Npr. u ZeDo kantonu imamo sljedeće rezultate:

Ako bi ostalo ovako, koliko bi koja stranka dobila mandata ?

Naljepi me čovjek danas kad sam mu rekao da mu je listić nevažeći i da je džabe išao da glasa. Kaže '' Glasao sam za Bećirevića i Komšića, ti nacionalisto''Nero Histrion wrote:Isto mi se desilo. Hebaji ga, nije ovaj narod citav u glavu.amko761 wrote:This!Krokodajl wrote:Dosta ljudi glasa za oba clana predsjednistva.
Ja im ne mogu objasniti da nemaju pravo da glasaju za bošnjačkog i hrvatskog člana predsjedništva i da je listić nevažeći u tom slučaju. Napadoše me danas
IZBORNA PLJAČKA Otkrivene teške mahinacije i zloupotrebe
Više od 100.000 nevažećih listića za Predsjedništvo BiH!
- 100.000 nevažećih glasačkih listića za Predsjedništvo BiH
- 118.000 za Parlamentarnu skupštinu BiH
- 56.000 za Parlament FBiH
- 40.000 za Narodnu skupštinu RS
- 46.000 za kantone u FBiH
Šta je ovo...
Šefik Džaferović je osvojio 182.049 glasova, dok je Bećirović drugi sa 164.835 glasova.
Isto u onom vicu: A neeeee, Cenogorci su lijeni, mi iz Bosne smo gluuupi.DonieBrasco wrote:Kako je samo glup narod ove drzave !
statixx wrote:Kako raste broj nevazecih listica tako raste i prednost Sefke...
Od tih 100 000 je bar 50 posto stvarno nevazecih. Od ovih oatalih 50 bar pola je komsicevih koje su mu hrvati ponistavali po hercegovi i srednjoj bosni ili bilo tamo gdje su vecina. Bruku je i fahrinih ponisteno namjerno ...mislim da denis ne bi nista profitiro...Banksy wrote:
Šta je ovo...
Šefik Džaferović je osvojio 182.049 glasova, dok je Bećirović drugi sa 164.835 glasova.
Možda Nikšić, vrti se oko 19.99%triconja wrote:Jeste li nasli igdje za kant. sk. da ce proci neko ko je iznad broja 5 po glasovima, tj. ima li iko da ima vise od 20% glasova a da nije u prvih pet?
Vidio sam i ja to, a ovi ostali haman mrka kapaVelkoski wrote:Možda Nikšić, vrti se oko 19.99%triconja wrote:Jeste li nasli igdje za kant. sk. da ce proci neko ko je iznad broja 5 po glasovima, tj. ima li iko da ima vise od 20% glasova a da nije u prvih pet?
Imaš PDA u TK, 35. na listi prošao, a 5. nije u 9 koji ulaze.triconja wrote:Jeste li nasli igdje za kant. sk. da ce proci neko ko je iznad broja 5 po glasovima, tj. ima li iko da ima vise od 20% glasova a da nije u prvih pet?
Ove izbore treba ponistiti. Ovo je bruka i sramota da je ovoliko nevazecih listica?Banksy wrote:
Šta je ovo...
Koji je izvor tj. gdje je ovo objavljeno?Banksy wrote:
Šta je ovo...
BHT maloprije, Avaz prenio.MarlboroGold wrote:Koji je izvor tj. gdje je ovo objavljeno?Banksy wrote:
Šta je ovo...
http://aceproject.org/electoral-advice/ ... /864793780Three to four per cent is considered by one expert as the “generally accepted high level for rejected ballots,” a proportion that is supported by data from International IDEA’s voter turnout database, where the global average proportion of invalid votes is slightly less than three per cent. The same data also indicates that there are, on average, fewer invalid votes in presidential elections than parliamentary ones, as well as slight geographical variation. It is also pointed out that even a level around the three to four per cent mark can be contentious in a very close election.
India is cited as a case where there used to be a great deal of invalid votes (before electronic voting was introduced). Although there was no benchmark as such, a higher than normal rate of invalid votes often lead to a recount.
Bez obzira sto je avaz... Sve je preneseno sa stranice izbori.baVelkoski wrote:Аваз
insomnia78 wrote:Pa vec ima dva
Ali kako su sinoć SDA Džaferović i Komšić požurili na SDA medije, po sat vremena FTV i Hayat, da zakucaju 'pobjedu'...It_is_a_Leclerc wrote:I gdje su sad ovi koji su tvrdili da nije moguće da ljevica ima dva člana Predsjedništva?
Da nije bilo sabotaže i agresivne kampanje protiv Denisa Bećirovića iz DeEfa i Građanske smijurije, te vrlo sumnjivog broja nevažećih, Bećirović bi lagano pobijedio Šefika Džaferovića.