da su rudari protestirali SVE TRI SMJENE itd, bili bismo tamo... kao sto smo bili uz decertifikovane policajce, svih par sati strajka....
I uz civilne zrtve rata
sve novine javile, svi dnevnici javili i rekli su da ce 4,5 POKRITI SAMO TROSKOVE BEZ MOGUCNOSTI DODATNE ZARADE ERGO BEZ MOGUCNOSTI DALJEG INVESTIRANJA...Goa wrote:Da si malo bolje informisana o onome sto pricas, znala bi da rudari nisu pristali na 4,5 jer im to ne odgovara.
Ne ulazim u to da li je to dobro za njih ili ne, ali ljudi kazu ne odgovara im i nisu se dogovorili (jer se tu nema sta dogovarati jer vlada F BiH sama donosi odluke o tome i na te odluke nema ko da pristaje ili ne pristaje pa da se dogovaraju, samo da se zna)
Da se malo nisi zeznuo. Ja se ne predstavljam kao neko kome je stalo do rudara vec DOSTA! koje je i izdalo saopstenje vezano za rudarske probleme. Ja sam kao neko ko je upoznat sa njihovim problemima i licno mi je zao sto su ti ljudi u problemima.Herc wrote:Licemjer si jer se predstavljas kao da ti je stalo do rudara i nama nabijas na nos sto im vise ne pomognemo,a ti sam nista ne cinis da im pomognes.Ovako totalno sumnjam u tvoju dobru namjeru prema rudarima.Ti na ovoj temi samo SERES i nista vise..
I da,ponavljam,dosadan si ! imas e-mail na koji mozes napisati sve svoje prijedloge.Bolje ti je da reklamiras gorazdansko ljeto,u tome si bolji.
hihihihi ko mu kaze...odosmo off topic, ali kaze se MAKSIM po diviziji...Goa wrote:
Muka mi je kad cujem 'gorazdansko ljeto' jer je to nacin izrazavanja ljudi iz SDA, jer Festival u Gorazdu i Ustikoljansko ljeto je kao oskar i sff, tako da sa tim tvojim izjavama lupas cisto ko martin po diviziji.
Izgleda da ti nisi detalji jaca strana totalno![]()
![]()
I na kraju trebo si doci na festival, napunio bi baterije bar toliko da mozes napisati kreativan post

a odakle si to ti pa si nam tako veseoOdisej wrote:Hala , hala što se raja iz SA brzo pali !
I što su ljuti .
I što su iznervirani.
I što su se zacvrvenili-e.
I što pjene
I što mašu rukama..
Hala, hala!
ako nastavimo dalje, stici cemo skroz do Bascarsijestochar wrote:pustite besmislene rasprave... u subotu u podne je bilo super! akcija uspjeshna, bilo ljudi, podijelili se leci, podijelio se 'List', mediji nas jedva docekali... uglavnom, Dosta! ne spava, sljedecu subotu ce vjerovatno akcija opet biti na Trgu Oslobodjenja (o detaljima do kraja sedmice, hefte ili ti tjedna) i, idemo dalje!!!
EGOIZAM NAŠ PLURALIZAM
Protekle subote na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović (Park svjetlosti za ljude koji se ne snalaze sa nazivima ulica) pokret "Dosta!" organizovao je proteste protiv mržnje, nacionalizma, laži i ostalih problema s kojima se svakodnevno susrećemo svi u BiH, ma gdje bili. "Kod nas", ili "kod njih".
Bio sam, kao i svake subote, prisutan na protestima i obradovalo me to što se pojavilo još mlade raje koja vidi šta se dešava u ovoj državi. "Food not bombs" dijelio je kuhanu vegansku hranu penzionerima, siromašnima, ali i onima koji su se to jutro liječili od mamurluka!
Prodano je par majica, podijeljeno desetine naljepnica i letaka, te novi propagandni časopis pokreta "Dosta!", "List".
Dakle, sa strane pokreta, sve u najboljem redu (izuzev malog zakašnjenja s muzikom).
Naravno, prikupljeno je i nekoliko svesčica, olovaka, par džempera i farmerica za djecu koja nisu u stanju priuštiti sebi sve ovo, za početak nove školske godine.
NAROD?
E, tu je već nastao problem.
Ljudi, kao i obično, uplašeno i unezvjereno blenu u "Dostaše", nešto sebi u brk govore, ma samo što ne pljunu tri puta.
Shvatam da je kiša padala i da je vrijeme loše, ali ne shvatam kako ljudi još uvijek mogu toliko egoistični biti.
Ne morate podržavati "Dosta!", ne morate glasati, buniti se i htjeti bolje.
Ali bi trebali vašim sinovima i unucima ostaviti temelje za budućnost.
Kad već protekle generacije nisu uspjele ništa da nam ostave, onda se moramo potruditi da MI slijedećim pokažemo, ako ništa, da smo se trudili.
50-ak ljudi koji su se pojavili i interesovali o akciji i pokretu nije dovoljno da se bilo šta promijeni.
Tim prije što su 70% "posjetilaca" bili turisti!
Da li se ijedan od vas koji ovo čita zapitao kako će sutra u oči pogledati baki koja nema hljeba, dedi koji nema penzije, radniku bez fabrike, samohranoj majci bez posla?
Da li to znači da VI podržavate mržnju, nacionalizam i laži?
