Ilegalni migranti u BiH
- O'zone
- Globalni moderator
#1851 Re: Migranti
Kaže voditelj migracionog centra u Salakovcu da je stiglo 270 migranata.....jbo te do jučer ih kod Vijećnice bilo 600....gdje im se ispališe ostali?
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... tar/300326
- klixoris
#1852 Re: Migranti
Mislim da je ostatak ostao u Sarajevu. Vjerovatno preko noci zbrisali iz kampa kada su culi da ih ujutro sele...
- Maraschino
#1853 Re: Migranti
Ovi koji su odbacili namjerno ili ne namjerno izgubili dokumente, oni najgore prolaze bilo gdje. Njihove procedure dugo traju dok ne dokaze identitet.mostarac1905 wrote: selio sam se i ja 4 puta u ratu, prolazio kroz sve i svasta ali dokumente nisam izgubio.
ovi 'bijednici', kako kazes, namjerno odbacuju dokumente.
ja s njima problema nemam, ali zar nisu mogli naci jadniju zemlju za prihvat i smjestaj
Ako pogledas stanje do sada, mi smo zadnja zemlja koja se stim bori. Nije bez razloga. Dobro su oni informisani ali isto tako im je neko iz SR i CG signalizirao da bi mogli provaliti u EU preko BiH. Inace ne bi krenuli.
-
invincible1921
#1854 Re: Migranti
@Maraschino pa po tebi bi trebali funkcionisat na princpiu
1.Izgledaj sto jadnije
2.Baci dokuemnte
3.Razppni sator
4.Evo ti azil
Prema meni i ostalim bi trebali funkcionisat na principu:
1.Vadi dokumente
2.Vadi pasos
3.Uci jezik
4.Predaj za vizu
5.Cekaj godinu dvije mozda dobijes mozda ne
1.Izgledaj sto jadnije
2.Baci dokuemnte
3.Razppni sator
4.Evo ti azil
1.Vadi dokumente
2.Vadi pasos
3.Uci jezik
4.Predaj za vizu
- omega369
#1855 Re: Migranti
Jel uhapsen UZP-ovac il je zbrisao u "domovinu"? 
- AmiĐa_Idriz
#1856 Re: Migranti
I dati im odma posao, nista socijala. Al onda skontam da ni mi posla nemamo a ne jos njima da dajemo 
- Warashii
#1857 Re: Migranti
Pa nisu oni tu na legalan nacin. Mislim kako uopste ovo ocekivati.invincible1921 wrote:@Maraschino pa po tebi bi trebali funkcionisat na princpiu
1.Izgledaj sto jadnije
2.Baci dokuemnte
3.Razppni sator
4.Evo ti azil
1.Vadi dokumente
2.Vadi pasos
3.Uci jezik
4.Predaj za vizu
Pokusavaju na sve moguce nacine da se dokopaju EU, nacini se ne biraju, oni su sve ulozili i vise nista nemaju da izgube.
-
invincible1921
#1858 Re: Migranti
Pa ako das njima sto onda sutra ne bi prosjecni Bosnjo mogao isto uradit? Uostalom znaci vi podrzavate ilegalne nacine...pa hajmo onda svi u anarhiju koji ku.rc zivimo po nekim zakonima i pravilima, uzmi pusku i idi uzmi sta god zelis...Warashii wrote:Pa nisu oni tu na legalan nacin. Mislim kako uopste ovo ocekivati.invincible1921 wrote:@Maraschino pa po tebi bi trebali funkcionisat na princpiu
1.Izgledaj sto jadnije
2.Baci dokuemnte
3.Razppni sator
4.Evo ti azil
1.Vadi dokumente
2.Vadi pasos
3.Uci jezik
4.Predaj za vizu
Pokusavaju na sve moguce nacine da se dokopaju EU, nacini se ne biraju, oni su sve ulozili i vise nista nemaju da izgube.
- zlo zlo
#1859 Re: Migranti
posla ima itekako za sve, nema jedino pošteno plaćenoga posla od kojeg se može živjeti normalno.
U Njemačkoj ga ima pa opet ni tamo skoro nitko od njih ne želi učiti jezik da se može osnovno sporazumjet i zaposlit.
U Njemačkoj ga ima pa opet ni tamo skoro nitko od njih ne želi učiti jezik da se može osnovno sporazumjet i zaposlit.
- Warashii
#1860 Re: Migranti
Ma niko to ne podrzava samo sada nemas nekog izbora.invincible1921 wrote: Pa ako das njima sto onda sutra ne bi prosjecni Bosnjo mogao isto uradit? Uostalom znaci vi podrzavate ilegalne nacine...pa hajmo onda svi u anarhiju koji ku.rc zivimo po nekim zakonima i pravilima, uzmi pusku i idi uzmi sta god zelis...
