Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
tvojkomsija

#1851 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tvojkomsija »

putokaz1 wrote:moze li NIP napraviti šta 2020
Opet će biti druga najjača stranka u KS, ovaj put sa manjom razlikom od SDA nego na općim izborima.
Mislim da bi mogli imati svog načelnika na Ilidži, a i u Novom Gradu ako skupa sa NS i SDP izađu sa zajedničkim kandidatom
putokaz1

#1852 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

tvojkomsija wrote:
putokaz1 wrote:moze li NIP napraviti šta 2020
Opet će biti druga najjača stranka u KS, ovaj put sa manjom razlikom od SDA nego na općim izborima.
Mislim da bi mogli imati svog načelnika na Ilidži, a i u Novom Gradu ako skupa sa NS i SDP izađu sa zajedničkim kandidatom
opa 2 nacelnika
drug_profi

#1853 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ja mislim da bi NiP sa BH blokom trebao izaci u svim opstinama KS sa zajednickim kandidatima. Ali bas probrati ljude bez afera i sa dobrim backgraundom. Vjerovatno se moze naci neko takav ko bi bio spreman uci u politiku ako mu se garantuju cista posla i odrjesene ruke.
giannibelif

#1854 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by giannibelif »

Mislim da NiP ima šanse u tri opštine, Centar, N.Grad i N. Sarajevo za načelnicku poziciju, a na Ilidzi i u Vogosci kvalitetan rezultat. Ilidza mi se čini kao specifična sredina gdje jako teško neka nova ili "novija" priča može proći. U Centru sam apsolutno siguran da bi mogli dobiti, iako će ta opština biti predmet diobe pri pregovorima oko nastupa na izborima Šestorke na kraju.
finansijska kriza

#1855 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by finansijska kriza »

U cilju jacanja pozicije i slabljenja opozicije, očekujem dogovor u zajedničke kandidate NiP, Sdp, NS, pogotovo Centar, NG, NS Ilidža... ako bude dogovora, biće i načelnika...
kmirsad

#1856 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Ako bude plime, bit će i rime... :lol:
Seyfo

#1857 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Seyfo »

Smatram da Konaković i SDP (nakon što su odjebali Lagumdžiju i ostalu gamad) imaju realne šanse nešto postići na svim nivoima. Ali, samo ako uključe mozak a isključe sujetu. Zajednički kandidati, platforme, koalicije...ne moraju zajedno,jer ciljaju različite segmente glasačkog tijela, ali zajedno gdje treba. I SDA bi jednog dana mogla biti kao što je danas stranka ZaBiH.
kmirsad

#1858 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Jednostavno je... SDP, a s njima i svi njihovi saveznici... če strahovito profitirati od od ovih poteza GO SDP u pogledu čiščeanja stranke od pojedinaca koji odstupaju od proklamovane politike stranke.
bunk

#1859 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Hoce ako uoci izbora iz rusije uvezu par stotina hiljada staljinista :lol:
kmirsad

#1860 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Hočeš reči da je toliko " staljino"- uhljebo karijerista" istjerano ili su sami napustili SDP :lol:
Obadvije ove " staljino"-uhhljebo karijerističke" stranke če imati oliko glasova koliko njih samih ima... dakle... rezultat na nivou statističke greške.
Završetkom nihovih mandata završavaju im se i SDP ili građanske političke karijere.
Otprilike onoliko koliko ih je stalo iz govorničke bine... pa ha, da be budem minimalista... možda i duplo toliko.
Pa čaki i oni najuspaljeniji " uhljebo karijeristi" se lome, izbjegavaju javno prikazivanje i izgovaranje svojih imena.
Ne libe se samo oni koji su napovratno i nepopravljivo, presli tanku crvenu liniju.
Jer im ništa drugo nije preostalo.
Kikibombona

#1861 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Ako NiP, SDP i NS ne budu isli zajedno SDA ce ih dugorocno sahraniti.

Mislim da cak trebaju pozvati DF i SBB da ponude zajednicke kandidate na lokalnim izborima ako do tada opstane vlada SA kantona.

