1Dante1 wrote: ↑25/12/2024 19:04
Možeš li navesti koje je to malo mjesto? Je li ima drugih mreža?
Svaki predajnik ima agregata koji radi x vremena. Ako je cesti ispad onda je neki drugi kvar.
No kad me vučeš za jezik, a većina to radi jer je novotel srBski, evo moje iskustvo. Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, nemila, Žepče, zavidovici, Maglaj. Grad i recimo pet kilometara uz grad tretiranba brzina i stabilnost, što od mene, kolega, ili familije.
Na kraju krajeva, ako neko hoće da se sam uvjeri kupi broj na trafici na dopunu i testira i pozive i Internet i stabilnost
Nazalost kod nas u Bosni se ne moze pricati ni o cemu a da se ne dotaknemo nacionalizma. Na to smo definitivno navikli. Nemas se sta drug paliti odma, to je moje misljenje. Mene ne zanima ciji je operater, govorimo o stanju mobilne mreze. Kako to da odmah neposredo nakon nestanka struje crkne i mobilna mreza? o kakvom alternativnom napajanju govorimo?
Recimo kad je bio prije par mjeseci kolaps sa strujom na sirem podrucju balkana dosta ljudi je prijavilo smetnje u radu mobilne mreze sto mi je i logicno. Tada se definitivno vidilo o kakvom alternativnom napajanju baznih stanica govorimo. BH telecom i mtel su radili u uzem dijelu Sarajeva, dok na Alipasinu samo BH Telecom.
Mtel mi je sluzbeni telefon, krecem se po Federaciji, relacija Stolac -Neum ogromni prekidi mtel-a. Prozor Tomislavgrad na dobrom putu od 20-ak kilometara nema signala nikako, isto tako na Blidinju nema signala mtel-a ili se na momente pojavi EDGE. Nista nije bolji signal nikad se izade iz Kladnja prema Vlasenici, Kresevo dosta lose pokriveno, u gradu i ok van grada lose.
Stvarna istina je da Mtel osim u vecim gradovima tipa Mostara, Tuzle Sarajeva koristi band 800 sto ima velik domet a malu brzinu pa u vecini slucajeva ako fali jedna ili dvije crtice signala internet je skoro neupotrebljiv. Van pameti Alipasino u stanu band 800, brzina 2mbps. Isto tako kvalitet poziva, sjeckanje, kao promukli glas sa druge strane, nakon nekoliko sekundi opane kvalitet poziva. Jedini pomak sto sam vidio u zadnjem periodu jeste da nema vise prebacivanja sa 3g na 2g prilikom poziva nego je non stop dok traje poziv na 3G pa internet i hoce da radi. Recimo prilikom boravka u Livnu ispred kuce 4 G uredan dok u kuci E signal.
U Tomislavgradu sam imao fine brzine prije novotel-a dok sad vjerovatno su nafatali nekolicinu korisnika pa su brzine mirezne i niko nista ne radi po tom pitanju.