Sa derivatima I SA SDA. To namherno izostavljatehizo ramidovic wrote:SSemir wrote:Pronadji izjavu gdje je to receno (u vezi derivati) pa ponovo procitaj, ali ocaj out cijelu izjavu, ili makar cijelu recenicu.hizo ramidovic wrote:pa deef je javno obzanila da nece i ne zeli u vlast sa derivatima ezdea.
s kim hoce a s kim nece, zna li se konacno?crno na belo...ne znam sta ti ovdje nije jasno...Šef pregovaračkog tima Demokratske fronte (DF) za formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović kazao je danas novinarima da premijerska pozicija u tom kantonu treba pripasti Našoj stranci (NS), jer su osvojili najviše glasova u lijevo orijentiranom bloku.
Podsjetio je su šefovi pregovaračkih timova DF-a, NS-a i Socijaldemokratske partije BiH (SDP) na sastanku održanom 19. oktobra potvrdili opredjeljenje da započnu proces formiranja skupštinske većine u Kantonu Sarajevo.
"Ali, ukoliko u novoj vladi budu predstavnici Naroda i Pravde (NiP), DF će podržati formiranje nove vlade, ali mi nećemo učestvovati u tome, jer su naši stavovi vrlo jasni, a to je da ne želimo koalirati sa Strankom demokratske akcije (SDA), ali ni sa njihovim derivatima", poručio je Dunović.
...
jedno je podrzati vlast u necemu a drugo sudjelovati u njoj...
Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
-
SSemir
#1851 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
-
hizo ramidovic
#1852 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
nije namjerno ali ako ti kazes da jeste onda je tako...SSemir wrote:Sa derivatima I SA SDA. To namherno izostavljatehizo ramidovic wrote: crno na belo...ne znam sta ti ovdje nije jasno...
jedno je podrzati vlast u necemu a drugo sudjelovati u njoj...
zivijo...
-
palermo
#1853 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
al kakav je forumski put Željka KOmšića i njegove stranke. Od američkog igrača koji je dobio mandat da zajednosa Fahrudinom sruši SDA-ovsku vladavinu do čovjeka kojeg je (i njegovu stranku) zapravo instalirao iliti osnovao SDA. Vauuuuuu.........
Ovaj podforum "opći izbori" je bolji od romana Christievke...........mislim Agathe
Ovaj podforum "opći izbori" je bolji od romana Christievke...........mislim Agathe
- ultima_palabra
#1854 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pa kakav je put Milorada Dodika ili Mirka Šarovića? Život piše najbolje romane.palermo wrote:al kakav je forumski put Željka KOmšića i njegove stranke. Od američkog igrača koji je dobio mandat da zajednosa Fahrudinom sruši SDA-ovsku vladavinu do čovjeka kojeg je (i njegovu stranku) zapravo instalirao iliti osnovao SDA. Vauuuuuu.........
-
palermo
#1855 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
I njih instalirala SDA ?????ultima_palabra wrote:Pa kakav je put Milorada Dodika ili Mirka Šarovića? Život piše najbolje romane.palermo wrote:al kakav je forumski put Željka KOmšića i njegove stranke. Od američkog igrača koji je dobio mandat da zajednosa Fahrudinom sruši SDA-ovsku vladavinu do čovjeka kojeg je (i njegovu stranku) zapravo instalirao iliti osnovao SDA. Vauuuuuu.........
de bolan Ultima, ja duboko vjerujem da se i ti smijuljiš iza kompjtera kada čitaš ovdje postove......
- ultima_palabra
#1856 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ozbiljno pitanje-ozbiljan odgovor-okret na zajebanciju... forumanje by Palermo.palermo wrote:I njih instalirala SDA ?????ultima_palabra wrote:Pa kakav je put Milorada Dodika ili Mirka Šarovića? Život piše najbolje romane.palermo wrote:al kakav je forumski put Željka KOmšića i njegove stranke. Od američkog igrača koji je dobio mandat da zajednosa Fahrudinom sruši SDA-ovsku vladavinu do čovjeka kojeg je (i njegovu stranku) zapravo instalirao iliti osnovao SDA. Vauuuuuu.........
Ovaj podforum "opći izbori" je bolji od romana Christievke...........mislim Agathe......
de bolan Ultima, ja duboko vjerujem da se i ti smijuljiš iza kompjtera kada čitaš ovdje postove......
