Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
senada

Post by senada »

Do proljeca ce biti izgradjena u dobroj djon formi i dvadeset-hiljadu-godisnja piramida.. a do tad cemo se morati tjesiti sa net slicicama u copi paste na web site....
helo

Post by helo »

El-bosniaco wrote:arheoloski park bosanska piramida sunca internet stranica im je fino napucana 8) , vidio sam vec kako izgleda ali nije josh dovrsena

samo cu vam postirat sliku, stranica je u zavrsnoj fazi

Image

:D 8)
Super jedva čekam da taj sajt vidim. A još više čekam da neki puknu ko kokica u prolječe koji su toliko pesimični.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ja mislim da znanje zapjeni oko usta uvijek kad vidi brdo visocicu a oci kolutaju na sve strane :D , covjek dobija nocne more od tog brda :D :D :D

kako ces da prepanes znanje=neznanje

samo se polahko priblizis iza ledja da te ne cuje i glasno mu kazes

"BRDO VISOCICAAA"

:lol: :lol:

A JOSH JE GORO OVo

znanje spava

:zzzz:

priblizis mu se do uha i na sav glas zagalamis

"BRDO VISOCICAAA"

a on iz sna

:shock:

poslije nekoliko sekundi izgleda ovako

:-)

pa pocne opet kunjati

:roll:

a ti opet

"BRDO VISOCICAAA"

a on

Pusur

Post by Pusur »

Pusur (citat):
Citat:
E, jesu smiješni ovi piramidaši. I to oni iz najužeg kruga prijatelja ublehe (poznatiji kao upravni odbor fondacije). Svako malo se jave i kao daju glas za piramidu, upozoravajući nas ostale da nipošto ne čeprkamo po njihovom dokaznom smeću jer da to kao nije patrocki. Eh, kad para pomuti pamet...

Ma ne radi se uopce o piramidi, niti SDA ili ve cemu...nisam nista od spomenutog nego samo kazem kakvi smo mi. Popljuvat cemo sve a nemamo pojma sta je, niko u BIH ne moze biti pametan.....mislim mogo bi ovako danima ali cinjenica je da smo mi BIH raja jako pogana po tom pitanju.

Ma ja ba, ono lafo sad našli jednog neutralca... heh, ćaršijo moja!
Sta ti ustvari hoces da kazes? KOji je problem? U cemu? KO je neutralac, koja carsija?
helo

Post by helo »

Pusur wrote:
Pusur (citat):
Citat:
E, jesu smiješni ovi piramidaši. I to oni iz najužeg kruga prijatelja ublehe (poznatiji kao upravni odbor fondacije). Svako malo se jave i kao daju glas za piramidu, upozoravajući nas ostale da nipošto ne čeprkamo po njihovom dokaznom smeću jer da to kao nije patrocki. Eh, kad para pomuti pamet...

Ma ne radi se uopce o piramidi, niti SDA ili ve cemu...nisam nista od spomenutog nego samo kazem kakvi smo mi. Popljuvat cemo sve a nemamo pojma sta je, niko u BIH ne moze biti pametan.....mislim mogo bi ovako danima ali cinjenica je da smo mi BIH raja jako pogana po tom pitanju.

Ma ja ba, ono lafo sad našli jednog neutralca... heh, ćaršijo moja!
Sta ti ustvari hoces da kazes? KOji je problem? U cemu? KO je neutralac, koja carsija?
Ovo ti je ono ja cu malo da gluposti pričam ( Nidže veze)
Goran_35

Post by Goran_35 »

Prenj wrote:Gorane, objasni ovu kontradikciju please ...
Image
Moram primijetiti da su zbilja neke misteriozne sile na djelu u brdima oko Visokog.
Kako inace objasniti da je pola Semirove piramide (ili kako Semir ima obicaj reci "kolosalne kamene strukture"), "pojela" erozija, a drugu polovinu ta ista erozija nasula zemljom. :-)

