Eurosong 2016

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Paul Gascoigne

#1851 Re: Eurosong 2016

Post by Paul Gascoigne »

Better Man wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Deen je rekao i jednu istinu - nastup se plaća, jako, jako puno. Mi smo izbivali sa ovog takmičenja tri godine i nismo baš svjesni koliko je otišlo sve naprijed u kratkom vremenskom periodu. Nije ovo 2006. kad je bilo dovoljno da Hari i pet pratećih vokala u bijelom prošeta do sredine pozornice.

I da, opet pričate o nekom "propadanju Eurosonga". Zvanične statistike kažu da je svake godine gledaniji i gledaniji. Ove godine će premašiti brojku od 300 miliona gledatelja. Hajde vi nađite događaj u Evropi, ne-sportskog karaktera, koji je gledaniji.
Gledanost ne znači i kvalitet. Kvalitet pjesama je vrlo upitan i večina toga je čisti šund i kič.
Šta je šund, a šta kič?
Better Man

#1852 Re: Eurosong 2016

Post by Better Man »

Paul Gascoigne wrote:
Better Man wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Deen je rekao i jednu istinu - nastup se plaća, jako, jako puno. Mi smo izbivali sa ovog takmičenja tri godine i nismo baš svjesni koliko je otišlo sve naprijed u kratkom vremenskom periodu. Nije ovo 2006. kad je bilo dovoljno da Hari i pet pratećih vokala u bijelom prošeta do sredine pozornice.

I da, opet pričate o nekom "propadanju Eurosonga". Zvanične statistike kažu da je svake godine gledaniji i gledaniji. Ove godine će premašiti brojku od 300 miliona gledatelja. Hajde vi nađite događaj u Evropi, ne-sportskog karaktera, koji je gledaniji.
Gledanost ne znači i kvalitet. Kvalitet pjesama je vrlo upitan i večina toga je čisti šund i kič.
Šta je šund, a šta kič?
Šund su ti jeftine isprazne pjesmice bez ikakvog smisla i poruke, akič je sav onaj cirkus od scenskih nastupa koji su mnogi imali.
Paul Gascoigne

#1853 Re: Eurosong 2016

Post by Paul Gascoigne »

]
Paul Gascoigne wrote:
Better Man wrote:

Šta je šund, a šta kič?
Šund su ti jeftine isprazne pjesmice bez ikakvog smisla i poruke, akič je sav onaj cirkus od scenskih nastupa koji su mnogi imali.[/quote]

Aha. Kakvu poruku imaju Tuti fruti, Honki tonki vumen, La bamba, Priti vumen voking daun, Grejt bols of fajer, Džejlhaus rok, Hit d roud Džek, Sex mašin, Dont veri bi hepi? itd itd itd
sha_ba

#1854 Re: Eurosong 2016

Post by sha_ba »

Jel moguće da ni jedan video nema sa nastupa???
dale cooper

#1855 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

Paul Gascoigne wrote:
Better Man wrote:
Šund su ti jeftine isprazne pjesmice bez ikakvog smisla i poruke, akič je sav onaj cirkus od scenskih nastupa koji su mnogi imali.
Aha. Kakvu poruku imaju Tuti fruti, Honki tonki vumen, La bamba, Priti vumen voking daun, Grejt bols of fajer, Džejlhaus rok, Hit d roud Džek, Sex mašin, Dont veri bi hepi? itd itd itd
Hmmm, nije li razlika u senzibilitetu i načinu na kojem pjevaš o tematici kojih se ove pjesme dotiču?

Meni je svejedno. Ima sjajnih i rock'n'roll ali i pop pjesama i o seksu i o ljubavi.
Paul Gascoigne

#1856 Re: Eurosong 2016

Post by Paul Gascoigne »

dale cooper wrote:
Paul Gascoigne wrote:
Better Man wrote:
Hmmm, nije li razlika u senzibilitetu i načinu na kojem pjevaš o tematici kojih se ove pjesme dotiču?