Ljudi moraju shvatiti da gladni postoje i da su tu, oko mene, tebe, vas i nas.
forza milan wrote:ja stvarno odavno nisam vido vece farse i hipokrizijr od ovog sranja od pokreta sto ga zovu dosta
fuj
sram vas bilo
ne govorim nista napamet
medju vama su ljudi koji su zadnji sljam u drzavi
znam ih licno
zao mi vas je![]()
sad ja kao nenormalan sto volim sulju i SDA a ne volim vasstochar wrote:Mali, Ciciban je 100 metara dalje, pa skrenes lijevo... Nego, nadjoh zanimljiv isjecak:forza milan wrote:ja stvarno odavno nisam vido vece farse i hipokrizijr od ovog sranja od pokreta sto ga zovu dosta
fuj
sram vas bilo
ne govorim nista napamet
znam ih licno
zao mi vas je![]()
Viidm, Suljo ti plaho drag... Hehe...forza milan wrote:mozda bih i ja tako razmisljo da nema harisaaddo888 wrote: Sramotis SDA![]()
cuj zbog Sulje...ja zbog kinga Sulje ne glasam za SDA![]()
a 99% moje obitelji ce da glasa za SDA iz tradicije
ali kad je Bog dao harisa...
samo ga vidis i moras da glasas za sulju
imo sam par puta priliku sjedit sa njim po sat vremena u uskom krugu ljudi i mogu vam reci da je strasan covjek
malo mu samo fali muda da otrese kretene tipa sliajdzica i sviju vas koji se tako izrazavate o njemu![]()
![]()
Meni su nekako oni nepismeni sto se bastraju u sve i svasta najgadniji...forza milan wrote:sad ja kao nenormalan sto volim sulju i SDA a ne volim vasstochar wrote:Mali, Ciciban je 100 metara dalje, pa skrenes lijevo... Nego, nadjoh zanimljiv isjecak:forza milan wrote:ja stvarno odavno nisam vido vece farse i hipokrizijr od ovog sranja od pokreta sto ga zovu dosta
fuj
sram vas bilo
ne govorim nista napamet
znam ih licno
zao mi vas je![]()
Viidm, Suljo ti plaho drag... Hehe...forza milan wrote: mozda bih i ja tako razmisljo da nema harisa
ali kad je Bog dao harisa...
samo ga vidis i moras da glasas za sulju
imo sam par puta priliku sjedit sa njim po sat vremena u uskom krugu ljudi i mogu vam reci da je strasan covjek
malo mu samo fali muda da otrese kretene tipa sliajdzica i sviju vas koji se tako izrazavate o njemu![]()
![]()
dok su vasi aktivisti bili i srcem i dusom uz SDA i hapali (citaj krali) basnoslovne cifre od SDA ja sam je preziro
cim su oni presli u nekakve pokrete i u SBiH ja sam posto SDA-ovac
ne prave smrad ova tri sčlo S, D i A nego ljudi imenom i prezimenom
a sad su ta imena kod vas i kod hareta
fuj
ne znam ko mije gadniji od vas
Nisam. vi im pomazete da ljudi ne znaju kako i kuda ce. evo ja dolazim i donosim 100 kanadskih dolara, a mogu li e-mail licno da predam?Licemjer si jer se predstavljas kao da ti je stalo do rudara i nama nabijas na nos sto im vise ne pomognemo,a ti sam nista ne cinis da im pomognes.Ovako totalno sumnjam u tvoju dobru namjeru prema rudarima.Ti na ovoj temi samo SERES i nista vise..
I da,ponavljam,dosadan si ! imas e-mail na koji mozes napisati sve svoje prijedloge.
a vi ste po vasem sudu a priori pismeni_BosanaC wrote:Meni su nekako oni nepismeni sto se bastraju u sve i svasta najgadniji...forza milan wrote:sad ja kao nenormalan sto volim sulju i SDA a ne volim vasstochar wrote: Mali, Ciciban je 100 metara dalje, pa skrenes lijevo... Nego, nadjoh zanimljiv isjecak:
Viidm, Suljo ti plaho drag... Hehe...![]()
![]()
dok su vasi aktivisti bili i srcem i dusom uz SDA i hapali (citaj krali) basnoslovne cifre od SDA ja sam je preziro
cim su oni presli u nekakve pokrete i u SBiH ja sam posto SDA-ovac
ne prave smrad ova tri sčlo S, D i A nego ljudi imenom i prezimenom
a sad su ta imena kod vas i kod hareta
fuj
ne znam ko mije gadniji od vas

MI? MI smo svi oni koji ne djele tvoje misljenje?forza milan wrote:a vi ste po vasem sudu a priori pismeni_BosanaC wrote:Meni su nekako oni nepismeni sto se bastraju u sve i svasta najgadniji...
e nekako nikako ne znam zasto biste vi bili pismeni a oni nepismeni
eto mozda su oni dokazali da su nepismeni ali vi sigurno niste dokazali da jeste pismeni
to je kao nesto od Boga - mi pismeni oni nepismeni
gdje pocinje vojska (citaj pokret dosta) tu prestaje logika!!!!!
ja sam se jednom osvrnuo na tvoju nepismenost / bio sam pod drugim nickom / tako da sada necu trosit rijeci na toNosferatu wrote:Kao prvo - normalno da si nepismen. Nigdje velikog slova ni tacke na kraju reda. Hajde to, to je jezicka nepismenost. Onda si politicki nepismen. Jer ispade sad - veliki boj izmedju Hareta i Sulje. To je samo za male miseve - da imaju s cim da se zabavljaju. Cinjenica je da su oba u vlasti i oba produkti SDA. A sto se Sulje tice - kad ga sretnes sljedeci put pitaj ga koliko je naplacivao za svadbu u Njemackoj u toku rata u BiH. Veliki domobran Suljaga Tihic.
Podsjecas me na ovu macku Suljinu. Isti mentalitet. A tek maciji strah. Tacnije paranoja. Nema vozda, kudli cemo sad? Iz anti-SDA-ovca u Suljolizca?
Nego imam ja za tebe drugu grupu - koju bi da ti posvetim. Zove se Sikter!