Kako je to sve Semir zamrsio, bice ovdje posla sljedecih stotinu godina ... :D
Nadajmo se da ce se i za to naci valjan odgovor...
Recimo,prije nekoliko godina strucnjaci sa Oxforda su postavili tezu da su piramide u Egiptu mnogo starije nego sto se misli.Do takvog zakljucka su dosli istrazujuci eroziju Sfinge.Jer erozija koja je prisutna na Sfingi mogla je nastati samo zbog jakih kisa,a takva klima na podrucju Egipta je bila mnogo ranije nego sto se mislilo da je Sfinga stara.

Inace,ovo ismijavanje vam je veoma neukusno.Ja razumijem da mnogi ne mogu vjerovati da se tu nalaze piramide,ali to nije razlog za ismijavanje i nazivanje covjeka raznoraznim pogrdnim imenima.

Ono sto je sigurno i sto treba da znate je da ne postoji nikakva apsolutna naucna istina.Ono sto je danas naucna istina ne mora znaciti da ce biti i sutra.Znate i sami da se nekada se vjerovalo, da je zemlja centar oko kojeg se okrece sunce i ostale planete.Oni koji su govorili drukcije,a bili su u pravu,bivali su spaljivani na lomacama.Isto tako danas, ne postoji vise nikakva teorija o postanku univerzuma.Sve su pale u vodu,jer se tacno zna da prije "Big-Banga" postoji predvrijeme.Dakle Big-Bang nije pocetak vremena i prostora odnosno naseg materijalnog svijeta,vec je bilo "nesto" prije.I niko od vas se nebi usudio reci nesto Stevenu Hawkingu,jer je on veliko ime,a sam je rekao u Stockholmu prije par godina, da se moramo pomiriti sa cinjenicom da mozda nikada necemo znati pravu istinu ili da prihvatimo tvrdnju da je sve nastalo od necega sto vecina na ovoj planeti naziva Bog.Sto se njemu ne ismijavate?

Ipak,meni je drago da se diskutuje na ovu temu ali volio bih bez vrijedjanja i koristenja naziva "ubleha" i ostalih pogrdnih naziva,jer Semir a i ljudi koji ga podrzavaju ne zasluzuju takva vrijedjanja.Ne cine vam nikakvo zlo,sav ovaj rad moze donjeti samo dobro i nista vise.I manje unosite u sve ovo politiku,jer politika nema veze sa ovim.Mada vidim da je nekima paranoja glavno ogledalo karaktera.Ne trazim da se slazete,niti da vjerujete u piramide,ai bih zamolio bez vrijedjanja i pisanja neistina o nekakvim politickim zavjerama i ostalim glupostima.

pozdrav
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

u ovoj organizaciji ima i bosnjaka i srba i hrvata

tako povezivati SDA bruka
znanje

Post by znanje »

El-bosniaco wrote:ja mislim da znanje zapjeni oko usta uvijek kad vidi brdo visocicu a oci kolutaju na sve strane :D , covjek dobija nocne more od tog brda :D :D :D

kako ces da prepanes znanje=neznanje

samo se polahko priblizis iza ledja da te ne cuje i glasno mu kazes

"BRDO VISOCICAAA"

:lol: :lol:

A JOSH JE GORO OVo

znanje spava

:zzzz:

priblizis mu se do uha i na sav glas zagalamis

"BRDO VISOCICAAA"

a on iz sna

poslije nekoliko sekundi izgleda ovako

:-)

pa pocne opet kunjati

:roll:

a ti opet

"BRDO VISOCICAAA"

a on

Ovaj sam post citirao ovdje samo da ga sutra neko ne bi maknuo od sramote. Nek se zna, za historiju, ko se i kad zalago za ublehu zvanu "piramide oko Visokog"...
znanje

Post by znanje »

