Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hAZNADAR

#1851 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

Nivelacija wrote:Kaze frajer nije to za Sarajevo u Sarajevu vlada seljakluk a propagira da se Mujaga nadere mesa i onda da Ramiz mu umace u guzu medju prljavstinu i govna :run:

To je carsija, Budimo Berlin !
Bas si strastveno svoju zamisao srocio,.. :D
insomnia78

#1852 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

hAZNADAR wrote:
Nivelacija wrote:Kaze frajer nije to za Sarajevo u Sarajevu vlada seljakluk a propagira da se Mujaga nadere mesa i onda da Ramiz mu umace u guzu medju prljavstinu i govna :run:

To je carsija, Budimo Berlin !
Bas si strastveno svoju zamisao srocio,.. :D
:D
Edin H.

#1853 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Edin H. »

Vitezanin wrote:
insomnia78 wrote:Kome mozes i u kojoj drzavi prijavti roditelje koji te punoljetnog izbace iz kuce hljeba ti?
Jesi li shvatio razloge što je izbačen?
Jesi li ti shvatio da je punoljetan?
lexington1

#1854 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by lexington1 »

Vitezanin wrote:Činjenica da su neki likovi dvije ženske odvalili je sasvim dovoljan dokaz zašto je parada bitna. I također je dokaz da ovaj tvoj gigantski post nema nikakvu težinu. Ali imaš svoj stav i to je sasvim ok.

Mog prijatelja, gay lik, su roditelji izbacili iz kuće u Tuzli kad je imao 18 godina i ostavili ga na cesti da stopa i nekako je došao kod tetke u Sarajevo. To je bilo prije par godina. Koliko toga ima, šta misliš? Kome se takvi slučajevi mogu prijaviti u ovoj državi osim ovih par NGO koje se bave pravima lgbt osoba?? Reci.

I onda se pojaviš i predstaviš kao lgbt i kažeš da te zakoni štite. Budi frajer i reci da si gay na poslu ili kad te razvali neko na ulici jer je neko procijenio da si gay. Pa prijavi policiji koju prvo vidiš. Pa da skontaš kako gdje živiš.

I za kraj:
Evo sad se piše da parada upravo kontraprodukitivno djeluje. Ne gospodo, nego upravo najava parade konačno u medije izbacuje stvari o nasilju o kojem se ne piše. Evo danas su dvije cure dobile šamar ili šaku, a koliko toga ekipa iz lgbt populacije dobiva, a da se o tome nikad ne piše. Parada će možda to staviti u fokus pa ćete misliti da ste "napadnuti" agresijom nekakvih lezba i pedera koji rade za svoje guzove. Ne, nego ćete konačno vidjeti i čuti priče kako se ta ekipa šikanira. Pa onda imamo ovu ekipu koja kaže "imate svoja 4 zida". Napomenut ću vas da je prije par godina lgbt ekipanapravila događaj "između 4 zida" u Kriterionu pa ih je onda i unutar rulja napala i razbila im prostor. Eto šta znači 4 zida. Idući korak je da događaj naprave u podrumu nekom pa da na kraju i ne postoje.

Peace.
:thumbup: Upravo.
Veci uticaj ce imati parada nego to sto ce neko ispricati svoju seksualnost svojim bliznjima ili sta vec. Vecina ljudi nije dovoljno hrabra da prizna sebi a kamoli drugima zbog homofobicnog drustva u kojem zivimo. Veca prihvacenost ce vjerovatno doci sa odredjenom vrstom protesta.

Vecina komentara na ovoj temi, ovaj danasnji incident, komentar hijab zastupnice i generalno negativni komentari na drustvenim mrezama su itekako dobar pokazatelj da mrznja prema LGBT osobama postoji i to u velikoj kolicini. Zato je ovaj vid ‘paradiranja’ odnosno protestvovanja potreban.

Ljudi koji pisu kako ce ljudi setati gologuzi, sa lancima i sta sve vec ne samo ispadaju smijesni. Cure iz organizacije su neku noc gostovale na N1 i iznijele svoje ciljeve, stavove, komentarisale negativne komentare, kako ce sve to izgledati i zasto je povorka potrebna. Koga zanima neka pogleda, imate na yt.
Cisto sumnjam da bilo ko iz te orzanizacije ima neku veliku finansijsku korist od povorke.

