da su znali nebi bilo embargaze kalanga wrote:Mislim ako se trebamo baviti temama upisali smo želju i valjda ćemo je ostvariti, jbg onda. Budite pragmatični.155_mm wrote:
ali kao sto rekoh prvo sacekati da se rijesi CG. a i za koji mjec ce NATO vjezba na potezu tuzla-bjeljina. nesto ucestali sa tim NATO vjezbama, gori su od franca ferdinanda sa onim svojim manevrima i vjezbama.
eee gavrilo de si bre?!
![]()
Što se tiče vojnih vježbi, nemojmo mješati babe i žabe. Jedno su vojne vježbe, jedno status članice.
Što se tiče CG-a, ukoliko odrade mimo volje naroda, to će biti dokaz modernog kapitalističkog fašizma, ali sačekajmo prvo izbore u toj državi.
A nek vježbaju, naročito volim kad se pozivaju na antiterorizam, bilo bi to super, da sami nisu proizveli teroriste.
Dan (i) nakon referenduma u RS
- spreca
#1851 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
- Danguba
#1852 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ako mislis na konsenzus cetvrtog konstruktvnog naroda ilidzanskih Arapa, u pravu si. Oni jos nisu dali suglasnost iako su druga tri vec to uradili.ze kalanga wrote:
Pa dokle ste stigli sa ispunjavanjem sopstvenih? Ok popis prođe. To je valjda bila prva. Ispunio se psihološki san. Što je na terenu stanje mnogo poraznije, koga briga... Ja ne smatram da ste nešto srećniji zbog toga?!
NATO pakt i sam pristup njemu je pitanje oko koga ne postoji konsenzus i neće postojati nikada. Vojna neutralnost apsolutno neće biti štetna za BiH.
Prema pouzdanim informacijama Slobodne Bosne, Odluku da se uputi pismo NATO paktu Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je na sjednici održanoj 5.decembra 2007. godine. Tom odlukom koja se de facto odnosi na pristupanje BiH NATO-u, Predsjedništvo BiH je ovlastilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH da uime BiH uputi NATO-u pismo namjere i zatraži od njega otpočinjanje suradnje.
"U odluci podsjećamo da je naš strateški cilj punopravno članstvo u NATO-u i da zbog toga unaprijedimo sve aktivnosti što je moguće prije", kazao je tada član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović na pres-konferenciji u Sarajevu nakon sjednice Predsjedništva BiH.
Radmanović je tada napomenuo kako Predsjedništvo smatra da je riječ o važnoj odluci i već danas će pismo biti poslato generalnom sekretaru NATO-a „kako se ne bi izgubili određeni koraci u pristupanju NATO-u“.
Osim toga, Nebojša Radmanović je Briselu, 14. decembra 2006. godine, u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH potpisao i Pismo namjera čime je Bosna i Hercegovina i formalno postala članicom Evroatlantskog partnerskog vijeća (Euro-Atlantic Partnership council – EAPC) i tako stekla sva prava i obaveze u skladu s potpisanim Okvirnim dokumentom i Općim dokumentom Partnerstva.
Bez obzira što je to , kako kaže Radmanović "bilo davno", ti su dokumenti i danas važeći budući da ih Predsjedništvo BiH u međuvremenu ni na koji način nije osporilo ili pak poništilo.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/331 ... novic.html
A.M.
- ze kalanga
#1853 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Bojim se da ste zalutali...da su znali nebi bilo embarga
Ali dobro, svačije je pravo da se poziva na humanitarni rad.
Govorimo o 2016-oj. Našoj državi BiH. Da ne bi ostala bez onog I, veoma je važno da ostane vojno neutralna.
- Acid25
#1854 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
To će to sve Dodik da uradi. Kakva SDA. Zna se njihova interesna zona. U tuđe se ne smiju petljati.arzuhal wrote:Misliš da će SDA prevladat u RS-u dotad?
-
radostan dan
#1855 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
I Tadić podnio ostavku na sve funkcije u SDS-u.
Šanse iste na republičkim 2018. rapidno rastu...

- malamirha
#1856 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
jos da stisne ona plavojkaradostan dan wrote:I Tadić podnio ostavku na sve funkcije u SDS-u.
- ze kalanga
#1857 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ne znam šta bih ti rekao...radostan dan wrote:I Tadić podnio ostavku na sve funkcije u SDS-u.
Nešto sam sumnjičav da će SZP uopšte postojati 2018-te...
Ne bi me čudilo da Ivanić vaga pred te izbore i da se okrene Miletu (ponovo).
DNS jača, iako nije osvojio brojku kakvu su očekivali. Nisam siguran da njihova uslovljavanja neće biti veća, tako da ima još dosta do tih izbora, sve u svemu, Bosić je donio jedinu moguću odluku. Sad slijedi put nove stranačke infrastrukture. Treba čovjek koji će povezati istočne sa zapadnim odborima.
- moa
#1858 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Sta he sa vojnom imovinom? Znal ko?
- Danguba
#1859 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
SDS da bi povratio glasace morat ce se radikalizovati...e sada, da li ce to uraditi sa ''izvornim'' ili ce otici ''demokrate'', ostaje da se vidi.
- jao_situacije
#1860 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ko god uđe u koaliciju sa bakirom bude uništen na kraju
guardian je to još davno shvatio, zato odbija svaki vid saradnje sa bakirom
-
breuer
#1861 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
i na kraju će bit uništen i sam bakirjao_situacije wrote:ko god uđe u koaliciju sa bakirom bude uništen na kraju
-
radostan dan
#1862 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ze kalanga wrote:Ne znam šta bih ti rekao...radostan dan wrote:I Tadić podnio ostavku na sve funkcije u SDS-u.
