Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Sanjarko

#1851 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Sanjarko »

Tomahawk11 wrote: 27/02/2020 14:35
Sanjarko wrote: 27/02/2020 14:34 Odnese raja hranu. Opuha prodavnice.
dže :?
Sad moji iz prodavnica i drugi. Kazu nema brasna i jos necega. Nisu jos skroz opuhali sve ali brasno jesu.

Sad ne znam je li normalna ovo nabavka ili?

Zenica upitanju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1852 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Tomahawk11 »

Sanjarko wrote: 27/02/2020 14:41
Tomahawk11 wrote: 27/02/2020 14:35
Sanjarko wrote: 27/02/2020 14:34 Odnese raja hranu. Opuha prodavnice.
dže :?
Sad moji iz prodavnica i drugi. Kazu nema brasna i jos necega. Nisu jos skroz opuhali sve ali brasno jesu.

Sad ne znam je li normalna ovo nabavka ili?

Zenica upitanju.
Kraj mjeseca. Morebit naletili u mjesečnu nabavku. Bila plata.

A i ne mora biti.

Možda ih uhvatila panika.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1853 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by pici »

Tomahawk11 wrote: 27/02/2020 14:33
pici wrote: 27/02/2020 14:32
Tomahawk11 wrote: 27/02/2020 14:23 pici ne zajebaji...za taj treći scenario...to niko pouzdano ne zna.
Ovo što se dosad zna nema nikakvog smisla da dođe do trećeg scenarija.
Virus bi morao biti puno ubojitiji da bi došlo do toga.
ev bacio graH... bogumi ovaj bijeli mi bolje radi od prebranca... nagadjanja jesu al fakti su da je 1 scenario vec tu a da je u kini, koreji i italiji vec 2 scenario izgleda i japan se priblizava ovo 2 scenariu... za 3 scenari citirat cu naseg nekadasnje maršala: Zivimo koda ce 100 godina biti mir a spremajmo se koda ce sutra biti rat.
Kod nas nije ni 1., nema ni jedan potvrđeni slučaj.
Obzirom da smo pregurali 4 godine rata preguraćemo i mjesec-dva korone - ako do toga dođe.
ja samo cekam da bukne ko u italiji... mi smo ne disciplinovani narod... balkan kad ljuljne beli ce da ljuljne... u medju vremenu u italiji...
KORONAVIRUS
Otkriven prvi nogometaš zaražen koronavirusom. Cijela momčad je u karanteni
D.L.
Prije 17 minuta
13

GAZZETTA DELLO SPORT piše da je evidentiran prvi nogometaš zaražen koronavirusom. Riječ je, prema njihovim saznanjima, o 22-godišnjem Nigerijcu Paulu Akpanu Udohu, igraču trećeligaša Siene.

Udoh je prošlog vikenda propustio utakmicu zbog povišene tjelesne temperature pa je daljnjim testiranjima ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1854 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Tomahawk11 »

pici šta se sikiraš...evo za dezinfekciju

Image
Dozer

#1855 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Dozer »

pici wrote: 27/02/2020 14:20 trenutno smo na 1 scenariju... i da hoce ostati tako... ali od neda starka... vrlo vjerovatno da se priblizavamo drugom... u kini je vec drugi scenario... ovaj 3 je apokalipsa...
Vala, u Padovi zatvoreni jos samo fakulteti i skole (otvaranje najavljeno za ponedeljak). Sve ostalo se otvorilo.
ruzmarin32

#1856 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by ruzmarin32 »

Šta se ljudi prepali korona virusa, nijie puno opasniji od gripe... ne vidim da se radi panika svake godine kad je sezna gripe, nema razloga ni sada za koronu...
tranquil

#1857 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by tranquil »

Samo da kažem da :izet: sve po spisku otpadu od "portala" radiosarajevo.ba, koji je u žestokoj konkurenciji smećarskih digitalnih medija, uspio da ponese nagradu za najgori, najnetačniji, najsenzacionalističkiji, najklikbejtskiji digitalni medij u BiH.

Čestitam uhljupi. Haram vam bila svaka para koju zarađujete prodajući strah, kretenčine nenormalne. Ne poznajem problematiku zakona o medijma, ali nadam se da će vas tužiti zbog širenja laži i odrati do zadnje pare, bijednici.

Da sam ikada radio za radiosarajevo.ba, sada bih to u CV-u prekrižio i radije napisao da sam bio seksualni radnik u gay bordelu, manji je blam.
GAU8

#1858 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by GAU8 »

tranquil wrote: 27/02/2020 15:05 Samo da kažem da :izet: sve po spisku otpadu od "portala" radiosarajevo.ba, koji je u žestokoj konkurenciji smećarskih digitalnih medija, uspio da ponese nagradu za najgori, najnetačniji, najsenzacionalističkiji, najklikbejtskiji digitalni medij u BiH.

