Nova agresija na BIH?

Post Reply
ušće

#1851 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ušće »

Zanimljiva ova teorija da su u Istočnoj Bosni svi bili za Aliju ...Ja tvrdim da je 90 %onih koji su završili u logorima Foče bili protiv Alije čak i kad su smrt otišli ...Zato ne serite puno o onom o čemu pojma nemate ako ništa bar iz pijeteta prema ljudima koji su neljudski završili samo zato jer u imali pogrešno ime i prezime...
General War

#1852 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Sad niko nije glasao za SDA :lol:
Jedno je istina da Tuzlaci imaju tu cinjenicu za pojasom, i hvala bogu sa komunjarama na celu najmanje fasovali...sacuvali i grad i obraz.
hAZNADAR

#1853 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hAZNADAR »

Za nezavisnost su glasali i oni koji su bili za Aliju i protiv Alije. Osnosno glasaci SDA i protivnici.

Znam ih dosta koji su bili od pocetka protiv SDA i glasali za nezavisnost. Ne samo glasali vec bili i protagonisti toga - a danas nostalgicno prizivaju YU. Neznam kako to da objasnim.
General War

#1854 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

hAZNADAR wrote:Za nezavisnost su glasali i oni koji su bili za Aliju i protiv Alije. Osnosno glasaci SDA i protivnici.

Znam ih dosta koji su bili od pocetka protiv SDA i glasali za nezavisnost. Ne samo glasali vec bili i protagonisti toga - a danas nostalgicno prizivaju YU. Neznam kako to da objasnim.
Vrati se u bosnu na jedno godinu dana i probaj potrazit posao, ili registruj firmu ili ...pa ce ti se samo kasti.
ušće

#1855 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ušće »

@ General War.
Nemoj po stoti put biti bezobrazan ...napisano se odnosi na logoraše i ljude ubijene u Foči ...mogu ti postaviti i broj i imena ljudi ...sve je zadokumentovano ...
Ja mislim da si ti već odavno prešao granicu ali ti sve prolazi iz nekog razloga ...

Ovaj put se samo molim poštuj ljude koji su samo zbog pogrešnog imena završili pod krvnički kamom
General War

#1856 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Usce
Niti jednom rijecju ja se ne uhvatih stradalih focaka...ali kad se hvatas toga ...mislio sam da da je glasanje tajno, pa sad mi nije jasno kako to mozes tvrditi mada i da su svi glasali za aliju i sa su ga na ledjima nosali nicim se ti zlocini ne mogu opravdati niti ima ikakvo "ali"...to sto ti izvlacis stvari iz kontesta nije prvi put...
I tu smo zavrsili konverzaciju.
ušće

#1857 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ušće »

General War wrote:Usce
Niti jednom rijecju ja se ne uhvatih stradalih focaka...ali kad se hvatas toga ...mislio sam da da je glasanje tajno, pa sad mi nije jasno kako to mozes tvrditi mada i da su svi glasali za aliju i sa su ga na ledjima nosali nicim se ti zlocini ne mogu opravdati niti ima ikakvo "ali"...to sto ti izvlacis stvari iz kontesta nije prvi put...
Ne ti si samo slučajno postao odgovor ispod moga posta ... :oops: vidiš ja sam baš zbog toga napisao tvoj nick da se ne bi odnosilo na druge ... :-)
General War

#1858 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

ušće wrote:
General War wrote:Usce
Ne ti si samo slučajno postao odgovor ispod moga posta ... :oops: vidiš ja sam baš zbog toga napisao tvoj nick da se ne bi odnosilo na druge ... :-)
...eto da i ti ovo odgovorim i necu ti vise odgovarati
citavo par strana se sere po komunistima od par padobranca i eto tebi odgovoaram...ti si samo naletio...a ja nista nisam slagao ;-)
PM72

#1859 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

General War wrote:Sad niko nije glasao za SDA :lol:
Jedno je istina da Tuzlaci imaju tu cinjenicu za pojasom, i hvala bogu sa komunjarama na celu najmanje fasovali...sacuvali i grad i obraz.
Da si ti u Tuzli imao još 50 000 Srba i pet-šest kasarni...ne bi ti pomogle ni sve komunističke partije svijeta...
General War

#1860 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

PM72 wrote:
Da si ti u Tuzli imao još 50 000 Srba i pet-šest kasarni...ne bi ti pomogle ni sve komunističke partije svijeta...
Da je bilo jos 50000 srba bili bi onda u PC :D
Pa tuzla je pet puta manja od sarajeva, a i procentualno je priblizno...a ni kasarni nije falilo, od Husinske Bune do vojnog Aerodroma i tehnike parkirane na njemu...tako da ti to poredjenje uopste ne stoji.
GeeTnT

#1861 Re: Nova agresija na BIH?