Evo kako piramidaši krše ljudska prava:
ZA O T S - VISOKO
01.11.2005 12:28

VISOKO, 1. novembra (FENA) - U povodu "senzacionalnih" i epohalnih otkrića anonimnog "Amerikanca" koji je, u nauci nepoznatom "metodom" ustanovio da je brdo pored Visokog ustvari piramida stara hiljadama godina!!! a u nedostatku bilo kakvih stručnih komentara, a pogotovo zvaničnih saopćenja ovlaštenih BH institucija i autoriteta iz oblasti arheologije, geologije i stručnih srodnih discplina koji ni na koji način ne reaguju na ovaj svojevrstan "naučni" presedan, ovim putem želim da javnost informišem o postupanjima nadležnih organa Općine Visoko i drugih javnih ustanova sa totalitarnim pojedincima koji karakterišu početak "arheoloških" istraživanja i iskopavanja na mjestu gdje je arheolog - amater i "pronalazač" locirao tzv. Visočku piramidu.

Naime, bez bilo kakvih predhodnih saglasnostI vlasnika, na jednoj od parcela u privatnom vlasništvu, počela su iskopavanja a istovremeno devastacija plodnog i kultivisanog poljoprivrednog zemljišta što je svojevrstan nonsens jer se bilo kakvi javni radovi, a pogotovo arheološka iskopavanja ne mogu otpočeti bez izričite i u pismenoj formi date saglasnostI vlasnika nekretnine i bez odobrenja za izvođenje ove vrste radova a pogotovo se ne može pristupiti bilo kakvim aktivnostima bez stručne naučne ekspertize i egzaktnih pokazatelja ovlaštenih institucija Federacije BiH da se zaista radi o arheološki značajnom nalazištu jer bi u suprotnom svako i na svakom mjestu mogao tragati i kopati tražeći "svoju piramidu".

Nadam se da će ovo sapćenje biti povod da nadležni općinski organi u Visokom, odnosno nadležno ministarstvo ZE-DO Kantona sa dužnom pažnjom preispitaju svoja dosadašnja (ne)postupanja i da će, bar sa značajnim zakašnjenjem, ispraviti svoje evidentne propuste i utvrditi odgovornost stručnih službi i pojedinaca, koje nisu u okviru svojih ovlaštenja preduzele zakonom predviđene i utvrđene mjere, koje su bili dužni preduzeti kada se radi o uzurpaciji i zloupotrebi prava i pravnih normi koje uređuju ovu oblast.

I na kraju (nestvarno zvuči za državu koja želi u zajednicu evropskih demokratskih država), ali po svojoj važnosti ne i na posljednjem mjestu, podsjetio bih i na neotuđiva prava vlasnika da slobodno, neograničeno i neometano koristi svoju imovinu jer se radi o osnovnom i neotuđivom ljudskom pravu koje garantuje Evropska konvencija o zaštiti ljudskih prava i sloboda i njeni Protokoli čija primjena ima prioritet nad svim zakonima i propisima u Bosni i Hercegovini.

Edin Ihtijarević
http://www.fena.ba/ots_vijest.html?fena ... rubrika=OS
kekec

Post by kekec »

Naime, bez bilo kakvih predhodnih saglasnostI vlasnika, na jednoj od parcela u privatnom vlasništvu, počela su iskopavanja a istovremeno devastacija plodnog i kultivisanog poljoprivrednog zemljišta što je svojevrstan nonsens jer se bilo kakvi javni radovi, a pogotovo arheološka iskopavanja ne mogu otpočeti bez izričite i u pismenoj formi date saglasnostI vlasnika nekretnine i bez odobrenja za izvođenje ove vrste radova a pogotovo se ne može pristupiti bilo kakvim aktivnostima bez stručne naučne ekspertize i egzaktnih pokazatelja ovlaštenih institucija Federacije BiH da se zaista radi o arheološki značajnom nalazištu jer bi u suprotnom svako i na svakom mjestu mogao tragati i kopati tražeći "svoju piramidu".
Sta znaci privatno vlasnistvo kada je u pitanju otkrice od svjetskog znacaja? :D
Trebaju da budu sretni, jer ce uci u istoriju kao osobe na cijem je imanju pronadjena piramida. :D
A kada jos pronadju da je u piramidama instalisan sistem centralnog grijanja, koji jos funkcionise,
moci ce svoje kuce besplatno prikljuciti na isto i tako postati nezavisni od isporuke ruskog plina.
Bice na dobitku, kako god da okrenes. :D
Prenj

