Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post Reply
Danguba

#1851 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

BHCluster wrote:

Dali bi oni i 100 milijardi...
:lol: :lol:

cega ba? dinara?
BHCluster

#1852 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by BHCluster »

Danguba wrote:
BHCluster wrote:

Dali bi oni i 100 milijardi...
:lol: :lol:

cega ba? dinara?
IOU. :mrgreen:
bh.tornjak

#1853 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by bh.tornjak »

koja bijeda.....
znaci...rs, srbija,rusija i vaskolika srpska dijaspora neJma jednu milijardicu...za ostvarenje vekovima sanjanih snova :lol: :lol: :lol:
dezurni_ucenik

#1854 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by dezurni_ucenik »

155_mm wrote:
a komentatori se ispod pitaju pa sto nije dao budala jedna. takvu priliku da propusti.
:lol: :lol: :lol:

vera
12.01.2016. 11:33
Dodik je pametan čovek,zna šta radi,,,

:lol:
Danguba

#1855 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

BHCluster wrote:
IOU. :mrgreen:
Image

jedino ovim bi mogli platiti... :D
koliko toga bi preCednik nastanc'o da bi i prugu sjekao kao repromaterijal. :D
155_mm

#1856 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by 155_mm »

mislim takvu priliku propustati je grijeh veliki. pradjedovi se okrecu u grobu. oni jadni bjezali preko prokletija za istu stvar a unucad se skupila i ne da pisljivu milijardu za slobodu.
:D
Connaisseur Karlin

#1857 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Connaisseur Karlin »

Danguba wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Vanjska politika :D

Ako danas zivot u drzavi sa dva entieta nije uspjesan,to znaci da problem postoji,a to,opet znaci,da se treba jednostavno rijesiti.

Kako ce BiH uci u EU ,a ako udje u EU,kako ce dva entieta biti kontrolisana od strane EU? Da li EU zabrinavaju BiH entieti?

Pertpostavljam da se ukidanje entieta nece desiti! U sustini,oba entieta su poput bracnog para koji zivi odvojeno decenijama,ali se jos nije sluzbeno razveo. :)
ljubavi_hmm... :D
idi ba dole nize na Lj&S pa postavljaj pitanja...ovdje se sve zna. :wink: :D
Ja nista ne znam. :D
Connaisseur Karlin

#1858 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Connaisseur Karlin »

155_mm wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Vanjska politika :D

Ako danas zivot u drzavi sa dva entieta nije uspjesan,to znaci da problem postoji,a to,opet znaci,da se treba jednostavno rijesiti.

Kako ce BiH uci u EU ,a ako udje u EU,kako ce dva entieta biti kontrolisana od strane EU? Da li EU zabrinavaju BiH entieti?

Pertpostavljam da se ukidanje entieta nece desiti! U sustini,oba entieta su poput bracnog para koji zivi odvojeno decenijama,ali se jos nije sluzbeno razveo. :)
ne kontam na koji problem konkretno mislis.
ne vidim razlog zbog ceg bi se EU zabrinjavala zbog entiteta. njih entiteti ne zanimaju. ono sto je danas za berlin, london, vasington a neki tvrde i vatikan bitno jesu drzavne granice BiH. cim bude referendum o oCepljenju sve ce ti biti jasno ali nazalost i kasno.
Ma davno su entieti otcjepljeni...
bosan

#1860 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by bosan »

