
Herc

Post by Herc »

Licemjer si jer se predstavljas kao da ti je stalo do rudara i nama nabijas na nos sto im vise ne pomognemo,a ti sam nista ne cinis da im pomognes.Ovako totalno sumnjam u tvoju dobru namjeru prema rudarima.Ti na ovoj temi samo SERES i nista vise..

I da,ponavljam,dosadan si ! imas e-mail na koji mozes napisati sve svoje prijedloge.Bolje ti je da reklamiras gorazdansko ljeto,u tome si bolji.
jaca78

Post by jaca78 »

ma joj najvise volim ove sto sjede i samo kritikuju
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Goa wrote:Da si malo bolje informisana o onome sto pricas, znala bi da rudari nisu pristali na 4,5 jer im to ne odgovara.

Ne ulazim u to da li je to dobro za njih ili ne, ali ljudi kazu ne odgovara im i nisu se dogovorili (jer se tu nema sta dogovarati jer vlada F BiH sama donosi odluke o tome i na te odluke nema ko da pristaje ili ne pristaje pa da se dogovaraju, samo da se zna)
:-)
sve novine javile, svi dnevnici javili i rekli su da ce 4,5 POKRITI SAMO TROSKOVE BEZ MOGUCNOSTI DODATNE ZARADE ERGO BEZ MOGUCNOSTI DALJEG INVESTIRANJA...

toliko o tome...naporan si ko salmonela...
Goa

Post by Goa »

Herc wrote:Licemjer si jer se predstavljas kao da ti je stalo do rudara i nama nabijas na nos sto im vise ne pomognemo,a ti sam nista ne cinis da im pomognes.Ovako totalno sumnjam u tvoju dobru namjeru prema rudarima.Ti na ovoj temi samo SERES i nista vise..

I da,ponavljam,dosadan si ! imas e-mail na koji mozes napisati sve svoje prijedloge.Bolje ti je da reklamiras gorazdansko ljeto,u tome si bolji.
Da se malo nisi zeznuo. Ja se ne predstavljam kao neko kome je stalo do rudara vec DOSTA! koje je i izdalo saopstenje vezano za rudarske probleme. Ja sam kao neko ko je upoznat sa njihovim problemima i licno mi je zao sto su ti ljudi u problemima.

Moj nije posao da trenutno pomazem rudarima niti ja kupim bilo kakve poene na prici o pomaganju rudarima (da ne govorim ko to pokusava). Tako da prema tvom primjeru opisa licemjera kazem ono s pocetka 'da se nisi malo zeznuo' jer prema tome sta ti kazes pokret DOSTA! je licemjeran (il je postao licemjeran svejedno sad).

neznam sto u vise navrata spominjes festival, jer zub me je prestao pa sam osjetljiv na takve stvari :-) :-) :-)

Muka mi je kad cujem 'gorazdansko ljeto' jer je to nacin izrazavanja ljudi iz SDA, jer Festival u Gorazdu i Ustikoljansko ljeto je kao oskar i sff, tako da sa tim tvojim izjavama lupas cisto ko martin po diviziji.

Izgleda da ti nisi detalji jaca strana totalno :-) :-)

I na kraju trebo si doci na festival, napunio bi baterije bar toliko da mozes napisati kreativan post :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Goa wrote:
Muka mi je kad cujem 'gorazdansko ljeto' jer je to nacin izrazavanja ljudi iz SDA, jer Festival u Gorazdu i Ustikoljansko ljeto je kao oskar i sff, tako da sa tim tvojim izjavama lupas cisto ko martin po diviziji.