Post by Prenj »

Gorane,

pogledaj sliku

Image

i uporedi je sa izjavama Semira i njegovih naucnika:
“Čak i samo letimičan pogled na prikupljene podatke, ali i neke od prvih analiza koje smo uradili, već daju upečatljiv dojam da se radi o piramidama ili nekoj drugoj vještačkoj strukturi, vrlo pravilnih crta i kolosalnih razmjera”, zaključio je dr. Smailbegović.
...
Strane uzvišenja”, prema istrazivačima dr. Smailbegoviću i Anklamu, “nisu prirodne, jer su vrlo pravilne, a iz iskustva znamo da priroda rijetko kada poštuje geometrijske teoreme i prave linije.
Zar je ovo sto vidimo na slici zaista lici na "vjestacku strukturu, vrlo pravilnih crta"?
Kako to da je erozija uspjela da potpuno unisti dvije strane "kolosalne kamene strukture"?
Ili je to opet uradila misticna svemirska kataklizma prije 13,000 godina?
Zar nije super ova metodologija, cim nesto u dokazima ne ide, onda se pozove tajanstvena svemirska kataklizma u pomoc!

I kako onda ne zvati Semira UBLEHASEM?
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Zar je ovo sto vidimo na slici zaista lici na "vjestacku strukturu, vrlo pravilnih crta"?
jeste samo sto je erozija nastala na zapadnoj strana

Kako to da je erozija uspjela da potpuno unisti dvije strane "kolosalne kamene strukture"?

nije unistila neko zemlja prekrila jedan dio piramida, sto je dobro

tu ce se moci naci ne osteceni dijelovi piramide oni drugi dijelovi sto je zemlja prekrila malo prekrila izbuili su kamenje svoj pravi oblik, kolikosam ja osmanagicarazumio

Zar nije super ova metodologija, cim nesto u dokazima ne ide, onda se pozove tajanstvena svemirska kataklizma u pomoc!

a sta ti mislis na sta je semir ciljao kad je rekao da ima pravilne crte

mozda je mislio na ove tri crte jugoistocnu crtu, sjevero istocnu i sjeverozapadnu crtu

Image

upravo te tri crte
Prenj

Post by Prenj »

El-bosniaco,

a sta velis da se prvo malo prosetas oko 'piramide' i pogledas SVOJIM OCIMA kako to sve izgleda?
Cipele lagane na noge, pa onda obidji krug, jug, istok, sjever, zapad.
I onda pitaj Semira da ti objasni djelovanje tajanstvene "erozije".
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

El-bosniaco,

a sta velis da se prvo malo prosetas oko 'piramide' i pogledas SVOJIM OCIMA kako to sve izgleda?
Cipele lagane na noge, pa onda obidji krug, jug, istok, sjever, zapad.
I onda pitaj Semira da ti objasni djelovanje tajanstvene "erozije".
ee j*e*b*a*i ga sad :-?
Goran_35

Post by Goran_35 »

Prenj wrote:Gorane,

pogledaj sliku

-** Kako za koga.Neko jasno vidi da se ispod krije nesto a neko ne vidi...

-** Nadajmo se da ce se naci valjan odgovor i za ovo pitanje...

-** I to je moguce,a zna se da periodicno "svemirske kataklizme" izmedju ostalog uticu i na promjenu klime na planeti...