Cilj je srusiti SDA, a sa SBB i DF ce se lako.
Čudna sorta

#1862 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Čudna sorta »

Ja mislim da će NiP, SDP i Naša stranka 2020. godine povući dosta glasova SBB-a i DF-a jer mislim da njih na sljedećim izborima nema nigdje, sami su sebe pokopali.

A ako SDA i sruši Vladu KS-a, mislim da će ove stranke tek onda na sljedećim izborima dobiti glasove. Kako god ja nekako po prvi put poslije rata vidim neki, kakav takav napredak. :bih:

SDA-ovci ja mislim da sanjaju Konakovića i NiP, ali onaj gospodin Trotoar i "tik-tak" na FB-u mi je najbolji. On je baš na aparatima. :lol:
El_comadante

#1863 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

Kikibombona wrote:Ako NiP, SDP i NS ne budu isli zajedno SDA ce ih dugorocno sahraniti.

Mislim da cak trebaju pozvati DF i SBB da ponude zajednicke kandidate na lokalnim izborima ako do tada opstane vlada SA kantona.

Cilj je srusiti SDA, a sa SBB i DF ce se lako.
nešto kontam da bi se to moglo vrlo lako desiti da NiP, SDP i NS idu zajedno za načelnike a odvojeno za OV barem ovde u KS.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1864 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by japin_mutapi »

ko čuva leđa konakoviću
ne ulazi se u ovakav okršaj sa mafijom bez dobre podrške
tvojkomsija

#1865 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tvojkomsija »

japin_mutapi wrote:ko čuva leđa konakoviću
Sandžaklije
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1866 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

carsija.
Styling

#1867 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Narod.
The BEN10

#1868 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The BEN10 »

Čudna sorta wrote:SDA-ovci ja mislim da sanjaju Konakovića i NiP, ali onaj gospodin Trotoar i "tik-tak" na FB-u mi je najbolji. On je baš na aparatima. :lol:
Hahaha, ko su ta dvojica? Za trotoar kontam da je Selimbegović, ali tik-tak? :-) :lol:
wewa

#1869 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... nja/346839

NiP / Konaković: Bakir Izetbegović mora odgovoriti na ova 3 pitanja
07. 08. 2019. u 11:19:00 Radiosarajevo.ba
Povodom potpisivanja koalicionog sporazuma između SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, iz Naroda i pravde su pozvali predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, da narodu odgovori na tri ključna pitanja o onome šta su trojica stranačkih lidera konkretno dogovorila.

"Prvo pitanje svakako se tiče puta Bosne i Hercegovine ka NATO integracijama što je SDA, uz podršku svih probosanskih stranaka, postavila kao uvjet svih uvjeta za formiranje Vijeća ministara BiH.

Izetbegović mora izaći pred svoj narod i jasno reći da li će i do kada tačno Bosna i Hercegovina predati prvi Godišnji nacionalni program (ANP). Bez ANP-a, naš put u NATO-u nije usporen, već je blokiran, a od Dodika i njegovih partnera jasno smo čuli da od ANP-a nema ništa.

Pitanje NATO integracija nadilaze stranačka neslaganja i uvijek smo bili spremni pružiti podršku bošnjačkim predstavnicima na tom polju. No, Izetbegović mora shvatiti da je stasala jedna nova generacija koja neće zatvoriti oba oka i dopustiti da bude prevarena“, navodi se u saopćenju Naroda i pravde.

Drugo pitanje odnosi se na formulaciju da će koalicioni partneri izmjenom izbornog zakonodavstva omogućiti da se osigura legitimno predstavljanje naroda.

„Koalicioni sporazum Dodika, Čovića i Izetbegovića koristi formulaciju o legitimnom predstavljanju što je opasna mantra HDZ-a BiH, već nekoliko godina kojom se nastoji prikazati kako su samo članovi HDZ-a legitimni predstavnici hrvatskog naroda. Kao stranka koja baštini
bosanskohercegovački multikulturalizam i u čijem članstvu ima i bosanskohercegovačkih Hrvata, pozivamo Izetbegovića da svim bh. Hrvatima, koji nisu i neće biti članovi HDZ-a, odgovori da li je ovim svojim potpisom njihovu sudbinu isporučio Čoviću“, kažu iz Naroda i
pravde.
Pitanje o kojem se u javnosti malo govori a koje je, smatraju iz Naroda i pravde, jednako važno, jeste pitanje rokova kojih u potpisanom sporazumu uopće nema.

