Napisah na prethodnoj strani - nije više
Imao sam 6 pobjeda u 7 utakmica, a onda je savez na utakmicu poveo igrača kojeg nisam htio. Čak su ga i igrači izbacili s popisa! Ne vraćam se više ondje!, kaže Šegrt
Iako se još vodi kao izbornik, on je u razgovoru za SportSport.ba otkrio:
"Još sam pod ugovor u Afganistanu i oni žele da se ja vratim, ali ja sam slučaj dao svom odvjetniku zbog nekih stvari koje su se dogodile. Bilo mi je jako dobro, ali u zadnjoj utakmici savez je počeo uzimati igrače koji kod mene nisu igrali, te su to radili bez mog znanja!"
"Ne razmišljam o Afganistanu, sada sam u BiH, ali moram reći da mi je drago da igrači i navijači žele da se vratim i da se u to uključila i država. Izgubio sam povjerenje u savez, jer kada se to dogodi jednom, može i drugi put."
Mandžo i Džeko odbili Kinu, Mourinho ide po Pepea, Marseille po Payeta...
"Afganistan je za mene nevjerojatna priča, jer nikada nisam doživio da se netko toliko bori da se vratim. U sedam utakmica smo upisali šest pobjeda i teško je to doživjeti, pogotovo kada ste stranac. Savez nije mogao odlučivati tko igra dok sam ja bio ondje, imao sam uspjeh i na kraju smo se zakačili oko jednog igrača koji nije igrao godinu i pol dana. Htjeli su da ga vratim, a mi smo napravili uspjeh bez njega. Na kraju su ga oni poveli, te mene ostavili, ali taj igrač nije smio biti ni na popisu, jer su to tako željeli njegovi suigrači! To je došlo u javnost, te čelnici saveza sada znaju da su pogriješili, ali za mene je to gotovo. Povjerenje se ne može vratiti, a na aerodromu su mi navijači davali poklone, plakali su, i zato mi je teško u srcu i duši što nismo mogli završiti posao koji smo započeli."
Šegrt je 50-godišnjak riđen u Đurđevcu, ali cijelu je igračku karijeru proveo po njemačkim niželigašima, dok je trenirao Leoben, Ried, Wiener, Gruziju, Zvijezdu iz Gradačca...
A fakat, zašto ozbiljno ne razmisliti o ovom liku... Nije da su ova druga imena koja se spominju neki viši nivo u odnosu na njega