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:
..onda bi bio svoj na svom i ne bi ispadao iz Dubajicevog dajca...
PM72

#1862 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

General War wrote:
PM72 wrote:
Pa tuzla je pet puta manja od sarajeva, a i procentualno je priblizno...a ni kasarni nije falilo, od Husinske Bune do vojnog Aerodroma i tehnike parkirane na njemu...tako da ti to poredjenje uopste ne stoji.
Nemoj tako...
U Sarajevu je bilo 250 000 Muslimana i 157 000 Srba.13 kasarni,dvije fabrike,dva skladišta,aerodrom...sve u rukama Srba.Okolna mjesta,poput Pala,Ilijaša,Hadžića,Vojkovića,Vraca,Trebevića (znači puni krug) naseljeni većinskim srpskim stanovništvom.Zbir svega toga daje Srbima dobitnu kombinaciju.Bar su tako mislili.

Srbi oko Tuzle nisu mogli okupiti ni hiljadu vojnika.Oko Sarajeva u startu poredali 20 000.
General War

#1863 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

PM72 wrote:
Pa tuzla je pet puta manja od sarajeva, a i procentualno je priblizno...a ni kasarni nije falilo, od Husinske Bune do vojnog Aerodroma i tehnike parkirane na njemu...tako da ti to poredjenje uopste ne stoji.[/quote]

Nemoj tako...
U Sarajevu je bilo 250 000 Muslimana i 157 000 Srba.13 kasarni,dvije fabrike,dva skladišta,aerodrom...sve u rukama Srba.Okolna mjesta,poput Pala,Ilijaša,Hadžića,Vojkovića,Vraca,Trebevića (znači puni krug) naseljeni većinskim srpskim stanovništvom.Zbir svega toga daje Srbima dobitnu kombinaciju.Bar su tako mislili.

Srbi oko Tuzle nisu mogli okupiti ni hiljadu vojnika.Oko Sarajeva u startu poredali 20 000.[/quote]
Ni napamet mi nepada da sarajevo uporedjujem s tuzlom, znam ja to sve...ali niti srbi skupljaju udarne grupe po selima...a ni njih nije manjkalo sve do da smo 60 km od srbije...ali sarajevo je bilo kljuc pritiska na stanje u BiH.
General War

#1864 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

PM72 wrote:
Nemoj tako...

Srbi oko Tuzle nisu mogli okupiti ni hiljadu vojnika.Oko Sarajeva u startu poredali 20 000.
Ni napamet mi nepada da sarajevo uporedjujem s tuzlom, znam ja to sve...ali niti srbi skupljaju udarne grupe po selima...a ni njih nije manjkalo sve do da smo 60 km od srbije...ali sarajevo je bilo kljuc pritiska na stanje u BiH.
archi_a

#1865 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Članovi Predsjedništva BiH primili su danas admirala Jamesa Foggoa, komandanta Zajedničke komande NATO-a u Napulju, i generala sir Jamesa Everarda, zamjenika komandanta Zajedničkih snaga za Evropu
Ponovljene su posvećenost i podrška NATO-a i EUFOR-a reformskom putu Bosne i Hercegovine.

Image

Prеdsјеdаvajući i članovi Prеdsјеdništvа Bosne i Hercegovine Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić razgovarali su danas u Sarajevu s generalim sekretarom Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) Thomasom Gremingerom, kojeg su informisali o aktuelnoj situaciji u BiH.
Greminger je podržao evropski put BiH, uz potvrdu da će Misija OSCE-a ostati i dalje važan partner u unapređivanju vladavine prava, borbi protiv korupcije, kao i provedbi reformi u obrazovanju i pravosuđu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Image

Izetbegović primio ambasadoricu SAD u BiH Maureen Cormack
Bakir Izetbegović i Maureen Cormack su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim fokusom na provođenje reformi i proces pristupanja naše zemlje euroatlantskim integracijama.