Ako je neko imao koristi od ovih protesta onda su to Bosnje . Velika je korist kad nas ovako povremeno trznu i podsjete s kim imamo posla . Mi se previse opustamo a oni ne popustaju u svojim namjerama . Imali smo priliku vidjeti i poziciju a bogami i opoziciju , sto bi nas narod reko : ha u dupe , ha u guzicu , isti djavo. Politicka elita sumnjaka se predstavila u najboljem svjetlu , parada fasizma ,mrznje ,bezkarakternosti ,nekulture , krkanluka najgore vrste ,ljudi koji su totalno izgubili orijentaciju i osjecaj za stvarnost . Taj narod tamo je definitivno izgubio i cast i obraz i dostojanstvo i sve ono sto covjeka cini covjekom. Ja opozicije ( i pozicije )i govana koja svoju politiku stvara s potomcima ratnih zlocinaca , daleko ce dogurat snjima.Taj narod nije svjestan da im je ta njihova elita vise stete nanijela nego svi njihovi protivnici (ne mogu reci neprijatelji).
Mi se trebamo okrenuti sebi i gledat svoja posla , vrsiti pritisak na ove nase minderase( ne znam kako bi ih nazvao). Sprijeciti bilo kakav oblik iskoristavanja od strane drugog entiteta i pomagati povratnike u svakom obliku ( i njihove i nase).
Dodik ne pravi ove cirkuse dzaba , on se bori za svoju kozu , covjek pravi budalu od sebe ne zato sto to voli nego sto mora.Njemu su dani na slobodi odbrojani, onog momenta kad izgubi vlast resetke mu ne ginu. Njemu SDS-ovci nece oprostiti i samim tim vise nece imati konkurenciju , SNSD ce nestati ko balon od sapunice.
Nama nit u dzep nit iz dzepa , njihova politika je ista ko god dosao na vlast. A posle Dode njima nece biti ni do kojekakvih referenduman i budalastinja jer iza Dode ce ostati pustos u svim kasama. Nek im je nazdravlje .
ABH017

#1861 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by ABH017 »

155_mm wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Nije normlano da se susjedna drzava mjesa u politiku susjedne drzave ,a postavljas mi pitanje kako bih trebala ragovati. :D :lol:

Federacija nije uospte reagovala na "politicko ponasnje" susjeda Srbije. :-)

Realno receno,najidelanije bi bilo ukinuti entitete i kantone . :)
eh kad bi ti znala ko ga sve umjesa srbiji zbog bosne. jos nisu ni susjedi, neki cak nisu ni sa ovog kontinenta. nego rece onaj nedavno da je bosna najveci problem srbije. jedared se vec zbog bosne kidisalo preko prokletija. nije valjda da je na to mislio.
:D
Vanjska politika :D

To je ono kako bi ti voljela da jeste.
Da bi entiteti mogli biti predstavljeni kao bračni par, morali bi prije toga da budu nezavisni i da se vjenčaju, Jel!? U braku, svaki bračni sudrug donese nešto, ugradi nešto. Ovdje je logično je reći da imamo slučaj odmetnutog djeteta, koje bi da se "uda" za nekog, bez roditeljskog odobrenja i blagoslova, a istovremeno da zadrži pravo na porodično nasljedstvo.
Ovdje bi usporedba sa djecom bila donekle logična, ali ti si to namjerno preskočila, jer bi htjela da razvodiš (koliko god ti pokušavala da se predstaviš drugačije).
asker

#1862 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by asker »

Pomenuse Bakira jedno milion puta kako munta ove iz SzP i kroji svima politiku ko Kissinger a mi sve mislimo on smotan :D .....................eh Bake Bake gujo jedna :D
ABH017

#1863 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by ABH017 »

155_mm wrote:

ne vidim razlog zbog ceg bi se EU zabrinjavala zbog entiteta. njih entiteti ne zanimaju. ono sto je danas za berlin, london, vasington a neki tvrde i vatikan bitno jesu drzavne granice BiH. cim bude referendum o oCepljenju sve ce ti biti jasno ali nazalost i kasno.
Ti već utonula u san??? :oops:
Yug

#1864 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Yug »

Alfons Kauders wrote:
Yug wrote:
Alfons Kauders wrote: A jest se upalio kladionicar nas imucni :D

Covjek dize milje na Atletiku i Realu. :lol: I u smetljarskoj Novoj Banci drzi 300,000 do 350,000 eura (i jos pride kaze da depozit garantuje Agencija, koja garantuje do 25,000 eura). :lol:

Ne cudim se ja odakle nekom pare, vec odakle tebi pare, jer po forumu znam da bas i nisi neki kapacitet. U svakom slucaju cestitam na tih 300,000 eura u Novoj Banci, nadajmo se da ces ih nekad moci i podici s racuna, bez Agencije (koja ih ne osigurava, vec osigurava 7% navedenog iznosa) :lol:

