Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
crnivrag

#1851 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by crnivrag »

bogata_sirotinja wrote: 21/12/2024 14:51 @crnivrag
Objasni malo proceduru... Da li svaki korisnik potpisuje ugovor za svoj broj pa se onda dodatno dogovore ko će od njih biti nosilac QUATTRO paketa (zbirnog računa)?
Ovo me malo buni jer kažu da nakon isteka 24 mj. UO za DUO/TRIO/QUATTRO, ako se ne potpiše opet na 24mj., svaki korisnik nastavlja da koristi pojedinačnu tarifu koja mu se fakturiše u punom iznosu.
Potrebno je samo donijeti SIM certifikate, i cijeli ugovor se vodi na jednu osobu.

U toku i nakon isteka ugovora je cijena ista, a dolazi kao zbirni račun nosiocu ugovora.

U spoileru su ti svi podaci:
Spoiler
Show
ImageImageImage
Last edited by crnivrag on 21/12/2024 16:51, edited 1 time in total.
bogata_sirotinja

#1852 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bogata_sirotinja »

Hvala na odgovoru. Ponuda je vrh ali eto, ne sviđa mi se to što svi brojevi u paketu se vode na jednog korisnika.
Dakle, ako sa porodicom želim uzeti DUO/TRIO ili QUATTRO paket a neki od članova porodice su već na pretplati kod nekog operatera, oni moraju prenijeti brojeve ili prije prenosa, ustupiti brojeve meni tj. da se kod operatera ja vodim kao "vlasnik" brojeva.
crnivrag

#1853 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by crnivrag »

bogata_sirotinja wrote: 21/12/2024 15:54 Hvala na odgovoru. Ponuda je vrh ali eto, ne sviđa mi se to što svi brojevi u paketu se vode na jednog korisnika.
Dakle, ako sa porodicom želim uzeti DUO/TRIO ili QUATTRO paket a neki od članova porodice su već na pretplati kod nekog operatera, oni moraju prenijeti brojeve ili prije prenosa, ustupiti brojeve meni tj. da se kod operatera ja vodim kao "vlasnik" brojeva.
Ja sam sve završio za mene i još 3 osobe, odnosno sam podnio zahtjeve za prenos broja, ali su sva 4 broja prepaid.

Moguće da za postpaid svaka od osoba mora da potpiše saglasnost za prenos broja u novotel mrežu.
MTV

#1854 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by MTV »

Imam i ja za ponudit novotelov prepaid broj:

- esim

- broj je vrlo lagan

- 90 GB na bonus racunu

Image
Zombi_Rex

#1855 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Zombi_Rex »

Ima li ova mreza ponudu, da dopunim i dobijem npr 10GB ali da mi te GB traju dok ih ne potrosim a ne da moram svaki mjesec dopuniti da bi mogao stare GB koristiti?
MTV

#1856 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by MTV »

Nema ti to nijedna mreza
semsasuljakovic

#1857 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by semsasuljakovic »

Svi brojevi se vode na jedan ugovor, ali svaki broj ima svog vlasnika.
crnivrag

#1858 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by crnivrag »

Image
bratomo_96

#1859 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bratomo_96 »

Mogu li se brojevi prebaciti kasnije sa bh telekoma? Jer vidim akcija vrijedi jos danas duo premium. Da uzmem dva nova broja pa da prebacim na telekom brojeve za 5 10 dana?
semsasuljakovic

#1860 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by semsasuljakovic »

bratomo_96 wrote: 24/12/2024 14:29 Mogu li se brojevi prebaciti kasnije sa bh telekoma? Jer vidim akcija vrijedi jos danas duo premium. Da uzmem dva nova broja pa da prebacim na telekom brojeve za 5 10 dana?
Ne. Ugovor teče od dana kad brojevi postanu aktivni u novoj mreži.
NostradamusfromBandH

#1861 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by NostradamusfromBandH »

Prijatelj mi prešao iz bh telekoma u novotel na pretplatu esim. Ne može uključiti imessage i facetime sada na iphone, ima li neko slično iskustvo, kako aktivirati na iphone samo stoji broj nije podržan, ostalo sve uredno radi ?
Refik4

#1862 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Refik4 »

Ha malo nestane struje nema u većini mjesta ni novotela.
1Dante1

#1863 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by 1Dante1 »

U manjim mjestima nestane struje, ne mreže. Dobro nestane i mreže kada presuse alternativna napajanja.