Ta povorka se desila u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i na Kosovu. Sada je nas red i odrzavanje povorke je neminovno, bilo to ove godine u septembru, ili za godinu, dvije, pet potpuno je nebitno. Ona ce se desiti. Svaka prva povorka je bila prilicno nasilna ali se danas one odrzavaju normalno.

Uz americkog gej ambasadora koji ce (pretpostavljam) prisustvovati, najave ostalih ambasada da ce takodjer biti prisutne i dale su podrsku, trenutnu kantonalnu vladu - optimistican sam da ce povorka proci bez nekih vecih incidenata. Ako ih uopste bude makar cemo znati likom, imenom i prezimenom nasilnike kojima smo okruzeni.
Vitezanin

#1855 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Vitezanin »

Edin H. wrote:
Vitezanin wrote:
insomnia78 wrote:Kome mozes i u kojoj drzavi prijavti roditelje koji te punoljetnog izbace iz kuce hljeba ti?
Jesi li shvatio razloge što je izbačen?
Da je maloljetni gay onda ga misliš mama i tata ne bi šutnuli iz kuće da su saznali godinu ranije? Kontaš li da su ga šutnuli jer je gay, a ne jer je punoljetan?!
breuer

#1856 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by breuer »

pa roditelju mu samo pokazali kako je zaista na zapadu :D
Edin H.

#1857 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Edin H. »

Vitezanin wrote:
Edin H. wrote:
Da je maloljetni gay onda ga misliš mama i tata ne bi šutnuli iz kuće da su saznali godinu ranije? Kontaš li da su ga šutnuli jer je gay, a ne jer je punoljetan?!
Ma nije u tome poenta, nego si pitao kome se moze prijaviti.
Nemas nikome nista prijavljivati ako je punoljetan, roditelji imaju pravo da ga izbace ako im je ceif.
Druga je stvar sto je kod nas norma da zivis sa roditeljima i grebes se od njihove peMzije do petobanke :D
Idemedosumom

#1858 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Idemedosumom »

Kod nas Bošnja se roditelji odreknu ako dovedeš vlahinju/šokicu, a tek ako se kćer uda za kaurina :-)
freelancerusk

#1859 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by freelancerusk »

:kiss: :bih:
insomnia78

#1860 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Nije to ni na zapadu puno bolje
Imas u fr dobru komediju na taj fazon u kojoj im se cerke udaju za Kineza, jevreja, muslimana, crnca...
Image
Idemedosumom

#1861 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Idemedosumom »

Zamisli tek muslimana/crnca :lol:
Edin H.

#1862 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Edin H. »

Idemedosumom wrote:Kod nas Bošnja se roditelji odreknu ako dovedeš vlahinju/šokicu, a tek ako se kćer uda za kaurina :-)
Zato ako je sin pametan dovede nekog nabildanog zagondziju vjestog u rukovanju oruzjem, pa onda da vidis panike :D
insomnia78

#1863 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Nista to nije puno drugacije ni vani. Jaranica iz Malija, otac joj kupio kucu u pravom francuskom selu u po nicega ljudi ga gledaju ko atrakciju
Idemedosumom

#1864 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Idemedosumom »

Haj ba insomnia, šta blatiš Francuze bezze :D
Sara03

#1865 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

.
Last edited by Sara03 on 06/04/2019 00:52, edited 2 times in total.
insomnia78

#1866 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

:lol:
piupiu

#1867 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

O'zone wrote:
Chmoljo wrote:Spojene teme. Zajebavajte Ozonea.
One word to you

Asshole

:mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Što? Baš se fino igramo. :D
O'zone
Globalni moderator

#1868 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by O'zone »

kakavdanakneiskustvu

#1869 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:Od moje jaranice rodjak, od njene tetke sin, hoce da promjeni spol. Cojk je to, nije tinejdzer. Hoce da postane zena, prima hormone, bio na operaciji. Odjebala ga citava porodica. Normalni ljudi, Francuzi, nisu ni religiozni ni nista

da su religiozni bili bi nenormalni?
piupiu

#1870 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

Idemedosumom wrote:Zaboravio si dodati, kako si ti čisti hetero, da ne bi bilo zabune.