Nešto sam sumnjičav da će SZP uopšte postojati 2018-te...
Ne bi me čudilo da Ivanić vaga pred te izbore i da se okrene Miletu (ponovo).
DNS jača, iako nije osvojio brojku kakvu su očekivali. Nisam siguran da njihova uslovljavanja neće biti veća, tako da ima još dosta do tih izbora, sve u svemu, Bosić je donio jedinu moguću odluku. Sad slijedi put nove stranačke infrastrukture. Treba čovjek koji će povezati istočne sa zapadnim odborima.
Opstinski mocnici mocniji od vrha stranke...manja steta da ide vrh, nego predsjednici opstinskih.
Federalcima nek su sa srecom novi partneri tipa cicko bjelica, mandići und kompani..
To jedna varijanta...
Druga je da lesinu ocerupaju jos stariji a noviji kadrovi - bozidar, momcilo und ostali sa nojeve barke.
Trece - veliki je to sukob interesa i biznisa...tesko.se rodio taj koji ce povezati istok i zapad SDS-a, iskreno i u punom kapacitetu, sto bi rekao nas mili i dragi predsjednik.
Okreni obrni, braco federalci, sve u svemu, kako mi se cini - MD, nije njezan, al je neizbjezan...
SZP vjerovatno ide u istoriju..potentnost DNS se pretvara u impotentnost vjerovatnim uvrstavanjem PDP-a na klupu za -pričuve-...
Sta je jos ono bilo...a da, neko je pitao za Pandurevicku.
Suzene mogucnosti..ili prati svog jebača ka egzitu , ili pronalazi novog...a visak godina, kilmotraze i nepostojanje servisne knjizice ne garantuju dobru prodaju. Tacnije - ikakvu.
-
breuer
#1863 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Pencilin za sarajevsku federalističku minderašku nalickanu gamad. Pencilin!radostan dan wrote:Okreni obrni, braco federalci, sve u svemu, kako mi se cini - MD, nije njezan, al je neizbjezan...
-
radostan dan
#1864 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Znas da mi je to prvo palo na pamet kada sam vidio bosica na presici u 21.30 u izbornoj noći...jao_situacije wrote:ko god uđe u koaliciju sa bakirom bude uništen na kraju
Nije ih ni lukrecija bordzija tamanila, ko bakir koalicione - željko, fahro, bosić, ivanić...ostali samo dugmici.
- jao_situacije
#1865 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ostali su još čović i guardian i to je to, onda će na red doći njegoviradostan dan wrote:Znas da mi je to prvo palo na pamet kada sam vidio bosica na presici u 21.30 u izbornoj noći...jao_situacije wrote:ko god uđe u koaliciju sa bakirom bude uništen na kraju
Nije ih ni lukrecija bordzija tamanila, ko bakir koalicione - željko, fahro, bosić, ivanić...ostali samo dugmici.
hare je na vrijeme skontao, on je sad boem
-
radostan dan
#1866 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Čovića je spasilo općenje sa Miloradom, inace bi i on bio na spisku blagopočinuvših... 
Edit...u pravu si, jos dragan, mile, pa jos minimum trećina svojih iz sda i moze u penziju...i registrovati se na klix forum.
Kakav bi mu bio nik?
Edit...u pravu si, jos dragan, mile, pa jos minimum trećina svojih iz sda i moze u penziju...i registrovati se na klix forum.
Kakav bi mu bio nik?
-
Fudo387
#1867 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
radostan dan.radostan dan wrote:Čovića je spasilo općenje sa Miloradom, inace bi i on bio na spisku blagopočinuvših...
Kakav bi mu bio nik?
-
radostan dan
#1868 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Zauzeto...
-
Fudo387
#1869 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Moze dodati Jr.
-
statixx
#1870 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Predlazem Bosicu da u naredne dvije godine pritisce i proziva Mileta, koliko moze i umije, da raspise referendum o nezavisnosti. Tako ce SDS-u stvoriti preduslove da 2018. proglase Baju izdajnikom, kukavicom, lazljivcem - i tako osvoje vlast. 
- Acid25
#1871 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
statixx wrote:Predlazem Bosicu da u naredne dvije godine pritisce i proziva Mileta, koliko moze i umije, da raspise referendum o nezavisnosti. Tako ce SDS-u stvoriti preduslove da 2018. proglase Baju izdajnikom, kukavicom, lazljivcem - i tako osvoje vlast.

-
radostan dan
#1872 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Prodano...Fudo387 wrote:Moze dodati Jr.
Imaju dva Fuda ja forumu...bješe Amerika mjesto javljanja? Danas si mi pao na pamet...
-
155_mm
#1873 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
interesantan opis za nekog ko dobija glasove vlastitog stada pljujuci i vrijedjajuci jedan citav narod u BiH.
Okreni obrni, braco federalci, sve u svemu, kako mi se cini - MD, nije njezan, al je neizbjezan...
-
radostan dan
#1874 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Jbg, empatija je jedna.od najbitnijih osobina ili sposobnosti koje moras imati tj razviti u poslu kojim.se bavim.
-
Fudo387
#1875 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Opa?radostan dan wrote:Prodano...Fudo387 wrote:Moze dodati Jr.![]()
Imaju dva Fuda ja forumu...bješe Amerika mjesto javljanja? Danas si mi pao na pamet...
Da se nisi zaljubio po stare dane?