Izgleda da ti nisi detalji jaca strana totalno :-) :-)

I na kraju trebo si doci na festival, napunio bi baterije bar toliko da mozes napisati kreativan post :D
hihihihi ko mu kaze...odosmo off topic, ali kaze se MAKSIM po diviziji...
Image

gledamo se sutra :D
Odisej

Post by Odisej »

Hala , hala što se raja iz SA brzo pali !
I što su ljuti .
I što su iznervirani.
I što su se zacvrvenili-e.
I što pjene
I što mašu rukama..
Hala, hala!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Odisej wrote:Hala , hala što se raja iz SA brzo pali !
I što su ljuti .
I što su iznervirani.
I što su se zacvrvenili-e.
I što pjene
I što mašu rukama..
Hala, hala!
a odakle si to ti pa si nam tako veseo :D
Odisej

Post by Odisej »

E , baš ti hvala na pitanju.
Veseo , veseo , kako neću biti kada vidim kako vi ovdje lijepo , prijateljski , umalo ne rekoh drugarski komunicirate...

A odakle sam. Odavde.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

stochar wrote:pustite besmislene rasprave... u subotu u podne je bilo super! akcija uspjeshna, bilo ljudi, podijelili se leci, podijelio se 'List', mediji nas jedva docekali... uglavnom, Dosta! ne spava, sljedecu subotu ce vjerovatno akcija opet biti na Trgu Oslobodjenja (o detaljima do kraja sedmice, hefte ili ti tjedna) i, idemo dalje!!!
ako nastavimo dalje, stici cemo skroz do Bascarsije :D
Liberalism

Post by Liberalism »

Trebali bi na fakultet usput svratiti :-) :) :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

EGOIZAM NAŠ PLURALIZAM

Protekle subote na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović (Park svjetlosti za ljude koji se ne snalaze sa nazivima ulica) pokret "Dosta!" organizovao je proteste protiv mržnje, nacionalizma, laži i ostalih problema s kojima se svakodnevno susrećemo svi u BiH, ma gdje bili. "Kod nas", ili "kod njih".
Bio sam, kao i svake subote, prisutan na protestima i obradovalo me to što se pojavilo još mlade raje koja vidi šta se dešava u ovoj državi. "Food not bombs" dijelio je kuhanu vegansku hranu penzionerima, siromašnima, ali i onima koji su se to jutro liječili od mamurluka!
Prodano je par majica, podijeljeno desetine naljepnica i letaka, te novi propagandni časopis pokreta "Dosta!", "List".
Dakle, sa strane pokreta, sve u najboljem redu (izuzev malog zakašnjenja s muzikom).
Naravno, prikupljeno je i nekoliko svesčica, olovaka, par džempera i farmerica za djecu koja nisu u stanju priuštiti sebi sve ovo, za početak nove školske godine.
NAROD?
E, tu je već nastao problem.
Ljudi, kao i obično, uplašeno i unezvjereno blenu u "Dostaše", nešto sebi u brk govore, ma samo što ne pljunu tri puta.
Shvatam da je kiša padala i da je vrijeme loše, ali ne shvatam kako ljudi još uvijek mogu toliko egoistični biti.
Ne morate podržavati "Dosta!", ne morate glasati, buniti se i htjeti bolje.
Ali bi trebali vašim sinovima i unucima ostaviti temelje za budućnost.
Kad već protekle generacije nisu uspjele ništa da nam ostave, onda se moramo potruditi da MI slijedećim pokažemo, ako ništa, da smo se trudili.
50-ak ljudi koji su se pojavili i interesovali o akciji i pokretu nije dovoljno da se bilo šta promijeni.
Tim prije što su 70% "posjetilaca" bili turisti!
Da li se ijedan od vas koji ovo čita zapitao kako će sutra u oči pogledati baki koja nema hljeba, dedi koji nema penzije, radniku bez fabrike, samohranoj majci bez posla?
Da li to znači da VI podržavate mržnju, nacionalizam i laži?
Ljudi moraju shvatiti da gladni postoje i da su tu, oko mene, tebe, vas i nas.
forza milan

Post by forza milan »

ja stvarno odavno nisam vido vece farse i hipokrizijr od ovog sranja od pokreta sto ga zovu dosta
fuj
sram vas bilo
ne govorim nista napamet
medju vama su ljudi koji su zadnji sljam u drzavi
znam ih licno
zao mi vas je :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

forza milan wrote:ja stvarno odavno nisam vido vece farse i hipokrizijr od ovog sranja od pokreta sto ga zovu dosta
fuj
sram vas bilo
ne govorim nista napamet
znam ih licno
:lol: to ti kao prednji sljam znas :D
forza milan