U velikom mjestu zvanom Sarajevo nas novotel radi vrhunski
ibnudu

#1864 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by ibnudu »

1Dante1 wrote: 24/12/2024 17:37 U manjim mjestima nestane struje, ne mreže. Dobro nestane i mreže kada presuse alternativna napajanja.

U velikom mjestu zvanom Sarajevo nas novotel radi vrhunski
Po mom misljenju treba uzeti u obzir da je drzava malo i van Sarajeva. Isto tako taj u Sarajevu placa kao i u drugim kako ti kazes manjim mjestima i nisu nista manje vrijedni. Ako su se vec opredjelili samo za trziste Federacije sa losom mrezom mtel moraju pod hitno uraditi nesto na poboljsanju mreze pa i da unaprijede alternativna napajanja. Neki od moje raje su presli na novotel i prezadovoljni su bili u Sarajevu dok se nisu uputili malo dalje. Volio bih da je stanje drugacije da i BH telecom spusti cijene al prema zadnjem izvjestaju vise je porastao broj korisnika bh telecoma nego novotel-a.
1Dante1

#1865 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by 1Dante1 »

Možeš li navesti koje je to malo mjesto? Je li ima drugih mreža?

Svaki predajnik ima agregata koji radi x vremena. Ako je cesti ispad onda je neki drugi kvar.

No kad me vučeš za jezik, a većina to radi jer je novotel srBski, evo moje iskustvo. Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, nemila, Žepče, zavidovici, Maglaj. Grad i recimo pet kilometara uz grad tretiranba brzina i stabilnost, što od mene, kolega, ili familije.

Na kraju krajeva, ako neko hoće da se sam uvjeri kupi broj na trafici na dopunu i testira i pozive i Internet i stabilnost
crnivrag

#1866 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by crnivrag »

Ja također išao putevima na potezu od Međugorja do Bijeljine i nisam ni u jednom trenutku bilo gdje izgubio potpuno mrežu (osim u tunelima), a skoro 95% vremena sam imao 4G mrežu, na ostalih 5% puta mi je prelazilo na 3G.

A mjesta koja su mi bila krajnje destinacije su: Međugorje, Mostar, Zenica, Tuzla, Tešanj i Bijeljina.
ibnudu

#1867 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by ibnudu »

1Dante1 wrote: 25/12/2024 19:04 Možeš li navesti koje je to malo mjesto? Je li ima drugih mreža?

Svaki predajnik ima agregata koji radi x vremena. Ako je cesti ispad onda je neki drugi kvar.

No kad me vučeš za jezik, a većina to radi jer je novotel srBski, evo moje iskustvo. Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, nemila, Žepče, zavidovici, Maglaj. Grad i recimo pet kilometara uz grad tretiranba brzina i stabilnost, što od mene, kolega, ili familije.

Na kraju krajeva, ako neko hoće da se sam uvjeri kupi broj na trafici na dopunu i testira i pozive i Internet i stabilnost
Nazalost kod nas u Bosni se ne moze pricati ni o cemu a da se ne dotaknemo nacionalizma. Na to smo definitivno navikli. Nemas se sta drug paliti odma, to je moje misljenje. Mene ne zanima ciji je operater, govorimo o stanju mobilne mreze. Kako to da odmah neposredo nakon nestanka struje crkne i mobilna mreza? o kakvom alternativnom napajanju govorimo?
Recimo kad je bio prije par mjeseci kolaps sa strujom na sirem podrucju balkana dosta ljudi je prijavilo smetnje u radu mobilne mreze sto mi je i logicno. Tada se definitivno vidilo o kakvom alternativnom napajanju baznih stanica govorimo. BH telecom i mtel su radili u uzem dijelu Sarajeva, dok na Alipasinu samo BH Telecom.
Mtel mi je sluzbeni telefon, krecem se po Federaciji, relacija Stolac -Neum ogromni prekidi mtel-a. Prozor Tomislavgrad na dobrom putu od 20-ak kilometara nema signala nikako, isto tako na Blidinju nema signala mtel-a ili se na momente pojavi EDGE. Nista nije bolji signal nikad se izade iz Kladnja prema Vlasenici, Kresevo dosta lose pokriveno, u gradu i ok van grada lose.
Stvarna istina je da Mtel osim u vecim gradovima tipa Mostara, Tuzle Sarajeva koristi band 800 sto ima velik domet a malu brzinu pa u vecini slucajeva ako fali jedna ili dvije crtice signala internet je skoro neupotrebljiv. Van pameti Alipasino u stanu band 800, brzina 2mbps. Isto tako kvalitet poziva, sjeckanje, kao promukli glas sa druge strane, nakon nekoliko sekundi opane kvalitet poziva. Jedini pomak sto sam vidio u zadnjem periodu jeste da nema vise prebacivanja sa 3g na 2g prilikom poziva nego je non stop dok traje poziv na 3G pa internet i hoce da radi. Recimo prilikom boravka u Livnu ispred kuce 4 G uredan dok u kuci E signal.
U Tomislavgradu sam imao fine brzine prije novotel-a dok sad vjerovatno su nafatali nekolicinu korisnika pa su brzine mirezne i niko nista ne radi po tom pitanju.
zippoo87

