Heh, odavno nisam arapski fening stavio u padze, ako su pare kod harisa i drvosjece, onda pozdravljamsarlo wrote:Da se vratimo na temu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/edita-d ... /161229016
Bilo je 1,5 miliona nocenja stranaca u 2016. Trebalo je biti naplaceno 3 miliona KM boravisne takse.
Naplacen je 1 milion.
Gdje su 2 miliona?
Kod @harisa.ba?
Kod @drvosjece?
Kod @crejzi_dajamonda?
Uglavnom ovi koji se zalazu za kriminal i opste bezvlasce su 2 miliona drzavnog novca stavili u dzep.
A to je kaznjivo. Ili ce ambasadori proglasiti opstu aboliciju?
Vidis druze nije sve ko sto izgleda, drzavu ti ne mozes nikako zahebati,ona svoje uzme na ovaj ili na onaj nacin, arap kad dodje u bosnu i potrosi hiljadu recimo, da je sve na crno,da se boravisna ne prikaze, onda da prevoz,jelo,pice itd sve na crno plati bez ikakvih racuna i prikazivanja, izgledalo bi drzava nema nikakve koristi od njega, al malo dalje kad gledaa taj nas neki ugostitelj il taksista divlji sto je uzeo novca od njega ce opet na kraju sipati gorivo, kupiti podmjeru u u trznom centru itd i ta arapska milja koja j usla opet ce se negdje oporezovati, a da nije usla ne bi bilo ni poreza, naravno ozbiljnija drzava izvukla bi jos vecu korist, ali cak i za ovakve neozbiljne drzave uvijek je korist kad novac ulazi
Mi smo jbg drzava koja kao i svaka druga ima medjunarodnu razmjenu, sto roba, sto usluga,turizma itd, gledajuci turizam prije pojave arapa, ja ne znam sad podatke, al odokativno vise bh turisti iznesu para iz bih i odnesu hrvatima itd, nego sto strani turisti unesu u bih, i sad je veoma korisno da imamo i mi neki veci priliv da se to koliko toliko izbalansira, jer mi smo rinaka, vjerujem da i dalje gledajuci turizam mi smo u deficiti, sto se tice vanjskotrgovinske razmjene tu se situacija popravlja i imamo pokrivenost uvoza izvozom tek 60 posto, koliko sam uprati na godisnjem nivou 5-6 milijardi je taj neki minus, jedino dje smo u plusu je razmjena s kosovom, i nasa dijaspora i ovi arapi, i to dosta toga govori kako su arapi bitni, ne mogu nam oni sve nedostatke pokrpiti, al dobro je i ovo, siromahu kad muha uleti u guzicu dobro je