Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
-
Ali_G
#1851 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nije neobicno to sto navodis. Def se veliki broj ljudi tali na tegobe nakon infekcije. Ja sam znao na intervale imati proljevaste stolice. Bilo je valunga vrucine. Onda par jutara groznica kao da imam blagu temp. Glavobolje takodjer povremene, al tesko je reci jel usputno ili post covid. I nakon 3mj od infekcije se ovo zna desiti.
- banjaluka078
#1852 Re: Iskustva sa koronavirusom
Hvala na odgovoru. Većinu toga što navodiš mi se desi.
Jutros pričam s mladim rođakom, isto kao i ja ima još i antitijela aktivne infekcije, dešavaju mu se isto ove groznice bez temperature i povremene blage temperature - doktorica mu je rekla da misli da će to potrajati, ali da je najbitnije da su kontrolni nalazi OK. Ne znaju ni ljekari, novo je i njima.
Jutros pričam s mladim rođakom, isto kao i ja ima još i antitijela aktivne infekcije, dešavaju mu se isto ove groznice bez temperature i povremene blage temperature - doktorica mu je rekla da misli da će to potrajati, ali da je najbitnije da su kontrolni nalazi OK. Ne znaju ni ljekari, novo je i njima.
-
Salyy
#1853 Re: Iskustva sa koronavirusom
Moji simptomi su mucnina koja mi se javlja s vremena na vrijeme,npr.5 sedmicu poslije izlaska iz bolnice nisam mogla ustat iz kreveta koliko mi je muka bila i sada 10 sedmicu se isto ponavlja.banjaluka078 wrote: ↑19/11/2020 20:57 S čim se susreću forumaši koji su pregrmili ovu beštiju? Ima li nekih manifestacija nakon što prođe glavna borba, je li vas nešto nastavilo mučiti?
Mene nekad presiječe preko leđa, kao u dnu rebara, kao da me neko uštine. Ponekad osjećaj da su mi mišići u bedrima utrnuli, ono, moram dlanom protrljati da osjetim da je tu.
Ali to mi je neka sića. Mene nekako najviše muči i brine, iskreno, sitna temperatura koja se stalno vraća i to iz mirovanja, kad baš ništa ne radim. Samo odjedno glava "bukne", realan osjećaj kao da je preko 38, ono 37 - 37.2. Nekad s groznicom, nekad bez. Ali evo već sedmicama tako. Nos začepljen i dalje. Razmišljam ponoviti nalaz krve slike i crp-a da vidim miruje li na papiru.
Pluća slikala za vikend, pumološka kontrola bila u ponedjeljak, sve bilo uredno.
ovo_malo_duse wrote: ↑19/11/2020 11:29
Ja sad sa pregleda, za ovaj kasalj i probadanje u prsima takodje za ovo "groznica" stanje a nemas temperaturu..
Kaze doktorka ima raznih simptoma sa kojima se susreecu..
Post covid simptomi : kasalj sa i bez bolova, glavobolje, mucnina, iznemoglost, proljev, opadanje kose, problemi sa srcem i trombovi . Dan dobar dan los itd..
Nekog zapadne jedno, nekog drugo i nema pravila . Neko prodje bez i jednog a nemaju pojma zasto.
Ja imam iritaciju u plucima i suh kasalj narocito ujutro i poslije toga probadanje... Umor dodje i prodje sa ovim napadima "kao da ce me groznica"
Jeza neka i hladno mi je,ne mogu se ugrijati,svi na poslu u majicama,a ja kao medo samo na sebe nesto oblacim,malaksalost i umor,nekad se jedva obucem. Skoro pa svaku noc se preznojim.
Dan extra budem pa dan skroz lose.,vec dva i po mjeseca traje ovo i bas me je fizicki iscrpilo, kao da mi je neko slomio cijelo tijelo i sad se to vraca na svoje mjesto.
Meni je kao nus pojava ova bajka udarila u koljeno koje me je vec prije boljelo i sad imam problem i sa koljenom.