„Sporazum je toliko općenit da u suštini nikoga ne obavezuje na bilo šta, što se i vidi po dijametralno suprotnim izjavama potpisnika samo dan poslije. Sporazum vrvi od fraza, bez ijednog konkretiziranog rješenja. S obzirom na to da sporazum ne obavezuje nikog ni na šta,
Izetbegović mora odgovoriti da li ima plan B u slučaju da Čović i Dodik odluče blokirati sve ono što im se ne sviđa već na Vijeću ministara BiH. Podsjećamo Izetbegovića da pojedine greške koje je napravio lično ili stranka na čijem je čelu dovode cjelokupnu probosansku politiku u
pat-poziciju pred koalicijom Dodik-Čović. Greška kojom je SDA osigurala četiri predstavnika SNSD-u u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, već nas dovoljno skupo košta, a svaki naredni pogrešan korak dovodi u još složeniju situaciju našu domovinu“, dodaju iz Naroda i pravde.

Na kraju saopćenja iz ove stranke podsjećaju da Izetbegović ni u sporazumu niti u javnoj debati nije tematizirao za Bošnjake jako važno pitanje, a to je ugovor između Islamske zajednice i države te još jednom pozivaju bošnjačke predstavnike da ovom pitanju posvete pažnju.
izvrstan primjer politike u praksi - nabili na nos argumentovano, a podvukli i dodatne elemente za koje znaju da ce privuci paznju zelenih glasaca :thumbup:
Lakat Jebić

#1870 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

Postavljaju prava i konkretna pitanja a pri tom ne vriste izdaja, jer je sporazum, kako i stoji u saopcenju, pun fraza koje nista ne znaci i svak ih tumaci kako mu odgovara,
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1871 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

wewa wrote:https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... nja/346839

NiP / Konaković: Bakir Izetbegović mora odgovoriti na ova 3 pitanja
07. 08. 2019. u 11:19:00 Radiosarajevo.ba
Povodom potpisivanja koalicionog sporazuma između SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, iz Naroda i pravde su pozvali predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, da narodu odgovori na tri ključna pitanja o onome šta su trojica stranačkih lidera konkretno dogovorila.

"Prvo pitanje svakako se tiče puta Bosne i Hercegovine ka NATO integracijama što je SDA, uz podršku svih probosanskih stranaka, postavila kao uvjet svih uvjeta za formiranje Vijeća ministara BiH.

Izetbegović mora izaći pred svoj narod i jasno reći da li će i do kada tačno Bosna i Hercegovina predati prvi Godišnji nacionalni program (ANP). Bez ANP-a, naš put u NATO-u nije usporen, već je blokiran, a od Dodika i njegovih partnera jasno smo čuli da od ANP-a nema ništa.

Pitanje NATO integracija nadilaze stranačka neslaganja i uvijek smo bili spremni pružiti podršku bošnjačkim predstavnicima na tom polju. No, Izetbegović mora shvatiti da je stasala jedna nova generacija koja neće zatvoriti oba oka i dopustiti da bude prevarena“, navodi se u saopćenju Naroda i pravde.

Drugo pitanje odnosi se na formulaciju da će koalicioni partneri izmjenom izbornog zakonodavstva omogućiti da se osigura legitimno predstavljanje naroda.

„Koalicioni sporazum Dodika, Čovića i Izetbegovića koristi formulaciju o legitimnom predstavljanju što je opasna mantra HDZ-a BiH, već nekoliko godina kojom se nastoji prikazati kako su samo članovi HDZ-a legitimni predstavnici hrvatskog naroda. Kao stranka koja baštini
bosanskohercegovački multikulturalizam i u čijem članstvu ima i bosanskohercegovačkih Hrvata, pozivamo Izetbegovića da svim bh. Hrvatima, koji nisu i neće biti članovi HDZ-a, odgovori da li je ovim svojim potpisom njihovu sudbinu isporučio Čoviću“, kažu iz Naroda i
pravde.
Pitanje o kojem se u javnosti malo govori a koje je, smatraju iz Naroda i pravde, jednako važno, jeste pitanje rokova kojih u potpisanom sporazumu uopće nema.