Meni je svejedno. Ima sjajnih i rock'n'roll ali i pop pjesama i o seksu i o ljubavi.
Polemika je ok, problem je što se ovdje ne zna značenje osvnovnih termina a daju se kategorički stavovi. Pričam uopšteno o forumu.
Edin H.

#1857 Re: Eurosong 2016

Post by Edin H. »

Gdje ste sada misevi?

Fudo objasnio. :izet:

http://www.klix.ba/magazin/muzika/deen- ... /160516138
maraccana

#1858 Re: Eurosong 2016

Post by maraccana »

Image

:mrgreen:
ja71

#1859 Re: Eurosong 2016

Post by ja71 »

Better Man wrote: Gledanost ne znači i kvalitet. Kvalitet pjesama je vrlo upitan i večina toga je čisti šund i kič.
svake godine slusam istu priču o šundu i kiču.
pitam se stvarno pa šta radite na ovoj temi.
ni mene ne interesuje balet pa ne idem tamo na njihovu temu im objašnjavati kako im je sport pičkast.

na stranu to što je le klerk objasnio da Eurosong ne propada (što jeste objektivno mjerljivo ) pa si ti skrenuo na pricu o kiču što je čisto subjektivna kategorija.
Paul Gascoigne

#1860 Re: Eurosong 2016

Post by Paul Gascoigne »

ja71 wrote:
Better Man wrote: Gledanost ne znači i kvalitet. Kvalitet pjesama je vrlo upitan i večina toga je čisti šund i kič.
svake godine slusam istu priču o šundu i kiču.
pitam se stvarno pa šta radite na ovoj temi.
ni mene ne interesuje balet pa ne idem tamo na njihovu temu im objašnjavati kako im je sport pičkast.

na stranu to što je le klerk objasnio da Eurosong ne propada (što jeste objektivno mjerljivo ) pa si ti skrenuo na pricu o kiču što je čisto subjektivna kategorija.
Prisustvo Kiča nije subjektivan, nego naučno/strukovno dokaziv parametar.
¤ jelena ¤

#1861 Re: Eurosong 2016

Post by ¤ jelena ¤ »

čuj koju poruku ima...dont veri bi hepi...

pa da ne brineš i budeš sretan... kratko, ko dan jasno i ritmičko-melodijski efikasno...

Ne znam šta je poenta spominjanja ove pjesme, ali Don't worry be happy je primjer remek-djela u poređenju sa...

gledam sivo, vidim bijelo, trebaće mi tvoje tijelo... :zid:
banjaluka078

#1862 Re: Eurosong 2016

Post by banjaluka078 »

Edin H. wrote:Gdje ste sada misevi?

Fudo objasnio. :izet:

http://www.klix.ba/magazin/muzika/deen- ... /160516138
Glup mu izgovor - budžet. Ovaj, iako je sigurno imao neograničenu svotu na raspolaganju, se obukao u H&M-u, od efekata je imao haman ništa, pa je bio peti.

https://www.youtube.com/watch?v=_GTdelXRlA4
julisiz es grant

#1863 Re: Eurosong 2016

Post by julisiz es grant »

Ćelavac se žali kako nisu dobijali dovoljno medijske pažnje. Kako su onda uspjeli ugovoriti one nastupe u 10 evropskih zemalja, što je neki dan javio :D :-)
I
Edin H.

#1864 Re: Eurosong 2016

Post by Edin H. »

julisiz es grant wrote:Ćelavac se žali kako nisu dobijali dovoljno medijske pažnje. Kako su onda uspjeli ugovoriti one nastupe u 10 evropskih zemalja, što je neki dan javio :D :-)
I
Fudo ima visok standard i postavlja sebi velike ciljeve. :D
pirmin

#1865 Re: Eurosong 2016

Post by pirmin »

Ja se samo nadam da Miniona vise necemo slati.
Ni preko tendera.
Banksy

#1866 Re: Eurosong 2016

Post by Banksy »

nelle_tz wrote:
Banksy wrote:

Ovo je dobra pjesma, dobar glas, i to bez pratećeg ESC scenografskog i koreografskog turbofolka, i koga briga na kraju koja je bila, ako je pjesma OK ...
Cura studira muziku, svira preko 10 instrumenata i normalna je osoba,pogledaj njene intervjue.Malo je ovdje imala tremu, ali inace ima odlican glas i popularna je u Italiji
Jedan od mojih favorita, dva puta sam za nju glasao.I ova je pjesma bas drugacija od ostalih.Nije tipicna eurovizijska pjesma
Pretostavljala sam da je ozbiljna, odlična je, sasvim različita od prepoznatljivog ESC turbopopa, Talijani su inače toliko superiorni da ih baš i nije puno briga za ESC, uvijek pošalju dobru pjesmu ne mareći za komšijska bodovanja, štimanja i konačni plasman, i pjesma im uvijek postane klasik, a to je valjda i pravilo Eurosonga, što si veća fukara, više se trudiš i ložiš i više kmečiš kad propadneš, i obratno, superiorni iskuliraju ...
Eborg

#1867 Re: Eurosong 2016

Post by Eborg »

Eurosong proba naše pjesme sa lokalnim švedskim studentima muzike.

Bolji od originala, sve rečeno i pokazuje koliko je bezvezna i neupečatljiva pjesma podbacila lošom scenskom i vokalnom izvedbom naših predstavnika.

esmasaric

#1868 Re: Eurosong 2016

Post by esmasaric »

Ovi bolji od nas :shock:
Njihov Deen je pravo zgodan, možda bi i prošli sa njim :D
mixone1995

#1869 Re: Eurosong 2016

Post by mixone1995 »

Ovi bi prosli u finale.
Capajebo

#1870 Re: Eurosong 2016

Post by Capajebo »

Ugodno sam iznenadjen izgovorom :thumbup: :D
Bolje nego nasa dijaspora :lol:
nelle_tz

#1871 Re: Eurosong 2016

Post by nelle_tz »

Banksy wrote:

Pretostavljala sam da je ozbiljna, odlična je, sasvim različita od prepoznatljivog ESC turbopopa, Talijani su inače toliko superiorni da ih baš i nije puno briga za ESC, uvijek pošalju dobru pjesmu ne mareći za komšijska bodovanja, štimanja i konačni plasman, i pjesma im uvijek postane klasik, a to je valjda i pravilo Eurosonga, što si veća fukara, više se trudiš i ložiš i više kmečiš kad propadneš, i obratno, superiorni iskuliraju ...
Italija inace i dalje ima najvise pregleda sto se tice videa za Euroviziju 2016, gotovo 17 miliona

a imas i ovu njenu pjesmu, isto dobra pjesma

Ovi Svedjani su stvarno dobri, pogotovo ovaj njihov Deen dobro izgovara rijeci.I ljepse su mi obuceni, normalno obuceni ljudi, super im stoji
uglavnomja

#1872 Re: Eurosong 2016

Post by uglavnomja »

sljedece godine angazovat ovo dvoje :D

svakako je don flasic sved, a ana je hrvatica, diin je milanac, dalal sama kaze da nije bosanka ...
jala jedini zalut'o, u svakom pogledu :izet:
splinter

#1873 Re: Eurosong 2016

Post by splinter »

Eborg wrote:Eurosong proba naše pjesme sa lokalnim švedskim studentima muzike.

Bolji od originala, sve rečeno i pokazuje koliko je bezvezna i neupečatljiva pjesma podbacila lošom scenskom i vokalnom izvedbom naših predstavnika.

A jeko "Jala" ovdje, dobro repuje ovaj mali, jel naš il je neki Sved il je playback?
mixone1995

#1874 Re: Eurosong 2016

Post by mixone1995 »

splinter wrote:
Eborg wrote:Eurosong proba naše pjesme sa lokalnim švedskim studentima muzike.

A jeko "Jala" ovdje, dobro repuje ovaj mali, jel naš il je neki Sved il je playback?
Brate vidis da je playback mrtvi :mrgreen:
splinter

#1875 Re: Eurosong 2016

Post by splinter »

:wink: :thumbup:
Post Reply