Trenutna situacija je takva i nije moguce uraditi nesto kako vi zamisljate.
Pa koliko li je iz BiH ljudi kao sto je ovaj isao https://www.klix.ba/vijesti/bih/nazif-m ... /161226112 da on je imao dokumenta ali koliko ih je na ilegalne nacine EU?
Niko nista ne podrzava, narocito ne anarhiju ali kada nemas nikakav trag a nalazi se u tvojoj zemlji nije bas tako lako "vratiti ga odakle je dosao".
-
invincible1921
#1861 Re: Migranti
Pa nemoj mu dat azil, nek mu EU neda azil i sam ce se vratit odakle je kreno jer ce vidjet da natakav nacin nije nigdje prispio u Evropi...al jok bolje napravit presedan sa par hiljada pa da onda desetine hiljada vide to i oni krenu istim putemWarashii wrote:Ma niko to ne podrzava samo sada nemas nekog izbora.invincible1921 wrote: Pa ako das njima sto onda sutra ne bi prosjecni Bosnjo mogao isto uradit? Uostalom znaci vi podrzavate ilegalne nacine...pa hajmo onda svi u anarhiju koji ku.rc zivimo po nekim zakonima i pravilima, uzmi pusku i idi uzmi sta god zelis...
Trenutna situacija je takva i nije moguce uraditi nesto kako vi zamisljate.
Pa koliko li je iz BiH ljudi kao sto je ovaj isao https://www.klix.ba/vijesti/bih/nazif-m ... /161226112 da on je imao dokumenta ali koliko ih je na ilegalne nacine EU?
Niko nista ne podrzava, narocito ne anarhiju ali kada nemas nikakav trag a nalazi se u tvojoj zemlji nije bas tako lako "vratiti ga odakle je dosao".
-
kakavdanakneiskustvu
#1862 Re: Migranti
Tomahawk11 wrote:Pogledaj portale, 1001 vijest o Mektiću, Izetbegoviću, Ujiću, Horvatu, Čoviću....ko da se Tops reklamira
kojem horvatu?
-
kakavdanakneiskustvu
#1863 Re: Migranti
O'zone wrote:I šta kaže Mektić "Lasića danas mora privesti u tužilaštvo" haj da i to vidim.
nesto mi tesko u to povjerovati
- Warashii
#1864 Re: Migranti
A ko je to do sada dobio azil?
Kakvo znas kakav je situacija u EU?
Pa nase su ljude deportovali i to poprilicno uspjesno nakon zavrsetka rata, s tim da je ovo svidjalo se to nekome ili ne, pirodna migracija koja se desava i to ne prvi put.
Pa nase su ljude deportovali i to poprilicno uspjesno nakon zavrsetka rata, s tim da je ovo svidjalo se to nekome ili ne, pirodna migracija koja se desava i to ne prvi put.
-
invincible1921
#1865 Re: Migranti
Pa konstantno se vrsi pritisak da im se da azil od raznih masina za pranje para ovaj hocu reci nevladnih organizcija i ostalog...nema nista od preljevanja vode iz supljeg u prazno, samo jasna i odlucna akcija vrati ih na granicu i kraj price. Nikakva zamajavanja i zbrinjavanja. Pa da se sutra donese odluka o deportciji bruku bi nasih reklo AJ DJE CE VAM DUSA KAKOVAS NIJE STID...Warashii wrote:A ko je to do sada dobio azil?
-
last mohicans
#1866 Re: Migranti
Izgleda da njima nije tako jadna kao što je nama. Očito su tu došli s nekim ciljem i namjerom, ostati ili ne, sad će se pokazati sva moć, to jest nemoć države što se jutros najbolje manifestovalo. Što neko reče nije njih ni pola otišlo, desetine muškaraca sam danas sreo u gradu. Vjerovatno su uzeli neke privremene smještaja. Sad se postavlja pitanje kako takve ljude legitimisati i evidentirati. Mislim da je problem i veći nego li se čini.mostarac1905 wrote:selio sam se i ja 4 puta u ratu, prolazio kroz sve i svasta ali dokumente nisam izgubio.Maraschino wrote:cuj dokumenta traziti od ovih bijednika, po mogucnosti ne starije od 6 mjesecizlo zlo wrote:dokumenti nisu samo pasoš. Dokumenti su rodni list, domovnica, izvod ovaj onaj, lična karta itd, bilo koji dokument koji potvrđuje da si ti ti i od tamo odakle jesu.![]()
kada su pojedini krenuli od kuce to samo bog zna. koliko su garderobe promijenili, koliko kisa osjetili, ilegalnih prebacivaca, pljackasa...i na kraju ga pitati za dokumenta. uozbiljite se malo. nisu oni sjeli ispred kuce i izasli u sarajevu.