-
MUNAFIK
#1857 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Sasvim legitiman zahtjev... 20 000 glasova na svom imenu i 6 mandata u Skupstini... Uz sam teret koji ima na svojoj grbaci Konakovic je savršen kandidat jer se mora i dokazivat svim glasacima inace ga nema... Dakle nema tu šuplje...malakh wrote:a gledaj što "simpatizeri" naše stranke brinu o kiflinom premijerskom mandatu.MUNAFIK wrote:Gledaj SDA forumske brigade i lafo njihove velike brige za Našu stranku
Sa druge strane imaš ego trip DF-a od koje sam Kifla ima duplo više glasova i koji naravno ne nudi nikakvu alternativu za sasvim legitimne zahtjeve Kifle, ali odbija sve drugo... Dakle druga opcija je ...SDA
-
palermo
#1858 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
pa moram ti reći da Palermo misli da je njegov odgovor mnogo ozbiljniji od mnogih teorija koje se ovdje ovih dana pišu.ultima_palabra wrote:
Ozbiljno pitanje-ozbiljan odgovor-okret na zajebanciju... forumanje by Palermo.
Al kako je ovo tema Kanton Sarajevo, a već su me jednom zaćerali sa ove teme sa obrazloženjem da ne poznajem tematiku, onda ću preventivno prestati pisati (na Kantonu Sarajevo, da ne bude zabune) i ozbiljno i neozbiljno
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#1859 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
čiji su zahtjevi legitimniji, kifle koji ima 6 mandata ili bloka koji nastupa jedinstveno i ima 12 mandata?MUNAFIK wrote:
Sasvim legitiman zahtjev... 20 000 glasova na svom imenu i 6 mandata u Skupstini... Uz sam teret koji ima na svojoj grbaci Konakovic je savršen kandidat jer se mora i dokazivat svim glasacima inace ga nema... Dakle nema tu šuplje...
Sa druge strane imaš ego trip DF-a od koje sam Kifla ima duplo više glasova i koji naravno ne nudi nikakvu alternativu za sasvim legitimne zahtjeve Kifle, ali odbija sve drugo... Dakle druga opcija je ...SDA
ovaj blok se posmatra kao jedinka od 12 mandata i sa pravom mogu tražiti premijera, jer imaju 12 ruku u skupštini kantona sarajevo. ne treba ga razdvajati, sem ako se oni sami ne posvađaju i ne razdvoje. dakle trenutno se pregovara unutar bloka i taj blok će ponuditi kifli saradnju. u toj saradnji kifla mora respektirati koalicinu snagu bloka i njihove legitimne i realne zahtjeve.
ako budu nastupali kao blok, već na sljedećim izborima možemo očekivati neki novi savez za promjene koji bi u fbih mogao imati najviše glasova, a kiflu i sbb sa prepolovljenim brojem glasova.
- Styling
#1860 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ne znam gdje je DF sebe prepoznao kao nekoga ko može određivati kako će se formirati vlast u KS. Imaju manje mandata od SBB-a i SDP-a a o NS i NiP da ne govorimo. Bez njih NS, SDP, NiP i SBB imaju 19 rukica. SDP, SBB i NiP su definitivno dogovorili zajednički nastup što samim tim ukazuje da DF nema šta da traži u Kantonalnoj vladi. Neka idu u opoziciju sa SDA i neka šute.MUNAFIK wrote:Sasvim legitiman zahtjev... 20 000 glasova na svom imenu i 6 mandata u Skupstini... Uz sam teret koji ima na svojoj grbaci Konakovic je savršen kandidat jer se mora i dokazivat svim glasacima inace ga nema... Dakle nema tu šuplje...malakh wrote:a gledaj što "simpatizeri" naše stranke brinu o kiflinom premijerskom mandatu.MUNAFIK wrote:Gledaj SDA forumske brigade i lafo njihove velike brige za Našu stranku
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#1861 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
a misliš da će naša stranka ući u vlast bez dfa? pogotovo nakon što se obznanilo da su se iz dfa zalagali da naša stranka dobije najjaču funkciju u kantonu sarajevo i da ona bude predvodnik te grupacije stranka koje se okupljaju na pregovorima.Styling wrote: Ne znam gdje je DF sebe prepoznao kao nekoga ko može određivati kako će se formirati vlast u KS. Imaju manje mandata od SBB-a i SDP-a a o NS i NiP da ne govorimo. Bez njih NS, SDP, NiP i SBB imaju 19 rukica. SDP, SBB i NiP su definitivno dogovorili zajednički nastup što samim tim ukazuje da DF nema šta da traži u Kantonalnoj vladi. Neka idu u opoziciju sa SDA i neka šute.
ništa se nije dogovorilo i ništa se zadugo neće dogovoriti. iz dfa su najavili da neće sa kfilom, a naša stranka i sdp se nisu očitovale po tom pitanju. pregovori će se najvjerojatnije nastaviti, uz poznavanje stava dfa.