Kao da ti trazi bolne tacke u tijelu i napada bas taj dio.
-
Naslovnica
#1854 Re: Iskustva sa koronavirusom
Meni se već nekoliko puta desilo da se "smrzavam", odjednom se ohladim na čistu miru, dok sjedim.
Ruke ledene ko led, moram obući nešto deblje i pokriti se da se ugrijem. Nije drhtavica ili groznica. Temperatura normalna. Morebit da je to i od antibiotika, još sutra nakon 6 dana Azomexa i 10 dana Doksiciklina.
Ruke ledene ko led, moram obući nešto deblje i pokriti se da se ugrijem. Nije drhtavica ili groznica. Temperatura normalna. Morebit da je to i od antibiotika, još sutra nakon 6 dana Azomexa i 10 dana Doksiciklina.
-
arhivasvega
#1855 Re: Iskustva sa koronavirusom
Hmmmm koliko je sigurno ici na planinu na kraju bolesti ili cekati jos... Mislim planina je planina al opet ...
-
kakavdanakneiskustvu
#1856 Re: Iskustva sa koronavirusom
još se nisi oporavio?Naslovnica wrote: ↑20/11/2020 21:14 Meni se već nekoliko puta desilo da se "smrzavam", odjednom se ohladim na čistu miru, dok sjedim.
Ruke ledene ko led, moram obući nešto deblje i pokriti se da se ugrijem. Nije drhtavica ili groznica. Temperatura normalna. Morebit da je to i od antibiotika, još sutra nakon 6 dana Azomexa i 10 dana Doksiciklina.![]()
-
Naslovnica
#1857 Re: Iskustva sa koronavirusom
U ponedjeljak na kontrolu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/11/2020 21:19još se nisi oporavio?Naslovnica wrote: ↑20/11/2020 21:14 Meni se već nekoliko puta desilo da se "smrzavam", odjednom se ohladim na čistu miru, dok sjedim.
Ruke ledene ko led, moram obući nešto deblje i pokriti se da se ugrijem. Nije drhtavica ili groznica. Temperatura normalna. Morebit da je to i od antibiotika, još sutra nakon 6 dana Azomexa i 10 dana Doksiciklina.![]()
Sutra mi je zadnji dan antibiotika.
Pluća probadaju s vremena na vrijeme, kratkog sam daha, pričam sa ljudima pa zastanem da duboko udahnem.
Jbga, 05.11. testiran, simptomi 2-3 dana prije, upala ćaplu, kažu treba 2-3 mjeseca za oporavak.
Guram nekako, kuražim se, krenuo sam na posao, ali me je definitivno skršilo, malo je reći.
-
kakavdanakneiskustvu
#1858 Re: Iskustva sa koronavirusom
ajde nadati je se da će biti bolje
-
clowerine
#1859 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ma nema ovdje oporavka dok par mjeseci ne prođe. Kod mene nakon 3 sedmice bez simptoma, u posljednja 3 dana pojava novih: ekstrasistole (preskakanje srca), puls uvijek između 80 i 90, malaksalost, anksioznost skoro pa neizdrživa (iako je bila i prije ovo su neki novi leveli). Krvni parametri u redu, auskultacija ok, srčani tonovi malo tiši, EKG uredan. Predložen ultrazvuk, ali mislim da je rano još uvijek za to. Zajebana beštija, ne popušta tako lako.
-
Naslovnica
#1860 Re: Iskustva sa koronavirusom
Hvala, hvala!
- ovo_malo_duse
#1861 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nije antibiotik drug. Vjeruj mi. Juce da nisam bio kod ljekara neznam sta bi. . Juce i jutros popio ove tablete za kasalj sto mi je dala i dala mi jos naka 2 Medrola da popijem ako me boli to poslije kaslja. Popio jedan sinoc juce me probadalo u plucima kontam haj pred spavanjeNaslovnica wrote: ↑20/11/2020 21:14 Meni se već nekoliko puta desilo da se "smrzavam", odjednom se ohladim na čistu miru, dok sjedim.
