SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Nadzorna_ploca
#1851 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Hoce li ovaj Portugal ijednom direktno otici..
-
Tipicoti
#1852 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Nas problem je da kada primimo 1 gol - pocinje raspad sistema.
I da smo u Kipru 0:3 vodili, izgubili bi 4:3.
Nasa sreca da Gibraltar nema kvaliteta da postigne gol.
Belgija ako da prvi gol, gotovo je.
- mO k3
#1853 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
e jebiga sada .....jeli ti nas zajebavas???Tipicoti wrote:Nas problem je da kada primimo 1 gol - pocinje raspad sistema.
Gibraltar i Belgiju poredis??
-
dnaxy
#1854 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
MOSALJOZE wrote:Nadam se da nema sumnje u vezi Spahe kao našeg najboljeg štopera
ovo treba podebljat!
- leškarenje
#1855 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Vratiti ga obavezno
I probati onog Hibica privoliti da opet zaigra sa njim u paru 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1856 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Jes, pa da opet pišemo kako je kabadahija i tako to 
-
Tipicoti
#1857 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Nisi razumio, ali nema vezemO k3 wrote:e jebiga sada .....jeli ti nas zajebavas???Tipicoti wrote:Nas problem je da kada primimo 1 gol - pocinje raspad sistema.
Gibraltar i Belgiju poredis??
- muha_sa
#1858 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
ako Belgija povede tek su tad najebali---ima da ih sameljemoTipicoti wrote:Nas problem je da kada primimo 1 gol - pocinje raspad sistema.
- mO k3
#1859 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
cuj nisam razumio , razumio sam ja tebe dobro , stavljati gribraltar i belgiju u istu recenicu
Zapravo sta si htjeo reci da nam je gibraltar dao go imali bi raspad sistema?
-
Tipicoti
#1860 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Ti stvarno ne kontas...mO k3 wrote:cuj nisam razumio , razumio sam ja tebe dobro , stavljati gribraltar i belgiju u istu recenicu![]()
Zaboravi ba Gibraltar, sta si zapeo za njih kad utakmicu nisi ni gledao. Kazem da je Gibraltar dao jedan gol, ljuljali bi se kao Klicko u zadnjoj rundi. Ionako su nam zivci bili skroz tanki. Mentalno smo labavi.
Ne kontas....jednostavno ne kontas o cemu je rijec.
Mogu ti i nacrtati ako hoces.
-
Tipicoti
#1861 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
muha_sa wrote:ako Belgija povede tek su tad najebali---ima da ih sameljemoTipicoti wrote:Nas problem je da kada primimo 1 gol - pocinje raspad sistema.
-
Crvena Tifoza
#1862 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
dnaxy wrote:MOSALJOZE wrote:Nadam se da nema sumnje u vezi Spahe kao našeg najboljeg štopera
ovo treba podebljat!
Odlaskom Spahića, ne da smo izgubili štopera, nego i jedinog pravog vođu na terenu (poslije Barbe naravno).
Uvjerili smo se u ovo u onom debaklu na Kipru. Kao razbijena banda.
- mO k3
#1863 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
jeb'seTipicoti wrote:Ti stvarno ne kontas...mO k3 wrote:cuj nisam razumio , razumio sam ja tebe dobro , stavljati gribraltar i belgiju u istu recenicu![]()
Zaboravi ba Gibraltar, sta si zapeo za njih kad utakmicu nisi ni gledao. Kazem da je Gibraltar dao jedan gol, ljuljali bi se kao Klicko u zadnjoj rundi. Ionako su nam zivci bili skroz tanki. Mentalno smo labavi.
Ne kontas....jednostavno ne kontas o cemu je rijec.
Mogu ti i nacrtati ako hoces.
Odo po kifle i pastetu
-
Tipicoti
#1864 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Kakav ba Spaha......bio je kao tempirana bomba, tanak fitilj, Faktor rizika br.1.
Hvala mu za sve, ali sada o njemu pricati je suvisno.
Da je igrao protiv Grka u Zenici, svi oni Grci bi sada krezavi hodali ..... a mi bi morali igrati na drugom kontigentu.
Hvala mu za sve, ali sada o njemu pricati je suvisno.