Nego, nikako da cujem neku konkretnu cifru, dakle ne kamatu, nego zaradu. Kad si vec toliko uvjeren da zaradjujes vise od mrskih federalnih buĐetlija. :D Ili je pak nedostatak muda urodjeni kvalitet? :D
Pa majka mu stara nisam balavac,ozenjen sam,malo vise od 50 000 km a manje od 300 000 :-D
Zasto Ti odmah prorade kompleksi,nisam prvi sto je primjetio :) ,odmah shvatas ovo licno ko tipicni budzetski mis,ja sam ti samo napisao da ljudi sa kojim ja zivim i sire okruzenje zivi dobro kontra argument tvojim snovima,a Ti lave slobodno kesiraj i opusti se,niko te nije ni spomenuo,ne znam kako si se nasao u ovoj prici .budzetlije u Sarajevu dobro zive i inace ,sve je ok :D
Koji kompleksi? Ja sam dijete iz imucne kuce, ti si krenuo pricom o parama i pokazao svoje komplekse. Ja ih nemam, sto znaju ljudi koji me licno poznaju, ukljucujuci odredjeni broj forumasa. Ja i dalje gradom hodam u patikama i duksu, a kad zahladni ogrnem se starom vijetnamkom. Roker, sta ces...

Hamo redom.

Za pocetak, kako ziv bio sa kamatom od 3% imas 3 godisnja odmora po 3000 eura (kako si sam rekao), ako imas "malo vise od 50,000KM a manje od 300,000KM u banci". Ti ne vidis nikakav problem s ovom tvrdnjom? Ja vidim, jer onda ispada da je kamata dvocifrena, a sta da radim sa tvojom tvrdnjom da drzis ogromne cifre u doticnoj banci, koja je u problemima (ovo shvati kao prijateljski savjet - ili nemoj, do tebe je)... I pozivas se na Agenciju koja osigurava nekoliko puta manje od iznosa potrebnog da generise takvu mjesecnu kamatu.

Iz cega slijedi da si lazov.

Onda me napadas da sam "sarajevski budzetlija" mada nisam ni budzetlija, ni iz Sarajeva.

Dakle opet lazov, i to na kvadrat, sto ce reci na kub po ove tri tacke. :D

Posto se kurcis duzinom kite, a istu nisi spreman isukati da svi uzivaju u njenoj velicanstvenoj slavi, ostaje mi da zakljucim da je i ta kita zapravo kitica, posto je ocito da ne drzis do istine (svi smo sokirani!). A moja kita? Prvi kvartal ove godine je mjerila oko 33 (ne centimetra!), ali ne znam tacnu cifru, nisam opterecen parama kao neki. I ta cifra ne ukljucuje kamate, kiriju i ostalo... Kamate svakako nema puno, jer drzim oko 150,000 u bankama, samo sto nemam te dvocifrene kamate na stednju kao vi u svom superiornom bankarskom sektoru. :lol: :lol: :lol:

Nego, haj ti do Zadra malo, da se provodis sa ostatkom jet seta. Ja necu, nije to za mene, imam malu kucicu u mirnom dalmatinskom selu, imam divne susjede, mir i prirodu - meni dosta. :)
Buraz moj,Zadar i Pula su skuplji od Spanije.nije 3000eur vec KM.zavisi od rezultata i zivota inace,nema sigurice ko kod vac budzetlija.Ja Ti kazem da moje sire okruzenje i Ja koji sam tu najtanji ne zive od budzeta,ali bas niko vec se borimo i plivamo itekako dobro u jebenoj Republici Srpskoj i BiH ako hoces tako.Svi imamo stanove u Beogradu ako nas sila nebeska potjera :D .Hodam i Ja u duksu ali Armani uglavnom :-D :-D .Skonto sam da si iz Tuzle,pa OK.Tuzla je extra grad ,kamo srece da su svi gradovi u BiH kao Tuzla ali sto se tice raje,da nema afganistana ode sve u PM.Ja Ti kazem,samo kesiraj ali moras imati odstupnicu,ovde svi rade po istoj matrici.Nemoj misliti da je drugacije u FBIH nego u Srpskoj.Ovi protesti jesu groteska i smijurija,svi koji su na budzetu vlade i opcina su morali doci na proteste i kod jednih i kod drugih,a Ti vrlo dobro znas da je tako i u FBIH,razmisljaj malo na duze staze,svi ste Vi budzetlije u nekom strahu u ovoj ludoj drzavi,od Une do Drine :)
Moenx