Sinoc sam se probudio u pola 3 znojan.Nit mii vruce nit hladno samo znojan.
Jutros ustao ok cijeli dan super nit kasljem nit me probada.. Dosao kuci s posla kad me je spucalo 2 deke a neka jeza smrzoh se izmjerim temperaturu 36.1. Daj drugi toplomjer isto. Nemoc, nisam mogao osebi 2 sata.
Fakat ne znam ni sam sta da kazem. Ispasce ovdje da se samo zalim. Rijetko sam bolestan malo ledja i to je to.
Ovo me fakat ubi..
-
adsubzero
#1862 Re: Iskustva sa koronavirusom
Sigurno za tebe ili...? Ako jos imas simptome ili ti traje zvanicna izolacija, definitivno nemoj.arhivasvega wrote: ↑20/11/2020 21:18 Hmmmm koliko je sigurno ici na planinu na kraju bolesti ili cekati jos... Mislim planina je planina al opet ...
- banjaluka078
#1863 Re: Iskustva sa koronavirusom
Definitivno jako čudna baja.
Bićemo svi dobro.
Bićemo svi dobro.
-
arhivasvega
#1864 Re: Iskustva sa koronavirusom
Proslo je mjesec od prvih simptoma ali jos uvijel nisam 100%adsubzero wrote: ↑20/11/2020 22:06Sigurno za tebe ili...? Ako jos imas simptome ili ti traje zvanicna izolacija, definitivno nemoj.arhivasvega wrote: ↑20/11/2020 21:18 Hmmmm koliko je sigurno ici na planinu na kraju bolesti ili cekati jos... Mislim planina je planina al opet ...
-
arhivasvega
#1865 Re: Iskustva sa koronavirusom
Proslo je mjesec od prvih simptoma ali jos uvijek nisam 100%adsubzero wrote: ↑20/11/2020 22:06Sigurno za tebe ili...? Ako jos imas simptome ili ti traje zvanicna izolacija, definitivno nemoj.arhivasvega wrote: ↑20/11/2020 21:18 Hmmmm koliko je sigurno ici na planinu na kraju bolesti ili cekati jos... Mislim planina je planina al opet ...
-
Daybreaker
#1866 Re: Iskustva sa koronavirusom
14.11. pocelo sa diskretnim bolovima u grlu, golicanje, pomalo i curio nos. 18.11. izgubio culo mirisa, testiran pozitivan pcr. RTG pluca i D dimer ok. CRP 5. Danas mi je 8 dan izolacije, temperature nemam, nemam ni mirisa
. Pomalo kasljucam, ali dr kaze da nema potrebe za antibioticima.
Kakava su vasa iskustva, jel najgore proslo? Kako se borite sa ovim psihickim stvarima? Pijem Aspirin i ove silne vitamine. Pozz
Kakava su vasa iskustva, jel najgore proslo? Kako se borite sa ovim psihickim stvarima? Pijem Aspirin i ove silne vitamine. Pozz
-
lacrima
#1867 Re: Iskustva sa koronavirusom
Cestitam tvom doktoru. Proci ces isto ili cak bolje od ovih sto su pili silne sumamede, doksicikline i ostale gluposti. Sretno!Daybreaker wrote: ↑21/11/2020 16:37 14.11. pocelo sa diskretnim bolovima u grlu, golicanje, pomalo i curio nos. 18.11. izgubio culo mirisa, testiran pozitivan pcr. RTG pluca i D dimer ok. CRP 5. Danas mi je 8 dan izolacije, temperature nemam, nemam ni mirisa. Pomalo kasljucam, ali dr kaze da nema potrebe za antibioticima.