-** Pa mozes ,samo nije fino.Jer takav rijecnik vise govori o tebi kao osobi a ne o Semiru.Njemu to ide samo u prilog,jer covjek ipak ne radi nista lose...
Fair Life

Post by Fair Life »

Evo dokaz...

Huaca del Sol i Huaca de la Luna…

Ima li razlike izmedju "smatra se da se ispod Visočice nalazi piramida slična onim piramidama koje se nalaze u Meksiku"... i "ispod brda Visočica kod Visokog otkrivena je najstarija piramida na Svijetu"... ili "Otkriće prve evropske piramide"...

Haloooooooo... ima li ko mozga viska ?
Prenj

Post by Prenj »

Goran_35 wrote:
Prenj wrote:Gorane,

pogledaj sliku

-** Kako za koga.Neko jasno vidi da se ispod krije nesto a neko ne vidi...

-** Nadajmo se da ce se naci valjan odgovor i za ovo pitanje...

-** I to je moguce,a zna se da periodicno "svemirske kataklizme" izmedju ostalog uticu i na promjenu klime na planeti...

-** Pa mozes ,samo nije fino.Jer takav rijecnik vise govori o tebi kao osobi a ne o Semiru.Njemu to ide samo u prilog,jer covjek ipak ne radi nista lose...
Semir ne radi nista lose?
Semir nas pokusava sviju slagati prezentovanjem gomile kvazinaucnih dokaza i to tebi nije "nista lose"?
Znas onu, "ko laze, taj i krade, ..."
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Semir ne radi nista lose?
Semir nas pokusava sviju slagati prezentovanjem gomile kvazinaucnih dokaza i to tebi nije "nista lose"?
Znas onu, "ko laze, taj i krade, ..."
prkontaj malo sto pricas

cuj laze, pa covjce da propanes kroz zemlju da tako nesto slazes, pa ako svjesno laze pa nek se onda crveni ispred cnn, bbc, reuters novinara u aprilu :-?

jedino moze biti da covjek loshe procijenio pa da i sebe i druge laze nesvjesno , nista vishe
Fair Life

Post by Fair Life »

El-bosniaco wrote:(...)
jedino moze biti da covjek loshe procijenio pa da i sebe i druge laze nesvjesno , nista vishe
Vrlo blizu istine...

Drugim rjecima Semir je lud covjek i kao takav nije svjestan svojih postupaka. A bude li "gusto" vjerujem da ce mu se lako dokazati da nije normalan.

Sto se tice love iz Fonda...

Ako je lud... nije neposten, jer krampanje se ovih zadnjih demokratskih godina jedino ne placa rudarima.
Last edited by Fair Life on 09/01/2006 11:54, edited 2 times in total.
Macuser

Post by Macuser »

Gledao sam interview sa Osmanagicem i to sto on govori nije bazirano ni na cemu. On prezentira nenaucne podatke, fantasticne teorije iznosi kao cinjenice i dokaze. Njegove teorije mogu proci kod poluobrazovanog svijeta. Ljudi, novac treba uloziti u ciscenje nase okoline od mina, restrukturaciju hotela i investicije u (pravi, dakle ne mitoloski) turizam.
rumenko

Post by rumenko »

a ako ovo nije dokaz ...yebi ga onda....jutros prolazim kroz Visoko i haj' reko da je slikam......za ove sto ne vjeruju...sta je sad levati....

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

rumenko wrote:a ako ovo nije dokaz ...yebi ga onda....jutros prolazim kroz Visoko i haj' reko da je slikam......za ove sto ne vjeruju...sta je sad levati....
Image
Nisu to visocki oblaci...
rumenko

Post by rumenko »

cuj nisu...dokle ovaj skepticizam....pa vidis da frajer na vrhu suho meso prodaje...kakav jos dokaz hoces...
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:49, edited 1 time in total.
novalic

Post by novalic »

imam utisak da malo po malo pravimo bosansku piramidu govana...

ona stvarno ima sanse da bude kolosalna... ako ovako nastavimo..
Locked