Post by forza milan »

stochar wrote:
forza milan wrote:ja stvarno odavno nisam vido vece farse i hipokrizijr od ovog sranja od pokreta sto ga zovu dosta
fuj
sram vas bilo
ne govorim nista napamet
znam ih licno
Mali, Ciciban je 100 metara dalje, pa skrenes lijevo... Nego, nadjoh zanimljiv isjecak:
forza milan wrote:
addo888 wrote: Sramotis SDA :oops:

cuj zbog Sulje...ja zbog kinga Sulje ne glasam za SDA :oops:

a 99% moje obitelji ce da glasa za SDA iz tradicije :bih:
mozda bih i ja tako razmisljo da nema harisa
ali kad je Bog dao harisa...
samo ga vidis i moras da glasas za sulju
imo sam par puta priliku sjedit sa njim po sat vremena u uskom krugu ljudi i mogu vam reci da je strasan covjek
malo mu samo fali muda da otrese kretene tipa sliajdzica i sviju vas koji se tako izrazavate o njemu
Viidm, Suljo ti plaho drag... Hehe... :-) :-) :-)
sad ja kao nenormalan sto volim sulju i SDA a ne volim vas
dok su vasi aktivisti bili i srcem i dusom uz SDA i hapali (citaj krali) basnoslovne cifre od SDA ja sam je preziro
cim su oni presli u nekakve pokrete i u SBiH ja sam posto SDA-ovac
ne prave smrad ova tri sčlo S, D i A nego ljudi imenom i prezimenom
a sad su ta imena kod vas i kod hareta
fuj
ne znam ko mije gadniji od vas
_BosanaC

Post by _BosanaC »

forza milan wrote:
stochar wrote:
fuj
sram vas bilo
ne govorim nista napamet
znam ih licno
Mali, Ciciban je 100 metara dalje, pa skrenes lijevo... Nego, nadjoh zanimljiv isjecak:
forza milan wrote: mozda bih i ja tako razmisljo da nema harisa
ali kad je Bog dao harisa...
samo ga vidis i moras da glasas za sulju
imo sam par puta priliku sjedit sa njim po sat vremena u uskom krugu ljudi i mogu vam reci da je strasan covjek
malo mu samo fali muda da otrese kretene tipa sliajdzica i sviju vas koji se tako izrazavate o njemu
dok su vasi aktivisti bili i srcem i dusom uz SDA i hapali (citaj krali) basnoslovne cifre od SDA ja sam je preziro
fuj
Meni su nekako oni nepismeni sto se bastraju u sve i svasta najgadniji...
JahijaJilic

Post by JahijaJilic »

Licemjer si jer se predstavljas kao da ti je stalo do rudara i nama nabijas na nos sto im vise ne pomognemo,a ti sam nista ne cinis da im pomognes.Ovako totalno sumnjam u tvoju dobru namjeru prema rudarima.Ti na ovoj temi samo SERES i nista vise..

I da,ponavljam,dosadan si ! imas e-mail na koji mozes napisati sve svoje prijedloge.
Nisam. vi im pomazete da ljudi ne znaju kako i kuda ce. evo ja dolazim i donosim 100 kanadskih dolara, a mogu li e-mail licno da predam?
forza milan

Post by forza milan »

_BosanaC wrote:
forza milan wrote:
stochar wrote: Mali, Ciciban je 100 metara dalje, pa skrenes lijevo... Nego, nadjoh zanimljiv isjecak:
fuj
Meni su nekako oni nepismeni sto se bastraju u sve i svasta najgadniji...
a vi ste po vasem sudu a priori pismeni
e nekako nikako ne znam zasto biste vi bili pismeni a oni nepismeni
eto mozda su oni dokazali da su nepismeni ali vi sigurno niste dokazali da jeste pismeni
to je kao nesto od Boga - mi pismeni oni nepismeni
gdje pocinje vojska (citaj pokret dosta) tu prestaje logika!!!!!
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Kao prvo - normalno da si nepismen. Nigdje velikog slova ni tacke na kraju reda. Hajde to, to je jezicka nepismenost. Onda si politicki nepismen. Jer ispade sad - veliki boj izmedju Hareta i Sulje. To je samo za male miseve - da imaju s cim da se zabavljaju. Cinjenica je da su oba u vlasti i oba produkti SDA. A sto se Sulje tice - kad ga sretnes sljedeci put pitaj ga koliko je naplacivao za svadbu u Njemackoj u toku rata u BiH. Veliki domobran Suljaga Tihic.

