zavrzlama wrote:
Ako ikog mrzim, mrzim politiku SDA ...medjutim trebaju nam ljudi koji glasaju za SDA,jer su u toj stranci vecinom iz neobrazovanosti,licnih interesa i lose opozicije koja ih nezna da sebi privuce.....treba nam pravi pristup tim biracima....ne treba ih osudjivati jer su u SDA,nego im ukazati na pogresnost SDA politike,a kako ces im ukazati,tako sto ces korigovati poteze njihovih stranackih lidera...a da bi korigovao moras biti u organima gdje se odlucuje....BIH nema taj luksuz da ganja principe i inat u datoj geopolitickoj situaciji u kojoj se nalazi MZ...BIH treba probih blok svih bez obzira na stranku,ako s eusput suzbije korupcija,nepotizam i ojaca gradjanska opcija tim bolje...ALI se ne smiju razjedinjavati probih snage,jer ce nas zapad cijeniti onoliko koliko smo odani odbrani BIH..prica o BIH nije jos zavrsena...
Mi od ‘96 slušamo tu priču. Ima neprijatelj sa strane koji vreba, a SDA je tu da nas štiti od njega.
SDA je tu da štiti samu sebe, ne treba se zanositi i biti naivan. Onaj ko sprži 250.000 u 15 kvadrata trafike je kriminalac i tom čovjeku treba da se sudi, on nema šta društvu da ponudi osim kriminala, lopovluka, nereda, i javašluka. On zakona i reda u životu nije vidio.
BiH je opstala u ratu i u mnogo težim situacijama nego što je danas. U mnogo težim situacijama nego što he danas ljudi su čuvali dostojanstvo. Treba ljudima govoriti da se može, da ne treba odustajati, da može društvo biti bolje.
Umjesto toga mi omladini govorimo kako niko nije savršen, kako je politika prljava, kako moraš lagati, kako je normalno pljačkati.
Sa tim mora da se prestane, ljudi koji se sakrivaju iza vjere i nacije treba u njih otvoreno prstom pokazivati. Treba biti hrabriji, kao da nam je u ratu izginulo sve što nam je valjalo. Dobri ljudi trebaju dici svoj glas. Ljudi su u ratu dali svoje živote da bi mi danas normalno živjeli, ljudi danas ne smiju dati funkciju, položaj. Dunjaluk ušao u srce, samo lični interes se ganja, kukavice i probisvjeti vode glavnu riječ.