- Banksy
#1862 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Sinoć je Bakir Ietbegović gostovao na FTV-u. Vrijeme je potrošio insinuirajući, prijeteći, moleći, nudeći, pozivajući, ukratko, otvoreno je pokazao da je izgubljen i očajan zbog skoro izvjesnog gubitka vlasti. Zadovoljstvo je, na svim temama, prepoznati identično raspoloženje kod forumskog SDA puka. Neprocjenjivo.
- Styling
#1863 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
malakh wrote:a misliš da će naša stranka ući u vlast bez dfa? pogotovo nakon što se obznanilo da su se iz dfa zalagali da naša stranka dobije najjaču funkciju u kantonu sarajevo i da ona bude predvodnik te grupacije stranka koje se okupljaju na pregovorima.Styling wrote: Ne znam gdje je DF sebe prepoznao kao nekoga ko može određivati kako će se formirati vlast u KS. Imaju manje mandata od SBB-a i SDP-a a o NS i NiP da ne govorimo. Bez njih NS, SDP, NiP i SBB imaju 19 rukica. SDP, SBB i NiP su definitivno dogovorili zajednički nastup što samim tim ukazuje da DF nema šta da traži u Kantonalnoj vladi. Neka idu u opoziciju sa SDA i neka šute.
ništa se nije dogovorilo i ništa se zadugo neće dogovoriti. iz dfa su najavili da neće sa kfilom, a naša stranka i sdp se nisu očitovale po tom pitanju. pregovori će se najvjerojatnije nastaviti, uz poznavanje stava dfa.
NS će postupiti po instrukcijama Uncle Sama koji ih je i gurao od samog početka. A Uncle Sam hoće da vidi NiP u vlasti u KS.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1864 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
NS ce izgleda da najeBe, previse se polazu nade u njih a veci igraci kolo vode... SDA mlin je vec u pogonu i melje...
Izetbegović: Pričaju da SDA vodi lošu politiku 20 godina, a Sarajevo smo doveli na nivo metropole! I hoće da nam ga otmu!
-
baxus
#1865 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Da li se meni čini ili ja ne vidim ovdje ni jednog učesnika rasprave koji je otvoreno SDA simpatizerer.
Ja samo vidim neke upakovene analitičare, lafo brizne, dobronamjerne i objektivne koji potkuhavaju medju rajom.
Ja samo vidim neke upakovene analitičare, lafo brizne, dobronamjerne i objektivne koji potkuhavaju medju rajom.
-
MUNAFIK
#1866 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
To nije nikakvo jedno tijelo... Da su zajedno nastupili bi zajedno na izborima a znamo dobro kako je to zavrsilo... Dakle nema tu govora o nekoj JEDINCI... Druga stvar NS je jasno rekla da ne zeli poziciju premijera... I sta ostaje? Ostaje jedino da SDA nastavi vladavinu...malakh wrote:čiji su zahtjevi legitimniji, kifle koji ima 6 mandata ili bloka koji nastupa jedinstveno i ima 12 mandata?MUNAFIK wrote:
Sasvim legitiman zahtjev... 20 000 glasova na svom imenu i 6 mandata u Skupstini... Uz sam teret koji ima na svojoj grbaci Konakovic je savršen kandidat jer se mora i dokazivat svim glasacima inace ga nema... Dakle nema tu šuplje...
ovaj blok se posmatra kao jedinka od 12 mandata i sa pravom mogu tražiti premijera, jer imaju 12 ruku u skupštini kantona sarajevo. ne treba ga razdvajati, sem ako se oni sami ne posvađaju i ne razdvoje. dakle trenutno se pregovara unutar bloka i taj blok će ponuditi kifli saradnju. u toj saradnji kifla mora respektirati koalicinu snagu bloka i njihove legitimne i realne zahtjeve.
ako budu nastupali kao blok, već na sljedećim izborima možemo očekivati neki novi savez za promjene koji bi u fbih mogao imati najviše glasova, a kiflu i sbb sa prepolovljenim brojem glasova.
Ovo sto pises je demagogija koja samo trazi opravdanja za DF ego tripove koji navode vodu na mlin SDA...
Nema se DF sta kur.it sa 12 mandata kad su osvojili samo 3...
A Kifla nije nikakav mutavac i pokazao je ako zelite sad pravit blokove eto naoravio je i on blok od 12... Pa eto nek se RESPEKTIRAJU kako ti to kazes...