ovi 'bijednici', kako kazes, namjerno odbacuju dokumente.
ja s njima problema nemam, ali zar nisu mogli naci jadniju zemlju za prihvat i smjestaj
-
Heller
#1867 Re: Migranti
Vjerovatno misli na Hercegakakavdanakneiskustvu wrote:Tomahawk11 wrote:Pogledaj portale, 1001 vijest o Mektiću, Izetbegoviću, Ujiću, Horvatu, Čoviću....ko da se Tops reklamira
kojem horvatu?
- Warashii
#1868 Re: Migranti
MA nema tu pritisak, ima procedura koja se zna.
Na kraju krajeva kao sto sam i rekao, njima nije cilj BiH, cilj je EU.
I gdje ces ih deportovati? Svi ih cekaju rasirenih ruku.
Na kraju krajeva kao sto sam i rekao, njima nije cilj BiH, cilj je EU.
I gdje ces ih deportovati? Svi ih cekaju rasirenih ruku.
- Janjicar
#1869 Re: Migranti
Danas ce biti priveden u Tužilastvo gdje ce dati izjavuomega369 wrote:Jel uhapsen UZP-ovac il je zbrisao u "domovinu"?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1870 Re: Migranti
Ma ja, to je tajHeller wrote:Vjerovatno misli na Hercegakakavdanakneiskustvu wrote:Tomahawk11 wrote:Pogledaj portale, 1001 vijest o Mektiću, Izetbegoviću, Ujiću, Horvatu, Čoviću....ko da se Tops reklamira
kojem horvatu?
- dječak sa šibicama
#1871 Re: Migranti
znaci ovog ljeta turisti u Mostaru da pripaze novcanike 
-
Korisničkoime
#1872 Re: Migranti
Mi smo za sve njih samo tranzitna zemlja i ništa više, naša obaveza bi sada bila da utvrdimo iz koje su zemlje ušli u BiH te da ih u tu zemlju vratimo nazad, problem je naravno taj što će ta zemlja da odbije da primi te migrante (u ovom slučaju najvjerovatnije je Srbija u pitanju). Ne možeš ih vratiti u zemlju iz koje su ušli u BiH ne možeš ih vratiti u zemlju porijekla jer ne znaš koja je to zemlja a svi od reda će reći da je Sirija gdje ih naravno nikako ne možeš vratiti, nemaju prava na boravak u našoj zemlji, jasno je da situacija nije ni najmanje jednostavna.
Po meni trebamo se praviti ludi kad nas svi hebu što ne bi i mi druge. U sred turističke sezone potovarit ih u autobuse i na divljem nelegalnom prelazu ih pustiti sa uputama gdje je EU nek ljudi malo vide Jadransko more. A susjede uputiti na komesara HNK
Po meni trebamo se praviti ludi kad nas svi hebu što ne bi i mi druge. U sred turističke sezone potovarit ih u autobuse i na divljem nelegalnom prelazu ih pustiti sa uputama gdje je EU nek ljudi malo vide Jadransko more. A susjede uputiti na komesara HNK
-
chelsea999
#1873 Re: Migranti
Interesantno je da se sad Mektić poziva na pravnu državu i privođenja a bio je član Organizacionog odbora za dan RS-a, 9.1. ove godine unatoč presudi Ustavnog suda BiH....
Što tada nije u Tužiteljstvo priveo Dodika i druge.... Radi s eo proslavi dana tvorevine koja je u logore pospremila hiljade bošnjaka, o ubijanju da ne govorimo...
I opet ćaršijsko sarajevsko licemjerstvo, tada je bio genocidaš a sad je dobar....
Mislim da se ovde radi o nečemu drugom...
Što tada nije u Tužiteljstvo priveo Dodika i druge.... Radi s eo proslavi dana tvorevine koja je u logore pospremila hiljade bošnjaka, o ubijanju da ne govorimo...
I opet ćaršijsko sarajevsko licemjerstvo, tada je bio genocidaš a sad je dobar....
Mislim da se ovde radi o nečemu drugom...
-
PeppermintSA
#1874 Re: Migranti
Svaki koji se uhvati u Sarajevu se treba momentalno deportovati. Ako ih niko neće, na čamac i plovi Hikmete.O'zone wrote:Kaže voditelj migracionog centra u Salakovcu da je stiglo 270 migranata.....jbo te do jučer ih kod Vijećnice bilo 600....gdje im se ispališe ostali?
-
kakavdanakneiskustvu