Da je igrao protiv Grka u Zenici, svi oni Grci bi sada krezavi hodali ..... a mi bi morali igrati na drugom kontigentu.
- kamen spoticanja
#1865 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
ja lulica ne mogu izdefinisat nikako...nas je ubjedljivo najaktivniji igrac na terenu...stalno je oko lopte i prema naprijed i prema nazad...al kad dobije loptu ja dobijem slom zivacaMOSALJOZE wrote:Ne možemo igrati sa Lulićem na krilu,treba nam igrač na sredini tj Miličević,a Kodro umjesto Vede sigurno.Teško ćemo parirati veznom redu Belgije,a ako ne budemo igrali sa trojicom na sredini,piši propalo.Lukaku se može zaustaviti,Džeko može pobjeći odbrani Belegije,ali ako nas u vezi nadjačaju nema od tog ništa.
- MOSALJOZE
#1866 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Gubimo igrača na sredini koji je trebao igrsti i na Kipru,jer današnji fudbal traži trojicu veznjaka,mi smo igrali sa dvojicom.kamen spoticanja wrote:ja lulica ne mogu izdefinisat nikako...nas je ubjedljivo najaktivniji igrac na terenu...stalno je oko lopte i prema naprijed i prema nazad...al kad dobije loptu ja dobijem slom zivacaMOSALJOZE wrote:Ne možemo igrati sa Lulićem na krilu,treba nam igrač na sredini tj Miličević,a Kodro umjesto Vede sigurno.Teško ćemo parirati veznom redu Belgije,a ako ne budemo igrali sa trojicom na sredini,piši propalo.Lukaku se može zaustaviti,Džeko može pobjeći odbrani Belegije,ali ako nas u vezi nadjačaju nema od tog ništa.
- Grean
#1867 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Mi smo igru imali sa Susicem iako on, slozit cemo se, nije nikakav fudbalski mag. Rijetko ko se zapita sta je bila razlika a i oni koji to urade najcesce objasnjavaju razliku time da smo imali Misimovica.moa wrote:Da bi dobili Belgiju, prije svega moramo imati igru, koju trenutno nemamo. Ne znamo iznijeti loptu od noge do noge na drugu polovinu terena, uglavnom su to neprecizni pasovi gdje su lopte vise manje nabijane gdje se nas igrac nalazi. nema igre po zemlji, nemamo mi ljudi znanje za taj moderan nacin iznosenja lopte. moramo se otvarati praviti slobodan prostor, igrati po zemlji precizno. vrsiti pritisak na njihovu zadnju liniju, nemamo mi dovoljno dobre igrace koji bi mogli iznjeti takvu vrstu igre. Nasi igraci su postali spori.. ovo trenutno kako igramo mozemo zaboraviti bilo sta, gdje se jedan kipar bolje krece i otvara od nas i gdje su nam ljudi u II poluvremenu odrzali bukvicu.
U ovoj utakmici u Minsku npr ga nismo imali ali smo ipak igrali odlican fudbal po zemlji, vezli ko' Barselona
https://m.youtube.com/watch?v=U9MeYM93SAc
U toj utakmici u Minsku Susic je nastupio u sastavu:
Hasagic - Lulic, Pandza, Spahic, Papac - Rahimic, Zahirovic - Pjanic, Medunjanin, Salihovic - Dzeko
Znaci igrao je sa jednim spicom i jednim klasicnim krilom te sa cetiri centralna vezna nesto sto je ekstremno cak i za Susica.
On je imao pravilo kojeg se drzao, ako mu igraju dva spica zrtvuje krilo, ako mu igraju dva krila zrtvuje spica. Nesto sto nikad nije zrtvovao je centralni vezni i uvijek ih je moralo biti 3 na terenu sa mozda nekoliko izuzetaka koji potvrdjuju pravilo.
Ali na taj nacin je sebi nabio zvono da ne zna izabrati najbolje igrace na "prirodne pozicije" sto su mu nasi poznavaoci fudbala zamjerali, isti oni koji se danas zale sto Mesa nema igru.
Bosnjak hoce istovremeno dva spica, dva klasicna krila i hoce igru od noge do noge, drugim rijecima hoce nemoguce.