#1868 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

NostradamusfromBandH wrote: 24/12/2024 16:00 Prijatelj mi prešao iz bh telekoma u novotel na pretplatu esim. Ne može uključiti imessage i facetime sada na iphone, ima li neko slično iskustvo, kako aktivirati na iphone samo stoji broj nije podržan, ostalo sve uredno radi ?
Vjerovatno mora rucno unijeti APN od novotela.
Iphonei uvijek imaju to neko sranje sa sim karticama,od pamtivjeka.
zippoo87

#1869 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

ibnudu wrote: 25/12/2024 20:26
1Dante1 wrote: 25/12/2024 19:04 Možeš li navesti koje je to malo mjesto? Je li ima drugih mreža?

Nazalost kod nas u Bosni se ne moze pricati ni o cemu a da se ne dotaknemo nacionalizma. Na to smo definitivno navikli. Nemas se sta drug paliti odma, to je moje misljenje. Mene ne zanima ciji je operater, govorimo o stanju mobilne mreze. Kako to da odmah neposredo nakon nestanka struje crkne i mobilna mreza? o kakvom alternativnom napajanju govorimo?
Recimo kad je bio prije par mjeseci kolaps sa strujom na sirem podrucju balkana dosta ljudi je prijavilo smetnje u radu mobilne mreze sto mi je i logicno. Tada se definitivno vidilo o kakvom alternativnom napajanju baznih stanica govorimo. BH telecom i mtel su radili u uzem dijelu Sarajeva, dok na Alipasinu samo BH Telecom.
Mtel mi je sluzbeni telefon, krecem se po Federaciji, relacija Stolac -Neum ogromni prekidi mtel-a. Prozor Tomislavgrad na dobrom putu od 20-ak kilometara nema signala nikako, isto tako na Blidinju nema signala mtel-a ili se na momente pojavi EDGE. Nista nije bolji signal nikad se izade iz Kladnja prema Vlasenici, Kresevo dosta lose pokriveno, u gradu i ok van grada lose.
Stvarna istina je da Mtel osim u vecim gradovima tipa Mostara, Tuzle Sarajeva koristi band 800 sto ima velik domet a malu brzinu pa u vecini slucajeva ako fali jedna ili dvije crtice signala internet je skoro neupotrebljiv. Van pameti Alipasino u stanu band 800, brzina 2mbps. Isto tako kvalitet poziva, sjeckanje, kao promukli glas sa druge strane, nakon nekoliko sekundi opane kvalitet poziva. Jedini pomak sto sam vidio u zadnjem periodu jeste da nema vise prebacivanja sa 3g na 2g prilikom poziva nego je non stop dok traje poziv na 3G pa internet i hoce da radi. Recimo prilikom boravka u Livnu ispred kuce 4 G uredan dok u kuci E signal.
U Tomislavgradu sam imao fine brzine prije novotel-a dok sad vjerovatno su nafatali nekolicinu korisnika pa su brzine mirezne i niko nista ne radi po tom pitanju.
Promijeni ti mobitel legendo ili SIM karticu,ako ti je stara. Nesto tu kod tebe ne stima sto nema veze sa provajderom.
Ja prosao BiH po dijagonali...svugdje bio 4G ili 4G+ interneta a gsm signala nije nestalo nikada nigdje,ni dok sam se penjao na Rostovo.
U svim gradovima je signal odlican kao i brzine neta a sjeckanje u pozivima ili bilo kakav sum ja nisam osjetio nikada,evo sada ce godina dana kako koristim . Moguce da je na mom regionu sve ok i da nema problema a kod tebe ima,jer nisam na svim ovim dionicama koristio razgovore,nego vecinom internet ali nijednu jedinu manu nisam nasao u pogledu signala. Prije Novotela koristio BHTelecom,haman pa 20 godina...isto sa mrezom nisam imao problema nigdje a ni sa signalom. Jedino je brzian interneta BHTa u gradovima dosegla kriticnu tacku broja korisnika i sada je internet prespor i za osnovnu upotrebu.
ibnudu