- GandalfSivi
#1867 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Koji ba blok, koji jedinstveni stavovi? Nema toga. Sada se DF sjetio pozivati na jedinstvo, a kada su se razjebavale koalicije pred izbore tada je to bilo okay. Plus, ima i Kifla blok od 12 poslanika, ako cemo bas ici u tu pricu...malakh wrote:čiji su zahtjevi legitimniji, kifle koji ima 6 mandata ili bloka koji nastupa jedinstveno i ima 12 mandata?MUNAFIK wrote:
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1868 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
ko što narod kaže, prvi maćići se u vodu bacaju
sve če to na kraju završiti s SDA
živi bili pa vidželi
sve če to na kraju završiti s SDA
živi bili pa vidželi
- Maystor
#1869 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Konaković je oličenje svega protiv čega se NS deklarativno zalaže. Što se mene tiče, najviše bih volio da NS i NiP sutra naprave vladu s njim na čelu. Izgubićemo mandatni period, ali preduslov da se krene naprijed je da se ubleha eliminiše. Ovako će sami odraditi taj posao.
- malakh
#1870 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
a uncle sam je?Styling wrote:malakh wrote:a misliš da će naša stranka ući u vlast bez dfa? pogotovo nakon što se obznanilo da su se iz dfa zalagali da naša stranka dobije najjaču funkciju u kantonu sarajevo i da ona bude predvodnik te grupacije stranka koje se okupljaju na pregovorima.Styling wrote: Ne znam gdje je DF sebe prepoznao kao nekoga ko može određivati kako će se formirati vlast u KS. Imaju manje mandata od SBB-a i SDP-a a o NS i NiP da ne govorimo. Bez njih NS, SDP, NiP i SBB imaju 19 rukica. SDP, SBB i NiP su definitivno dogovorili zajednički nastup što samim tim ukazuje da DF nema šta da traži u Kantonalnoj vladi. Neka idu u opoziciju sa SDA i neka šute.
NS će postupiti po instrukcijama Uncle Sama koji ih je i gurao od samog početka. A Uncle Sam hoće da vidi NiP u vlasti u KS.
- malakh
#1871 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
pokaži mi izjavu gdje su rekli da ne žele poziciju premijera.MUNAFIK wrote: To nije nikakvo jedno tijelo... Da su zajedno nastupili bi zajedno na izborima a znamo dobro kako je to zavrsilo... Dakle nema tu govora o nekoj JEDINCI... Druga stvar NS je jasno rekla da ne zeli poziciju premijera... I sta ostaje? Ostaje jedino da SDA nastavi vladavinu...
Ovo sto pises je demagogija koja samo trazi opravdanja za DF ego tripove koji navode vodu na mlin SDA...
Nema se DF sta kur.it sa 12 mandata kad su osvojili samo 3...
A Kifla nije nikakav mutavac i pokazao je ako zelite sad pravit blokove eto naoravio je i on blok od 12... Pa eto nek se RESPEKTIRAJU kako ti to kazes...
i napravio je i on blok od 12 mandata i neka sada krenu u pregovore. a ne unaprijed pikirati poziciju premijera, bez da je sa bilo kome zvanično obavio razgovor.
ps vidjet ćemo ima li njegiv blok baš 12 mandata.
a niko ne navodi vodu na mlin dfa. komentiram ono što sam procitao. oni spominju blok stranaka, oni spominju da si blizu postizborne koalicije, oni spominju da ce to nuditi i ostalim partnerima.
malo pogledaj klixovu ne tako davnu historiju.
- malakh
#1872 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
druže, već se uveliko priča da su amel mekić i poturak prišli sda.JoseMujica wrote:ko što narod kaže, prvi maćići se u vodu bacaju![]()
sve če to na kraju završiti s SDA![]()
živi bili pa vidželi
naravno, za sada je to samo rekla kazala, a do nove godine ćemo znati stvarno stanje.
-
SSemir
#1873 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Kad? Gdje? De da i ja procitam tu jasnu izjavu.MUNAFIK wrote:Druga stvar NS je jasno rekla da ne zeli poziciju premijera...malakh wrote:čiji su zahtjevi legitimniji, kifle koji ima 6 mandata ili bloka koji nastupa jedinstveno i ima 12 mandata?MUNAFIK wrote:
- Styling
#1874 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Moj amidža Fikret.malakh wrote:a uncle sam je?Styling wrote:
- Styling
#1875 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Zato što nemaju petlje da se uhvate u koštac sa problemima u Kantonu. Svi bi u vlast a niko neće da vodi promjene. Niko osim Konakovića ne bi imao hrabrosti da skine Sebiju i proglasi stečaj GRAS-a.SSemir wrote:Kad? Gdje? De da i ja procitam tu jasnu izjavu.MUNAFIK wrote:[
Druga stvar NS je jasno rekla da ne zeli poziciju premijera...