Izetbegović se zahvalio amabasadorici Cormack na snažnoj podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini u ispunjavanju uvjeta za članstvo u EU, kao i u procesu aktivacije MAP-a.

Image

Image

Budućnost Bosne i Hercegovine je u Evropskoj uniji i NATO savezu, izjavio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić u intervjuu Al Jazeeri na engleskom jeziku.
"Prema posljednjim istraživanjima, više od 78 posto bh. građana želi u EU. Do kraja godine očekujemo i aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO. Nema nikakve sumnje da ćemo mi postati članica EU. Pitanje je samo vremena. Za BiH, kada je riječ o članstvu u EU, nema "plana B". Naša budućnost je neraskidivo vezana za EU i SAD. Unija je naš najveći trgovinski partner, posebno Njemačke. Ali, to nije razlog da nemamo dobre odnose sa državama kao što su Rusija ili Turska", poručio je Zvizdić.
"BiH ima odlične odnose sa Katarom koji traju 25 godina. Smatramo ga našim istinskim prijateljem. Naš glavni vanjskopolitički cilj jeste EU, a to ne znači da ćemo zapostaviti veze sa Bliskim istokom i arapskim svijetom u ekonomskom pogledu. Danas imamo investicije iz ovog dijela svijeta u proizvodnju, izgradnju, transport i sektor proizvodnje hrane. Želimo imati dobre veze i sa Istokom i sa Zapadom", rekao je Zvizdić.

Image

General Everard i admiral Foggo podržali proces evroatlantskih integracija
Pored generala Everarda, u posjeti Ministarstvu odbrane BiH bio je i admiral James G. Foggo, novoimenovani komandant Zajedničke komande NATO-a u Napulju, a ujedno je i komandant pomorskih snaga SAD-a za Evropu i komandant pomorskih snaga SAD-a za Afriku.

U pratnji generala Everarda i Admirala Fogga bili su, između ostalih, i komandant snaga EUFOR-a u BiH generalmajor Anton Valdner i general Robert Huston, komandant NATO štaba Sarajevo.
General sir James Everard je pohvalio aktivnosti koje realiziraju MO i OSBiH, te iskazao opredijeljenost da se zajedničkim angažmanom snaga EUFOR-a i NATO štaba u Sarajevu dodatno podrže OSBiH i na taj način se ojačaju sposobnosti i kapaciteti naših oružanih snaga.General Everard je obećao punu podršku naporima Ministarstva odbrane BiH za nastavkom aktivnosti koje će što prije dovesti do aktivacije MAP-a, ali i do još većih i značajnijih pomaka u procesu daljnje profesionalizacije OSBiH i dostizanju punog nivoa interoperabilnosti i standarda.

Admiral Foggo je naglasio potrebu nastavka reformskih procesa u BiH i iskazao opredijeljenost NATO komande u Napulju da putem Štaba NATO-a u Sarajevu nastavi pružati podršku odbrambenom sektoru u BiH u cilju napretka Bosne i Hercegovine na putu euroatlantskih integracija, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH-a.

Image

SIPA: Sastanak na strateškom nivou rukovodilaca tužilaštava i policijskih agencija

Na desetom sastanku Strateškog foruma za saradnju rukovodilaca tužilaštava i policijskih agencija u BiH, nakon diskusije o realizaciji zaključaka sa prethodnog sastanka Strateškog foruma i usvajanja Okvirnog plana rada Strateškog foruma 2018. godine, razgovarano je o temama koje se odnose na provođenje propisa o zaštiti ličnih i tajnih podataka, informiranosti tužilaca i ovlaštenih službenih osoba o forenzičkim kapacitetima u BiH i iskorištenosti ovih kapaciteta
.

Image

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak poručio je danas predsjednici Vlade Republike Srpske (RS) Željki Cvijanović da prestane sa "agresijom, gnjevom, mržnjom i uvredama u svojim nastupima u javnosti", istakavši da su on i Cvijanović na odgovornim funkcijama te da u skladu s tim trebaju biti odgovorni prema javnosti.

