Dobro, sve su nam stranke nacionalisticke? Svi smo nacionalisticko-neoosmanska horda?tututuuuu wrote:SDP je sigurno klasicna bosnjacka nacionalisticka stranka. Tolika da su SDP optuzivali za izdaju a "plan i program" je "ustase i cetnici". To i je razlog sto je SDP RH pa cak i jedan Jospivoc prekinuo kontakt s SDP - om BiH.Alfons Kauders wrote:Je, i onda procitas ostatak teme i vidis da tu bas i nije sve bilo kako se cinilo na prvi pogled. Uostalom, ja sam sekularista i doticna bi od mene na licu mjesta dobila jebavanje matere, jer mi ni ona ni ti necete nametati svoj svjetonazor. Da ne bude zabune, na taj incident nije reagovao HDZ ili HNS, vec Bosnjaci Sarajeva (oni isti koji furaju nacionalizam). Drugim rijecima, primjer ti bas i ne pije vode - jer da su nacionalizam i vjera toliko bitni, o ovom slucaju se ne bi ni pricalo - jer ne bi bio sporan ljudima koji su joj jebali mater.tututuuuu wrote:
ja nisam odvjetnik RS-a, da s tim odmah zavrsimo... vec ovdje raspravljam o toboznjoj "ispravnosti puta za BiH preko bosnjackog nacionalizma".
kako ne namecu? Eno bas nedavno teta iz vrtica u Sarajevu objavila tekst sto im je dosla inspektorica i trazila da se skinu slike sa zida (jer valjda nije u skladu s islamom) itd... samo sto se to naravno ne tretira isto kao ono tamo...
I ne znam zasto je sad odjednom bosnjacki nacionalizam postao neki bauk? Mozda ne bi bilo lose da malo pogledamo proteklih deset godina, pa da vidimo zasto je to tako - i da ujedno provjerimo sta hrvatske stranke rade po tom pitanju, kako se bore protiv bosnjackog nacionalizma kao prijetnje za hrvatski korpus u BiH. Koliko ja vidim, najjace hrvatske stranke su vec 25 godina u koaliciji sa nacionalistickim strankama u Bosnjaka, i svaki put kada Bosnjaci izaberu neku alternativnu opciju, HDZ i ekipa stanu u odbranu vjernih saveznika, ne birajuci cijenu i sredstva...
Koje su to onda politicke opcije kod Bosnjaka nacionalisticke? Jer ako nisu SDA, SBB i SBiH s kojim je HDZ godinama u vlasti, ostaju nam DF, SDP, GS, NS itd...
Za ovo ostalo... Ja ne znam vise o cemu ti pricas niti je to bitno. Ne zelim da sirim pricu u beskraj. Je li toliko tesko se drzati jedne konkretne stvari o kojoj se prica? Ja pricam, odnosno dotakao sam se, forumasa koji je napisao da je pravi i ispravan put za BiH "bosnjacki nacionalizam". Moje je pravo da se s takvom gluposcu ne slozim pa da se i borim protiv takvog stava i politike. Ako ko misli da ce drugima pa i neistomisljenicima biti dobro u drzavi necije tudjeg, pa bilo to i bosnjackog nacionalizma, treba otici psihijatru...
Dakle, mene zanima definicija tvog "bosnjackog nacionalizma" jer mi se cini prilicno sirokom...