Image

Podsjecas me na ovu macku Suljinu. Isti mentalitet. A tek maciji strah. Tacnije paranoja. Nema vozda, kudli cemo sad? Iz anti-SDA-ovca u Suljolizca?

Nego imam ja za tebe drugu grupu - koju bi da ti posvetim. Zove se Sikter!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

forza milan wrote:
_BosanaC wrote:Meni su nekako oni nepismeni sto se bastraju u sve i svasta najgadniji...
a vi ste po vasem sudu a priori pismeni
e nekako nikako ne znam zasto biste vi bili pismeni a oni nepismeni
eto mozda su oni dokazali da su nepismeni ali vi sigurno niste dokazali da jeste pismeni
to je kao nesto od Boga - mi pismeni oni nepismeni
gdje pocinje vojska (citaj pokret dosta) tu prestaje logika!!!!!
MI? MI smo svi oni koji ne djele tvoje misljenje?

A vidim ni logika ti nije bas jaca strana, hajd' na stranu sto si fakat nepismen. Ako ti je logicno da neko, ko ti je i onako petnaest godina pokazivao ko je i sta je a pokazuje ti i dan danas i vuce te sve vise ka dnu, dodje s pricom kako ce od prvog posteno, pa tako svake cetiri godine... A klenovi se vazda hvataju na isti mamac... Onda nemam rijeci.

A ne hoda dobri Suljaga dzaba po Darivi sa samo sedam grmalja oko sebe. Zaradio vjerovatno kod naroda kojem je toliko dobrog donjeo da ne smije sam da prdne... Jadan...
bos

Post by bos »

Al su mi zanimljivi ovi sto istovremeno idealiziraju bravara a maticar/pravnik je niza klasa, na stranu koliko je ko dobar polticar i sl.

"Harizmaticni" Senad H. je jednom prilikom kazao:"Nije ni cudo sto nam tako dobro ide dok nam sudbinu kroje,deklarisani cetnik, klasicni kriminalac (Covic) i karikatura od covjeka"

Daj samo da se nesto prica nije vazno o kome i cemu...:P
Tisina

Post by Tisina »

"Građani, dobro pratite ko vam šta nudi u predizbornoj kampanji.

Tražite konkretne odgovore, ostavite se šuplje priče političara.

Glasajte za onog ko vam ponudi najkonkretniji program, koji će vam popraviti uslove života. Ako vam niko ne ponudi konkretne ideje i realizaciju, onda odustanite od glasanja.

Sve je na vama, dobro razmislite šta dobijate glasanjem, a šta neglasanjem!".

pa jeste li normalni!!? kako pobogu mozete pozivati ljude da ne glasaju? :( pa to je isto kao da glasaju za vodece stranke :( nek daju glas zelenim, kome god, sta znam nekim malim i simapticni strankama ako nece nekoj od vecih ali niposto da ne glasaju...
forza milan

Post by forza milan »

Nosferatu wrote:Kao prvo - normalno da si nepismen. Nigdje velikog slova ni tacke na kraju reda. Hajde to, to je jezicka nepismenost. Onda si politicki nepismen. Jer ispade sad - veliki boj izmedju Hareta i Sulje. To je samo za male miseve - da imaju s cim da se zabavljaju. Cinjenica je da su oba u vlasti i oba produkti SDA. A sto se Sulje tice - kad ga sretnes sljedeci put pitaj ga koliko je naplacivao za svadbu u Njemackoj u toku rata u BiH. Veliki domobran Suljaga Tihic.