Image

Vilić se sastao s novim direktorom Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja
Ovom prilikom, predstavio je zakonske nadležnosti Direkcije, kao i uspješno realizovane aktivnosti koje su obilježile protekli period. Vilić je naglasio da Direkcija kontinuirano ulaže napore u jačanju svojih kapaciteta, što doprinosi efikasnijoj realizaciji poslova i zadataka iz
njene nadležnosti.

Gospodin Kojić je istakao opredijeljenost Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja da svojim kapacitetima nastavi pružati efikasnu podršku nadležnim institucijama za provođenje zakona u BiH.

Image

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić predvodio je izaslanstvo MVP BiH na sastanku sa izaslanstvom Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) koju je predvodio glavni tajnik Thomas Greminger
Generalni tajnik Greminger je izrazio zadovoljstvo aktivnim angažmanom Bosne i Hercegovine u ovoj Organizaciji. Istaknuo je napredak koji je BiH postigla u provedbi Reformske agende, i dodao da bi rezultati bili još bolji kada bi se ublažila retorika političkih lidera u BiH.

Naglasio je neupitnu potporu OESS-a europskim integracijama BiH i to kroz pomoć u jačanju institucija i vladavine prava.

Image

Država burazeru!!! Džaba trud secesionistima, podijeliti je ne mogu!!! Država postoji, njoj dolaze, njoj se obraćaju stranci, sa njom pregovaraju! Proces je nezaustavljiv, put se zna. Možda nam je sporo, ali put se promijeniti neće.
A komotna može biti za sve građane, sve normalne ljude. Za nas, za našu djecu. :bih:
A šta su danas radili dodik, željaka, majkićka, karamatić i co.?!? Sa kim su se sastajali, ko im je došao? Kakav li su novi pakleni plan smislili?!? Pogledajte u novom izdanju pi si dnevnika i pročitajte na secesionističkim portalima! :lol:

Hajde ćaos, odoh gledati tekmu.
madner

#1866 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Kljucno za Sarajevo jeste veliki procent ne Bosnjaka za RBiH. Jugosloveni su bili brojnija grupa od Hrvata, a zaboravljeni su Srbi koji su se prikljucili ARBiH. Od Divljaka prema dole.

Brojcano, da je bilo po ovoj glupavoj matrici, Sarajevo bi palo. Puno vise tehnike, puno vise jedinica protivnika, puno mladji ljudi nego u IB.
madner

#1867 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Fudo387 wrote:
madner wrote: Fudo kao oni iz zemlja je ravna pokreta. :D
Sta kako, zasto.

Postavio sam ti intervju iz 2000, pa procitaj.

Sta cu citati?
Da su Ameri rekli Srbima kako ne smiju prebacivati snage iz Slovenije i Hrvatske u Bosnu, a Alija se pobunio i porucio da je to
ok jer su nasa vojska?
Ovo je u rangu kad ga Hrvati optuzuju za onu "ovo nije nas rat", pa njegov poziv regrutima da ne odlaze u jna tumace kao
podrsku Srbima...kazem ja, veze to sve s mozgom nema.
Slag na tortu nebuloza je i ona kako je predao oruzje TO prije nego sto je dosao na vlast, pa ga kasnije nije htio uzeti a ovi mu sve nudili.
Ocekujem da odnekud iskoce i zlatne kasike.
Razumijem ja da ti ne mozes vjerovati da je bio toliko nesposoban, ali to je covjek koji 3 Aprila 1992 moli JNA da udje u Bjeljinu kako bi razvodila zaracene snage. Referendum odrzan mjesec ranije, 3 dana prije priznanja od EU i SADa.
Uzmi koju hoces ozbiljniju knjigu, cak i od ljudi bliskih SDA kao sto je Cekic. :roll:

Glupe upadice, hem ne znas, hem ne zelis da citas, hem se pravis da nemre biti tako.
hAZNADAR

#1868 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:Za nezavisnost su glasali i oni koji su bili za Aliju i protiv Alije. Osnosno glasaci SDA i protivnici.

Vrati se u bosnu na jedno godinu dana i probaj potrazit posao, ili registruj firmu ili ...pa ce ti se samo kasti.
Pa, dovoljno sam dugo da vidim dvije vrste ljudi. Jedni se pokajali a drugi nisu.