#1865 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Moenx »

Drzim da odrzati proteste koji su mahom takovi da ciljaju na temeljne i bite promjene udrustvu jesu prirode da mogu iti i kontrapoduktivni
Jednom rjecju katkad su mac na dvije ostrice
Sta imamo
Imamosituaciju ukojoj se masa poziva na proteste iskljucivo pomocu fraza i par snaznih rijeci
Tako su u ovim srpskim protestima poavile se rijeci revolucija, "ne moze", izdaja itd
SLicno je bilo i u FBIH prije par godina
DAkle u ovakvim situacijama sve se svodi na par krupnih rijeci
Naravno ovo sto navodim nije micilj ogovoriti o BL protestima kao bitno srpskim nacionalistickim nego govorimoprirodi protesta uopce
Onosto je zanimljivo akose sjetimo 2014 imamo vtren buran februar u kojem se javljajurijeci revolucija antinacionalizam, i slicno
GOdina u oktobru zavrsava u znaku rewcenice u jedinstvu je snaga
Dakle sa nekih pocetnih jakih rijeci svelo se sve na rijeci jedinstvo isnaga
TO je samopokazatelj kako vlast vlada nad nama
Bas onako kako se i mi koprcamo od nje
Sve pocne sa nekom krupnom rijeci a onda ti politicari izmisle svoju i sve se zavrsi
KB9

#1866 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by KB9 »

u nebeskim sefovima nije bila milijarda i san osta nedostizan :sad:
Alfons Kauders

#1867 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Alfons Kauders »

Yug wrote:
Alfons Kauders wrote: Koji kompleksi? Ja sam dijete iz imucne kuce, ti si krenuo pricom o parama i pokazao svoje komplekse. Ja ih nemam, sto znaju ljudi koji me licno poznaju, ukljucujuci odredjeni broj forumasa. Ja i dalje gradom hodam u patikama i duksu, a kad zahladni ogrnem se starom vijetnamkom. Roker, sta ces...

Hamo redom.

Za pocetak, kako ziv bio sa kamatom od 3% imas 3 godisnja odmora po 3000 eura (kako si sam rekao), ako imas "malo vise od 50,000KM a manje od 300,000KM u banci". Ti ne vidis nikakav problem s ovom tvrdnjom? Ja vidim, jer onda ispada da je kamata dvocifrena, a sta da radim sa tvojom tvrdnjom da drzis ogromne cifre u doticnoj banci, koja je u problemima (ovo shvati kao prijateljski savjet - ili nemoj, do tebe je)... I pozivas se na Agenciju koja osigurava nekoliko puta manje od iznosa potrebnog da generise takvu mjesecnu kamatu.

Iz cega slijedi da si lazov.

Onda me napadas da sam "sarajevski budzetlija" mada nisam ni budzetlija, ni iz Sarajeva.

Dakle opet lazov, i to na kvadrat, sto ce reci na kub po ove tri tacke. :D

Posto se kurcis duzinom kite, a istu nisi spreman isukati da svi uzivaju u njenoj velicanstvenoj slavi, ostaje mi da zakljucim da je i ta kita zapravo kitica, posto je ocito da ne drzis do istine (svi smo sokirani!). A moja kita? Prvi kvartal ove godine je mjerila oko 33 (ne centimetra!), ali ne znam tacnu cifru, nisam opterecen parama kao neki. I ta cifra ne ukljucuje kamate, kiriju i ostalo... Kamate svakako nema puno, jer drzim oko 150,000 u bankama, samo sto nemam te dvocifrene kamate na stednju kao vi u svom superiornom bankarskom sektoru. :lol: :lol: :lol:

