Ma ja, malo da zaboravimo odjavanje i zapisavanje teritorije u nadi pripajanja Srbiji. Sve to prve prilike... Pa onda filozofiranjem (kojeg svakako ne mozes izbjeci) o porezu do patriotizma. Btw, u BIH ostavljam godisnje vise od prosjecnog gradjanina a ne koristim nista pod usloga? Koliki mi je "patriotizam"?славянин wrote:Opet ti sa svojim ogranicenim.. balkonskim.Kada sam napisao o Dodiku to je "slika" prosjecnog nekoga u BL znaci nije se odnosilo na konkretno dodika koji je u sustini trenutno kopija bakira samo malo grlatija tj vise blebece - a sistem zavodjenja i zatupljivanja narodne mase zastavama je apsolutno isti.
Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
- CPT
#1851 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
-
Hafis
#1852 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ako radiš zube svake godine u ovdašnjih zubara, ja ti ovdje uručujem velered pro-bih prve klase.CPT wrote: Btw, u BIH ostavljam godisnje vise od prosjecnog gradjanina a ne koristim nista pod usloga? Koliki mi je "patriotizam"?
Imaš ovdje ljudi, nemaju dana radnog staže, rade na crno a htjeli bi da im se prizna pro-bih status.
- Maraschino
#1853 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Sta ste se uhvatili poreza, jeste i on je mjerilo ali nije glavno.
Neko porez placa samo zato sto se plasi zatvora i mora postovati zakon a neko ga placa ubijedjen da ce i neko drugi imati koristi od toga.
Ko ne placa porez nije patriota, ok, ima ih na sve strane...sta cemo dalje? Ko placa on je patriota, jest al'u qrcu. Mjerilo nikakvo.
Neko porez placa samo zato sto se plasi zatvora i mora postovati zakon a neko ga placa ubijedjen da ce i neko drugi imati koristi od toga.
Ko ne placa porez nije patriota, ok, ima ih na sve strane...sta cemo dalje? Ko placa on je patriota, jest al'u qrcu. Mjerilo nikakvo.
- славянин
#1854 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nemoj i ti kao ovaj CPT. To spominjanje poreza je samo primjer - znaci sta pokazuje vecu korisnost drzavi pa i neku formu patriotizma. Onaj sto ima firmu i krade od drzave sve dok mase zastavom - ili onaj sto ne mase zastavom ali placa sve sto treba drzavi....Maraschino wrote:Sta ste se uhvatili poreza, jeste i on je mjerilo ali nije glavno.
-
Bodkin
#1855 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Svako kome se moralni kompas poslozi sa tvojim treba podobro da se zabrine za sebeCPT wrote:Ko ima takave dileme svakako ima pobrkan moralni kompas tako da je svaki pokusaj "pomirenja" uzaludan.Hafis wrote:Kako to dvoje pomiriti?
- BHCluster
#1856 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Kocko, pa imamo institucije koje prate koliko se uplacuje poreza i gdje.Hafis wrote: Jebo ga ti, pričamo o ljudima s nekih 30-40 godina, nisu svi bili rođeni u vrijeme rata.
Štogod netko reci, ti odmah prebaciš na 92-95. i ćića mića.
Znači, Meho rođ. 1990 koji vara državu i ne plaća porez ali ima zastavu na balkonu vs. Dragan rođ. 1990. plaća porez ali nema zastave na balkonu.
A) Meho je patriot veći od Dragana
b) Dragan je veći patriot od Mehe
c) Dragana treba uputiti na preodgoj
- Maraschino
#1857 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nikakvo to mjerilo nije.Hafis wrote: Jebo ga ti, pričamo o ljudima s nekih 30-40 godina, nisu svi bili rođeni u vrijeme rata.
Znači, Meho rođ. 1990 koji vara državu i ne plaća porez ali ima zastavu na balkonu vs. Dragan rođ. 1990. plaća porez ali nema zastave na balkonu.
Meho je kriminalac i nije patriota a Dragan je posten i patriota.
Je li ovo generalizacija da se dokaze kako svi vole domovinu pa cak u Sirokom vise nego u Zenici.
Koliko ima Dragana a koliko Meha?