Čestitam uhljupi. Haram vam bila svaka para koju zarađujete prodajući strah, kretenčine nenormalne. Ne poznajem problematiku zakona o medijma, ali nadam se da će vas tužiti zbog širenja laži i odrati do zadnje pare, bijednici.

Da sam ikada radio za radiosarajevo.ba, sada bih to u CV-u prekrižio i radije napisao da sam bio seksualni radnik u gay bordelu, manji je blam.
:?: :?:
512MB

#1859 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by 512MB »

Trenutna WHO press konferencija je sve samo ne smirijuća :mrgreen:
tranquil

#1860 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by tranquil »

GAU8 wrote: 27/02/2020 15:11
tranquil wrote: 27/02/2020 15:05 Samo da kažem da :izet: sve po spisku otpadu od "portala" radiosarajevo.ba, koji je u žestokoj konkurenciji smećarskih digitalnih medija, uspio da ponese nagradu za najgori, najnetačniji, najsenzacionalističkiji, najklikbejtskiji digitalni medij u BiH.

:?: :?:
Pogledao sam im par tekstova na temu ove epidemije, jer je par ljudi na ovoj temi postavilo tekstove koji potiču sa tog smeća.

Pokrivaju situaciju na najgori mogući način, interpretiraju informacije na najpesimističniji način i najčešće netačno, pa onda to izdvoje u naslov i ljudi koji to gutaju dođu ovdje prosipati paniku.

Jebat ih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1861 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote: 27/02/2020 15:11 Trenutna WHO press konferencija je sve samo ne smirijuća :mrgreen:
Šta kažu?
Vakat seliti na Mars?
itekako

#1862 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by itekako »

512MB wrote: 27/02/2020 15:11 Trenutna WHO press konferencija je sve samo ne smirijuća :mrgreen:
pici

#1863 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by pici »

Dozer wrote: 27/02/2020 14:54
pici wrote: 27/02/2020 14:20 trenutno smo na 1 scenariju... i da hoce ostati tako... ali od neda starka... vrlo vjerovatno da se priblizavamo drugom... u kini je vec drugi scenario... ovaj 3 je apokalipsa...
Vala, u Padovi zatvoreni jos samo fakulteti i skole (otvaranje najavljeno za ponedeljak). Sve ostalo se otvorilo.
yesil ti bio medj ovi m teoreticarima zavjere il ti je neTko hakovo accont :mrgreen:
Fejsom se širi potpuno luda teorija o koronavirusu
VT

KAKO se koronavirus COVID-19 širi svijetom, sve je važnije doći do točnih informacija o njemu u moru podataka kojima smo svakodnevno zatrpani. U vrijeme društvenih mreža širenje dezinformacija je posebno lako i brzo, jer na ovim platformama borave milijuni ljudi i veliki broj njih prikuplja informacije samo na ovaj način, piše BBC.

Na Facebooku postoje grupe koje su protiv 5G mreža, a u mnogim komentarima može se vidjeti da ljudi pronalaze vezu između novih mreža i koronavirusa. Grupa Stop 5G iz Velike Britanije ima više od 27.000 članova, a jedan od njih napisao je u okviru nje poruku u kojoj se može sažeti uvjerenje svih onih koji su njoj: "Čuo sam da se ne radi o ozbiljnom virusu, nego o virusu koji je opasan koliko i prehlada ili gripa. Ovo je savršen plan kako prikriti bolest povezanu s EMF/5G."

Nakon njegovog komentara mnogi su podijelili linkove i snimke u kojima se koronavirus povezuje s pojavom 5G u dijelu Kine u kojem je njegov epicentar. Jedan od naslova glasi "5G pokrenut u Wuhanu nekoliko tjedana prije pojave koronavirusa", a u ovoj grupi popularna je i videosnimka s YouTubea u kojoj se pojava 5G mreže navodi kao razlog za izbijanje epidemije.

Druge snimke s YouTubea govore o kompleksnoj teoriji zavjere i o tome da su putnici s kruzera "Diamond Princess" morali biti u karanteni, jer su zbog korištenja 5G tehnologije bili pod utjecajem koronavirusa.

Još jedna popularna teorija je da je virus napravljen u laboratoriju i namjerno oslobođen, a da je za to odgovorna kineska ili američka vlada.
ćiribiribela

#1864 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by ćiribiribela »

Omfg :facepalm:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1865 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Tomahawk11 »

pici wrote: 27/02/2020 15:14
Dozer wrote: 27/02/2020 14:54
yesil ti bio medj ovi m teoreticarima zavjere il ti je neTko hakovo accont :mrgreen:
Fejsom se širi potpuno luda teorija o koronavirusu
VT

KAKO se koronavirus COVID-19 širi svijetom, sve je važnije doći do točnih informacija o njemu u moru podataka kojima smo svakodnevno zatrpani. U vrijeme društvenih mreža širenje dezinformacija je posebno lako i brzo, jer na ovim platformama borave milijuni ljudi i veliki broj njih prikuplja informacije samo na ovaj način, piše BBC.