Mati mila, svi znaju nekog jarana koji je gej, a nijedan od tih gejeva da se javi na forumu, nepismeni ljudi izgleda :-)
Šta se imaju javljati na forum? Ja od djetinjstva poznajem nekoliko sarajevskih homoseksualaca, u mojoj porodici to nije bio nikakav tabu oliti zabranjena tema. Neki su bili stariji ljudi i u medjuvremenu su umrli. Neki više ne žive u Sa. Zapravo, više njih više ne živi tu. Imali smo u srednjoj školi dva druga u generaciji koji su bili gay. Nije im bilo lako. Da ne pričamo o tome koliko na Balkanu ima pretvaranja i mimikrije, da bi se preživjelo... mislim, porodičnih ljudi, situacija, tajnih veza. To je isto kao kad kažu - kod nas nema incesta i zlostavljanja u porodici. How yes no! Ono, izbriši iz svijesti sve ono što ti se ne svidja i pretvaraj se da je svijet oko tebe ono što si ti zamislio u svojoj glavi. I napadni LGBT zajednicu, jer oni šire nemoral u inače savršenom i visokomoralnom društvu.
Last edited by piupiu on 06/04/2019 00:24, edited 1 time in total.
statixx

#1871 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by statixx »

Provedite par zima u bilo kojem dalmatinskom mistu....to sve poludi....od bure naravno.... :mrgreen:
moonca

#1872 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

kakavdanakneiskustvu wrote:
insomnia78 wrote:Od moje jaranice rodjak, od njene tetke sin, hoce da promjeni spol. Cojk je to, nije tinejdzer. Hoce da postane zena, prima hormone, bio na operaciji. Odjebala ga citava porodica. Normalni ljudi, Francuzi, nisu ni religiozni ni nista

da su religiozni bili bi nenormalni?
Pitanje koliko su normalni-- malo fr je normalno :lol:
I moj komsija je u 60-im promjenio pol- imao kcerku iz braka sa HRvaticom... :-) -tak. primjeti se naravno- poceo nositi mini haljine, stikle,.. aj....
Idemedosumom

#1873 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Idemedosumom »

piupiu wrote: Šta se imaju javljati na forum? Ja od djetinjstva poznajem nekoliko sarajevskih homoseksualaca, u mojoj porodici to nije bio nikakav tabu oliti zabranjena tema. Neki su bili stariji ljudi i u medjuvremenu su umrli. Neki više ne žive u Sa. Zapravo, više njih više ne živi tu. Imali smo u srednjoj školi dva druga u generaciji koji su bili gay. Nije im bilo lako. Da ne pričamo o tome koliko na Balkanu ima pretvaranja i mimikrije, da bi se preživjelo... mislim, porodičnih ljudi, situacija, tajnih veza. To je isto kao kad kažu - kod nas nema incesta i zlostavljanja u porodici. How yes no! Ono, izbriši iz svijesti sve ono što ti se ne svidja i pretvaraj se da je svijet oko tebe ono što si ti zamislio u svojoj glavi.
Ima ih sigurno, vjerovatno i na forumu. Ali mi nije jasno, da se čak ni pod plaštom forumske anonimnosti ne usuđuju otvoreno razgovarati o ovim temama. Sreća pa imaju svoje forumske advokate, u obliku čistokrvnih heteraša, ;)

Btw, da sam ja usporedio lgbt s incestom i zlostavljanjem, Bloo i Sara bi mi uletjele klizeći, s obje noge :-D
piupiu

#1874 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

Idemedosumom wrote:Ima ih sigurno, vjerovatno i na forumu. Ali mi nije jasno, da se čak ni pod plaštom forumske anonimnosti ne usuđuju otvoreno razgovarati o ovim temama. Sreća pa imaju svoje forumske advokate, u obliku čistokrvnih heteraša, ;)

Btw, da sam ja usporedio lgbt s incestom i zloostavljanjem, Bloo i Sara bi mi uletjele klizeći, s obje noge :-D
Ah, pretekao si me, dodala sam, u medjuvremenu, još nešto, i izvinjavam se, izgleda kao nezgrapno poredjenje - ne poredim LGBT zajednicu sa zlostavljačima, već dva tipa negiranja postojanja onoga što je tebi (ne tebi lično, već uopšteno nekome), porodici, okolini, društvu neprihvatljivo.
animals

#1875 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by animals »

Znate onu pjesmu..
ja se konja bojim...
Locked