- Maraschino
#1858 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ima li koji da placa porez i mase zastavom?славянин wrote:Nemoj i ti kao ovaj CPT. To spominjanje poreza je samo primjer - znaci sta pokazuje vecu korisnost drzavi pa i neku formu patriotizma. Onaj sto ima firmu i krade od drzave sve dok mase zastavom - ili onaj sto ne mase zastavom ali placa sve sto treba drzavi....Maraschino wrote:Sta ste se uhvatili poreza, jeste i on je mjerilo ali nije glavno.
Eto Dragan placa a ne mase a Meho ne placa i Mase. O jbte zivote.
- славянин
#1859 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
A zastava jest ? Znaci ako mase zastavom voli BIH nema veze ako malo i krade od iste ... mislim tu logiku gledamo na vlasti vec duze vrijeme.Maraschino wrote:Nikakvo to mjerilo nije.Hafis wrote: Jebo ga ti, pričamo o ljudima s nekih 30-40 godina, nisu svi bili rođeni u vrijeme rata.
Je li ovo generalizacija da se dokaze kako svi vole domovinu pa cak u Sirokom vise nego u Zenici.
- CPT
#1860 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Porez je zakonska obaveza, u biti nema nikakve veze patriotizmom. Vecina pravni subjekt, veci porez. Veci grad, veci porez, itd, itd, itd.славянин wrote:A zastava jest ? Znaci ako mase zastavom voli BIH nema veze ako malo i krade od iste ... mislim tu logiku gledamo na vlasti vec duze vrijeme.Maraschino wrote:Nikakvo to mjerilo nije.Hafis wrote: Jebo ga ti, pričamo o ljudima s nekih 30-40 godina, nisu svi bili rođeni u vrijeme rata.
Placati moras bio patriota ili ne. Zastava nije obavezna i dobar je indikator. To naravno ne znaci da svaka osoba koja mase zastavom=patriota ili obratno. Porez u nekoj od formi placa svaki gradjanin (100%) drzavi sto znaci da je to kao kriterij vec u startu ...
- Maraschino
#1861 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Sta tebi nije jasno?славянин wrote: A zastava jest ? Znaci ako mase zastavom voli BIH nema veze ako malo i krade od iste ... mislim tu logiku gledamo na vlasti vec duze vrijeme.
Ima li i jedan Bosnjak da placa porez? Moze li on mahati zastavom pa da kazemo da je patriota?
Dragan placa porez ne zato sto je patriota i sto voli ovu zemlju nego sto to mora. Ima i Bosnjaka koji to rade ali Dragan u Sirokom nece mlatiti zastavom zemlje u kojoj zivi.
Je li se to mi pravimo ludi i ignorisemo antidrzavno djelovanje pa to cak probamo prodati pod patriotizam jer se eto placa porez. Jako mjerilo, nema sta.
- славянин
#1862 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ima sa biti "dobar" i koristan gradjanin u nekoj zemlji - vecina placa ali zavrce gdje god moze.To sto ti mislis da se porezi placaju jer su zakonski obavezniCPT wrote:
Porez je zakonska obaveza, u biti nema nikakve veze patriotizmom. Vecina pravni subjekt, veci porez. Veci grad, veci porez, itd, itd, itd.
Placati moras bio patriota ili ne. Zastava nije obavezna i dobar je indikator. To naravno ne znaci da svaka osoba koja mase zastavom=patriota ili obratno. Porez u nekoj od formi placa svaki gradjanin (100%) drzavi sto znaci da je to kao kriterij vec u startu ...
Zastava kod nas je postala simbol prevodjenja zednog preko vode na sve 3 strane.. Krades i mases zastavom dakle ti si "nas"
- BHCluster
#1863 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
I onda ga ta ista BiH posalje u prdekanu da razmisli malo.славянин wrote: A zastava jest ? Znaci ako mase zastavom voli BIH nema veze ako malo i krade od iste ... mislim tu logiku gledamo na vlasti vec duze vrijeme.