-
emmir1
#1868 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Najlošiji drugi ne možemo nikako da budemo
Crna Gora i da dobije Dansku i Rumuniju kući i Poljsku u gostima imat će manje bodova od nas ako dobijemo obe do kraja.
Takođe Sjeverna Irska mora da dobije kući Ćešku, Njemačku i Norvešku na strani.
Znači u opciji da Kipar ne izgubi od Grčke mi i sa porazom od Belgije smo vjerujem u baražu
A u baražu su nam šanse 10 posto
Crna Gora i da dobije Dansku i Rumuniju kući i Poljsku u gostima imat će manje bodova od nas ako dobijemo obe do kraja.
Takođe Sjeverna Irska mora da dobije kući Ćešku, Njemačku i Norvešku na strani.
Znači u opciji da Kipar ne izgubi od Grčke mi i sa porazom od Belgije smo vjerujem u baražu
A u baražu su nam šanse 10 posto
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1869 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Čuj sa porazom od nemotivisane Belgije....to ako ne dobijemo ne zaslužujemo ni da idemo u baraž.
- kakotakonikako
#1870 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Belgija je medju najjacim reprezentacijama u Evropi trenutno. Nju ce biti dobiti jako tesko, ali nije nemoguce.
Meni samo nije jasno kako velika vecina ovdje ne slavi pobjedu protiv Gibraltara, kao da bi vise voljeli da smo izgubili.
Vec vidjen scenario, samo zamjenjene uloge. Sada bordo,vecinom, napadaju Repku i Mesu, kao sto su nekada plavi napadali Repku i Papeta.
Meni samo nije jasno kako velika vecina ovdje ne slavi pobjedu protiv Gibraltara, kao da bi vise voljeli da smo izgubili.
Vec vidjen scenario, samo zamjenjene uloge. Sada bordo,vecinom, napadaju Repku i Mesu, kao sto su nekada plavi napadali Repku i Papeta.
- spree
#1871 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Pa igraš neku vrstu 442 diamond i imas dva spica i dva napadaca
. Ljudi moji vrlo malo ima do formacije. Vise je do nemotiviranosti igraca i eksperimenata sa izmisljanjem pozicija. Protiv kipra se vidjelo ako neki njihov igrac prodje naseg, nas ga ne prati nego jednostavno stane ili mozda jos odmahne rukom. Stavis ibisevica da igra amf
. Na stopera stavis dvojicu uhljupa. Na veznom cimirot koji je izgledao pogubljeno i pjanic koji ne trci. Na sve to dodas kurcobolju i eto ga. Realno mesa je pogubljen, igraci ga ocigledno ne postuju i pri tome ima veoma malo znanja. Hajmo sok terapija, jedino tako imamo sanse doci do baraza.
- cyprus
#1872 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Zar ne važi: "ako ne dobijemo Kipar, ne trebamo ni ić na prvenstvo"?Tomahawk11 wrote:Čuj sa porazom od nemotivisane Belgije....to ako ne dobijemo ne zaslužujemo ni da idemo u baraž.
Ne znam, u ekipi Belgije je strašna konkurencija... Čak mislim da je bolje za nas da izvedu najjači tim - njihova motivacija će biti definitivno manja... Ako izvedu ove što obično griju klupu - ima da grizu...
-
incognito071
#1873 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Trenutno samo Crnoj Gori bjezimo jedan bod (oni imaju utakmicu manje).
2 boda vise od nas imaju Sj Irska, Svedska, Italija i Irska.....
- kamen spoticanja
#1874 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
mi imamo sanse protiv belgije jedino ako im se do oktobra povrijedi prvih 60 igraca...i onda smo tu negdje
a nama ako se povrijedi neko od cetverice dzeko-pjanic-besic-kolasinac moremo se hebat
a nama ako se povrijedi neko od cetverice dzeko-pjanic-besic-kolasinac moremo se hebat
- cyprus
#1875 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Ako budemo drugi, to 99% znači da ćemo imati još +6 boba... Neko će u tom slučaju sigurno ostat iza nas...incognito071 wrote:Trenutno samo Crnoj Gori bjezimo jedan bod (oni imaju utakmicu manje).
Al de uzmi šest boba