Ko iskreno i strasno ljubi istinu, slobodu i otadžbinu, slobodan je i neustrašiv kao Bog a prezren i gladan kao pas. - Petar Kočić.
General War

#1869 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:

Pa, dovoljno sam dugo da vidim dvije vrste ljudi. Jedni se pokajali a drugi nisu.

Ko iskreno i strasno ljubi istinu, slobodu i otadžbinu, slobodan je i neustrašiv kao Bog a prezren i gladan kao pas. - Petar Kočić.
Ova mi je prikladnija za ono sto sam mislio:
"Mi ćemo pokušavati na sve moguće načine da surađujemo sa poreskom upravom, jer kao građani osjećamo veliku patriotsku dužnost da ne odemo u zatvor".

Dave Barry
Connaisseur Karlin

#1870 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Connaisseur Karlin »

madner ce izvesti BiH na pravi put :evil:
horkesh

#1871 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

madner wrote:Kljucno za Sarajevo jeste veliki procent ne Bosnjaka za RBiH. Jugosloveni su bili brojnija grupa od Hrvata, a zaboravljeni su Srbi koji su se prikljucili ARBiH. Od Divljaka prema dole.

Brojcano, da je bilo po ovoj glupavoj matrici, Sarajevo bi palo. Puno vise tehnike, puno vise jedinica protivnika, puno mladji ljudi nego u IB.
Jest, ako tako gledaš, ali i u takvom Sarajevu je živjelo, what... 150.000 Bošnjaka?

Nije to baš tako lako pokoriti kao Zvornik.
Sanjarko

#1872 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Sanjarko »

Pa glasali su. Ali mislili su da je demokratska stranka. Glasali su i za Fikreta. Vise je glasova od Alije, Fikret dobio. Cak su i za Biljanu glasali. Primjerice moja stara glasala za nju, onu koja nas je htjela istrijebiti i koja je rekla da smo genetski otpad. Likom se tada svidila staroj Biljana i mislila stara da je neka pjevacica.

Kod nas ti je Generale ako nisi znao narod plaho neuk. Pogotovo u tadasnje vrijeme je bio kad nije bilo Gugla i interneta, pa i sada je i sa tim. Dokaz sam ja toga. Blage veze recimo sa tehnikom skoro nemam.

Znaci polupismen sam. Tako je i narod i sada i tada bio. ;-)
Sanjarko

#1873 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Sanjarko »

Skoro svi Hrvati su glasali za nezavisnost. Mozda vise nego Boshnjaci, Bosanci a tada je Hrvata u Bosni skoro milion bilo. 2:1 odnos Boshnjaka, Bosanaca i Hrvata skoro bio. To se zaboravlja, i da ih je bilo skoro ko i Srba.
Sanjarko

#1874 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Sanjarko »

madner wrote:Kljucno za Sarajevo jeste veliki procent ne Bosnjaka za RBiH. Jugosloveni su bili brojnija grupa od Hrvata, a zaboravljeni su Srbi koji su se prikljucili ARBiH. Od Divljaka prema dole.

U Sarajevu mozda, ali u Bosni ne. Odnos Hrvati: Jugoslaveni je bio 3:1. Za glasanje za nezavisnost se mora priznati i zasluga Hrvata u tome. A sto se tice odbrane :skoljka: = [truba]. Jer su poslije glasanja vecinom gledali samo kako da se okoriste i da naprave Veliku Hrvatsku. Kao sto reko, vecinom, znaci cast izuzetcima, a bilo ih je puno.
Sanjarko

#1875 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Sanjarko »

horkesh wrote:

Jest, ako tako gledaš, ali i u takvom Sarajevu je živjelo, what... 150.000 Bošnjaka?

Nije to baš tako lako pokoriti kao Zvornik.
Napuhana je tadasnja brojka Srba u Sarajevu, jer kako sam shvatio u tu je brojku dosta JNA kadra uslo koji su bili Srbi na sluzenju u Sarajevu odnekle drugdje. A Srba i danas ima puno u Sarajevu, samo se vecina odvojila. Ima ih 66 hiljada odvojeno u RS-u i 15 hiljada u Sarajevu FBiH. Tako da i taj je mit srusen da nema Srba nista u Sarajevu i da su ocisceni iz Sarajeva, a taj mit rusi cinjenica da su pola Sarajeva odvojili u RS.
Post Reply