- славянин
#1864 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Naravno da ima (po treci put) ali pricamo o primjerima i klasifikaciji patriote i dobrog gradjanina jel ? Jedna od teza je barem meni da je bolji/korisniji gradjanin pa pro forma to mozes okarakterisati kao i patriotizam onaj koji ne mase zastavom a placa sve dadzbine od onog koji zavrce i krade od drzave gdje god moze a ogrnut u 3 zastave.Maraschino wrote:Sta tebi nije jasno?славянин wrote: A zastava jest ? Znaci ako mase zastavom voli BIH nema veze ako malo i krade od iste ... mislim tu logiku gledamo na vlasti vec duze vrijeme.
Ima li i jedan Bosnjak da placa porez? Moze li on mahati zastavom pa da kazemo da je patriota?
Dragan placa porez ne zato sto je patriota i sto voli ovu zemlju nego sto to mora. Ima i Bosnjaka koji to rade ali Dragan u Sirokom nece mlatiti zastavom zemlje u kojoj zivi.
Je li se to mi pravimo ludi i ignorisemo antidrzavno djelovanje pa to cak probamo prodati pod patriotizam jer se eto placa porez. Jako mjerilo, nema sta.
- CPT
#1865 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Porez se placa na razne nacine i svaki stanovnik placa porez sto valjda znaci da je patriota. Jes da ne moze izbjeci vecinu poreza al ok. Zastava BiH u 49% drzave bas i nije cesta pojava... Sto li? Pogotovo jer ne fali zastava susjedne drzave.славянин wrote:Ima sa biti "dobar" i koristan gradjanin u nekoj zemlji - vecina placa ali zavrce gdje god moze.To sto ti mislis da se porezi placaju jer su zakonski obavezniCPT wrote:
Porez je zakonska obaveza, u biti nema nikakve veze patriotizmom. Vecina pravni subjekt, veci porez. Veci grad, veci porez, itd, itd, itd.
Placati moras bio patriota ili ne. Zastava nije obavezna i dobar je indikator. To naravno ne znaci da svaka osoba koja mase zastavom=patriota ili obratno. Porez u nekoj od formi placa svaki gradjanin (100%) drzavi sto znaci da je to kao kriterij vec u startu ...ne lupetaj pa u americi ih izbjegavaju a ne u BiH koja je jedna zakonska rupa.
Zastava kod nas je postala simbol prevodjenja zednog preko vode na sve 3 strane.. Krades i mases zastavom dakle ti si "nas"
- славянин
#1866 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Janez, da ti nesto malo objasnim o stanju u domoviniBHCluster wrote:I onda ga ta ista BiH posalje u prdekanu da razmisli malo.славянин wrote: A zastava jest ? Znaci ako mase zastavom voli BIH nema veze ako malo i krade od iste ... mislim tu logiku gledamo na vlasti vec duze vrijeme.
Evo primjer - predsjednik Visokog tuzilackog vijeca primi mito - neko ga snimi - pogodi ko ide u zatvor
Last edited by славянин on 27/06/2019 12:23, edited 1 time in total.
- BHCluster
#1867 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Miješa se patriotizam s nacionalizmom, I wonder why? 
- CPT
#1868 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
nego da ti objasnim kako funkcionise moderna drzava? znas koliko vrsta raznih poreza postoji? i da se vecina ne moze izbjeci?славянин wrote:Janez, da ti nesto malo objasnim o stanju u domoviniBHCluster wrote:I onda ga ta ista BiH posalje u prdekanu da razmisli malo.славянин wrote: A zastava jest ? Znaci ako mase zastavom voli BIH nema veze ako malo i krade od iste ... mislim tu logiku gledamo na vlasti vec duze vrijeme.Poreske malverzacije + korupcija ne da je rasprostranjena u BiH nego lupa - to sto ti mislis da zivis u BiH a zapravo si u sloveniji je jetlag
- славянин
#1869 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
PDV,porez na dobit i direktni porezi su u BiH "glavni" i da sva tri se izbjegavaju u velikoj mjeri kao i svugdje u svijetu. U njemackoj imas afere oko toga americi itd - samo izgleda kod tebe su neizbjezniCPT wrote:
nego da ti objasnim kako funkcionise moderna drzava? znas koliko vrsta raznih poreza postoji? i da se vecina ne moze izbjeci?
- draganbl
#1870 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ja postavih pitanje gdje se izdaju sertifikati da si pro BiH kao sarkazam, pa se otvori rasprava o porezima, zastavama, Dodiku itd.