Na Facebooku postoje grupe koje su protiv 5G mreža, a u mnogim komentarima može se vidjeti da ljudi pronalaze vezu između novih mreža i koronavirusa. Grupa Stop 5G iz Velike Britanije ima više od 27.000 članova, a jedan od njih napisao je u okviru nje poruku u kojoj se može sažeti uvjerenje svih onih koji su njoj: "Čuo sam da se ne radi o ozbiljnom virusu, nego o virusu koji je opasan koliko i prehlada ili gripa. Ovo je savršen plan kako prikriti bolest povezanu s EMF/5G."

Nakon njegovog komentara mnogi su podijelili linkove i snimke u kojima se koronavirus povezuje s pojavom 5G u dijelu Kine u kojem je njegov epicentar. Jedan od naslova glasi "5G pokrenut u Wuhanu nekoliko tjedana prije pojave koronavirusa", a u ovoj grupi popularna je i videosnimka s YouTubea u kojoj se pojava 5G mreže navodi kao razlog za izbijanje epidemije.

Druge snimke s YouTubea govore o kompleksnoj teoriji zavjere i o tome da su putnici s kruzera "Diamond Princess" morali biti u karanteni, jer su zbog korištenja 5G tehnologije bili pod utjecajem koronavirusa.

Još jedna popularna teorija je da je virus napravljen u laboratoriju i namjerno oslobođen, a da je za to odgovorna kineska ili američka vlada.
Ovo je prije T-virus :mrgreen:

Ili je neko gledao ovaj film https://www.imdb.com/title/tt0775440/
512MB

#1866 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote: 27/02/2020 15:13
Šta kažu?
Vakat seliti na Mars?
Otprilike :mrgreen:

Image
Ironman_88

#1867 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Ironman_88 »

Ja sam mislio pokrenuti fake news lavinu da THC ubija koronu, da tako poguram legalizaciju malo ali me neko pretekao i dodatno usavršio ideju. :sad:

Image
statixx

#1868 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by statixx »

Tomahawk11 wrote: 27/02/2020 15:13
Šta kažu?
Vakat seliti na Mars?
My message to each of these countries is, this is your window of opportunity. If you act aggressively now, you can contain this virus, you can prevent people getting sick, you can save lives.
U Tuzli spremno 7 kreveta, u Sarajevu 20 i Mostaru 10. :D
Dozer

#1869 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Dozer »

Elem, nista alarmantno ne bi na ovoj presici... Sve pod kontrolom, ljudi se javljaju i registruju, testiraju, i to je to.
Postoji bojazan da se u nekim manje razvijenim zemljama desi neko vece sirenje zaraze, ala Africke zemlje, ali ne vidjeh da iko panici.

A sto se tice THC-a, s obzirom da je poznato da nam resetuje imunitet, nije iskljuceno da zapravo i moze pomoci protiv ovoga, vjerovatno i vise od farmaceutskih lijekova.
Last edited by Dozer on 27/02/2020 15:30, edited 2 times in total.
statixx

#1870 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by statixx »

U Iranu je od jucer 106 novozarazenih od kojih je 7 vec umrlo. Ocito ce smrtnost biti veca u slabije razvijenim i pripremljenim zemljama.
pici

#1871 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by pici »

kazu da trava ubija koronu i na dvjesta metara...

Image
freelancerBIH

#1872 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by freelancerBIH »

Dozer wrote: 27/02/2020 15:28 Elem, nista alarmantno ne bi na ovoj presici... Sve pod kontrolom, ljudi se javljaju i registruju, testiraju, i to je to.
Postoji bojazan da se u nekim manje razvijenim zemljama desi neko vece sirenje zaraze, ala Africke zemlje, ali ne vidjeh da iko panici.

A sto se tice THC-a, s obzirom da je poznato da nam resetuje imunitet, nije iskljuceno da zapravo i moze pomoci protiv ovoga, vjerovatno i vise od farmaceutskih lijekova.
Ja ja samo se ti tjesi sto je zmaris :D :lol:
tranquil

#1873 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by tranquil »

Sigurno će epidemija pogoditi više nerazvijene zemlje, ali takođe i gušće naseljene oblasti.

Naprimjer, vidim južnoameričke i centralnoameričke favele kao potencijalno najkritičnija mjesta.

Iskreno mislim da niko neće gore proći od Wuhana - gusto naseljeno mjesto sa 11 miliona stanovnika, sa lošom higijenskom infrastrukturom u kojoj je ova zaraza i nastala. Plus što oni nisu na početku ni znali šta im se dešava, svi ostali imaju mogućnost da se koliko-toliko pripreme.
Dozer

#1874 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Dozer »

Ne zmarim je. Pricam o THC-u, ne duvanju.
512MB

#1875 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by 512MB »

Gdje je Dado kad ga se treba :mrgreen:

Image
Locked