„Sporazum je toliko općenit da u suštini nikoga ne obavezuje na bilo šta, što se i vidi po dijametralno suprotnim izjavama potpisnika samo dan poslije. Sporazum vrvi od fraza, bez ijednog konkretiziranog rješenja. S obzirom na to da sporazum ne obavezuje nikog ni na šta,
Izetbegović mora odgovoriti da li ima plan B u slučaju da Čović i Dodik odluče blokirati sve ono što im se ne sviđa već na Vijeću ministara BiH. Podsjećamo Izetbegovića da pojedine greške koje je napravio lično ili stranka na čijem je čelu dovode cjelokupnu probosansku politiku u
pat-poziciju pred koalicijom Dodik-Čović. Greška kojom je SDA osigurala četiri predstavnika SNSD-u u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, već nas dovoljno skupo košta, a svaki naredni pogrešan korak dovodi u još složeniju situaciju našu domovinu“, dodaju iz Naroda i pravde.

Na kraju saopćenja iz ove stranke podsjećaju da Izetbegović ni u sporazumu niti u javnoj debati nije tematizirao za Bošnjake jako važno pitanje, a to je ugovor između Islamske zajednice i države te još jednom pozivaju bošnjačke predstavnike da ovom pitanju posvete pažnju.
izvrstan primjer politike u praksi - nabili na nos argumentovano, a podvukli i dodatne elemente za koje znaju da ce privuci paznju zelenih glasaca :thumbup:
:thumbup:
drug_profi

#1872 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Kifla, ko bi rekao, nadilazi i brojne akademike.
MaksprotivMarksa

#1873 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Najbolji politicar u BiH, radi covjek vrhunski posao, jedan od rijetkih ljudi za koje sam se prevario po svakom pitanju, Dino ih satire na svakom koraku, nadam se da ce prosiriti svoju organizaciju na cijelu BiH, to nam je jedina nada svima.
drug_profi

#1874 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

MaksprotivMarksa wrote:Najbolji politicar u BiH, radi covjek vrhunski posao, jedan od rijetkih ljudi za koje sam se prevario po svakom pitanju, Dino ih satire na svakom koraku, nadam se da ce prosiriti svoju organizaciju na cijelu BiH, to nam je jedina nada svima.
Fina meka desnica. Ono što treba kao oponent ljevici u svakom društvu da bi to društvo napredovalo.
Nažalost sada se prvo mora izboriti sa nenarodnim sistemom begovata, sto fakticki jeste jednako revoluciji.
MaksprotivMarksa

#1875 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

drug_profi wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Najbolji politicar u BiH, radi covjek vrhunski posao, jedan od rijetkih ljudi za koje sam se prevario po svakom pitanju, Dino ih satire na svakom koraku, nadam se da ce prosiriti svoju organizaciju na cijelu BiH, to nam je jedina nada svima.
Fina meka desnica. Ono što treba kao oponent ljevici u svakom društvu da bi to društvo napredovalo.
Nažalost sada se prvo mora izboriti sa nenarodnim sistemom begovata, sto fakticki jeste jednako revoluciji.
Desnica je legitimna politicka opcija koja u ovom trenutku suvereno vlada u Evropi, ja nisam desnicar, ali Dino je jedini dovoljno kapacitiran u BiH u ovom trenutku da odgovori zlu koje razbija BiH zadnje tri decenije, mi ljevicari ne trebamo gajiti iluziju da je moguce da u BiH ideje ljevice preovladaju, ali sa tri narodnjacke stranke ala NiP bi i ljevica koja trenutno ne postoji imala prostor da se u okviru demokratskih procesa izbori za neke ideje za koje se zalaze.
Post Reply