Image

Podsjecas me na ovu macku Suljinu. Isti mentalitet. A tek maciji strah. Tacnije paranoja. Nema vozda, kudli cemo sad? Iz anti-SDA-ovca u Suljolizca?

Nego imam ja za tebe drugu grupu - koju bi da ti posvetim. Zove se Sikter!
ja sam se jednom osvrnuo na tvoju nepismenost / bio sam pod drugim nickom / tako da sada necu trosit rijeci na to
ja stavljam sve mala slova jednostavno sto mi je mrsko stavljat velika, a znam gdje dolaze :D
a eto koliko si ti nepismen jadnice komunisticki kad nisi u stanju primijetiti da ja ama bas nigdje ne pravim pravopisne greske
ti nadji jednu i ja vise nikada ne dolazim na ovaj forum!!!!
nemoj gledat mala i velika slova!
toliko o pismenosti kad se vec kacis
a u svakom postu pokazujes koliki si intelektualni imbecil iako ti je caca bio neki intelektualac u komunizmu a ti kao isao u skolu sa m. jergovicem i kao ti a priori pismen
a ostavimo postrani to sto mislis da je tvojim odlaskom vani bih izgubila dobar dio svoje inteligencije
izgubila je povratkom nekih koji sada vode ovu jadnu farsu od pokreta dosta (citaj prdimahovina)
BiH_mladi

Post by BiH_mladi »

PROGRAM KOJI NIJEDNA STRANKA NEMA

Kako se moze u sljedecih 5 godina moze vratiti komplet stara devizna stednja gradjanima u kesu,izgraditi autoput i luka u Neumu od vlastitih sredstava zu minimalne vanjske kredite i zaposliti preko 150.000 radnika.

Evo ovako:

Federalne elektroprivrede trenutno zajedno vrijede malo vise od 4 milijarde maraka sto je mizerno koliko bi mogle vrijediti.U sljedece 2,5 godine njihova vrijednost bi se mogla dovesti na nivo da vrijede 15 milijardi KM i vise.Ogroman broj stranih investitora je zainteresovan da ulozi 5 milijardi KM u izgradnju novih 6 hidro i termocentrala u Federaciji ,bez da ulaze u vlasnicku strukturu .To vec vrijednost elektroprivreda dize na vrijednost od 9 milijardi KM.Ako se njima jos pripoje najmanje 3 rudnika (breza,kakanj,zenica),a samo zenica ima rezerve od milijardu tona uglja(1 tona uglja trenutno je 5 KM),dolazimo do vrijednosti elektroprivreda od preko 15 milijardi KM.
Prodajom 35% tako uvecanih elektroprivreda dobiva se skoro 6 milijardi KM u kesu a elektroprivrede ostaju 55% u drzavnom vlasnistvu i u posjedu drzave.
Od tih 6 dobivenih milijardi odmah se moze isplatiti 2 mil. Starim deviznim stedisama u kesu a time bi se uveliko rijesio unutrasnji drzavni dug i drzava bi imala daleko povoljniji kreditni rejting vani,tako da moze bez problema izdati obveznice ili uzeti kredit od jos 1 mil.KM.
Dvije milijarde plus nesto privatnog kapitala je dovoljno za izgradnju luke u Neumu.Ostatak novca od 2 milijarde plus jedna od kreditnog zaduzenja ili obveznica i plus 2,5 milijarde koje bi se mogle dobiti od privatizacije telekoma i par manjih firmi cinilo bi ukupno5,5 milijardi za izgradnju autoputa.
Samo na izgradnjama hidro i termo elektrana moglo bi se zaposliti 50000 radnika isto toliko oko izgradnje luke i autoputa,a sve bi se radilo domacim sredstvima i sa domacim firmama bez nametanja uslova sa strane.

Mladen
Liberalism

Post by Liberalism »

Sto ne dodjete sutra u gorazde na prave pravcate demonstracije protiv vlade, a ne na proteste za ispitni rok. Jes vam to neki prioritet u p.m.
Post Reply