-
Daybreaker
#1868 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nadam se da zna sta radi. Sve smo zavrsili preko telefona.lacrima wrote: ↑21/11/2020 16:43Cestitam tvom doktoru. Proci ces isto ili cak bolje od ovih sto su pili silne sumamede, doksicikline i ostale gluposti. Sretno!Daybreaker wrote: ↑21/11/2020 16:37 14.11. pocelo sa diskretnim bolovima u grlu, golicanje, pomalo i curio nos. 18.11. izgubio culo mirisa, testiran pozitivan pcr. RTG pluca i D dimer ok. CRP 5. Danas mi je 8 dan izolacije, temperature nemam, nemam ni mirisa. Pomalo kasljucam, ali dr kaze da nema potrebe za antibioticima.
-
Naslovnica
#1869 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja sam pio Sumamed i Doksiciklin pa mi nije jasno zašto su to gluposti?lacrima wrote: ↑21/11/2020 16:43Cestitam tvom doktoru. Proci ces isto ili cak bolje od ovih sto su pili silne sumamede, doksicikline i ostale gluposti. Sretno!Daybreaker wrote: ↑21/11/2020 16:37 14.11. pocelo sa diskretnim bolovima u grlu, golicanje, pomalo i curio nos. 18.11. izgubio culo mirisa, testiran pozitivan pcr. RTG pluca i D dimer ok. CRP 5. Danas mi je 8 dan izolacije, temperature nemam, nemam ni mirisa. Pomalo kasljucam, ali dr kaze da nema potrebe za antibioticima.
- ovo_malo_duse
#1870 Re: Iskustva sa koronavirusom
Sta smo mi sa uplama pluca trebali?lacrima wrote: ↑21/11/2020 16:43Cestitam tvom doktoru. Proci ces isto ili cak bolje od ovih sto su pili silne sumamede, doksicikline i ostale gluposti. Sretno!Daybreaker wrote: ↑21/11/2020 16:37 14.11. pocelo sa diskretnim bolovima u grlu, golicanje, pomalo i curio nos. 18.11. izgubio culo mirisa, testiran pozitivan pcr. RTG pluca i D dimer ok. CRP 5. Danas mi je 8 dan izolacije, temperature nemam, nemam ni mirisa. Pomalo kasljucam, ali dr kaze da nema potrebe za antibioticima.
-
laik1981
#1871 Re: Iskustva sa koronavirusom
Virusne upale pluca antibiotici ne lijece. Treba prvo utvrditi radi li se o bakterijskoj upali pluca i odrediti koji je antibiotik potreban.. Ljudi se sad lijece napamet. Antibiotici se, manje vise, trpaju "za svaki slucaj"..ovo_malo_duse wrote: ↑21/11/2020 17:57Sta smo mi sa uplama pluca trebali?lacrima wrote: ↑21/11/2020 16:43Cestitam tvom doktoru. Proci ces isto ili cak bolje od ovih sto su pili silne sumamede, doksicikline i ostale gluposti. Sretno!Daybreaker wrote: ↑21/11/2020 16:37 14.11. pocelo sa diskretnim bolovima u grlu, golicanje, pomalo i curio nos. 18.11. izgubio culo mirisa, testiran pozitivan pcr. RTG pluca i D dimer ok. CRP 5. Danas mi je 8 dan izolacije, temperature nemam, nemam ni mirisa. Pomalo kasljucam, ali dr kaze da nema potrebe za antibioticima.
-
adsubzero
#1872 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nema tu pravila, jbg na procjeni je doktora da li treba ili ne, a opet postujuci smjernice koje dobije. Ne treba ni biti zadrt pa odmah reci antibiotik je zlo. Nekada je nuzan preventivno, ali opet zavisi u kakvom si stanju i kako doktor procijeni.lacrima wrote: ↑21/11/2020 16:43Cestitam tvom doktoru. Proci ces isto ili cak bolje od ovih sto su pili silne sumamede, doksicikline i ostale gluposti. Sretno!Daybreaker wrote: ↑21/11/2020 16:37 14.11. pocelo sa diskretnim bolovima u grlu, golicanje, pomalo i curio nos. 18.11. izgubio culo mirisa, testiran pozitivan pcr. RTG pluca i D dimer ok. CRP 5. Danas mi je 8 dan izolacije, temperature nemam, nemam ni mirisa. Pomalo kasljucam, ali dr kaze da nema potrebe za antibioticima.