#1870 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by ibnudu »

zippoo87 wrote: 25/12/2024 23:39

Promijeni ti mobitel legendo ili SIM karticu,ako ti je stara. Nesto tu kod tebe ne stima sto nema veze sa provajderom.
Ja prosao BiH po dijagonali...svugdje bio 4G ili 4G+ interneta a gsm signala nije nestalo nikada nigdje,ni dok sam se penjao na Rostovo.
U svim gradovima je signal odlican kao i brzine neta a sjeckanje u pozivima ili bilo kakav sum ja nisam osjetio nikada,evo sada ce godina dana kako koristim . Moguce da je na mom regionu sve ok i da nema problema a kod tebe ima,jer nisam na svim ovim dionicama koristio razgovore,nego vecinom internet ali nijednu jedinu manu nisam nasao u pogledu signala. Prije Novotela koristio BHTelecom,haman pa 20 godina...isto sa mrezom nisam imao problema nigdje a ni sa signalom. Jedino je brzian interneta BHTa u gradovima dosegla kriticnu tacku broja korisnika i sada je internet prespor i za osnovnu upotrebu.
Kartica zamjenjena kad je pocela era 4G-a a mobitel Samsung A55. Mislim opcenito bas lose iskustvo na mjestima gdje ja idem.
zippoo87

#1871 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

Moguce da te tako zadesilo...ja se vecinom krecem po TK kantonu i tu nigdje nisam imao problema ,cak i bolje sve nego na BHTu,jer kao sto vec rekoh,BHT je preopterecen.
Refik4

#1872 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Refik4 »

zippoo87 wrote: 25/12/2024 23:53 Moguce da te tako zadesilo...ja se vecinom krecem po TK kantonu i tu nigdje nisam imao problema ,cak i bolje sve nego na BHTu,jer kao sto vec rekoh,BHT je preopterecen.
Jučer i danas kako nema struje u centru Lukavca nema mreže. Znači katastrofa.

Nije poenta proći kroz neko mjesto i ne primijetiš pad signala. Hajde malo tu ostani pa ćeš vidjeti da ne funkcioniše baš najbolje.
zippoo87

#1873 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

Refik4 wrote: 26/12/2024 01:01
zippoo87 wrote: 25/12/2024 23:53 Moguce da te tako zadesilo...ja se vecinom krecem po TK kantonu i tu nigdje nisam imao problema ,cak i bolje sve nego na BHTu,jer kao sto vec rekoh,BHT je preopterecen.
Jučer i danas kako nema struje u centru Lukavca nema mreže. Znači katastrofa.

Nije poenta proći kroz neko mjesto i ne primijetiš pad signala. Hajde malo tu ostani pa ćeš vidjeti da ne funkcioniše baš najbolje.
To sto nema struje,je vanredna okolnost i ocito bazne stanice nemaju dodatno napajanje. Ili ako imaju,ne traje dugo.
Ali kada sve radi,ja nemam nikakvih problema.
Evo ovih dana kako je snijeg napravio probleme,kod mene radi sve,nije gubilo signal ali nije u centru grada nestajalo struje.
Maharadza

#1874 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Maharadza »

Alipašino B faza:

Image

Sve na Samsung Galaxy S23. Not great but not terrible.

Takve je Probleme imao i buraz sa bh telecom mobilnim net-om ali čim je zamijenio SIM karticu za novu opet sve 4G i fercera uredno.
Mhmdblzvc17

#1875 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Mhmdblzvc17 »

Ja sam primijetio da me nekad prebaci na 2G ili 3G i neće da me vrati ponovo na 4G iako je signal 4G pun. Riješio sam tako što sam iskčjučio telefon, izvadio karticu, obrisao je fino, očistio, ispuhao SIM slot, uključio telefon, sačekao 5 minuta i ponovo ubacio SIM karticu. Nakon toga, bez problema se prebaciva na 4G.

I da, moj otac isto ima problema sa prebacivanjem na 4G+, Samsung telefon, većinom stoji na običnom 4G...
Post Reply