Nego, haj ti do Zadra malo, da se provodis sa ostatkom jet seta. Ja necu, nije to za mene, imam malu kucicu u mirnom dalmatinskom selu, imam divne susjede, mir i prirodu - meni dosta. :)
Buraz moj,Zadar i Pula su skuplji od Spanije.nije 3000eur vec KM.zavisi od rezultata i zivota inace,nema sigurice ko kod vac budzetlija.Ja Ti kazem da moje sire okruzenje i Ja koji sam tu najtanji ne zive od budzeta,ali bas niko vec se borimo i plivamo itekako dobro u jebenoj Republici Srpskoj i BiH ako hoces tako.Svi imamo stanove u Beogradu ako nas sila nebeska potjera :D .Hodam i Ja u duksu ali Armani uglavnom :-D :-D .Skonto sam da si iz Tuzle,pa OK.Tuzla je extra grad ,kamo srece da su svi gradovi u BiH kao Tuzla ali sto se tice raje,da nema afganistana ode sve u PM.Ja Ti kazem,samo kesiraj ali moras imati odstupnicu,ovde svi rade po istoj matrici.Nemoj misliti da je drugacije u FBIH nego u Srpskoj.Ovi protesti jesu groteska i smijurija,svi koji su na budzetu vlade i opcina su morali doci na proteste i kod jednih i kod drugih,a Ti vrlo dobro znas da je tako i u FBIH,razmisljaj malo na duze staze,svi ste Vi budzetlije u nekom strahu u ovoj ludoj drzavi,od Une do Drine :)
Haj za pocetak, ako hoces da normalno diskutujemo, mozes li barem prestati lagati i vrijedjati? Pa da onda razmislim da li da ti odgovorim...
155_mm

#1868 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by 155_mm »

155_mm wrote:

a ovo je centralna proslava povodom odCepljenja.

ili?
Banksy

#1869 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:
Prvi put je čula na forumu. Plitka i netačna, kao i uglavnom sve slične narodne doskočice i pošalice, da ih ne nabrajamo ...
ozbiljno :? bogami Banksy slabo ti ga poznaješ narod........a narodne poskočice kako koja, ima ih jako pametnih, ja recimo mislim da je ona bolje se roditi bez qrc nego bez sreće najbolja sublimacija života
Tu drugu znam, to je neka sarajevska :D , a ova prva gatačka, 1/1 ... :mrgreen:
Alfons Kauders

#1870 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Banksy wrote:
Prvi put je čula na forumu. Plitka i netačna, kao i uglavnom sve slične narodne doskočice i pošalice, da ih ne nabrajamo ...
ozbiljno :? bogami Banksy slabo ti ga poznaješ narod........a narodne poskočice kako koja, ima ih jako pametnih, ja recimo mislim da je ona bolje se roditi bez qrc nego bez sreće najbolja sublimacija života
ako je nekad bila gatacka...

...to znaci da je sad sarajevska :D
Banksy

#1871 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
palermo wrote:
ako je nekad bila gatacka...

...to znaci da je sad sarajevska :D
Dobar ... :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#1872 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

EU ne kontroliše entitete već državu BiH, a ta ista država BiH (ma kakva ona bila) kontroliše entitete. Država je starija od entiteta ali vidim nekima nije jasno pa reko da pojasnim.

Slažem se da entiteti neće biti ukinuti ali sigurno da će oni u narednom periodu pretpiti dosta rekonstrukcije i izmjene. Meni kao Bošnjaku entitet ako entitet nije sporan ali jeste funkcionisanje. Nemam vremena sada da obrazlažem ali mogu kasnije.
mO k3

#1873 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by mO k3 »

Ne postoji "srpsko proljece" :mrgreen:
arzuhal

#1874 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by arzuhal »

Nema proljeća, samo duga jesen kao uvod u zimu...winter is coming... :mrgreen:
madner

#1875 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by madner »

Milijarda je sitnica. :D