Porez naravno plaćam, zastavama ne mašem, ne palim se na simbole i ideologije.
Da bude jasno ovim patriJotama, da ne citiram pojedinačne postove, prepoznaće se već oni sami.
Niste vi više pro-BiH od mene i ovakvih kao što sam ja. Bosna je naša isto koliko i vaša (naša je čak možda i više), ne trebaju nam sertifikati od vas, Sarajevo je naše, naš grad, naši su prijatelji tamo, naši su sugrađani, komšije i prijatelji stradali u prošlom ratu, u našem Sarajevu su naši bježali od zločinačkih snajpera i granata, naše su žrtve, kako god se oni zvale. Nemate osnov po kome ćete vi nama određivati da li smopro-BiH ili nismo. Ili možda mislite da imate?
Da bude jasno ovim patriJotama, da ne citiram pojedinačne postove, prepoznaće se već oni sami.
Niste vi više pro-BiH od mene i ovakvih kao što sam ja. Bosna je naša isto koliko i vaša (naša je čak možda i više), ne trebaju nam sertifikati od vas, Sarajevo je naše, naš grad, naši su prijatelji tamo, naši su sugrađani, komšije i prijatelji stradali u prošlom ratu, u našem Sarajevu su naši bježali od zločinačkih snajpera i granata, naše su žrtve, kako god se oni zvale. Nemate osnov po kome ćete vi nama određivati da li smopro-BiH ili nismo. Ili možda mislite da imate?
- славянин
#1871 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ovdje si pao, jer logika je Bosna je nasa i vasa ali da je po nasemdraganbl wrote:Ja postavih pitanje gdje se izdaju sertifikati da si pro BiH kao sarkazam, pa se otvori rasprava o porezima, zastavama, Dodiku itd.
- cyprus
#1872 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Haj dobro, eto nek se patriotizam mjeri zastavom... U tom slučaju bih doprinos diskusiji dao jednim pođonjenim pitanjem:

I njemu pridodajem jednu svoju misao... Često se pjeni kako oni u Banja Luci i Širokom Brijegu ne poštuju državnu himnu, koja je jel državni simbol isto ko i zastava, a moram priznat da se ne sjećam niti jedne domaće utakmice reprezentacije u kojoj je državna himna adekvatno ispoštovana, iako su se te utakmice igrale u Sarajevu/Zenici...

I njemu pridodajem jednu svoju misao... Često se pjeni kako oni u Banja Luci i Širokom Brijegu ne poštuju državnu himnu, koja je jel državni simbol isto ko i zastava, a moram priznat da se ne sjećam niti jedne domaće utakmice reprezentacije u kojoj je državna himna adekvatno ispoštovana, iako su se te utakmice igrale u Sarajevu/Zenici...
- BHCluster
#1873 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Kako si dosao na ovo Janez objasnjava i ostalo, samo nastavi sa terapijom bice sve OK.славянин wrote:Janez, da ti nesto malo objasnim o stanju u domoviniBHCluster wrote:I onda ga ta ista BiH posalje u prdekanu da razmisli malo.славянин wrote: A zastava jest ? Znaci ako mase zastavom voli BIH nema veze ako malo i krade od iste ... mislim tu logiku gledamo na vlasti vec duze vrijeme.Poreske malverzacije + korupcija ne da je rasprostranjena u BiH nego lupa - to sto ti mislis da zivis u BiH a zapravo si u sloveniji je jetlag
Evo primjer - predsjednik Visokog tuzilackog vijeca primi mito - neko ga snimi - pogodi ko ide u zatvor
-
kakavdanakneiskustvu
#1874 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Maraschino wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Tomahawk11 wrote:
Praksa je pokazala da su najgori oni koji se najviše busaju patriotizmom.
patriotizam je zadnje utočište hulja![]()
tako je, hulje i najgori su joj radili o glavi dok su patriote prikrivene u b.luci i sirokom istu branili od nestanka.
to ti napisa,ne ja
- славянин
#1875 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Greska moja - ne namjerna mislio sam da je post od @cpt jer lici na nesto sto bi on napisaoBHCluster wrote: Kako si dosao na ovo Janez objasnjava i ostalo, samo nastavi sa terapijom bice sve OK.