-
Naslovnica
#1873 Re: Iskustva sa koronavirusom
Meni su uradili nalaze krvi prije terapije i uključili Sumamed.
I nakon 7 dana dana jope nalazi krvi i CT pluća s kontrastom, pa mi uključili Doksiciklin.
Možda su me opalili po ušima, možda i nisu.
Ja im halalim
I nakon 7 dana dana jope nalazi krvi i CT pluća s kontrastom, pa mi uključili Doksiciklin.
Možda su me opalili po ušima, možda i nisu.
Ja im halalim
-
lacrima
#1874 Re: Iskustva sa koronavirusom
1. Ne postoji preventivni antibiotik u terapijskim dozama koje se kod nas daju.adsubzero wrote: ↑21/11/2020 18:07Nema tu pravila, jbg na procjeni je doktora da li treba ili ne, a opet postujuci smjernice koje dobije. Ne treba ni biti zadrt pa odmah reci antibiotik je zlo. Nekada je nuzan preventivno, ali opet zavisi u kakvom si stanju i kako doktor procijeni.lacrima wrote: ↑21/11/2020 16:43Cestitam tvom doktoru. Proci ces isto ili cak bolje od ovih sto su pili silne sumamede, doksicikline i ostale gluposti. Sretno!Daybreaker wrote: ↑21/11/2020 16:37 14.11. pocelo sa diskretnim bolovima u grlu, golicanje, pomalo i curio nos. 18.11. izgubio culo mirisa, testiran pozitivan pcr. RTG pluca i D dimer ok. CRP 5. Danas mi je 8 dan izolacije, temperature nemam, nemam ni mirisa. Pomalo kasljucam, ali dr kaze da nema potrebe za antibioticima.
2. Postoji statisticko pravilo koje nije savsreno ali je najbolje sto imamo. Zove se smjernice, klinicki vodici, klinicke studije. Zasto sve razvijene drzave jedno a Bosna drugo to je pitanje koje ce se proucavati.
-
lacrima
#1875 Re: Iskustva sa koronavirusom
Zato sto virusnu upalu pluća ne lijece antibiotici.Naslovnica wrote: ↑21/11/2020 17:33Ja sam pio Sumamed i Doksiciklin pa mi nije jasno zašto su to gluposti?lacrima wrote: ↑21/11/2020 16:43Cestitam tvom doktoru. Proci ces isto ili cak bolje od ovih sto su pili silne sumamede, doksicikline i ostale gluposti. Sretno!Daybreaker wrote: ↑21/11/2020 16:37 14.11. pocelo sa diskretnim bolovima u grlu, golicanje, pomalo i curio nos. 18.11. izgubio culo mirisa, testiran pozitivan pcr. RTG pluca i D dimer ok. CRP 5. Danas mi je 8 dan izolacije, temperature nemam, nemam ni mirisa. Pomalo kasljucam, ali dr kaze da nema potrebe za antibioticima.
Zato sto da ti se zakomplikovalo stanje i da si dodao na Podhrastove prije bi se nakalemila neka rezistentna acinetobakter na te sumamede i doksicikline.
Zato sto je svaki lijek sretan i bolje ga je ne uzeti ako ne treba. Treba zivjeti i poslije korone. Sto ti treba da umres od rezistentne upale pluća 15 godina prije? Sto ti treba kandida koja obozava takve? Sto ti treba ostecenje bubrega ili jetre?
I zato sto ni u jednim smjernicama u ozbiljnim drzavama nema antibiotika prehospitalno kod korone!!! Upravo radi ovih gore razloga.